Motokrossz fogadás – Top 10 oldalak

Az extrém sportok egyre inkább elterjedned, és nemcsak egyre több sportoló választ egy-egy ilyen sportágat, hanem a rajongók is mind többen vannak. Ez pedig egyben az is jelenti, hogy egyre több ilyen sport jelenik meg a fogadási oldalakon is. Pontosan ez történt a motokrossz esetében is. Ez az izgalmas sportág ma már hatalmas népszerűségnek örvend, hiszen rengetegen követik a különféle versenyeket.

Ennek megfelelően pedig a sportfogadási oldalak kínálatában is megtalálható. Ha te is szeretnél erre a sportra fogadni, akkor érdemes néhány dologgal tisztában lenni. Hogy ebben segítsünk, röviden bemutatjuk a motokrossz legfontosabb tudnivalóit, illetve azt is, hogy a fogadások során mit érdemes figyelembe venni.

52.000 Ft bónuszt
  • Magas oddsok
  • Gyors kifizetések
  • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
  • Nagy bukméker
  • Gyors kifizetések
  • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
  • Legjobb esélyek
  • Félelmetes bónuszok
  • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
  • Népszerű bukméker
  • Nagyszámú napi fogadás
  • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
  • 20+ sportág
  • Magas esélyek
  • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
  • Magas nyereményszorzók
  • Gyors kifizetések
  • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
  • Népszerű bukméker
  • Magas odds
  • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
  • 25+ sportág
  • Gyors kifizetések
  • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
  • 20+ sportág
  • Magas esélyek
  • Gyors kifizetések

Mi az a motokrossz?

A motokrossz a terepmotoros versenyzés egy formája, amelyet zárt terep pályákon rendeznek. A pályák hossza általában 1.500 és 2.000 méter közötti. Ezeken pedig a résztvevőknek különféle akadályokat kell leküzdeniük. A valóságban nincs két egyforma pálya, és ez a motokrosszt más versenysportokhoz képest sokkal megterhelőbbé teheti.

A motokrosszban a résztvevők motorkerékpárokkal versenyeznek, és különböző típusú terepeken navigálnak. A motokrossz a világ második fizikailag legmegerőltetőbb sportjának számít.

A legjobb sportok

Azt már említettük, hogy nincs két egyforma motokrossz pálya. Ezeknek azonban bizonyos szavbányoknak meg kell felelniük. Egyrészt adott a pálya minimális és maximális hosszúsága. A pálya szélessége is változhat, de általában elég széles kell, hogy legyen ahhoz, hogy néhány versenyző egymás mellett elférjen. Emellett mégis elég keskeny ahhoz, hogy a kanyarokat kissé megnehezítse.

Sok versenyen kevesebb mint 40 percig tart egy-egy futam, és egy versenyen belül két futamot rendeznek. Összességében egy motokrossz verseny kevesebb mint két órát vesz igénybe.

Magyar zászló

A legnagyobb motokrossz versenyek

Ma már rengeteg motokrossz versenyt rendeznek, de természetesen ennek a sportágnak is megvannak a kiemelt eseményei. Nézzük is meg, hogy melyek ezek:

  • FIM motokrossz világbajnokság – A FIM Grand Prix Motocross Világbajnokság túlnyomórészt Európában kerül megrendezésre, de Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Ázsiában, Ausztráliában és Afrikában is vannak versenyei. Ez a legfontosabb motokrossz sorozat világszerte. A versenysorozat három osztályból áll, amelyek a következők: MXGP a 450 köbcentis gépek, MX2 a 250 köbcentis gépek, és a női MX. 
  • AMA Motocross bajnokság – Az AMA Motocross bajnokság május közepén kezdődik és augusztus végéig tart. A bajnokság tizenkét fordulóból áll, amelyek tizenkét nagy pályán zajlanak az Egyesült Államok kontinentális részén.

    Három osztálya van: a 250 köbcentis Motocross osztály 150-250 köbcentis négyütemű gépeknek, a 450 köbcentis Motocross osztály 251-450 köbcentis négyütemű gépeknek és egy 250 köbcentis női osztály, amely ugyanazokat a szabályokat használja, mint a férfiak 250 köbcentis osztálya. 
  • Motocross des Nations – Az évente megrendezésre kerülő Motocross des Nations az év végén kerül megrendezésre, amikor a nemzeti és világbajnoki sorozatok befejeződnek. A versenyen három versenyzőből álló csapatok képviselik nemzetüket. Minden versenyző más-más osztályban (MX1, MX2 és „Open”) indul. A verseny helyszíne évről évre változik. 
  • Brit Motokrossz Bajnokság – A Brit Motokrossz Bajnokság a fő brit off-road verseny, MX1 és MX2 osztályokra szerveződik. Az MX1 a 250 köbcentimétertől 450 köbcentiméterig terjedő (négyütemű), az MX2 pedig a 175 köbcentimétertől 250 köbcentiméterig terjedő négyütemű motorkerékpárok számára.

    2007-ben egy további ifjúsági osztállyal, az MXY2 osztállyal egészült ki a program, amelyet kiválasztott fordulókon rendeznek meg. A „Veteránok” sorozatot 2009-ben vezették be, mindössze két fordulóval, de a helyek iránti kereslet olyan nagy volt, hogy 2011-től a Veteránok sorozat három fordulóból áll, hat versenyen keresztül.
BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

95%

94%
ÉRTÉKELÉS

Milyen motokrossz fogadási lehetőségek vannak?

A motokrossz esetében rengeteg fogadási lehetőség érhető el a különböző online bukméker oldalakon. Az alábbiakban bemutatjuk ezekből a legnépszerűbbeket. 

  • Egyszeri eseményekre való fogadás – Ez a legnépszerűbb és a legalapvetőbb fogadási forma a motokrossz esetében. Ez egyszerűen egy fogadás egy verseny kimenetelére, azaz arra, hogy ki fog nyerni. 
  • Proposition fogadások – Ezek olyan fogadások, amelyek a verseny során bekövetkező dolgokra vonatkoznak, például arra, hogy ki fog bukni, hány különböző futam vezető lesz, hány márka fog nyerni stb. Ezeket a fogadásokat nem minden sportfogadási oldal kínálja, de hozzájárulhatnak a szórakozáshoz.
  • Pole pozíció – A győztes az a versenyző lesz, aki hivatalosan a pole pozícióból indul a versenyen. A rajtpozíció későbbi változtatásai nem számítanak.
  • Kvalifikációs párosítások – Mindkét versenyzőnek részt kell vennie a kvalifikáción, és legalább egyiküknek teljesítenie kell egy kvalifikációs kört ahhoz, hogy a tétek érvényesek legyenek.
  • Fogadás verseny párosításokra – Ahhoz, hogy ezek a fogadások érvényesek legyen, mindkét versenyzőnek el kell indulnia a futamban. Abban az esetben, ha nem mindkét versenyző fejezi be a versenyt, a több kört teljesítő versenyzőt tekintjük győztesnek. A fogadások akkor nem érvényesek, ha mindkét versenyző ugyanannyi kört teljesített. Az utólagos büntetések vagy lefokozások nem befolyásolják a fogadások értékelését.
  • Csoportos fogadás – A győztes az a versenyző, aki a dobogós helyezés időpontjában a legmagasabb helyezést érte el. Ha a csoport összes versenyzője nem kerül besorolásra, akkor a legtöbb kört teljesítő versenyzőt tekintjük győztesnek.

    Ha két vagy több versenyző ugyanazon a körön feladja a versenyt, és a csoport összes versenyzője nem kerül besorolásra, akkor a holtverseny szabályai érvényesek. A versenyzőket csak fogadási céllal csoportosítják. 
Okostelefon és táblagép Thrillsy_5

Mit érdemes figyelembe venni a motokrossz fogadások során?

Természetesen a motokrossz fogadások során is vannak olyan szempontok, amelyeket érdemes figyelembe venni akkor, amikor fogadásokat kötsz. Ha bármit is tudsz a motokrosszról, akkor tudod, hogy a sérülések kulcsfontosságú szerepet játszanak a sportágban.

Fontos annak ismerete, hogy az adott sportolónak volt-e mostanában bármilyen sérülése. Egy új szezon előtt figyelembe kell venni, hogy a versenyzők milyen sérüléseken, műtéteken vagy rehabilitáción estek át, hogy egészségesek és felkészültek legyenek az új szezonra. Összességében tehát nem árt ismerni a sportolók múltját, hiszen ebből sok minden kiderülhet. 

Emellett fontos az is, hogy milyen pályán zajlik majd a verseny. Magától értetődik, hogy minden versenyző ugyanazon a pályán indul. Mégis, rengeteg extra részlet van, ami a pálya vezethetőségét és azt befolyásolja, hogy az egyes versenyzőkre milyen hatással lehet.

Thrillsy Bónusz_3

Minden egyes versenyzőnek vannak erősségei és gyengeségei a pályák bizonyos szakaszain. Ha nyitott szemmel jársz, képes leszel felismerni, hogy egy-egy motorosnak milyen stílusa van. Sőt, a verseny helyszíne is szerepet játszhat a versenyzők teljesítményében, hiszen mindenki eltérő típusú pályán teljesít jobban. Azt is érdemes nyomon követni, hogy történt-e csapatváltás.

Ezt már a szezon kezdetén figyelembe kell venni, és az egész szezon során figyelni kell. A csapatváltások segíthetnek vagy hátráltathatják a versenyzőket, amikor új beállításokra, vagy akár új márkájú motorkerékpárra váltanak. Azokra a feltörekvő vagy akár már befutott versenyzőkre, akik a holtszezonban hatalmas szerződést írtak alá, és új csapathoz költöztek, még nagyobb nyomás nehezedik, hogy azonnal teljesítsenek. 

Végül pedig ne feledkezz el arról, hogy a rendelkezésre álló információkat. Szerezz annyi információt, amennyit csak tudsz, hogy növeld az esélyeidet a helyes tippek megtételére. Ehhez pedig ismerni kell az egyes versenyzőket, a csapatokat, a motorokat és a pályákat is. Sőt, az is érdekes lehet, hogy az egyes résztvevők hogyan teljesítettek egymás ellen korábban, hogyan teljesítettek egyénileg, illetve, hogy a csapatuk hogyan támogatja őket.

Hogyan válassz online sportfogadási irodát?

Mielőtt belevágnál a motokrossz fogadásokba, mindenképpen keresned kell egy sportfogadási irodát. Annak érdekében pedig, hogy a későbbiekben ne érjenek kellemetlen meglepetések, ezt érdemes igazán komolyan venni. Egy ilyen irodára bízod ugyanis az adataidat és a pénzedet is, így fontos, hogy megbízható legyen. 

Motokrossz fogadás

Ennek érdekében nem szabad kihagyni azt a lépést, amelynek során ellenőrzöd a szolgáltató engedélyét, illetve azt, hogy milyen biztonsági intézkedésekkel rendelkezik. Emellett érdemes figyelembe venni a bónuszokat, valamint az elérhető fizetési módokat is. 

A bónuszok talán nem hangzanak nagy dolognak, de a sportfogadás világában igen, mivel nagyon sok bukméker versenyez ezen a területen. A leggyakoribb bónuszok közé tartozik az ingyenes első fogadás, a kockázatmentes fogadás vagy a befizetés kiegyenlítése. Ha esetleg bizonytalan vagy abban, hogy melyiket válaszd két vagy három online bukméker iroda közül, akkor az általuk kínált bónuszok segíthetnek a döntésben.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

95%

94%
ÉRTÉKELÉS

Összegzés

Ha egy olyan sportot keresel, amely önmagában is izgalmas, de akár fogadásokat is lehet rá kötni, akkor érdemes figyelembe venni a motokrosszt. Ez az sportág ugyanis rengeteg olyan nemzetközi versennyel rendelkezik, amelyek változatos fogadási lehetőségeket kínálnak.

Emellett pedig arról sem szabad elfeledkezni, hogy maga a sportág is nagyon érdekes, és biztos, hogy egyetlen percig sem fogsz unatkozni akkor, ha követed az eseményeket, és akár fogadsz is a kedvenc versenyzőidre. 

Utolsó frissítés: 11/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek a motokrosszra vonatkozó fogadási tippek, akkor a legjobb helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli