Daily fantasy sportfogadás – Top 10 Oldalak

A Daily Fantasy sportok, amelyek a hagyományos, szezonális fantázia sportversenyeknek az egyik változata, 2007 óta léteznek. Ennek ellenére csak mostanában kezd igazán népszerűvé válni, egészen pontosan azóta, hogy az USA-ban legális lett ez a fajta fogadás. Bár Európában még talán kevésbé elterjedt, de a DFS itt is egyre népszerűbbé válik.

Az alábbiakban annak járunk utána, hogy mit kell tudni a fantasy sportok fogadási lehetőségéről. Megnézzük azt is, hogy mit is jelent a Daily fantasy sportfogadás, illetve azt is, hogy hogyan érdemes belevágni ebbe a rendkívül izgalmas online sportfogadási tevékenységbe.

52.000 Ft bónuszt
  • Magas oddsok
  • Gyors kifizetések
  • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
  • Nagy bukméker
  • Gyors kifizetések
  • Több mint 25 sportág
40000 Ft bónuszt
  • Népszerű bukméker
  • Nagyszámú napi fogadás
  • Fantasztikus támogatás
35000 Ft bónuszt
  • Legjobb esélyek
  • Félelmetes bónuszok
  • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
  • 20+ sportág
  • Magas esélyek
  • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
  • Magas nyereményszorzók
  • Gyors kifizetések
  • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
  • Népszerű bukméker
  • Magas odds
  • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
  • 25+ sportág
  • Gyors kifizetések
  • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
  • 20+ sportág
  • Magas esélyek
  • Gyors kifizetések

Mit jelent a Daily fantasy sportfogadás (DFS)?

A DFS a fantasy sportok egyik csoportja. Ennek keretében a felhasználók egy adott liga vagy verseny profi sportolóiból álló fantasy sport csapat összeállításával versenyeznek mások ellen, miközben játékosok valós versenyeken elért tényleges statisztikai teljesítményére alapozva szereznek pontokat.

A DFS sportok a hagyományos fantáziasportok felgyorsított változata, amelyeket rövid időszakokban, például egy héten vagy egyetlen versenynapon keresztül játszanak, szemben azokkal, amelyeket egy teljes szezonon keresztül játszanak.

A napi fantáziasportok jellemzően fizetős versenyek formájában zajlanak, amelyeket általában fantasy versenynek neveznek. A győztesek egy előre meghatározott nyereményalapból kapnak részesedést, amelyet a nevezési díjaikból finanszíroznak.

A legjobb sportok

A fantasy sportok olyan versenyeken alapulnak, amelyek egyébként is népszerűek. Ezek közé tartozik például a foci, vagy éppen az NFL. Ez a fajta fantázia sport is egy szezonon keresztül tart, ahol mindenki kiválaszthatja az adott sport játékosainak a névsorát.

A sportfogadás során a pontokat az alapján lehet megkapni, hogy a kiválasztott játékosok az adott szezonban hogyan teljesítettek. A fantasy győztes pedig az lesz, akinek sikerül a legjobb statisztikákkal rendelkező játékosokat összeállítania egy csapatba.

Ahogy azt említettük minden DFS egy szezonon át tartó fantasy versenyek, amelyeket egyetlen napra, vagy hétre bontanak le. Ez azt jelenti tehát, hogy a csapatot nem egy teljes szezonra kell kiválasztanod, hanem egy napra, vagy egy hétre.

Hol érdemes fogadni a daily fantasy sportfogadás eseményekre?

Magyar zászló

Bizonyára sokakban felmerült már a kérdés, hogy hol van lehetőség a Daily Fantasy sportfogadás játszására. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a platformokat, ahol ki lehet próbálni ezeket az izgalmas fantázia fogadási lehetőségeket.

Azt már az elején elmondhatjuk, hogy jelenleg két igazán jelentős olyan oldal van, amelyik népszerűnek számít a fogadni vágyók körében.

Az egyik a DraftKings, a másik pedig a FanDuel. Ez a két oldal világszerte piacvezetőnek számít. Az utóbbi egészen 2015-ig szinte egyedüliként uralta a fogadás ezen területét, ezt követően jött fel mellé a versenytársa. De nézzük is meg részletesen, hogy melyek a legnépszerűbb fantasy fogadási oldalak.

Fanduel

Ez az oldal 2007-ben kezdte meg a működését, és arról ismert, hogy az első olyan cég volt, amely fantasy fogadási lehetőségeket kínált. Az oldal nagyságát mutatja, hogy csak a foci szezonban egy héten átlagosan 400 ezer összeállítást készítenek el, a kifizetett nyeremény ilyenkor pedig akár a 10 millió dollárt is eléri.

Miután sok éven át önállóan működött, a FanDuelt 2020-ban felvásárolta a Flutter Entertainment, amely az egyik legnagyobb online sportfogadási oldal üzemeltető világszerte.

DraftKings

Ez az oldal startup vállalkozásként kezdte, amelyet három barát indított el 2012-ben. Az oldalon elérhető legelső verseny egy napi baseball játék volt. Ez segített abban, hogy ez a platform beinduljon, és egyre inkább népszerűbbé váljon. Ezzel együtt egyre jobban fejlődtek, és új funkciókat vezettek be, versenyeket indítottak és frissítették a formátumokat is.

A fejlesztések mellett ez a platform annak is köszönhette a sikerét, hogy már a kezdetektől folyamatosan kutatta fel azokat a vállalatokat, amelyeket felvásárolhat. Ennek keretében szerezte meg a StarStreet oldalt, amely a napi fantázia sportfogadás terén működött. Később a vállalat megállapodást kötött az NHL-lel, az MLB-vel és az ESPN-nel.

Ennek eredményeként pedig igazi mérföldkőhöz ért a vállalat, ugyanis az NHL hivatalos napi fantasy játéka lett. Van azonban egy rossz hírünk a magyar felhasználók számára. Ez a népszerű felület egyelőre csak az amerikai, a kanadai és néhány engedélyezett területen érhető el, Magyarországon egyelőre nem kínált szolgáltatást ez a cég.

Okostelefon és táblagép HotBet
Élvezze a mobil fogadást

Yahoo Fantasy

Ez szintén egy jól ismert DFS platformnak számít, ahol számos sportág megtalálható, köztük a foci, a golf, az NFL, vagy éppen az NBA. Az oldalon a felhasználók eldönthetik, hogy versenyeken, vagy ligában szeretnének játszani. Ez utóbbi esetében több versenye is elérhető, amelyek mindegyike megjátszható.

Fantasy draft

Sok felhasználó előnyben részesíti azt, ha alkalmazáson keresztül játszhat. Számukra lesz kiváló választás a Fantasy draft. Ezen a felületen ráadásul kétféle csapat összeállítási lehetőség is adott.

Az egyik az úgynevezett kígyó draft. Ebben az esetben a felhasználók minden körben egyesével választják ki a játékosokat, a sorrend pedig minden körben változik. A másik lehetőség az aukciós változat. Itt licitálni lehet a játékosokra, és aki a legmagasabb összeget kínálja, azé lesz a játékos.

Fan Team

Ennek a platformnak az érdekessége, hogy már nyolc nyelven érhető el, és nemcsak az Egyesült Államokban népszerű sportok kaptak itt helyet, de még az angol labdarúgás is. Ezeket a felüli lobbijában találhatod meg, ahol választhatsz a különféle formátumok közül, sőt akár élőben is követheted a sportok eseményeit.

Draft Board

A DraftBoard egy meglehetősen új szolgáltató, amelyet egy profi pókerjátékos, Phil Galfond hozott létre egy barátjával. A céljuk pedig nem más, mint hogy olyan szolgáltatást kínáljanak a felhasználóik számára, amely a lehető legtisztességesebb élményt nyújtja egyedi módon. Ennek megfelelően az oldalon három kategória található.

A Rookie Lobby esetében olyan versenyeken indulhatsz, ahol elegendő 1-5 amerikai dollárt befizetni. A Veteran lobby a 10 dollár feletti tétek esetében jó választás. Emellett lehetőség van a Fair Match szolgáltatás használatára is. Ebben az esetben véletlenszerűen kiválasztott ellenfelekkel fogsz játszani, akik ugyanabban a kategóriában versenyeznek, mint te.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

A DFS típusai

A DFS fő formája a DraftKings és a FanDuel által kínált forma, amelynek változatai a legtöbb szolgáltatónál megtalálhatóak. A DFS alap változatában a felhasználók kiválasztanak egy sportágat és egy versenyt, amire beneveznek. Ehhez az ingyenes versenyek kivételével nevezési díjat kell fizetni.

Ezután kiválasztanak egy játékosokból álló csapatot, az oldal által meghatározott „fizetési sapka” alatt. Minden játékoshoz dollárban kifejezett álértéket rendelnek, és a felhasználóknak a fizetési sapka alá eső játékosokból kell összeállítaniuk a játékosok névsorát.

Miután a felhasználó kiválasztotta a csapatát, már csak annyi a dolga, hogy megvárja az adott meccsek kezdetét, és megnézze, hogyan áll a csapata a versenytársakkal szemben. Ha a csapatod jól teljesít, pénzdíjat kapsz.

A versenyek nagyon eltérőek lehetnek a tekintetben, hogy mekkora nevezési díjat kell fizetni. Ez lehet ingyenes, de elérheti akár a 100 dollárt is. A legnépszerűbb változatok a következők:

  • Garantált nyereményalapok: A felhasználók meghatározott nevezési díjat fizetnek, hogy egy fix nyereményalap egy részéért versenyezhessenek.
  • Készpénzes játékok: A résztvevők vagy csatlakozhatnak egy meglévő ligához, vagy létrehozhatják saját ligájukat, amelyben a legjobban teljesítő fantáziacsapatok nyereményeket nyernek.
  • Head-to-Head: Olyan verseny, amelyben két játékos áll szemben egymással, és a győztes kapja a teljes nyereményalapot.
  • 50/50: A mezőny első fele majdnem megduplázza befektetését, míg a mezőny másik fele nem kap semmit.

A DFS-nek számos más változata is létezik, amelyek eltérnek a DraftKings/FanDuel modelltől, bár közös bennük, hogy mindig a játékosok statisztikáin alapulnak. Egyes formákban a játékosokat úgy választják ki, hogy nem kapcsolódik hozzájuk „fizetés”; vannak house-banki változatok, ahol megpróbálod megjósolni, hogy egy, vagy éppen több játékos mennyire fognak jól teljesíteni; sőt, létezik in-game fantasy is, ahol a pontozás és a döntések valós időben zajlanak.

Labdarúgó stadion 12

Hogyan zajlik a Daily fantasy sportfogadás?

Az alábbiakban azt nézzük meg, hogy mit kell tenned akkor, hogy szeretnél részt venni a Daily fantasy sportfogadás egy játékában. Természetesen az első lépés az, hogy ki kell választanod egy online oldalt, amely kínál ilyen versenyeket. Ezt követően pedig a következő lépéseket kell követned.

Regisztrálj, és hozz létre egy felhasználói fiókot a számodra szimpatikus fantasy online szolgáltató oldalán.

Ahhoz, hogy elkezdhesd a játékot először is, létre kell hoznod egy felhasználói fiókot az általad választott oldalon. Ha ezzel készen vagy, akkor a következő lépés az, hogy válassz ki egyet a számodra szimpatikus fantasy sportok közül, majd pedig válassz egy ahhoz tartozó versenyt.

Ha még új számodra ez a fajta fogadási lehetőség, akkor azt javasoljuk, hogy ne kockáztass túl sok pénzt, a legjobb, ha kis téttel játszol. Sőt, a legtöbb esetben akár ingyenes játékra is lehetőséged lehet. Szerencsére a legjobb fantasy fogadási oldalak egyszerűen végigvezetnek ezen a folyamaton, azaz a regisztráció gyors, és néhány másodperc alatt befizethetsz a számlára, hogy szinte azonnal elkezdhess fogadni.

Válassz számodra megfelelő játékot és versenytípust

Ha elkészültél a regisztrációval, akkor először is érdemes megismerni az adott oldal működését, illetve az elérhető sportok, és napi fogadás lehetőségek listáját. Szerencsére a jobb oldalak azonnal bemutatják a legfontosabb információkat, azaz, hogy milyen sportok várnak az oldalon, illetve ezeken belül mely liga fogadásai állnak rendelkezésre.

Az, hogy milyen választék érhető el, mindig az adott oldaltól függ. A népszerű amerikai sportok és ligát, mint például az NBA szinte mindenhol megtalálhatóak. Emellett számos, Európában népszerű sport is sok oldal kínálatának a részét képezi.

Rakd össze a csapatod

Ha sikerült kiválasztani a számodra szimpatikus sportok listáját, akkor nincs más hátra, mint hogy tervezd meg a csapatod. Ehhez a fantasy liga játékosait használhatod fel. Alapvetően egy legalább két játékosból álló csapat megalkotása szükséges, amelyet úgy kell megtenned, hogy a fizetési sapka felső határát nem léped át. Ha pedig ezzel elkészültél, akkor elindíthatod a versenyt.

HotBet Bónusz

Ezt követően már semmi teendőd nincs, mindössze csak követned kell az eseményeket. Ehhez pedig segítséget fog nyújtani a választott oldal, amely folyamatosan frissíti az eredményeket, így szinte azonnal láthatod, hogy az általad készített csapat jól teljesít-e, vagy sem.

Néhány tipp a napi fantasy fogadásokhoz

Ahhoz, hogy valaki igazán sikeres lehessen az olyan szerencsejáték során, mint a fantázia sportok, a legfontosabb az, hogy jól ismerje a választott sport sajátosságait. Ekkor ugyanis nagyobb lehetősége lesz arra, hogy biztos tippeket játszik meg a bajnokság során.

Ehhez pedig naprakész információk szükségesek, ami alapján megjátszhatod a napi vagy hosszabb idejű szerencsejáték tippjeidet. Ehhez pedig nagyon fontos, hogy egyesével elemezd az adott játékosokat, akiket a fantázia csapatba bele szeretnél tenni. Emellett az sem árt, ha az alábbi szempontokat is figyelembe veszed, amikor kiválasztod a szerinted legjobb csapatot.

Alakíts ki egy rutint a Daily fantasy sportfogadás során

Ahhoz, hogy a DFS játék során sikeres lehess, fontos, hogy legyen egy rutinod, amelyet a szezon során követhetsz. Általában elmondható, hogy ezen típusú szerencsejáték során minden sikeres ember rendelkezik valamilyen rutinnal, bár az igaz, hogy ezek szinte minden esetben eltérnek. Van, aki mindössze pár nap alatt állítja össze a csapatát egy egész szezonra, és ha szükséges, később változtat azon.

Mások nem gondolkoznak előre, csak rövid távra készítik el a csapatokat, a többi pedig menet során alakul ki. Ez a taktika azonban alapjaiban határozhatja meg az eredményeket, ezért fontos, hogy szánj időt arra, hogy kiválaszd, hogy melyik a jobb a számodra.

Gondolkozz egy sportfogadó fejével

Abban az esetben, ha a fantázia játékok során szeretnél igazán gyors sikereket elérni, akkor jól jöhet, ha megnézed, hogy hogyan játszanak a sportfogadók. Ők ugyanis sokszor hasonló taktikákat használnak a fogadás során, és hasonló ismeretanyag szükséges a számukra. Ahhoz ugyanis, hogy valaki nyertes fogadást tudjon megjátszani, mélyreható ismeretekkel kell rendelkeznie az adott sporttal, illetve játékosokkal kapcsolatban.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Bátran hozz döntéseket

A játék során két fajta stratégiát követhetsz. Az egyik az, hogy biztosra mész, és olyan csapatot állítasz össze, amelyik a statisztikák alapján sikeres lesz. Ebben az esetben nagyobb az esély a győzelemre, de a nyeremény kevesebb lesz. Sokszor azonban megtöbbszörözheted a megnyerhető pénzt akkor, ha bátor döntést hozol egy-egy játékossal, illetve csapattal kapcsolatban. Ezt azonban csak akkor teheted meg, ha valóban jól ismered a sportágat.

A bankroll kezelése

Ez egy újabb olyan terület, ahol a szerencsejátékos rutin nagy segítséget jelenthet. A bankroll, azaz a játékra szánt összeg megfelelő kezelése ugyanis az egyik legfontosabb tényezője annak, hogy mennyire leszel sikeres. Ezt pedig úgy tudod elérni, hogy tudatosan kezeled azt, hogy mikor mennyi pénzt költesz a játékra. Ezzel ugyanis biztosíthatod azt, hogy ne veszíts túl sokat még egy kevésbé kedvező széria esetében sem.

Összegzés

A fantasy sportok esetében elmondható, hogy egyre jobban elterjednek, és ezzel együtt a DSF fogadás is mind népszerűbbé válik. Ezek a napi, vagy éppen heti fantázia versenyek egy adott sportágra vonatkoznak, amelynek keretében fogadni lehet a legjobb csapatra.

Bár egy virtuális fogadásról van szó, az eredményeket a jelenleg zajló valós mérkőzések teljesítményei alapján határozzák meg. Ahhoz tehát, hogy valaki sikeres lehessen a DFS fogadásokban, nem csak a fantasy lehetőségek ismerte a fontos, hanem a hagyományos fogadásokhoz való hozzáértés is szükséges.

Utolsó frissítés: 09/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek a Daily fantasy sportfogadási tippek, akkor a legjobb helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli