Hendikep foci fogadás – #1 Útmutató 2023

Hallott már a hendikep fogadásról? Ez a cikk részletesen elmagyarázza a hendikep fogadást, és megmutat mindent, amit erről a népszerű fogadásról tudni kell.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Mi is az a hendikep fogadás?

A hendikepes fogadás a sportfogadás egy olyan típusa, amelyben a bukméker megpróbálja kiegyenlíteni az esélyeket azáltal, hogy egy csapatnak vagy játékosnak előnyt ad az ellenféllel szemben. Ez úgy történhet, hogy bármelyik csapat számára „hendikepet” állítanak be, ami az egyik fél számára nehezebbé teszi a győzelmet.

A hendikepeket pozitív vagy negatív számokban fejezik ki, és azt jelzik, hogy a két félnek mennyit kell leküzdenie ahhoz, hogy győztesnek tekintsék őket.

A legjobb sportok

Például, ha az A csapat hendikepje -1.5, az azt jelenti, hogy az A csapatnak legalább két góllal kell nyernie ahhoz, hogy valaki, aki rájuk fogadott, nyerjen. Ezzel szemben ha mondjuk B csapat hendikepje +2.5, az azt jelenti, hogy ha rájuk fogadsz, és B csapat két góllal veszít, te akkor is nyersz – hiszen a hendikep 2,5 gólos előnyt biztosít nekik. Ha viszont már három góllal kapnak ki, akkor te sem nyersz, hiszen 3 > 2,5.

Hogyan működik a hendikep?

Az egyszeri hendikepet úgy lehet elképzelni, hogy a bukméker kiegyenlíti az egyes csapatok győzelmi esélyeit azáltal, hogy az egyik félnek előnyt biztosít. Ez úgy történik, hogy meghatároznak egy konkrét hendikepet, amelyet mindkét csapatnak teljesítenie vagy meghaladnia kell ahhoz, hogy megnyerjék a fogadást.

A hendikepet pozitív vagy negatív számokkal fejezik ki, és azt jelzi, hogy a két félnek mennyit kell leküzdenie ahhoz, hogy győztesnek tekintsék őket.

Milyen sportágakban használható a hendikep?

A hendikepek számos sportágban, többek között például labdarúgásban, kosárlabdában, baseballban és jégkorongban is használhatók. A lóversenyeken és más sporttal kapcsolatos eseményeken is gyakran használják őket. A hendikepes fogadások különösen népszerűek akkor, amikor két eltérő képességű vagy formájú csapat vagy játékos áll egymással szemben, mivel az esélyek kiegyenlítettebbek, és így vonzóbbak a fogadók számára.

Okostelefon és táblagép HotBet

Az egyszeri hendikep akkor is hasznos lehet, ha az egyik csapat erősen esélyesebb a másiknál egy összecsapáson, ami segít igazságosabbá tenni az esélyeket mindkét fél számára. Ily módon a hendikepek felbecsülhetetlen értékű eszközt jelenthetnek a bukmékerek számára, akik versenyképes árú fogadásokat kínálnak az ügyfeleknek, akiknek így nagyobb esélyük van a kifizetésre, mintha egyszerűen csak tippelnének, hogy melyik fél fog nyerni.

Mi az az ázsiai hendikep fogadás?

Az ázsiai hendikepes fogadás a hendikepes fogadások egyik formája, amely – a nevéből adódóan – Ázsiából származik, és ma már világszerte népszerű. Nagyjából ugyanúgy működik, mint az egyszerű hendikep, de két határozott különbségre azért érdemes felfigyelni. Ezek közül az első az az, hogy az ázsiai hendikepet általában negyedgólokban fejezik ki (azaz például +0,25 vagy -1,75).

Ez megkönnyíti az eredmények megjósolását, mivel csak egész számok lehetnek (nincsenek félidők, harmadok vagy negyedek). Másodszor, az ázsiai hendikepek úgynevezett „döntetlen nélküli fogadást” is kínálnak, amely lehetővé teszi a fogadások kiegyenlítését, ha a mérkőzés lejátszása után nem lehet győztest megállapítani.

Összességében az ázsiai hendikep egy érdekes és gyakran jövedelmezőbb módját kínálja a sportfogadásnak, mint az egyszerű tippelés vagy az esélyekre való hagyatkozás.

A bukmékerek számára is remek lehetőség arra, hogy vonzóbb oddsokat kínáljanak az ügyfeleknek anélkül, hogy a fogadási piacot túlságosan a saját javukra torzítanák. Mivel népszerűsége folyamatosan növekszik, úgy tűnik, hogy hamarosan ez lesz a hendikepelés egyik legnépszerűbb formája világszerte.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Hendikep fogadás a labdarúgásban

A labdarúgásban való hendikepes fogadás nagyszerű módja annak, hogy az esélyek kiegyenlítettebbé váljanak, és a fogadók jobb oddsokon fogadhassanak a választott csapatra. A hendikepeket általában gólokban fejezik ki, így könnyebben érthető, hogy mi is szükségeltetik ahhoz, hogy bármelyik fél győztesnek tekinthető legyen.

A hendikepek más fogadási típusokkal, például az over/under és a spread fogadásokkal kombinálva is használhatók, így a fogadók még több lehetőséget kapnak arra, hogy értéket találjanak a fogadásaikban.

A hendikepes labdarúgó mérkőzések érdekes nézői élményt is nyújthatnak, mivel a csapatoknak vagy játékosoknak nagyobb akadályokat kell leküzdeniük a győzelemhez, mint a hendikep nélkül.  A hendikepes futball fogadás kiváló lehetőséget kínál a piaci előnyt kereső fogadók számára, és izgalmas módja a mérkőzések megtekintésének.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Milyen előnyei vannak a hendikepes fogadásnak?

A hendikepes fogadás segítségével egyenlőbbé tehetjük az esélyeket két egyenlőtlen képességű csapat vagy játékos között, így vonzóbbá téve azt a fogadók számára. Ez lehetővé teszi a bukmékerek számára, hogy jobb oddsokat és értéket kínáljanak, mintha egyszerűen csak megtippeltetnék, hogy melyik fél fog nyerni. A hendikepek a futballmérkőzéseket is érdekesebbé teszik, mivel a csapatoknak nagyobb kihívásokat kell leküzdeniük a győzelemhez.

Végül pedig, az ázsiai hendikepek a fogadások egy izgalmas új módját jelentik, amely még több esélyt ad a fogadóknak arra, hogy értéket találjanak a tétjeikben. Mindezek az előnyök együttesen teszik a hendikepes fogadást nagyszerű eszközzé minden olyan sportrajongó számára, aki izgalmas és jövedelmező módot keres arra, hogy fogadásokat kössön kedvenc csapataira vagy játékosaira. 

Mivel a népszerűsége egyre nő, úgy tűnik, hogy ez a fogadás a jövőben is a fogadók nagy kedvence lesz. Ki tudja, talán még annál is népszerűbb lesz, mint amilyen most.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Mik a hátrányai a hendikepes fogadásnak?

A hendikepes fogadás talán legnagyobb hátránya, hogy nehezen érthető azok számára, akik nem ismerik a működését. A fogadók ellen is dolgozhat, ha nem értik az alkalmazott hendikepek következményeit, mivel ez egyik vagy másik irányba torzíthatja a siker esélyeit.

Egy másik lehetséges hátránya, hogy az erősen hendikepes mérkőzésekre tett fogadások nem fizetnek annyit, mint az egyenletesebb meccsekre tett fogadások, mivel a nagyobb oddsok alkalmazásából adódóan csökken a győzelem esélye. Végül pedig az ázsiai hendikep jogi korlátozások miatt nem minden országban és régióban érhetők el.

Összefoglaló

Összefoglalva, bár a hendikepes fogadások érdekes és gyakran jövedelmezőbb módját kínálják a sportfogadásnak, mint az egyszerű tippelés vagy az esélyekre való hagyatkozás, fontos, hogy a fogadások elhelyezése előtt tisztában legyünk a hendikepes fogadások következményeivel.

Remek módja lehet az egyenlőtlen képességű csapatok vagy játékosok közötti esélyegyenlőségnek, és vonzóbb esélyeket biztosít, mintha egyszerűen csak tippelnénk, hogy melyik fél fog nyerni.

Ugyanakkor nem mindig vezet nagyobb nyereséghez, mivel az eredmények egyik vagy másik irányba torzíthatják az eredményeket, ezért óvatosan kell eljárni az ilyen típusú fogadások elhelyezésekor. Ennek ellenére, mivel népszerűsége folyamatosan növekszik, úgy tűnik, hogy a hendikep egyik legnépszerűbb formája lesz világszerte, és a látottak alapján erre inkább előbb fog sor kerülni, mintsem utóbb.

Utolsó frissítés: 24/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ön a hendikepes fogadások rajongója? Akkor jó helyen jársz. Mutatjuk a legjobb fogadási oldalakat és tippeket a fogadási élményhez.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli