Ázsiai hendikep tippek és stratégiák

Az ázsiai hendikep egy olyan fogadási forma, ahol a csapatok a formájuknak megfelelően kaphatnak hendikepet. Az ázsiai hendikep fogadás leginkább a labdarúgásban elterjedt, ahol gyakori a döntetlen eredmény, és a hagyományos oddsoknál a döntetlen egy további kimenetelt (X) jelent.

Az ázsiai hendikepeknél azonban a hendikeppel kikényszeríthetik, hogy az egyik csapat nyertes legyen, megszüntetve a döntetlen esélyét. A helyzet mindkét csapat számára fele-fele arányban jelent győzelmi esélyt a fogadásban.

Bár elsőre talán bonyolultnak tűnhet az ázsiai hendikep logikája, az alábbi cikkben bemutatjuk, hogyan is működik ez a fogadási forma, megmutatjuk, hogy bizonyos esetben milyen feltételek érvényesek és adunk néhány tippet arra is, hogyan érdemes fogadni.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Ázsiai hendikep fogadás

Az ázsiai hendikep stratégia első ránézésre bonyolultnak tűnhet, de mindenképpen érdemes megismerni ezt a fogadási típust. Az ázsiai hendikep a labdarúgó-fogadás egy olyan formája, amelyben a csapatokat a formájuk alapján hendikepezik, így az erősebb csapatnak több góllal kell nyernie ahhoz, hogy a fogadó, aki rájuk fogad, nyerjen.

Okostelefon és táblagép HotBet
A Hotbet egy nagyszerű bukméker a különböző stratégiák kipróbálására

Ahhoz, hogy megértsük a logikáját, előbb azzal kell tisztában lenni, hogy mit jelent egyáltalán a hendikep. Alapesetben egy sportfogadás során arra fogadunk, hogy egy csapat nyerni vagy veszíteni fog, vagy éppen döntetlent játszik. Ezzel szemben az ázsiai hendikeppel kiküszöbölik a döntetlen lehetőségét, hiszen ebben a fogadási típusban mindkét csapatnak fele-fele arányban esélye van a győzelemre.

Ezt úgy érik el, hogy a mérkőzés kezdete előtt hendikepet, azaz hátrányt ad a csapatoknak. Ez a gyakorlatban úgy történik, hogy a győzelemre esélyes csapat (favorit) hátrányt kap, míg a kevésbé esélyes csapat (underdog) előnnyel indul. Az ázsiai hendikep fogadás egy rendkívül izgalmas fogadási ág, amelyet ma már a legtöbb bukméker kínál, így az oldalunkon megtalálható fogadóirodák választékában is megtalálható.

A legnépszerűbb ázsiai hendikep fogadási típusok

Az ázsiai hendikep fogadásoknak három típusa létezi. Az, hogy valaki milyen típusúra fogad, meghatározza a lehetséges hozam kiszámításának módját. A három alapvető típus a következő: Level fogadás, Single fogadás, Split fogadás.

A Level ázsiai hendikep nagyon hasonlít a Draw No Bet fogadásokhoz. Nincs érzékelhető előny egyik fél számára sem a gólokban, sem a pontokban, ami azt jelenti, hogy mindketten hendikepelőny nélkül kezdik a mérkőzést. Ez azt jelenti, hogy csak a mérkőzés győztesére kell megtenni a téted, ha ez a csapat nyer például 1:0 eredménnyel, akkor a fogadás is nyertes lesz. Ha a mérkőzés döntetlennel végződik, visszajár a tét összege.

Ha a két csapat között nagy a különbség, akkor a Single fogadás lehet az ideális választás. Ebben az esetben az esélytelenebb csapat kap kezdő előnyt annak érdekében, hogy kiküszöböljék a két csapat közötti különbséget.

A Split ázsiai hendikepek lehetővé teszik, hogy az egy csapatra tett tétet két hendikep között lehessen megosztani. Ez a lehetőség abban az esetben érhető el, ha a két csapat közötti vélt különbség kevésbé meghatározó, emiatt Negyedgólos hendikepnek is nevezik.

Az ázsiai hendikepben a csapatok jelölésére a mínusz és plusz szimbólumokat használják. A mínusz (-) azt a kedvenc csapatot jelöli, amelyik hátrányban van a hendikepben. Egy plusz szimbólumot (+) kap az esélytelenebb csapat, amelynek hendikepelőnye van. Az alábbiakban röviden bemutatjuk az alapvető az ázsiai hendikep fogadási típusokat, azaz a pluszos és mínuszos fogadási módot.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Pluszos ázsiai hendikep fogadások példákkal

Az ázsiai hendikep fogadás során az esélytelenebb csapat kap plusz szimbólumot. Az alábbiakban példákkal mutatunk be néhány pluszos ázsiai hendikep típust.

AH +0.0 hendikep fogadás nem más, mint a Level ázsiai hendikep vagy más típusoknál a Draw Not Bet fogadás. Ebben az esetben döntetlen esetén visszajár a téted, ha pedig a kiválasztott nyer, amire fogadtunk, akkor miénk a nyeremény.

AH +0.25 fogadás esetén akkor nyersz, ha az általad kiválasztott csapat nyer. Ha a kedvenc csapatod vereséget szenved, például 0:1 lesz az eredmény, akkor bukod a feltett téted. Döntetlen esetén a téted fele nyertesnek számít, míg a másik felét visszakapod a sportfogadó irodától.

AH +0.50 választásakor a következő esetben nyerhetünk: ha az általad kiválasztott csapat nyer, vagy döntetlen lesz az eredmény. Abban az esetben, ha a csapat vereséget szenved (például 0:1 esetén), a teljes tétet elveszítjük.

AH +0.75 fogadás akkor nyereséges, ha nyer vagy döntetlen eredményt játszik a kedvenc csapatunk. Ennek a fogadásnak az érdekessége, hogy ha a csaptunk 1 gólos vereséget szenved, tehát az eredmény például 0-1 lesz, akkor csak a téted egyik felét veszíted el, viszont a tét fele visszajár.

AH +1.0 esetén biztos a nyereség, ha a csapatod nyer vagy döntetlent játszik. Ha 2 gólos vereséget szenved, akkor elbukod a fogadást. Ha viszont mindössze 1 góllal veszít (például 0:1 a meccs vége), akkor a feltett téted teljes összegét visszakapod.

AH +1.25 esetén tiéd a nyeremény, ha az általad választott csapat győz, vagy döntetlen az eredmény. Egy gólos nyereség esetén a tét egyik fele nyertes lesz, a másik felét pedig visszakapod.

AH +1.50 fogadásnál nyersz, ha a favorit csapat győz, döntetlent ér el, vagy pedig egy gólos vereséget (pl. 0:1) szenved.

AH +1.75 fogadás esetén biztos a nyeremény, ha a csapatod nyer, döntetlen lesz a meccs, vagy 1 góllal marad le. Ha két góllal kap ki a csapat, akkor viszont csak a tét felét bukod el, a másik felét visszakapod.

AH +2.0 esetén szintén nyerni fogsz, ha a favoritod győz, döntetlent ér el vagy 1 góllal kikap. Ha két gólos hátránnyal végez, akkor viszont a teljes téted visszakapod.

Mínuszos ázsiai hendikep fogadások példákkal

A mínusz (-) azt a kedvenc csapatot jelöli, amelyik hátrányban van a hendikepben, a következők szerint:

AH -0.25 fogadásnál akkor nyersz, ha a csapatod legalább 1 gólos különbséggel (például 1:0) nyer. Döntetlen esetén a tét egyik felét visszakapod, a másik felét elveszíted.

AH -0.50 esetben csak akkor nyersz, ha a választott csapatod megnyeri a mérkőzést.

AH -0.75 fogadás esetén nyertes a tipp, és tiéd a nyeremény, ha a csapatod legalább 2 góllal nyer. Ha az előnye mindössze egy gól a meccs végén (például 1:0), akkor a tét egyik fele nyertes lesz, míg a tét fele visszajár.

AH -1.0 esetén szintén akkor nyersz, ha a csapatod legalább 2 góllal győz. Ha 1 gólos különbség lesz az eredmény a favoritod javára (például 1:0), akkor visszakapod a feltett tétet.

AH -1.25 fogadásnál szintén 2 góllal kell győznie a csapatnak a nyertes tipphez, ekkor vihető haza a nyeremény. Ha 1 gólos az előny, azaz például 1:0 az eredmény, akkor a tét fele visszajár, a másik elveszik.

AH -1.50 esetén akkor nyersz, ha a kiválasztott csapat legalább 2 gólos különbséggel kell nyer.

AH -1.75 fogadásnál nyerni fogsz, legalább 3 gólos győzelem esetén. Két gólos győzelem esetén visszajár a tét egyik fele, a másik fele pedig nyertes lesz.

AH -2.0 esetén ha a csapatod legalább 3 góllal nyer, akkor megnyered a fogadást. 2 gólos különbség esetén visszajár a tét.

További fogadási lehetőségek és stratégiák

Ahogy azt említettük, az ázsiai hendikep arra való, hogy megszüntesse a csapatok közötti különbséget, illetve a hendikeppel kivegye a döntetlen lehetőségét a fogadásból. Ha elsőre bonyolultnak tűnik ez a forma, dönthetsz úgy, hogy előbb kipróbálod a Draw No Bet fogadást.

Ez abban hasonlít az ázsiai hendikepre, hogy szintén nincs döntetlenre fogadás, vagyis lényegében az eredetileg háromesélyes fogadásból el tudjuk távolítani a döntetlen lehetőségét.

Thrillsy Platform_5
A Thrillsy az egyik legnépszerűbb bukméker Magyarországon

Ilyenkor vagy a hazai, vagy a vendégcsapat sikeres szereplésére lehet fogadni, és ha a mérkőzés mégis döntetlennel végződik, akkor a játékos visszakapja az eredeti tét összegét. Természetesen bármikor dönthetsz úgy, hogy a hagyományos, háromféle kimenetellel rendelkező hagyományos fogadást választod, nem pedig az ázsiai hendikepet.

Emellett abban az esetben, ha jobban ismered a sportágat és a csapatokat, a végső eredmény mellett tippelhetsz a félidő eredményére, választhatod a hagyományos hendikep stratégiát, vagy akár a pontos eredményt is megtippelheted. Csak rajtad áll, hogy egy-egy eseményre melyik lehetőséget választod.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

95%

94%
ÉRTÉKELÉS

Hasznos ázsiai hendikep fogadás tudnivalók

Az ázsiai hendikep fogadást arra használják tehát, hogy a hendikepet a két ellenfél közötti minőségi különbség alapján ítéljék oda. Ezt azonban számos tényező befolyásolhatja. Az alábbiakban bemutatjuk, mik azok befolyásolhatják az ázsiai hendikep fogadást, mi az amit érdemes figyelembe venni ahhoz, hogy a lehető legjobb fogadásokat köthessük, és ne kockáztassuk a feltett tétet.

Ahogy minden fogadás, az ázsiai hendikep is igényel némi felkészülést. Fontos tisztában lenni azzal, hogy milyen a két csapat korábbi teljesítménye, milyen a játékosok formája, vagy éppen hogy várhatóan kik játszanak majd az aznapi mérkőzésen. Szintén döntő lehet, hogy melyik csapaté a hazai pálya előnye. Ezek alapján már képet kaphatunk arról, hogy melyik csapattól várható a jobb teljesítmény, ami alapján meghozhatod a döntéseket.

Érdemes figyelemmel kísérni az oddsokat is. A hendikep fogadások esetén sokszor jobb szorzók érhetők el, mind a normál fogadásoknál. Érdemes utánajárni ennek, és a várható eredmények alapján eldönteni, melyik típusú fogadást választod az adott meccsre, és mekkora lesz a tét nagysága.

Hendikep fogadásra lehetőség van a mérkőzés előtt vagy pedig élő fogadás keretében is. Az, hogy mikor érdemes megkötni a fogadást, és mekkora legyen a tét, meccsről-meccsre változó lehet. Érdemes figyelemmel kísérni a meccsel kapcsolatos előzetes információkat, oddsokat, ha pedig az élő fogadás mellett döntesz, akkor magát a meccset is.

Fontos tudni azt, hogy az ázsiai hendikepes fogadási típus a labdarúgó mérkőzések fogadásaira jött létre. Ma már más sportágakban esetén is lehet ázsiai hendikepes fogadást kötni például jégkorong, kosárlabda vagy tenisz meccsekre, alapvetően ezeknél is ugyanazok a feltételek érvényesek.

Ne feledkezz meg azonban arról, hogy nemcsak a fogadási módot kell ilyenkor ismerni, hanem a sportágról is rendelkezned kell információkkal annak érdekében, hogy jó fogadásokat köthess, megfelelő tét felrakásával, és végül ennek még a felét se veszítsd el.

Összegzés

Ahogy látható, az ázsiai hendikep stratégia némi utánajárást és odafigyelést igényel, mégis ma már az egyik legnépszerűbb fogadási forma. Ennek oka, hogy két lehetőség van a fogadásra: a kedvenc csapatod nyer vagy veszít, a döntetlen lehetősége kiesik. Ezzel egyrészt leegyszerűsödik a választás, másrészt további kombinációs lehetőségek lépnek be, hiszen vannak olyan fogadások, ahol nem mindegy például, hogy egy vagy két góllal veszít a csapat.

Összességében elmondható, hogy ha tisztában vagy a sportág szabályaival, és jól ismered a ázsiai fogadás stratégia részleteit, akkor egy új, izgalmas sportfogadási világ nyílik meg számodra, ahol már egyre több amatőr és profi fogadó is kipróbálta magát.

Több izgalmas sportfogadási tipp:

Utolsó frissítés: 23/03/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ebben a cikkben az ázsiai hendikepes tippekről és stratégiákról beszéltem a labdarúgásban. Ha szeretsz futballfogadni, regisztrálj most az itt bemutatott bukmékereknél, és próbáld ki ezeket a stratégiákat, hogy jelentősen növeld a fogadásaid nyerési esélyeit.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli