A legjobb darts tippek és trükkök

A darts egy angol eredetű sport és szabadidős tevékenység, amely a fogadóirodák standard sportágává vált. A dartsban hasonlóan a baseballhoz moneyline típusú fogadásokat lehet tenni, azaz a mérkőzés győztesére lehet fogadni.

Természetesen nem csak a meccs győztesére, hanem akár a szettek győztesére is lehet fogadni. A másik tipikus fogadási forma az alatt/felett típusú fogadás hasonlóan más sportágakhoz. Például akár arra lehet tippelni, hogy egy játékos egy bizonyos érték alatt vagy felett fog teljesíteni egy szett vagy mérkőzés közben.

A harmadik fogadási forma egy játék specifikus tipp az úgynevezett legtöbb 180-as, ahol arra lehet fogadni, hogy melyik sportoló dob leggyakrabban 180 pontot egy meccsen a nap közben. A fogadások részletes leírását az alábbi szekciókban adjuk meg. 

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

A legjobb darts rendezvények a premier league és world matchplay

A weboldalunk kiváló tippeket biztosítja Önnek, valamint a legjobb darts rendezvényekről részletes leírást ad. A soron következő legfontosabb rendezvény, ami a hazai darts rajongókat is fellelkesíti a Hungarian Darts Trophy. A legrangosabb magyar versenyről van szó, amely szeptember 3-5-én kerül megrendezésre a Papp László Sportarénában. A torna egy viszonylag új verseny, amely 2020-ban került volna először megrendezésre, de a járvány miatt elhalasztották.

Fogadási Darts

A legjelentősebb rendezvényeket nem véletlenül a darts szülőhazájában az Egyesült Királyságban tartják, de jelenleg komolyabb rendezvényeket szerveznek Európa országaiban és az Egyesült Államokban is. A legrangosabb tornák a PDC darts világbajnokság, a World Grand Prix, az UK Open, a Premier League, a Grand Slam of darts és a World Matchplay. Angliában a sportág népszerűsége vetekszik a foci népszerűségével.

Ezeken a tornákon a világ top játékosai képviseltetik magukat. A tornák legeredményesebb játékosa az angol Phil Taylor, aki majdnem 15 éven keresztüldominálta a sportágat.

Darts tippek aktuális meccsekre

A 140000 brit font összdíjazású Hungarian Darts Trophy 2021. szeptember 3-5-én kerül megrendezésre 48 játékossal. A játék még mindig viszonylag új sportágnak számít Magyarországon, de a népszerűsége folyamatosan növekszik. A 2021 Hungarian Darts Trophy is hozzá fog járulni a sportág hazánkban történő népszerűsítéséhez. A rendezvény az első PDC európai torna rendezvény lesz a 2021-es PDC Pro tornán.

A Hungarian Darts Trophy nem tekint vissza hosszú múltra. Az első ilyen rendezvényt 2020-ban tartották volna, de elhalasztották a Covid-19 járvány miatt. A játékosok egyenes kieséses rendszerben küzdenek meg egymással és a döntő győztesen nyeri meg a tornát.

A helyezetteket az alábbi díjazás szerint díjazzák: győztes 25000 font, második helyezett 10000 font, elődöntősök 6500 font, negyeddöntősök 5000 font, harmadik körben kiesettek 3000 font, második körben kiesettek 2000 font, és első körben kiesettek 1000 font. A 48 játékosból 4 magyar résztvevő szerepel a tornán. A torna legnagyobb esélyesei közé tartozik Gerwyn Price és Michael van Gerwen, ezért a bukmékerek az ő győzelmüket adják a legalacsonyabb szorzóval.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Hogyan fogadhat dartsban?

A Dartsban fogadhat bármelyik meccs győztesére a moneyline fogadási séma szerint. Hasonlóan a foci és más sportágak esetén a fogadóirodák az esélyes játékost alacsonyabb szorzóval adják a nap alatt, míg az esélytelen játékost magasabb szorzóval. A játék nagyon népszerű a fogadók körében, mert a játék kínálja a legmagasabb szorzókat. Továbbá kerülhetnek a tippek akár arra, hogy lesz-e maximális számú pont, azaz 180 az első leg alatt.

HotBet Platform_2
A Hotbet számos darts fogadási lehetőséget kínál

Egy második fogadási módszer az outright fogadás, amikor a torna győztesére adjuk a tippet a nap közben. A bukmékerek minden egyes játékosnál megadják a szorzó értékét a nap közben. Persze nem csak a torna győztesére, hanem a tippek kerülhetnek akár arra, hogy egy adott sportoló megnyer egy szettet.

A nap közben az alatt/felett tippek hasonlóan működnek más sportágakhoz. Arra fogadhat a nap közben, hogy egy adott paraméter egy meghatározott fogadási érték alatt vagy felett lesz-e. A hendikepp fogadásnál a meccs eredményére is fogad egyben.   

Fogadás eredmények értékére

Az előző bevezető részben már ismertettük, hogy a dartsban fogadhat egy meccs győztesére a monelyline fogadási rendszerben a bukméker által meghatározott szorzók alapján. Az oddsokat a mérkőzés mindkét játékosára megadják.

Például ha A ját. -250 és B ját. +150. Ez azt jelenti, hogy a bukméker A ját. győzelmét várja. A szorzóknak megfelelően, ha 250 $-t tesz A ját. győzelmére akkor 100 $-t nyer, míg ha 100 $-t tesz B ját. győzelmére, akkor 160 $-t nyer.

Egy másik fogadási módszer az outright tippek, amikor a torna győztesére adjuk a tippet. Az esélyes játékosok a Hungarian Darts Trophyn, mint pl. Gerwyn Price 5.5 outright tippelés szorzóval szerepel a bukmékereknél, míg az esélytelen játékosok, mint pl. Jagicza Gábor 500-as szorzóval szerepel. A Dartsban számos alatt/felett fogadási mód létezik.

Tippek kerülhetnek a nap alatt például a szettek számára egy meccs alatt. A minimális szettszám három, ami maximálisan 5 lehet. Amennyiben például a 3.5 alatt fogadásnál, arra fogad, hogy a meccsen a szettek száma 3 lesz. Ha ennél több szett lesz, akkor elveszíti a fogadást. Továbbá fogadhat egy szett hendikeppre, azaz például Gerwyn Price neve mellet 1.5 szerepel. Ez azt jelenti, hogy Gerwyn Price két szettig tartó meccsen 2:0-ra fog nyerni.

Fogadás egy élő játék eseményekre

Az élő játék jelenleg már rendkívül elterjedt, és majdnem minden fogadási iroda kínál élő darts fogadásokat az ügyfeleknek. A játék szintén nagyon alkalmas az élő fogadásra hasonlóan a baseballhoz. A mérkőzéseket legekre és szettekre lehet felbontani, ami lehetővé teszi azt, hogy a mérkőzés alatt fogadjon. Például fogadhat a meccs elején egy adott szorzóval pl. 1.5, hogy A ját. fog nyerni B ját. ellen.

Azaz a bukméker B ját. győzelmét tartja esélyesebbnek. Tegyük fel, hogy a meccs alatt az első két leget A ját. megnyeri, és ezáltal a szorzó felfelé megy 2.0-ra. Az élő tippelés rendkívül izgalmas és gyakorlatilag az Ön kezében van a döntés, hogy mikor teszi meg az első tippeket.

Az élő játék fogadásokhoz természetesen élő közvetítésre van szükség, amihez a legtöbb internetes sportfogadás oldal a legmodernebb technológiát biztosítja. Hasonlóan a baseballhoz követhet több mérkőzést élőben és külön fogadhat mindegyikre élőben.   

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Fogadási trükkök és darts tippek

Természetesen a dartsra való fogadást azzal kell kezdeni, hogy a fogadó megtanulja a játék szabályait, megismeri a játékosokat, versenyeket és követi naponta a friss híreket. Az internetes sportfogadó irodák és egyéb hasznos oldalak rendszeresen frissítik a híroldalukat, ahol folyamatosan követheti a híreket. Továbbá olvassa el a szakértők által kiadott elemzéseket.

A játék egy kicsit különbözik a több sportágtól abban a vonatkozásban, hogy a játékosoknak a verseny közben folyamatos koncentrációra van szükségük. A legjobb játékosoknál is előfordulhat dekoncentrálság, ami jelentősen befolyásolhatja egy meccs eredményét.

Továbbá mind a fáradtságtól mind a mentális állapottól eltekintve, a játékos aktuális formája is sokat számíthat. A fogadási stratégiáknál érdemes követni a rövidebb formátumokat. Koncentráljon a rövid odds esélyesekre, és használja az úgynevezett legjobb 9 egy hatékony stratégiát kettő játékos egymás elleni meccsei alatt. A jobb játékos hosszú távon nyerni fog, de nem olyan gyakran, mint a legjobb 9 mérkőzés alatt.  

Élő fogadás és közvetítés

 Az élő fogadások ma már nagyon elterjedtek és a fogadók is előszeretettel veszik igénybe ezt a fogadási lehetőséget. Az élő tippelés során a meccsek alatt is lehet tippeket elküldeni. Az élő tippelés azért izgalmas, mert rengeteg esemény történhet a meccs alatt, amelyek befolyásolhatják a mérkőzés eredményét. Az élő tippelés annyira népszerű, hogy a fogadóirodák mindenhol élő fogadási lehetőségeket biztosítanak az ügyfeleknek.

Mi az előnye az élő fogadásnak a hagyományos fogadással szemben? Az élő fogadásnál jóval erősebben érvényesül a játékról szerzett ismerete. Azok, akik értik a játék lefolyását, azok könnyebben tudnak eredményeket előre jelezni. Természetesen nem csak előnyei vannak az élő fogadásnak.

Okostelefon és táblagép Thrillsy_5
Élvezze az élő fogadást

Egy hátrány például az, hogy ha megjelenik egy szorzó, akkor azonnal el kell döntenie, hogy fogadni fog ezzel a szorzóval vagy nem. Bizonyos helyzetekben elég nehéz eldönteni, hogy megéri-e tippeket adni ezzel a szorzóval és jóval kényelmesebb lenne esetleg kivárni további események alakulását.

Az élő tippelés természetesen komolyabb technológiát igényel, hogy az események mindenféle késleltetés nélkül kerüljenek közvetítésre a fogadó számára. Egy kiváló minőségű internetkapcsolatra van szükség és a számítógépnek vagy mobiltelefonnak képes kell lennie tökéletes vizuális és akusztikus információt biztosítani.  

Miért fontos a meccs előtti elemzés?

 Az elemzés hasonlóan más sportágakhoz fontos szerepet játszik a fogadásnál. A szakértők által írt elemzések fontos információkat és tanácsokat biztosíthatnak naponta a fogadók számára. Különösen a kezdő fogadóknak áll érdekében naponta elolvasni és megfontolni az elemzésben foglaltakat.

A tapasztalatlan fogadók egy jelentős része még nem tud hatékonyan tippeket adni és gyakran veszítenek, ezért fontos, hogy az elemzések segítségével megszerezzék a szükséges ismereteket, fogadási tippeket és stratégiákat és esélyek.

Peter Wright - Dimitri van den Bergh
1
2
Esélyek Handicap
3,10
2,80

Az elemzések tanulmányozása révén csökkenthetik a veszteségüket, és egy hatékony fogadási stratégiát építhetnek fel. Fontos megérteniük a bukmékerek által használt szorzókat. Az elemzések rávilágítanak az online sportfogadás árnyoldalára is, amely esetleg egyáltalán nem ismert a kezdő fogadók számára.

Az online sportfogadást kínáló oldalak között lehetnek illegális és nem felügyelt oldalak is, amelyeket a fogadóknak el kell kerülniük. Az elemzésekből megtanulhatják, hogy melyik oldalak a megbízhatók és engedélyezettek.

A legnépszerűbb tornák

 A tornákról már részben írtunk az előrejelzések szekcióban. A hazai rendezvények közé tartozik a Hungarian Darts Trophy. A nemzetközi színtéren a legfontosabb rendezvények közé tartozik a

 • PDC Darts világbajnokság
 • World Grand Prix
 • UK Open
 • Premier League
 • Grand Slam of Darts
 • World matchplay

A világbajnokság december végén kezdődik és január elejéig tart, amelyet a londoni Alexandra palotában tartanak meg. A világbajnokság legrangosabb versenyzője az angol Phil Taylor, aki 14-szer nyerte meg ezt a tornát 1993-tól kezdve. Az UK Opent minden évben júniusban rendezik meg a boltoni Reebok stadionban vagy újabban márciusban a Butlins Minehead üdülőhelyen.

A World Grand Prix versenyt korábban az angol Rochesterben, míg újabban Dublinban rendezik meg és ezt a versenyt is Phil Taylor dominálta 11 győzelemmel. A Premier L. egy új versenynek számít, de már most kiérdemelte a játék új koronája címet. Magas 855000 font összdíjazású versenyre a világ legjobb játékosai gyűlnek össze. A torna Európa országaiban kerül megrendezésre februártól márciusig.

A Grand Slam of Darts 2007-ben lett bevezetve, ahol két különböző szervezet által az elmúlt években rendezett tornák döntős játékosait hívják meg. A 700000 font összdíjazású World matchplay már az egyik legrégebben zajló verseny, amelyet jelenleg Milton Keynes-ben rendeznek meg. A World matchplay leg formátumban rendezik meg.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

95%

94%
ÉRTÉKELÉS

Darts tippek – Összefoglalás

Az Egyesült Királyságból induló sportág ma már meghódította az egész világot. A fogadóirodák gyakorlatilag a világon mindenhol kínálnak meccseket a fogadóknak, akik alapvetően háromféleképpen tippelhetnek.

A moneyline során a napi mérkőzés győztesére lehet fogadni, az alatt/felett típusú fogadásnál valamilyen érték egy meghatározott érték alatti vagy feletti alakulására lehet fogadni, míg a 180-as fogadásnál arra tippelhet, hogy melyik játékos ér el legtöbbször 180 pontot.

Továbbá lehet fogadni egy torna győztesére az outright tippelés keretében, valamint szett hendikeppre, ami azt adja meg, hogy milyen értékű győzelmet arat egy játékos a meccs során, és milyen szett eredményekkel. Talán a legizgalmasabb formája a fogadásnak az élő tippelés, amikor a meccsek közben lehet a napi tippeket leadni.

Ez fejlett internetes technológiát követel meg, hogy gyorsan tudjon reagálni az élő eseményekre. Egy sikeres fogadáshoz alaposan ismerni kell a sportágat, követni kell a napi híreket és el kell olvasni az elemzéseket.

Több izgalmas sportfogadási tipp:

Utolsó frissítés: 14/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Beszéltem ebben a cikkben a legjobb darts fogadási tippek és trükkök. Ha szeretnéd kipróbálni a darts fogadást, regisztrálj az itt bemutatott bukmékereknél, és kezdd el használni az itt tárgyalt tippeket.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli