Mi az over/under fogadás? – #1 Útmutató 2023

Hallottál már az over/under fogadásokról? Ez a cikk részletesen elmagyarázza az over/under fogadás minden apró csínját-bínját.,Olvass tovább és tudj meg mindent, amit erről a népszerű fogadásról tudni kell és érdemes.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Az over/under fogadás lényege

Az Over-Under fogadás, más néven Totálfogadás az az, amikor egy fogadóiroda közzétesz egy eseményre (például egy futballmeccs góljainak számára) vonatkozó előrejelzett végeredményt, és a játékosok fogadhatnak arra, hogy az adott csapat eredménye végül meghaladja-e, vagy alatta lesz ennek a számnak.

A legjobb sportok

Például, ha a bukméker által meghatározott végeredmény 44 pont, és Ön úgy gondolja, hogy a két csapat összesített pontszáma 44 pont felett lesz a mérkőzés végén, akkor Over fogadást köt. Ezzel szemben, ha úgy gondolja, hogy kevesebb lesz, mint 44 pont, akkor Under fogadást tesz.

A fogadás győztesét az határozza meg, hogy a két pontszám mennyire van közel a megjósolt eredményhez – a nyertes fogadásokat ennek megfelelően fizetik ki.

Megérteni az Over-Under fogadás alapjait

Az Over-Under fogadások megértéséhez fontos tudni, hogy a sportfogadás oldalak mi alapján adják meg a határvonalakat. Általában számos tényezőt használnak a végeredmény meghatározásához, beleértve a korábbi teljesítményt, a sérüléseket, az időjárást és még sok mást is.

A cél az, hogy olyan határt alkossanak, amely mindkét csapatnak egyenlő esélyt ad a győzelemre, így nincs egyértelmű favorit. Ez azt jelenti, hogy ha úgy gondolod, hogy az egyik csapat előnyben van a másikkal szemben, akkor az Over/Underre való fogadás nagyszerű módja lehet annak, hogy hasznot húzz a tudásodból.

Okostelefon és táblagép HotBet
A Hotbet egy nagyon népszerű bukméker

Azt is fontos megjegyezni, hogy a végösszegek változhatnak az esemény folyamán – vagyis előfordulhat, hogy ennek megfelelően kell módosítanod a fogadásodat is.

Emellett egyes bukmékerek alternatív vonalakat kínálnak, például félpontokat vagy alternatív pontkülönbségeket, ezért a fogadás előtt mindenképpen ellenőrizd, hogy mi is áll rendelkezésre. Az Over-Under megértése kulcsfontosságú ahhoz, hogy tájékozott sportfogadóvá válj, és potenciálisan nyereséges fogadásokat köss.

Over-Under fogadás ismertetése egy konkrét példán keresztül

Nézzünk egy valódi Over-Under fogadást példaként. A New England Patriots és a Buffalo Bills közötti NFL-meccsre a megadott eredmény fogadásnál 44,5 pont. Ez azt jelenti, hogy a 44,5 pont feletti vagy alatti eredményre lehet fogadni. Ha úgy gondolod, hogy a két csapat együttesen több, mint 44,5 pontot fog elérni a mérkőzésen, akkor Over fogadást teszel.

Ha kevesebbre számítasz, akkor Under fogadást teszel (feltéve hogy logikusan játszol, ugyebár). Ebben az esetben, ha a végeredmény 25-20 lenne (összpontszám: 45), akkor azok, akik Over-re fogadtak, megnyernék a fogadásukat, mivel ez a szám magasabb, mint 44,5 pont.

Másrészről viszont azok, akik Under fogadást tettek, veszítenének, mivel ez a szám (a 44,5) alacsonyabb, mint a meghatározott végeredmény (45).

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Az Over / Under fogadás legnagyobb előnyei

Az Over Under fogadások egyre népszerűbbek, hiszen számos előnyük van. Először is, az Over Under fogadás viszonylag egyszerű más sportfogadási típusokhoz viszonyítva. Ez tehát remek módja lehet a sportfogadásban újonnan járóknak, hogy megmártózzanak a nyeremény édes mámorában.

Ezenkívül az Over Under fogadások lehetővé teszik a tapasztalt fogadók számára is, hogy kihasználják tudásukat, és így potenciálisan nyereséges fogadásokat kössenek.

Az Over Under fogadásokkal sokkal könnyebb összehasonlítani a különböző bukmékerek vonalait, mivel csak egy változó van több helyett (mint például a pontkülönbségek). Ez hatékonyabbá teszi az Over Under fogadásokat, mint néhány más sportfogadási kínálatot.

HotBet Bónusz

Mindez azt jelenti, hogy gyorsabban találhatsz értéket, és hamarabb megteheted a fogadást. Ráadásul az Over Under fogadások – egyszerűségüknek köszönhetően – nagyobb eséllyel lesznek nyereségesek.

Végül pedig az Over Under fogadások egy nagyobb stratégia részeként is használhatók, hogy maximalizálhassuk a sportfogadásból származó potenciális nyereséget. Például az Over Under fogadásokat használhatja más, összetettebb fogadások veszteségeinek fedezésére – így minimalizálva az általános kockázatot.

Összességében az Over-Under fogadások számos előnyt kínálnak a tapasztalt és a kezdő fogadók számára egyaránt. Érdemes tehát megfontolni ezt az eshetőséget, amikor azt vizsgáljuk, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a sportfogadásból.

Ez csak néhány az Over Under fogadások nyújtotta előnyök közül. Amint láthatja, az Over Under fogadások rengeteg lehetőséget kínálnak mind az új, mind a tapasztalt fogadók számára.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Az Over Under fogadás legnagyobb hátrányai

Bár az Over Under fogadás rengeteg előnnyel jár, mindezek mellett sajnos néhány jelentős hátránya is van, amik mellett nem szabad szótlanul elhaladni. Először is, az Over Under fogadások nem nyújtanak olyan szintű izgalmat, mint más sportfogadások.

Ennek oka, hogy egyszerűen csak azt jósolja meg, hogy az elérendő pontok száma magasabb vagy alacsonyabb lesz-e, mint egy előzetes várakozások mentén meghatározott vonal. Ez azt jelenti, hogy nem lesz olyan szintű elkötelezettséged, mint amikor arra fogadsz, hogy ki fogja megnyerni a mérkőzést.

Egy másik hátrány, hogy az Over Under fogadások kiszámíthatatlanabban a szokásos eseményeknél, hogyha különleges körülmények lépnek életbe. Ilyenek lehetnek a váratlan események, például sérülések és időjárási körülmények.

Ezek mind drasztikusan befolyásolhatják egy adott mérkőzés kimenetelét. Ezenkívül az Over Under fogadások nem veszik figyelembe, hogy Ön szerint melyik csapat fogja megnyerni a mérkőzést, így az Over Under fogadások megkötésekor alapvetően a szerencsére hagyatkozik a sportfogadó.

Következtetés

Az Over-Under fogadások a tapasztalt sportfogadóknak és az újoncoknak egyaránt lehetőséget adnak arra, hogy stratégiai fogadásokat kössenek kedvenc csapataikra. Fontos, hogy megértsük, hogyan működnek az Over-Under fogadások, hogy potenciálisan nyereséges előrejelzéseket tehessünk – valamint hogy szükség esetén kiigazíthassuk a fogadásokat a változó vonalak miatt. Most, hogy már tudod, mi az Over/Under fogadás, miért ne próbálnád ki? Sok szerencsét!

Utolsó frissítés: 24/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Rajong az over/under fogadási lehetőségekért? Akkor a megfelelő helyen jár. Mutatjuk a legjobb fogadási oldalakat és tippeket a fogadási élményhez.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli