Fogadási stratégiák és taktikák 2023

A nyereséges fogadási stratégiák már évszázadok óta foglalkoztatják a sportfogadás és az online szerencsejáték szerelmeseit, hiszen már az elődeink is rájöttek, hogy néhány adott rendszer jobban megérdemli a tétet, mint a véletlen tippek alapján meghozott döntések.

Miközben sok népszerű teória teljesen zsákutcának bizonyult, pár tipp idővel komplex rendszerré alakult. Ezek azok a nyereséges stratégiák, mely közül ma is sok kedvelt, és komoly bevételt tudnak hozni. Nézz körül az oldalunkon található rengeteg weboldal között, válaszd ki a neked tetszőt, majd tedd meg a választott stratégia alapján a tippeket.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Sportfogadás stratégia

A sportfogadási stratégia felhasználása az egyik legjobb mód arra, hogy a sportfogadás nyereséges legyen. Számos jól bevált módszer létezik, melyet hosszú idő alatt fejlesztettek ki, így érdemes ezeket igénybe venni a hazai vagy vendég tétek megtétele során.

A különféle sportokhoz, büdzsékhez és kockázatviselési hajlandósághoz eltérő stratégiák léteznek, így akkor is megtalálod a neked valót, ha kisebb kezdőtőkével fogadnál, de akkor is, ha nagyobb összeg áll rendelkezésedre az indulásnál.

A legjobb sportok

A kevésbé kockázatos sportfogadási stratégia esetén kisebb az esély arra, hogy elveszítsd a pénzedet, természetesen a lehetséges nyeremény is alacsonyabb az ilyen módszereknél. Azok a fogadási szisztémák viszont, melyek magasabb kockázatot rejtenek magukban, egyaránt alkalmasak a bank robbantására, de az összes tőkéd eljátszására is.

Minden esetben neked kell kiválasztani, hogy melyek a számodra ideális nyereséges fogadási stratégiák, majd ezeket felhasználni a fogadás folyamán.[1]Uhrin Matej. „Optimal sports betting strategies in practice: an experimental review”. Reasearch Gate, February 2021, … Continue reading Az oldalunkon bemutatott weboldalak tökéletesen alkalmasak arra, hogy kipróbáld rajtuk a legjobb fogadási stratégiákat, és megtaláld a neked legjobb módszert.

Martingale stratégia

A nyereséges fogadási stratégiák közül a Martingale az egyik legismertebb, már a 18. században kifejlesztették. Ez egy olyan rendszer, ha nyerünk, akkor egy kis nyereség képződik az addigi veszteségeken kívül. A progresszív sportfogadási stratégia az egyre növekvő tétek ötletét használja fel, azaz a módszer egy szakaszában egyre több összegre lesz szükséged.

A stratégia arról szól, hogy ha vesztesz, akkor a következő körben duplázd meg a téted. Ezt folytasd egészen addig, míg meg nem nyersz egy kört, és az akkor képződő nyereséget tedd zsebre, majd indítsd újra a fogadást az alaptéttel.

Például, az első téted 1 egység, ha veszítesz, akkor a következő téted már legyen 2. Ha az 5. körben nyersz, akkor addig 1 + 2 + 4 + 8 + 16 = 31 egységet tettél fel, a nyereményed viszont 32. Így a nyereséged 1 egység, és kezdheted újra a fogadást.

A fő hátulütő a Martingale sportfogadási stratégia használata esetén, hogy hosszabb rossz széria esetén hatalmasra nőhetnek a tétek. Például, 1 egységes fogadás esetén a 11. körre már az alaptéted 1024-szorosát kell megtenned, amihez sok alaptőke kell.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Döntetlen stratégia

A döntetlen fogadási stratégia azt a tényt használja ki, hogy a sportfogadás világában a döntetlen eredményekre jóval kisebb az esély, ezért nagyobb odds-ot fizetnek rá a fogadóirodák. A feladatod ennél a sportfogadási módszernél az, hogy a döntetlenekre fogadsz, és a nagyobb odds-ok miatt a veszteségeidet fedezik a nyertes meccsek. A taktika egyaránt bevethető a hazai és az idegenben játszott mérkőzések esetén is.

Érdemes olyan bajnokságokat és sportokat keresned, ahol rengeteg a döntetlen, például az alacsonyabb osztályú labdarúgás bajnokságok vagy a sakk tornák első mérkőzései. Ez a fogadási stratégia is kombinálható a Martingale módszerrel, de a fentiekből tudjuk, hogy ehhez jóval nagyobb kezdőtőke szükséges.

HotBet Platform_2
A Hotbet ideális bukméker a stratégiai fogadók számára

Szintén érdemes nyomon követned az egyes sportágak híreit, azaz valóban naprakésznek lenned az újdonságokból, mert így fontos értesüléseket csíphetsz el.[2]Emma Seal. „The Gambling Behaviour and Attitudes to Sports Betting of Sports Fans”. Springer Link, February 2022, https://link.springer.com/article/10.1007/s10899-021-10101-7. Ha két top csapat alibi játszmára készül vagy sok a sérült, akkor nagyobb az esély arra, hogy nem háromesélyes a játék kimenetele (1,2 vagy X), hanem döntetlennel végződik.

Ennél a sportfogadási szisztémánál is fontos a következetesség, ha elkezdted használni, akkor vidd végig a terveidet, mert ha véletlenszerűen ugrálsz, akkor általában vesztes stratégiát választasz.

Labouchere stratégia

A Labouchere stratégia hasonlít a Martingale sportfogadási rendszerhez, hiszen ez esetben is egyre növekvő tétet teszel meg az online sportfogadás vagy szerencsejáték valamelyik területén. Érdemes olyan játszmákban felhasználni, ahol kettő kimenete van az eseményeknek, például vagy piros vagy fekete, haza vagy vendég, győztes vagy vesztes, illetve vagy páros vagy fehér – de bármilyen más játéknál is bevethető. A fogadási stratégia lépései a következők:

A Labouchere fogadási stratégia első lépésében választasz egy számsort, például a 1 – 2 – 6 – 3.Ezután a kettő szélső számot összeadod, ez a fenti példában 1 + 3 = 4. Ez lesz a téted.

Ha veszítesz, akkor a tétedet felírod a számsor végére, ami így 1 – 2 – 6 – 3 – 4 lesz. Az új téted pedig 1 + 4 = 5 egység. Ezt addig folytatod, míg nem nyersz. Ha nyersz, a két szélső számot kihúzod.

Például, az eredeti 1 – 2 – 6 – 3 sornál nyerés esetén kihúzod az 1-et és a 3-at, marad a 2 – 6, az új téted pedig a 8 lesz. Ha ismét nyersz, és a 2 és a 6 is kiesik, akkor egy új számsorral próbálkozol. Ez a sportfogadási stratégia azért jó, mert elég a tippek egy harmadában nyerned, hogy nyerésben legyél hosszú távon.

Arányos fogadási stratégia

Ez a fogadási módszer arról szól, hogy mindig a rendelkezésedre álló összeg megadott részében fogsz fogadni. Ez általában a bankrollod 1-5%-a, és a fogadások kezdetén kell kiválasztanod. Ezután ehhez kell ragaszkodni a játék során. Természetesen nem csak a sportfogadásban, hanem a kaszinó játékokban is fel lehet használni ezt a stratégiát.

Okostelefon és táblagép Thrillsy_5
A Thrillsy egy nagyszerű oldal különböző stratégiák kipróbálására

Az egyetlen szabály, hogy akár nyerünk, akár vesztünk, biztos a bankroll megadott százaléka lesz a következő tét. Emiatt egy vesztes kör után csökken a rendelkezésedre álló összeg és ezzel a tét is, nyertes körnél pedig növekedik a téted összege.

A rendszer előnye, hogy hosszú távon sem fogy el a rendelkezésedre álló pénz, mivel egy rossz széria esetén egyre kisebb összegeket kell feltenned. A hátrány is hasonló, eltarthat egy ideig, míg a kis tétek miatt nagyobb bankrollod gyűlik össze, így ez a fogadási stratégia próbára teheti a türelmed.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

95%

94%
ÉRTÉKELÉS

Fibonacci sorozat fogadási stratégia

Ez a fogadási stratégia a Fibonacci sorozaton alapul, melynél a következő szám mindig az előző két szám összege. Az első néhány elem így néz ki: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144 és így tovább.

Mivel a Fibonacci is progresszív fogadási stratégiák közé tartozik, ezért meg kell határoznod egy alaptétet, a téted szorzóját pedig mindaddig emelned kell, míg veszítesz. A pontos szabályok a következők:

 • Ha veszítesz, egyel feljebb lépsz a Fibonacci sorban, és azzal megszorozva az alaptétet kapod meg a tétedet.
 • Ha nyersz, kettőt lejjebb lépsz a Fibonacci sorban, és azzal a számmal szorzod meg az alaptéted.

A fogadási stratégia Trixie, előnye, hogy nagyon könnyű követni, mivel csak le kell írnunk a Fibonacci sorozatot, és balra mozogni, ha nyerünk, illetve jobbra lépni, ha veszítünk. Ugyanezek a feltételek érvényesek az egész játék során.

Ázsiai hendikep fogadás

Az ázsiai hendikep sportfogadási stratégia kis mértékben módosítja a szokásos hendikep sportfogadás menetét. A hendikep típusoknál az egyik csapat előnnyel indul, pl. egy két vagy több fordulós meccsből már legalább egyet megnyert, és hozza az eredményét. Az ázsiai hendikep esetén annyi a csavar, hogy amennyiben a hendikep eredmény döntetlen, a fogadóiroda visszaadja a téted összegét.

Élő fogadás stratégia

A fogadási stratégiák közül az élő fogadáshoz kell az egyik leginkább profi szemlélet, hiszen ilyenkor az adott csapat játéka közben kell megtenni a fogadási ajánlataidat. Az élő odds-ok folyamatosan változnak, és igencsak fel kell pörögnöd, hogy minél jobban követni tudd a változásokat. Íme egy példa a nagyszerű esélyekre.

FC Chelsea - Manchester City
1
X
2
Esélyek
2,65
3,30
2,65

Az adott rendszer sokszor csábít arra, hogy visszakeresd azt az összeget, amit éppen elveszítettél, de az ad-hoc jellegű fogadások esetén rendszerint további komoly veszteségeket szerezhetsz. Érdemes nagy levegőt venned, és mindig megfontoltan fogadni!

Foci fogadási stratégiák

Természetesen a sportfogadási stratégiák egy része a labdarúgás sportághoz kötődik, így amennyiben a foci mérkőzés kimeneteleire fogadnál, számos online segítséget kapsz hozzá. A legismertebb foci sportfogadási stratégiák közé tartozik a Kelly kritérium, a meccs eredmények vagy részeredmények elleni fogadás, a hazai játékok előnyben részesítése vagy a Goliath fogadás.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Kosárlabda sportfogadás stratégia

A sportfogadás a kosárlabda meccseknél is népszerű, ahol nem csak a nyertes, vesztes vagy döntetlen eredményekre lehet fogadni. A stratégia sportfogadás esetén is kifizetődő, melyhez számos fogadási stratégia áll rendelkezésre. Ne feledkezzünk meg az esélyekről. Nagyon jók. Nézze meg ezt a táblázatot.

LA Lakers - Golden State Warriors
1
2
Esélyek
4,80
1,30

Közéjük tartozik a 3 pontos dobások megfigyelése, a csapat menetrendjének követése, a hazai mérkőzés megfogadása vagy a korábban sérült játékosok leellenőrzése mérkőzés előtt.

Tenisz nyereséges fogadási stratégiák

A sportfogadási stratégia a tenisz meccsek esetében is fontos, hogy tudjuk, mégis melyik eredményre fogadjunk. A sportfogadásban itt is sokféle stratégia áll rendelkezésedre, így úgy tudsz online tétet tenni, hogy egy megadott tervet követsz.

N. Djokovic - A. Zverev
1
2
Esélyek
1,8
4,30

A sokféle tipp természetesen nem minden esetben garantálja, hogy nyerünk, de hosszú távon minél több nyereség elérése a cél. A legjobb stratégiák közé tartozik a játékosok felkészültségének ellenőrzése, a tömeg véleménye elleni fogadás, a statisztikák tanulmányozása vagy az fej-fej elleni küzdelmek elemzése.

Összefoglalás

A nyerő sportfogadás stratégia megtalálása megtalálása minden fogadó örök álma, hiszen a biztos rendszer az adott sportban akár hatalmas nyereményeket is hozhat. A sportfogadás mindig is így működött, csak az adott stratégiák változtak az idő folyamán.

Teljesen komoly módszerek esetében derült ki, hogy mégis van hátulütő, a korábban biztosnak hitt stratégia pedig túl sok veszteséget eredményezett.

Napjainkra azonban már a kialakultak azok az alapelvek, hogy melyik stratégia használható a labdarúgás, a kosárlabda vagy az online szerencsejáték során, így neked csak követned kell az útmutatókat. Nem szabad azonban túl sok tétet rátenned rögtön az elején egyetlen stratégiára, inkább próbáld ki, hogy milyen eredmény érhető el vele.

Ha így teszel, akkor a szórakozáson kívül rengeteg tapasztalatod is összegyűlik, melynek alapján már kialakíthatod a saját nyerő stratégiádat.

Utolsó frissítés: 15/05/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Itt ebben a cikkben tárgyaltam a bevált fogadási stratégiák áttekintése. Ha érdekli a tárgyalt stratégiák alkalmazása, regisztráljon az itt bemutatott bukmékerek bármelyikénél, és élvezze a fogadási élményt.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli

Hivatkozások

Hivatkozások
1 Uhrin Matej. „Optimal sports betting strategies in practice: an experimental review”. Reasearch Gate, February 2021, https://www.researchgate.net/publication/349139435_Optimal_sports_betting_strategies_in_practice_an_experimental_review.
2 Emma Seal. „The Gambling Behaviour and Attitudes to Sports Betting of Sports Fans”. Springer Link, February 2022, https://link.springer.com/article/10.1007/s10899-021-10101-7.