Élő fogadás stratégia – Top 10 oldalak 2023

A technológia fejlődésével a fogadások is változtak, és ma már akár élő mérkőzés közben is élvezhetjük a sportfogadás izgalmait. Az élő fogadás ma már talán az egyik legizgalmasabb fogadási mód, amely a sportfogadási oldalak legtöbbjének a kínálatában megtalálható.

Ennek oka, hogy a mérkőzés közben, néhány perc alatt kell döntést hoznunk, megtenni a tétet és megtippelni, hány gól várható, vagy éppen hogy melyik csapat szerez gólt az első félidő során. Az alábbi cikkben írni fogunk az élő sportfogadás alapvető tudnivalóiról, a sportfogadási stratégiák lehetőségeiről, arról, hogy mi szükséges ahhoz, hogy profitot érjünk el.

A cikk elolvasását követően azok is bátran megtehetik az első tétet, akiknek eddig egyáltalán nem volt semmilyen ismeretük arról, mit is kell tenni, ha élőben szeretnék online sportfogadás esetén is kipróbálni magukat.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Mit is jelent az élő fogadás?

Az élő fogadás abban különbözik a hagyományos sportfogadástól, hogy itt a meccs kezdete után lehet megtenni a téteket. Ma már szinte nincs is olyan fogadóiroda, amely ne kínálna élő fogadási lehetőséget, így megtalálható ez az opció az oldalunkon szereplő összes operátornál is.

Ez a változat számos plusz lehetőséget kínál a mérkőzés előtti fogadásokhoz képest. Az egyik legfontosabb, hogy mivel élőben követjük az eseményeket, így láthatjuk, hogy az adott csapatok milyen formában játszanak éppen, illetve hogyan alakulnak az erőviszonyok a pályán, vagy éppen hogy melyik játékosé aznap a legtöbb gól.

A legjobb élő sportfogadás_2

Az is fontos szempont, hogy élő fogadás alatt több olyan, akár sokkal érdekesebb téteket is lehet tenni, amire a meccs kezdete előtt nincs lehetőség. Akár arra is tippelhetünk, hogy melyik lesz a következő gólszerző csapat, fogadhatunk arra, hogy mikor születik az első gól, mikor adják a következő sárga lapot, vagy éppen mi lesz a félidő eredménye.

De a kínálattól függően azt is meg lehet tippelni, hogy mi lesz a következő esemény a mérkőzés közben, lehet-e számítani további gólra. Elmondható, hogy a lehetőségek száma szinte korlátlan, a mérkőzés közben történő kisebb eseményektől kezdve az egyes csapatok végső eredményéig szinte bármi előfordulhat a kínálatban. El kell mondani, hogy egyesek számára az élő fogadás problémákat okozhat, ezért csak józan gondolkodású fogadóknak ajánlott.[1]Adrian Parke. „Transformation of Sports Betting into a Rapid and Continuous Gambling Activity: a Grounded Theoretical Investigation of Problem Sports Betting in Online Settings”. January … Continue reading

Az biztos, hogy az élő fogadás rendkívül érdekes kínálatot nyújt és számtalan izgalmas percet okoz a fogadóknak. Ahhoz azonban, hogy a fogadni vágyók számára is szórakoztató legyen, fontos tisztában lenni azzal, hogy a gyors reakció itt alapvető követelmény és minden perc számít.

A szorzók ugyanis a beérkező tétek függvényében rendkívül gyorsan változhatnak, és természetesen a leggyorsabban fogadó jutalma lesz a legjobb odds, amely végül profitot eredményezhet.

Az élő fogadás menete

Ha valaki még soha nem tett élő fogadást, akkor elsőre bonyolultnak tűnhet a folyamat. Az alábbiakban lépésről lépésre bemutatjuk, hogy mi a teendő. Ahogy azt már említettük, több szolgáltató kínál élő fogadási lehetőséget, mint például a bet365 vagy az Unibet, de természetesen további oldalak is megtalálhatók kínálatunkban ezzel az opcióval.

Az első lépés a fogadóirodák ajánlatainak áttanulmányozása és a számunkra legmegfelelőbb kiválasztása. Számos megbízható, jó nevű operátor elérhető ma már, mint a bet365 oldala, ahová Magyarországról is korlátozások nélkül lehet regisztrálni. Ne feledje, hogy a játékon belüli reklámok és az élő esélyek befolyásolják a szerencsejátékokban való részvételt.[2]Nerilee Hing. „Promotion of gambling and live betting odds during televised sport: Influences on gambling participation and problem gambling”. February 2014, Academia, … Continue reading

Első regisztrációnál ajánlott figyelembe venni az üdvözlő bónusz nagyságát is. Jelenleg a 22bet bónusz az egyik leginkább figyelemre méltó, de mindenképpen ajánljuk a többi feltérképezését is, hiszen minden oldalon különböző feltételek érvényesek a bónusz igénybevételére.

Thrillsy Platform_5
A Thrillsy nagyszerű élő fogadási lehetőségeket kínál

Mi most az Unibet oldalán mutatjuk be a folyamatot. Az oldal kiválasztása után egy gyors regisztráció szükséges. Ezt a jobb felső sarokban található Regisztráció gombra kattintva lehet megtenni, és mindössze néhány percet vesz igénybe. Itt kell azt is bejelölni, amennyiben a sportfogadó élni fog az üdvözlő bónusz lehetőségével. Az első tét előtt nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a számlára be kell fizetni a fogadáshoz szükséges összeget.

Az élő sportfogadások külön menüpontban találhatók a felső menüsorban. Itt lehet kiválasztani azt a mérkőzést, amire tétet fogunk tenni. Miután a sportfogadó kiválasztotta a mérkőzést, meg kell nézni a lehetőségeket, ki kell választani a legjobb opciót, megadni a tét összegét és megnyomni a Fogadás gombot.

Ne feledjük azonban, hogy ha élőben fogunk játszani, a legtöbbször mindössze néhány perc áll rendelkezésünkre a fogadáshoz. Ezután pedig nincs más teendő, mint figyelemmel kísérni az eseményt és követni, hogy hány gól születik.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

95%

94%
ÉRTÉKELÉS

Milyen sportágakra lehet élőben fogadni?

Miután megismertük a menetét, nézzük meg azt is, milyen sportágakra lehet élő fogadás keretében tétet rakni. Amikor az élő fogadási lehetőségek megjelentek a piacon, a fogadók csak nagy sportesemények közben használhatták ezt a lehetőséget.

Azonban a technológia fejlődésével a kínálat is egyre bővült, és ma már számos sportágban lehet mérkőzés közben megtippelni, hogy a két csapatból melyik lesz jobb, kié lesz a több gól.

Jelenleg megtalálhatók a listában az Európában legnépszerűbb sportok, mint a labdarúgás, kosárlabda, jégkorong, kézilabda, tenisz és a Forma-1 is. Több olyan fogadóiroda van azonban, amelyek sokkal több lehetőséget kínálnak az aktuális eredmények megtippelésére.

Vezető
Bajnokság esélyei
Lewis Hamilton
2,50
Max Verstappen
3,80
Valteri Bottas
200
Sergio Perez
250

A foci valószínűleg a legnépszerűbb ebben a fogadási típusban, ennek megfelelően a legtöbb operátor számtalan lehetőséget kínál a labdarúgás közbeni fogadásra, a legismertebb ligák pedig teljesen lefedettek. A hagyományos fogadásokon kívül számos más fogadási lehetőséget is található itt, például tippelni lehet a következő gólra, a szögletek számára, vagy hogy melyik csapat játékosa lő előbb gólt.

Természetesen más népszerű sportágak nagy versenyei is megtalálható a legtöbb szolgáltató felhozatalában. Kosárlabda esetén például az NBA minden meccse szerepel a kínálatban. A legnépszerűbbeken kívül akár olyan sportágakra is lehet fogadni, mint például ló- és agárversenyekre, rögbire, tollaslabda, valamint krikett meccsekre, és még e-sportokra is.

Az élő fogadások előnyei

Az élő fogadás számos lehetőséget tartogathat a hagyományos fogadásokkal szemben. De nézzük is részletesen az alábbi leírásban, hogy milyen előnyöket fog az élő fogadás kínálni.

Ahogy azt már írtuk, ebben az esetben nem a meccs előtt kell az adott eseményre tippelni, hanem valós időben, amikor az adott mérkőzés vagy esemény éppen zajlik. Ennek az előnye, hogy láthatjuk, hogy mi történik mérkőzés közben, és erre alapozva tehetjük meg a tétet.

Ezzel szemben a hagyományos fogadásnál kizárólag a korábbi eredmények, statisztikák és a jelenlegi várakozások alapján hozhatják meg a sportfogadók a döntést.

Okostelefon és táblagép 1Bet_4

Lényeges szempont, hogy valós időben kövessük is figyelemmel a mérkőzés alakulását, hiszen így azonnal tudunk döntést hozni egy-egy tétet illetően. A hagyományos fogadás során kizárólag a rendelkezésre álló statisztikák elérhetőek a döntés meghozatalához.

Ettől függetlenül természetesen ilyenkor is hasznos az előzetes felkészülés, hiszen csak így tudjuk maximalizálni a lehetőségeinket. Az élő fogadás több izgalmat is jelenthet. Miközben ugyanis a kedvenc csapatunknak szurkolunk, fogadhatunk is rá, így akár jobban bele is élhetjük magunkat a játékba és még nyerhetünk is. Az élő fogadásoknál minden nagyon gyorsan, néhány perc alatt történik, ezért is olyan kiszámíthatatlanok és izgalmasak ezek a mérkőzések.

Élő fogadás esetén a nyerési esélyek is változhatnak. A normál, mérkőzés előtti szorzó mindig kisebb, mint az, amit a mérkőzés során játszhatunk meg. Különösen izgalmas lehet az élő fogadás az olyan gyors játékok esetében, mint a kosárlabda vagy a jégkorong, ahol magában a játékban is minden perc számítani fog.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Az élő fogadások korlátai

Ahogy mindennek, az élő fogadásnak is lehetnek hátrányai. Mivel ez alapvetően egy gyors döntést igénylő fogadási mód, így jellemzően kevés idő áll rendelkezésre és sokaknak stresszes lehet az azonnali döntések meghozatala.

Élő fogadásnál ugyanis nincs igazán idő stratégiai kidolgozására. A döntéseket a legtöbb esetben gyorsan, a látottakra alapozva kell meghozni, és sokszor a megérzésekre kell támaszkodni. Azok tehát, akik szeretnek alapos kutatást végezni, és megalapozott stratégiákat alkotni, nem biztos, hogy kedvelni fogják ezt a fogadás típust.

HotBet és Excitewin
HotBet & Excitewin mindkettő számos élő fogadási lehetőséget kínál

Élő fogadás alatt nagy szerepe van a gyorsaságnak, hiszen sokszor csak néhány másodperc áll rendelkezésre egy-egy döntés meghozatalára. Az élő fogadásoknál az esélyek gyorsan ingadoznak, és az idő a legfontosabb. Ha egy sportfogadó túl sokáig gondolkozik, akkor lemaradhat egy jó lehetőségről. Aki tehát lassabb reakcióidővel rendelkezik, túl stressznek találhatja az élő fogadást.

Egy másik limitáló tényező lehet, hogy mivel kevesebb idő van egy-egy fogadás megtételére, amelyek sokszor a megérzésen alapulnak, így annak kimenetele is sokkal kétségesebb.

Ráadásul az élő fogadásoknál nagyobb az esélye annak, hogy több pénzt költenek a játékosok, mivel az ajánlatok egyediek. Mindig tisztában kell lenni a költségvetésével, különben a végén több pénzt veszíthetünk, mint amennyit szeretnénk.

Az élő fogadások pénzügyi korlátai

Amennyiben valaki úgy dönt, hogy kipróbálja az online sportfogadás ezen típusát, ajánlatos néhány szabályt betartani annak érdekében, hogy nyereséges napot zárhasson. Könnyen abba a csapdába eshetünk ugyanis, hogy átlépjük az aktuális keretet, amit erre szántunk. Az élőben történő fogadás közben ugyanis egyrészt könnyű elcsábulni, és újabb, jónak tűnő fogadásokat kötni mérkőzés közben.

Így fennáll a veszélye annak, hogy jóval többet fogunk költeni az odds választékunk kialakítására, mint amit előzetesen terveztünk. Emellett sok sportfogadó abba a hibába esik, hogy a mérkőzés közben felmerülő veszteségeiket szeretnék kompenzálni azzal, hogy újabb és újabb téteket tesznek.

Amennyiben azonban a verseny hevében nem gondolja át reálisan a sportfogadó a lehetőségeit, akkor elképzelhető, hogy több eseményre fogad, vagy pedig nagyobb összeget veszít végül.

Alapvető néhány olyan, a saját magunk számára hozott szabály betartása, mint hogy hogy egy nap hány mérkőzést szeretnénk a fogadási listánkba felvenni, hány tét megjátszása a cél és hogy mennyi pénzt szeretnénk a fogadásokra szánni.

Ezek a korlátok segíthetnek abban, hogy a sportfogadó élvezhesse az adott mérkőzést, a játékot és ki tudja használni a fogadóirodák által kínált lehetőségeket.

Lényeges szempont lehet, hogy a saját befizetések mellett nézzük meg, hogy melyik fogadóiroda milyen üdvözlő és egyéb aktuális bónuszt kínál. Ez azért lehet hasznos, mivel egy-egy bónusz emelheti a sportfogadó által elkölthető összeget az online oldalak által szervezett sportfogadási játékokban.

Itt is figyelni kell azonban részletekre, és tisztában lenni a bónusz megforgatási lehetőségeivel, hogy maximálisan ki tudjuk használni ezt a lehetőséget is.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

95%

94%
ÉRTÉKELÉS

Milyen a jó élő fogadási stratégia?

Bár az élő fogadási opciók esetében nincs lehetőség hosszas kutatás alapján stratégia kialakítására, mégis érdemes néhány alapszabályt szem előtt tartani. Az első, hogy kezdőként olyan meccsekre ajánlott fogadni, ahol magyar nyelven lehet követni a közvetítést, így minden apró információra felfigyelhetünk.

Arra is figyelni kell, hogy ha úgy érezi valaki, hogy nem jól tippelt, nem érdemes a veszteségek visszanyerésére fogadásokat tenni. Bár nagy a csábítás, hogy az elvesztett pénzt kompenzáljuk, nagy valószínűséggel meggondolatlanul döntünk és a sokkal több fogadást kötünk, mint amit terveztünk.

Ennek pedig az lehet az eredménye, hogy a veszteségek nagyobbak lesznek. Az élő fogadások közben nem érdemes egyszerre sok tippet megadni. Jobb eredményre vezethet, ha csak néhány mérkőzésre fogadunk, figyelmesen követjük az eseményeket és megvárjuk a megfelelő pillanatot a tippek megtételéhez. Ha túl sok fogadást köt valaki, fennáll a veszélye, hogy a megosztott figyelem miatt végül veszteséggel zárja a napot.

Szintén fontos, hogy ha egy meccsre szeretnénk élőben fogadni, akkor érdemes azt valóban megnézni, nem csak a mérkőzés közbeni statisztikákra támaszkodni. A legjobb, ha olyan fogadóirodát választunk az élő fogadásokhoz, ahol sok élő közvetítéses esemény van. Így biztos lehet mindenki benne, hogy nem marad le egyetlen pillanatról sem.

És végül, de nem utolsó sorban érdemes figyelemmel kísérni a statisztikákat, hiszen sokat segíthetnek egy-egy döntés meghozatalában és a stratégia kialakításában még akkor is, ha szűkös az idő. Számos olyan weboldal elérhető, ahol rengeteg fogadási statisztika megtalálható, de az is remek megoldás, ha valaki saját maga számára vezeti a számára érdekeseket.

Összegzés

Összegezve elmondhatjuk, hogy az élőben történő tippelés az egyik legizgalmasabb lehetőség a sportfogadási piacon. Fontos azonban tisztában lenni a szabályokkal és a korlátokkal annak érdekében, hogy az általunk választott fogadóiroda összes lehetőségét kihasználhassuk.

A sportfogadás sokak számára arról szól, hogy hosszasan tanulmányozzák mindkét csapatot, megtippelik a meccs előtti eredményeket, és azt, hogy hány gól születik majd. Az élő sportfogadás ezt a lehetőséget bővíti ki. Hiszen itt nemcsak a gól számít, hanem a sportfogadási piacon egyedülálló módon jóval rugalmasabb lehetőségek is várják a játszani vágyókat.

Amennyiben tehát ezt a típust választjuk, kisebb az esélye annak, hogy bárki unatkozni fog meccs közben, és nemcsak a játékosok által szerzett gól számít majd a tippelésnél. Ha valaki tehát szereti a sportokat és kipróbálta már a sportfogadást, akkor mindenképpen ajánljuk ennek a kipróbálását is, hiszen teljesen új élményekben lehet része.

Több izgalmas sportfogadási tipp:

Utolsó frissítés: 28/07/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ebben a cikkben bemutattam a legjobb élő fogadási stratégiák gyűjteményét. Ha szeretnéd kipróbálni magad az élő online sportfogadásban, használd ezeket a stratégiákat, hogy biztosítsd a fogadásod nyerési esélyeit.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli

Hivatkozások

Hivatkozások
1 Adrian Parke. „Transformation of Sports Betting into a Rapid and Continuous Gambling Activity: a Grounded Theoretical Investigation of Problem Sports Betting in Online Settings”. January 2019, Springer Link, https://link.springer.com/article/10.1007/s11469-018-0049-8.
2 Nerilee Hing. „Promotion of gambling and live betting odds during televised sport: Influences on gambling participation and problem gambling”. February 2014, Academia, https://www.academia.edu/21716816/Promotion_of_gambling_and_live_betting_odds_during_televised_sport_Influences_on_gambling_participation_and_problem_gambling