Bizonyított foci fogadási stratégia

A labdarúgás az egyik legnépszerűbb és legismertebb sport, ezzel együtt pedig a sportfogadások világában is kiemelt szerepe van. Elmondható, hogy az online fogadóirodák kínálatában nemcsak megtalálhatók, de meghatározó szerepet is betöltenek a futball mérkőzések, valamint az azokra történő fogadási és bónusz lehetőségek.

És talán ez az a sport, amely a leginkább fogadásra készteti a játékosokat, sokan a bónusz ajánlatok mellett csak emiatt regisztrálnak egy-egy oldalon. A foci központi szerepe tehát megkérdőjelezhetetlen, amely számos fogadási típussal és opcióval áll a fogadók rendelkezésére. Természetesen ez azt is jelenti, hogy számos sportfogadási stratégia is tartozik hozzá.

Cikkünkben segítséget szeretnénk nyújtani ahhoz, hogyan lehet hosszú távon is sikeresen fogadni ebben a sportágban. Bemutatjuk a nyereséges fogadási stratégiák legfontosabb tudnivalóit, részletezzük működésüket annak érdekében, hogy a sportfogadók számára megkönnyítsük a számukra legjobb kiválasztását és a tippelést egy-egy adott meccs előtt, vagy éppen egy élő mérkőzés közben.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Nyereséges fogadási stratégiák a futballban

A futball napjainkban az egyik első számú sportág, számos rajongó követi nyomon a mérkőzéseket, kisebb és nagyobb eseményeket, sokszor élő közvetítések alkalmával is. A sportfogadási piacon is a legnépszerűbb sportok közé tartozik, és a legjobb online sportfogadó irodák kínálatában számos mérkőzés különféle eredményeire lehet fogadni, és több bónusz is elérhető.

Szórakoztató futballfogadás

Ennek megfelelően ezen az oldalon is széleskörű online futball fogadási lehetőséget kínálunk a sportfogadók számára. A kezdő fogadók első körben gyakran csak egy-egy mérkőzésre fogadnak, megérzéseikre és a csapatok korábbi formájára alapozva, és sokan valamilyen bónusz opciót szeretnének ezzel teljesen kihasználni.

Ha valaki azonban hosszabb távon nyereséges fogadásokat szeretne kötni, első lépésként ajánlott megismerkedni az adott futball fogadási stratégiák részleteivel, és ennek alapján eltervezni a saját sportfogadás taktikájukat, amelyek a számukra leginkább működőképesek, illeszkednek a költségvetésükhöz és ahhoz, hogy mekkora kockázatvállalásra hajlandóak.

Ez segíthet a megfelelő fogadások megkötésében, a nyereségek növelésében és a veszteségek csökkentésében, és akár még a bónusz által kínált összegek maximalizálásában is.

Számos egyszerűbb fogadási stratégia létezik, ahol csak egy eredményt kell megtippelni, például hogy melyik lesz a nyertes a két együttes közül, vagy hogy a végeredmény 1:2 lesz. Emellett olyan fogadási stratégiák és rendszerek is léteznek, ahol a kockázatokat matematikai alapon becslik meg, mint például a Martingale vagy a Fibonacci rendszer.

Mit jelent a sportfogadás stratégia?

Ha valaki sportfogadásba vág bele, valószínűleg a nyereség a célja, amelyhez hosszú távon megalapozott döntések szükségesek. Ehhez természetesen fontos, hogy a játékos megfelelő ismeretekkel rendelkezzen az adott sportágról. Emellett egy olyan sportfogadási stratégia használata is előnyös lehet, amely segíthet a nyertes tippek megtételében. A fogadási stratégiák esetében három alapvető típusról beszélhetünk.

 • Pozitív progressziós fogadásnál nyereség esetén emeljük a tétet. Ezt kisebb összegekkel is meg lehet tenni, ezért eleinte viszonylag népszerű.
 • Negatív progressziós fogadás esetén akkor emeljük a tétet, ha nem nyerünk, ezzel próbáljuk ellensúlyozni a veszteséget.
 • Biztonsági fogadás esetén pedig veszteség esetén csökkentjük a következő sportfogadás során megjátszott összeget.

Ahogy említettük ezek a fő típusok, de számos más lehetőség is rendelkezésre áll attól függően, hogy mekkora összeget szánunk fogadásra és mik a céljaink. Cikkünkben több népszerű sportfogadási stratégia is bemutatásra kerül.

Ezek legnagyobb előnye, hogy amennyiben ismerjük a sportágat, és megfelelően alkalmazzuk a kiválasztott fogadási stratégiát, akkor akár komoly nyereményt is el tudunk érni, vagy pedig csökkenteni tudjuk a sportfogadáshoz köthető veszteségeket. De nézzük is milyen nyereséges fogadási stratégiák és rendszerek léteznek.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Double chance azaz dupla esély fogadási stratégia

A dupla esély sportfogadás stratégia lényegében arra használható, hogy nagyobb legyen az esély az egy mérkőzésből származó nyereségre. A labdarúgásban alapvetően három kimenetel lehetséges: a hazai csapat nyer, a vendég együttes győz, vagy pedig döntetlen lesz az eredmény.

FC Chelsea - Manchester City
1X
12
X2
Esélyek
1,15
2,30
1,5

A dupla esély arra használható, hogy ebből a három lehetséges kimenetelből kettőt egyetlen fogadással le lehessen fedni azzal, hogy ez az opció kombinálja a két fél győzelmét/egyenlőségét, vagy teljesen megszabadul a döntetlen lehetőségétől. Dupla esélyes sportfogadás esetében az odds általában kisebb, mivel nagyobb az esélye annak, hogy a jól tippelünk.

Dupla esélyes fogadás esetén az alábbi téteket lehet tenni:

 • Hazai csapat és döntetlen – ebben az esetben akkor nyerünk, ha a hazaiak megnyerik a mérkőzést vagy döntetlent ér el.
 • Vendégcsapat és döntetlen – akkor lesz nyertes a tippelés, ha a vendégcsapat megnyeri vagy döntetlenre hozza a mérkőzést.

Draw No Bet azaz nincs fogadás döntetlenre

A hagyományos sportfogadásoknál a háromesélyes kimenetel kockázatos lehet. Előfordulhat például, hogy ha például a sportfogadó a vendég csapat 1:2-es győzelmére fogad, és a mérkőzést döntetlennel zárják, akkor elveszti a megtett tétet. A Draw No Bet opció arra való, hogy ezt a kockázatot csökkentsük és mérsékeljük a fogadási veszteségeket.

FC Barcelona - Celta Vigo
1
2
Esélyek
1,30
6,50

Ha ezt a fogadási lehetőséget választjuk, akkor lényegében az eredetileg háromesélyes fogadásból el tudjuk távolítani a döntetlen lehetőségét. Ilyenkor vagy a hazai, vagy a vendégcsapat sikeres szereplésére lehet fogadni, és ha a mérkőzés mégis döntetlennel végződik, akkor a játékos visszakapja az eredeti tipp összegét.

Ha például egy olyan csapatra fogad valaki, amelynek a győzelmére 2/1 az odds, miközben 3/1 a döntetlenre, akkor a bukméker szemében valószínűbb a győzelem bekövetkezése. Ha azonban nem biztos, hogy ez lesz a végkimenetel, vagy valamilyen váratlan eseményre számítunk, és szeretnénk megvédeni a megjátszott összeget, akkor a Draw No Bet opciót tudjuk választani.

Correct Score azaz pontos eredmény

Ebben a stratégiában az előző két lehetőséggel szemben egy futball mérkőzés pontos végeredményére tudunk tippelni, mondjuk hogy a találkozó 1:2 eredménnyel zárul. Egy focimeccs azonban meglehetősen kiszámíthatatlan lehet, így elég nehéz minden egyes mérkőzésen megmondani a biztos pontszámot még akkor is, ha valaki futball szakértő.

Egy meccs kimenetele ugyanis számos tényezőtől függ, például a résztvevő csapatok kulcsjátékosainak aktuális formájától, a motiváltságuktól, de az is fontos lehet, hogy hol helyezkednek el a ranglistában. Ha ezekről képet kaptunk, akkor ajánlott egy olyan csapatot kiválasztani az ilyen fogadásra, akik minden meccsen hasonló játékstílust képviselnek.

Real Madrid - FC Barcelona
1:0
1:2
1:3
2:3
Esélyek
2,50
2,20
4,70
3,3

Fontos szem előtt tartani azonban, hogy egy-egy sportfogadás során nem érdemes sok ilyen tippet tenni, viszont kombinált fogadások kiegészítéseként bátran használható. Ezzel a nyereményt is maximalizálhatjuk.

Ha valaki úgy gondolja, hogy képes viszonylag pontos végeredmények megtippelésére, akkor természetesen tisztán ezt a stratégiát is követheti. Ebben az esetben ajánlott azonban egyesével megkötni a fogadásokat, ezzel is csökkentve a kockázatot. Ha pedig a pontos végeredményt valaki jó arányban tudja eltalálni, akkor kimagasló nyereménnyel is zárhatja a napot.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

95%

94%
ÉRTÉKELÉS

Half time azaz félidő eredmény

A félidő / teljes mérkőzés opció egy népszerű sportfogadás stratégia, ahol arra lehet fogadást kötni, hogy milyen eredménnyel zárul a meccs a félidő, illetve a teljes játékidő végén. A legtöbb online fogadási oldalon minden meccsre elérhető akár mindkét lehetőség.

Ezeket fogadásokat bármilyen kombinációban meg lehet tenni, de érdemes úgy játszani, hogy több lehetséges kimenetelű profit is elérhető legyen, így csökkentve a kockázatokat.

Real Madrid - FC Getafe
1
X
2
Ki nyeri az 1.félidőt?
1,65
2,70
3,50

A fogadás elhelyezéséhez a fogadóknak mindkét részfogadásnál a három eredmény közül egyet kell kiválasztaniuk, tehát arra tudunk tippelni, hogy a hazai vagy a vendég csapat győz, vagy mondjuk döntetlen lesz az eredmény.

Ha egy félidő-teljes játékidő fogadást köt valaki, mindkét részfogadásnak nyernie kell ahhoz, hogy a sportfogadás profitot hozzon. Ezért ha pontosan megjósolja valaki a fogadás félidei részét, de a teljes időre vonatkozó eredményjóslata hibás, akkor elveszíti a tétjét.

Handikep

A hendikep fogadási stratégia esetén a fogadóiroda a feltételezett gyengébb csapat számára előnyt ad, amely később hozzáadódik a valós eredményhez. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amennyiben a nyerésre esélyesebb együttes 0:0-s döntetlennel kezd, akkor fogadásban már a meccs kezdete előtt mondjuk 0:1-es hátrányba kerül.

AC Milan - Juventus Turin
1
X
2
Esélyek - Handicap 1:0
1,27
5,20
4,50

Ha végül ez a csapat egy góllal nyer, és az eredmény mondjuk 1:0 lesz, akkor ez azt jelenti, hogy a fogadás eredménye a hendikep levonása után döntetlen, tehát 1:1 lesz. Itt a tippelés kimenetele szempontjából tehát nem a hivatalos végeredmény számít, hanem a pontszám és a hendikepből hozzáadott gólok. Ez a fogadástípus egyrészt a csapatok közötti döntetlen esélyének növelésére szolgál, másrészt a favorit győzelmének esélyét növeli.

A D’Alembert

Ezt a stratégiát egy Jean-Baptiste le Rond D’Alembert nevű francia matematikus fejlesztette ki. A népszerű elmélet lényege hasonló a Martingale stratégiához, amely a szerencsejátékosoknak minden egyes veszteség esetén növelniük kell a tét összegét. Amíg azonban a Martingale esetén duplázni kell az összeget, addig itt egy egységgel növeljük a tétet, míg nyerés esetén pedig ugyanennyivel csökkenteniük kell azt.

Nézzük meg, mit is jelent ez a gyakorlatban. Tegyük fel, hogy egy meccsre 100 Ft-os alaptéttel fogadunk. Ha jó a tipp és nyerünk, akkor a következő meccsre ugyanezt a tétet tesszük.

1Bet Sportok_2
Használja a 1Bet-et több stratégiához

Ha viszont veszítettünk, akkor a következő tétnél egy egységgel növeljük a feltett összeget, tehát ebben az esetben 200 Ft lesz az alaptét. Ezen elmélet mentén haladva a következő sportfogadás során, ha ismét veszítünk, akkor növekedni fog a tét egy egységgel, 300 forintra.

Ha viszont nyerünk, akkor a stratégia szerint csökkenteni kell az összeget egy egységgel, és a következő fogadásnál ismét 100 Ft-os alaptéttel játszhatunk. A D’Alembert stratégia hosszabb távon akár sikeres is lehet és komoly nyereményt is jelenthet, ha a kedvenc csapatunk a legjobb formáját hozza, mégis kisebb bankroll is elegendő hozzá, szemben a Martingale módszer használatával.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

A Kelly-kritérium

A Kelly-kritérium az egyik legkedveltebb a nyereséges fogadási stratégiák között, bár nem a legegyszerűbb, első ránézésre bonyolultnak tűnhet. Előnye azonban, hogy a többi módszerrel összehasonlítva akár magasabb profitot is el tudunk érni vele. Népszerűségét annak köszönheti, hogy segítségével a fogadók eldönthetik, mennyi pénzt érdemes tétként feltenni, amennyiben a fogadó csapata nyert az előző tipp során.

A Kelly-kritérium nem más, mint egy matematikai képlet, amellyel kiszámítható, hogy mekkora összeget érdemes kockáztatni egy-egy online sportfogadás során. A stratégia előnye, hogy figyelembe veszi a bankrollt is, így a saját lehetőségeinkhez és költségvetésünkhöz mérten alakíthatjuk ki a stratégiát.

Okostelefon és táblagép Thrillsy_5

A Kelly stratégia formuláját minden fogadásra külön kell kiszámolni, de szerencsére már elérhetők olyan oldalak, ahol mindössze az adatokat kell megadnunk, és megkapjuk az eredményt. A képlet figyelembe veszi az aktuális fogadásra feltett összeg, amely egy bizonyos százalékát teszi ki a rendelkezésünkre álló tőkének.

Annak a valószínűségét, hogy a fogadás nyertes lesz, és számol a vesztes tipp valószínűségével is. Ha a képlet eredményeként nullát vagy akár negatív számot kapunk, akkor nem érdemes az adott mérkőzésre fogadni.

A Fibonacci

A Fibonacci sportfogadás elmélete, mint ahogy a Martingale- vagy az előző D’Alembert stratégia azon alapul, hogy veszteség esetén emelni kell a tétet. Azonban a Fibonacci rendszer működése eltér az előzőektől és a veszteségek minimalizálására a következő számokból álló sorozat alkalmazását ajánlja: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233.

A stratégia lényege, hogy ha valaki elég szerencsétlen ahhoz, hogy hosszú időn keresztül folyamatosan vesztes fogadás kössön, akkor a fentiekben vázolt sorozat szerint kell fogadni. Az első tét 1X-es lesz, amit szintén 1X tét követ, majd a számsor szerint fokozatosan emelni kell a tétet 2X-esre, 3X-osra és így tovább.

Ez a stratégia a labdarúgás esetén akkor működhet, ha döntetlenre fogadunk, és legalább 2,00-ás vagy 3,00-ás szorzókat használunk. Ennek oka, hogy ezeket a szorzókat egy focimeccs döntetlen kimenetele esetén többször megadják a fogadóirodák, emellett a döntetlen kimenetel matematikai esélyes ugyanakkora, mint a haza vagy vendég csapat győzelmének. Tehát ugyanakkora esélyünk van nyerni, de nagyobb szorzót kaphatunk rá.

A fogadási stratégiák összegzése

Ahogy látható, a labdarúgásban számos sportfogadási stratégia létezik, amelyekre különböző feltételek érvényesek. Mindegyik komoly rajongótáborral bír, és természetesen olyanok is vannak, akik valamelyiket nem tartják jövedelmezőnek. Fontos tehát utánaolvasni az összes lehetőségnek, és kiválasztani, hogy számunkra melyik lehet az akár hosszú távon sikeres fogadási stratégia, amivel maximalizálható a fogadásra szánt összeg és bónusz.

Nem szabad elfelejteni azonban, hogy a sportfogadási piacon esetében érdemes a sportág szabályaival és a csapatok aktuális formájával is tisztában lenni. Hiszen hiába ismerjük meg a legjobb nyereséges sportfogadási stratégiák részleteit, ha mondjuk a kedvenc csapatunk top 3 játékosából az egyik kiesik, akkor az általunk adott tipp vesztes lesz, és nem tudunk nyereséget elérni.

Elmondható tehát, hogy a sportág és ezen stratégiák alapos ismeretével előnyre tehetünk szert a fogadásokban, csökkenthetjük a kockázatos téteteket és akár nyereménnyel is távozhatunk.

Több izgalmas sportfogadási tipp:

Utolsó frissítés: 28/07/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ebben a cikkben elmagyaráztam a legjobb futballfogadási stratégiákat 2023-ben. Ha Magyarországról származol és szeretsz futballfogadni, regisztrálj most a fent bemutatott bukmékerek bármelyikénél.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli