Kosárlabda fogadás stratégia

Bár a kosárlabda hazánkban kevésbé népszerű sportág, mint például a labdarúgás, mégis a magyar fogadási piacok egyre népszerűbb szereplője. Elég megnézni egy NBA vagy egy európai meccs közvetítését és láthatjuk, hogy egy rendkívül gyors és változékony csapatverseny, ahol minden percben változhatnak az esélyek, és akár több mint 10 pont különbség sem jelenthet győzelmet, hiszen a két csapat néhány perc alatt megfordíthatja a mérkőzés eredményét.

A speciális fogadások óriási választéka létezik a kosárlabda fogadás terén, amelyek nem csak a végső pontszámra, hanem akár a negyedeken belüli pontszámokra és az egyes játékosok teljesítményére is vonatkozhatnak.

Ennek köszönhetően a magyar piacon is az egyik legnépszerűbb fogadási típus, ma már a legtöbb operátornál rengeteg opcióval fogadhatunk kosárlabdára és természetesen ugyanúgy igénybe vehetők a bónusz lehetőségek, mint más sportágaknál.

Az alábbi cikkben bemutatjuk, milyen különböző sportfogadás stratégiák léteznek kosárlabdára, mit érdemes tudni ezekről és hogy milyen feltételek érvényesek rájuk.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Fogadási stratégiák a kosárlabdában

A kosárlabda fogadások elterjedésével szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy akár a kezdő sportfogadók is megismerjék ezt a speciális fogadási piacot. Cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb kosárlabda fogadás típusokat, de emellett fontos, hogy a fogadók megismerjék a kosárlabda szabályait, valamint a sportágak és a játékosok statisztikáját is.

A kosárlabda rendkívül szórakoztató csapatjáték, ahol a két csapat között a szerzett pontszám dönti el a mérkőzést. Emellett a fogadások között is nyereséges piacot jelent, különösen akkor, ha a fogadásokat valamilyen stratégia és feltételek alapján kötik meg és még akár valamilyen bónusz is társul mellé.

Kosárlabda fogadási stratégiák

A speciális fogadások óriási választéka létezik a kosárlabda piacok kínálatában, amelyek során nem csak a végső pontok számára, hanem akár a negyedeken belüli pontszámokra és az egyes játékosok teljesítményére is fogadhatunk.

Az első lépés a megfelelő stratégia kialakításához a számunkra megfelelő operátor kiválasztása a sportfogadási irodák közül. Ma már minden online sportfogadási iroda kínál kosárlabda fogadásokat, így az oldalunkon megtalálható bukmékerek is.

Az online sportfogadó iroda kiválasztásánál számos szempontot kell figyelembe venni, így az üdvözlő bónusz, valamint a már meglévő játékosok számára kínált bónusz lehetőségeket is. Ha megvan a számunkra legjobb bukméker iroda, akkor pedig érdemes tanulmányozni azt, hogy milyen fogadási lehetőségek és stratégiák állnak rendelkezésre a kosárlabdában, és kiválasztani a számunkra leginkább megfelelőt a fogadáshoz.

Melyek a kosárlabda fogadási stratégiák?

Ahogy más fogadási piacok esetén, a kosárlabdában is számos fogadási típusból lehet választani. Elég csak megnézni az oldalunkon található online sportfogadó irodák kínálatát, látható, hogy mindegyiknél megtalálható a kosárlabda. De nézzük is röviden, milyen lehetőségek vannak a fogadásra, a legfontosabbakat pedig a későbbiekben egy picit bővebben is bemutatjuk.

A legegyszerűbb fogadási forma a kosárlabdában is az, amikor megtippeljük, hogy melyik együttes lesz majd a mérkőzés győztese. Érdemes itt megjegyezni, hogy a kosárlabda esetén a döntetlen meglehetősen ritka, így ha bekövetkezik, akkor magas összeget fizet.

Ennél a sportágnál nemcsak azt tippelhetjük meg, melyik csapat fog győzni, hanem azt is, hogy az hány góllal végez az élen. Azt is megtehetjük azonban, hogy nem tippelünk arra, hogy ki lesz a győztes, hanem megpróbáljuk eltalálni, hogy az adott csapat hány pontot dob például.

HotBet Platform
A Hotbet számos kosárlabda fogadást kínál

Természetesen a hendikep fogadás a kosárlabda esetén is elérhető, mint ahogy a pontszám fogadás is. Ebben az esetben az adott csapat által szerzett pont számít, de akár a teljes összpontszámra is tippelhetünk, vagy arra, hogy melyik csapat hány pontot gyűjt egy negyedben. Emellett akár azt is megpróbálhatjuk megmondani, hogy melyik csapaté lesz az első húsz pont.

Kosárlabda esetén lehetőség van játékosokra fókuszáló fogadási opciókra is, fogadhatunk egy játékos által szerzett pontok, eladott labdák, zsákolások számára, vagy azt, hogy ér-e el dupla-duplát vagy tripla-duplát a mérkőzésen.

A kosárlabda piacok különlegessége, hogy hosszú távú fogadásra is lehetséges. Például az NBA vagy az európai ligák esetén a szezon elején tippelhetünk arra, hogy melyik csapat nyeri majd meg a bajnokságot.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Dupla esély

Csapatsportoknál az egyik legnépszerűbb fogadási stratégia szokott lenni a dupla esély. Egy mérkőzés eredménye alapvetően három módon alakulhat: a hazai csapat győzelmével, a vendég csapat nyereségével vagy döntetlennel. Tehát alapvetően 33,3 százalék az esély arra, hogy egy fogadó helyesen találja el a végeredményt.

A dupla esély stratégia a nyerés esélyét növeli azzal, hogy a döntetlent kiiktatja a fogadásból, így valójában két eshetőségre lehet fogadni. Ekkor lényegében összevonjuk a döntetlent a másik két kimenetellel. Azaz a fogadásunk egyrészt lehet a hazai csapat és döntetlen lehetősége. Ebben az esetben akkor nyerünk, ha vagy nyer a hazai csapat, vagy pedig döntetlen lesz az eredmény.

A másik eshetőség az, hogy akkor érünk el nyereményt, ha a vendég csapat nyer, vagy döntetlent játszanak. A kosárlabdában ezt a fogadást általában nemcsak a teljes mérkőzésre vonatkozóan lehet megtenni, hanem az 1., a 2. és a 3. negyed eredményére is lehet tippelni a fentiek szerint.

Dupla esélyes sportfogadás esetében az odds általában kisebb, mivel nagyobb az esélye annak, hogy a két változatból valamelyikre a jól tippelünk, viszont ennek megfelelően kisebb a kockázat is.

Hendikep fogadás

A bukmékerek sok más sportághoz hasonlóan a kosárlabda piacok esetében is kínálnak hendikep fogdásokat. Ebben az esetben a feltételek ugyanazok, vagyis hogy az a csapat, amelyet a bukméker iroda gyengébbnek minősít, előnyt kap. Miután eldöntötték, hogy melyik csapat a gyengébb, a tényleges pontszámhoz fiktív pontokat adnak hozzá.

Ennek eredményeként a fogadás favoritja, amelyről a bukméker iroda feltételezi, hogy megnyeri a mérkőzést, nagyobb kihívás elé kerül, és a két csapat elméletileg egyenlő lesz. Kosárlabdánál alapesetben ez azt jelenti, hogy gyengébbik együttes számára bizonyos számú pontot hozzáírnak az eredményhez.

LA Lakers - Golden State Warriors
1
2
Esélyek - Handicap (0:13,5)
1,90
1,75

Léteznek hendikepes fogadások a győzelemre, a döntetlenre és a vereségre. Az egyik lehetőség tehát az, hogy a gyengébb csapatra fogadunk, és a várhatóan győztes csapatra teszünk hendikepet. A másik pedig az, hogy csak a gyengébbik csapatra fogadunk. Elhelyezhetünk mondjuk egy + 5,5-es hendikepes fogadást a gyengébbik félre. Ha 5 ponttal vagy annál kevesebbel veszítenek, akkor annak ellenére is megnyerjük a fogadást, hogy a csapat kikapott.

Hendikepes fogadás esetén döntetlen akkor lehetséges, ha a hendikep egész szám. Sok bukméker iroda kínálja ezt a fogadási típust, bár nem igazán népszerű. Például a tét – 5 hendikep a favoritra, és pontosan 5 ponttal veszít. Ha ez megtörténik, akkor is fogadó nyer.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Élő fogadás a kosárlabdában

A kosárlabda élő fogadások egyre népszerűbbé válnak a bukmékerek kínálatában. Az élő fogadás lényege, hogy a mérkőzés kezdete után, élőben is fogadhatunk. Ilyenkor természetesen további fogadási lehetőségek is rendelkezésre állnak, mint a mérkőzést megelőző hagyományos fogadások esetén és akár extra bónusz is kapcsolódhat hozzá.

Az élő tippelések előnye, hogy a sportfogadók valós időben követhetik az eseményeket, így könnyebben reagálhatnak az eseményekre annak érdekében, hogy növelni tudják a nyereményt.

Okostelefon és táblagép 1Bet_4

Élő fogadás esetében általában ugyanúgy tudunk fogadni a különbségre, játékosokra, végeredményre, mint a mérkőzések előtt. A mérkőzés közbeni fogadásnál figyelembe tudjuk venni a játékosok aznapi formáját, a csapatok aktuális összhangját.

Figyelni kell azonban, hiszen kevesebb idő van egy-egy döntés meghozatalára, és könnyen abba a hibába eshetünk, hogy élőben egy-két tét átgondolatlan lesz, ami akár vesztes fogadásokat fog eredményezni. Hasznos lehet tehát, hogy felkészüljünk, inkább kevesebb tét legyen a cél annak érdekében, hogy a legtöbb nyerő kombinációra tudjunk fogadni a mérkőzés során.

A jó hír pedig az, hogy ehhez segítséget nyújt a sportfogadási piac. Az élő fogadásokra ugyanis ugyanazok a feltételek érvényesek, ugyanúgy felhasználható rá az üdvözlő bónusz, és általában további bónusz lehetőségek is elérhetők akár. Emellett a különböző legnépszerűbb fogadásokra élőben is tehető tét.

Néhány tipp a kosárlabda fogadásokhoz

A sportfogadásnak, illetve a kosárlabda fogadásnak számos sajátossága van, ezért mielőtt belevágnánk érdemes néhány dolgot átgondolni. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány szempontot, amelyek segíthetnek abban, hogy egy-egy fogadásból a lehető legjobbat hozzuk ki. Nézzük tehát, hogy miket érdemes figyelembe venni.

Ma már minden legális online bukméker oldalán lehetséges fogadást kötni kosárlabda mérkőzések eredményeire. A sportfogadó oldal kiválasztásakor a bónusz lehetőségeken kívül érdemes figyelembe venni, hogy milyen oddsot kínálnak az adott eseményre, ezzel lehetőséget teremthetünk a bevételek maximalizálásra.

Nem szabad elfeledkezni a bankroll, azaz a rendelkezésre álló tőke megfelelő kezeléséről. Ahhoz, hogy kordában tarthassuk a költéseket, ezáltal az esetleges veszteségeket is, fontos, hogy megfelelő tervet készítsenek a fogadók, és ha lehet, vegyék igénybe a bónusz lehetőségeket, így biztosan nem zárják nagy veszteséggel a napot.

BukmékerVIP Bónusz
Logo 22Bet_2Csekkek Piros
Logo 20Bet_2Csekkek Zöld
Logo Selectbet_2Csekkek Piros
Logo Betinia_2Csekkek Piros

Kezdő kosárlabda fogadóként hasznos lehet eleinte a vezető bajnokságok és ligák, mint az NBA vagy az európai kupák meccseire fogadni, mivel ezekről rengetek információ érhető el néhány kattintással.

Tájékozódjunk előzetesen a játékosokról és az esetleges sérülésekről. Ez azért szükséges, mivel nagyban befolyásolhatja egy együttes teljesítményét, ha a meccs előtt kiesik az egyik sztárjátékos. Azonban az ezzel kapcsolatos veszteségek némi utánajárással kevesebb veszteséget okozhatnak.

Megéri követni a kiválasztott csapatok meccs menetrendjét is. Előfordulhat, hogy egy csapat egymás után több mérkőzésen is játszik. Ilyenkor a játékosok fáradtabbak lehetnek, amely befolyásolhatja az eredményeket és a szerzett pontok számát is.

Különösen élő fogadások esetén fontos figyelembe venni, hogy milyen a tempója az egyes meccseknek, hogyan alakul a labdabirtoklás aránya, a pontok száma stb., így lehetőség lesz a legjobb pillanatban reagálni, és megtalálni a legjobb tét lehetőséget.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Kosárlabda fogadási stratégia kiválasztása

A kosárlabda nemcsak a fogadási piacok szórakoztató eleme, de ha valaki szerencsés, akkor akár bónusz nyereménnyel is zárhat egy-egy fogadást. Ebben azonban a szerencse mellett segíthet a kosárlabda fogadási stratégiák megfelelő alkalmazása is. De mi is kell ahhoz, hogy ki tudjuk választanai a legjobb stratégiákat?

Az első szabály, hogy meg kell ismerni a sportág szabályait. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy megismerjük a fogadási rendszert és az egyes fogadási típusokat. Mindez segíteni fog abban, hogy megtaláljuk az adott piac legjobb fogadási lehetőségeit és odds kínálatát.

Fontos a fokozatosság. A kosárlabda, ahogy az például egy NBA meccsein is látható, egy rendkívül gyors és változékony sport, ahol néhány perc alatt megfordulhat az eredmény, ez pedig befolyásolhatja a fogadás kimenetelét és az irodák által kínált odds nagyságát is.

Ahhoz, hogy nyereséget érhessünk el, meg kell tanulni követni a játékot, és nem ajánlott azonnal élő fogadásokat kötni, hiszen itt a legkönnyebb elhamarkodott döntéseket hozni, és rengeteg pénzt veszíteni.

Ha valaki más sportágakban már fogadott, akkor nem szabad elfeledkezni arról, hogy lehet, hogy az ott működő fogadási stratégiák teljesen máshogy működnek, vagy a kosárlabda piac esetén nem használhatók.

Fontos megismerni a kosárlabda fogadás szabályait és stratégiáit is, és egy-egy mérkőzésen azokat alkalmazni. Meg kell tanulni a speciális fogadási módokat, amelyek segíthetnek maximalizálni a nyereményt.

Szánjunk időt a kifizetődőnek tűnő fogadás opciók megkeresésére, amelyek az adott fogadó számára a legértékesebbek, leginkább kifizetődőbbek lehetnek.

Összegzés

A kosárlabda fogadás egy izgalmas piac, ahol nemcsak a két csapat méri össze a tudását a mérkőzés során, de számos izgalmas online fogadási opció és bónusz is társulhat hozzá. Míg a csapatok célja a legtöbb pont összegyűjtése, a fogadásoknál nemcsak a pontszám számíthat, hiszen az irodák széles körű fogadási választékot kínálnak.

A mérkőzésen kívül általában lehetséges a különböző piacok ligáinak, vagy akár az NBA végső kimenetelének a megtippelése is.

A kosárlabda tehát számtalan izgalmas lehetőséget kínál, amihez sok esetben érdekes bónusz is kapcsolódik. Ahhoz azonban, hogy valóban szórakoztató legyen és az első időkben is kevesebb bosszúságot és veszteséget okozzon, fontos megismerni a játék és a sportfogadás szabályait is.

Hiszen a kosárlabdában számos más fogadási lehetőség is elérhető, mint például a labdarúgás esetén. Ahhoz pedig, hogy ezeket maximálisan ki lehessen használni, és a lehető legnagyobb nyereséggel zárni a napot, ismerni kell ezeknek a részleteit.

Azt javasoljuk tehát, hogy az első időkben inkább kevesebb mérkőzés eredményeire fogadjanak a játékosok, használják ki a bónusz összegek nyújtotta lehetőségeket, és fokozatosan térjenek át a bonyolultabb fogadási típusokra.

Szintén hasznos lehet, ha eleinte nagy ligák meccseire fogadnak, ahol minden fontos információ elérhető. Ezt a fokozatosságot betartva és megismerve a szabályokat egy érdekes világ tárulhat a játékosok elé, elképesztő izgalmakkal és lehetőségekkel.

Több izgalmas sportfogadási tipp:

Utolsó frissítés: 28/07/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ebben a cikkben bemutattam a legjobb kosárlabda fogadási stratégiákat és az alkalmazásuk feltételeit. Ha szeretsz sportfogadni, és ki akartad próbálni magad a kosárlabda fogadásokban, ne felejtsd el használni az itt ismertetett stratégiákat. Kattints a kiemelt oldalakra és regisztrálj most.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli