Nagyszerű F1 tippek és trükkök

A darts egy angol eredetű sport és szabadidős tevékenység, amely a fogadóirodák standard sportágává vált. A dartsban hasonlóan a baseballhoz moneyline típusú fogadásokat lehet tenni, azaz a mérkőzés győztesére lehet fogadni.

Ermészetesen nem csak a meccs győztesére, hanem akár a szettek győztesére is lehet fogadni. A másik tipikus fogadási forma az alatt/felett típusú fogadás hasonlóan más sportágakhoz.

A harmadik fogadási forma egy játék specifikus tipp az úgynevezett legtöbb 180-as, ahol arra lehet fogadni, hogy melyik sportoló dob leggyakrabban 180 pontot egy meccsen a nap közben. A fogadások részletes leírását az alábbi szekciókban adjuk meg.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

A legjobb forma 1 es red bull sportrendezvények

A weboldalunk a legjobb Forma-1 tippeket kínálja a fogadóknak és rendszeresen tájékoztatjuk őket a soron következő és egyben az összes Forma 1 futamokról. A Forma-1 a világ leggyorsabb utcai autóversenye, amit száguldó cirkusznak is hívnak. A Forma-1 versenyszezon márciusban indul és decemberben ér véget.

A 2021-es évad 21 versenyből áll, és minden nagydíjat különböző országban szerveznek. A magyar nagydíj augusztus elején került megrendezésre. Gyakorlatilag majdnem minden kontinens képviselteti magát, de igazából a gazdagabb országok vesznek részt egy népszerű Grand Prix szervezésében.

Fogadások Formula 1

Egy Forma 1 nagydíj egy 3 napos rendezvény, amikor pénteken és szombaton különböző gyakorló futamok zajlanak, ahol a versenyzők ismerkednek a pályával és vezetési stílust alakítanak ki. Az egyetlen kivétel a Monaco-i nagydíj, ahol az egyik tesztfutamot csütörtökön rendezik.

A jelenlegi rendszer szerint szombaton egy egyórás időtartam áll rendelkezésre, amikor a versenyzők a különböző pozíciókért küzdhetnek. Nagyjából 20 versenyautó tartózkodhat fenn a versenypályán. A 2021-es Forma 1 versenyszezonban egy kvalifikációs rendszert tesztelnek, amikor egy 100 km-es távot kell teljesíteni a legrövidebb idő alatt.

A Forma-1 abból a szempontból rendhagyó, hogy nincsen másféle rendezvény, azaz nincsen külön világbajnokság, vagy például nem olimpiai sport stb. Ennek részben az az oka, hogy a Forma-1 egy technikai sport és nem lehetséges megrendezni egy Forma-1 rendezvényt, ahol nincs versenypálya. A Forma-1 versenypálya felépítése komoly infrastruktúrát és beruházást igényel.       

F1 tippek aktuális futamokra

Az online fogadóirodák szakszerű és minden részletre kiterjedő elemzést biztosítanak a pilótákról és csapatokról, és megpróbálják a soron következő futamokon behatárolni a győztes pilótát és csapatot, valamint a helyezéseket. A Forma-1 versenynaptárban hosszú idő óta szeptemberben, idén szeptember 12-én megrendezésre kerülő olasz Monzai Grand Prix egy tradicionális rendezvény a Forma-1 történetében.

A Monzai pálya a világ harmadik versenypályája volt az 1950-es években, közvetlenül épült meg Brooklands és Indianapolis után. A versenypálya igazán gyorsnak számít, és nem sokat változott az 50-es évek óta. A pálya hossza 5.73 km és egy futam 53 körből áll, így a teljes versenytáv 306 km.

A Monzai pályán Lewis Hamilton világbajnok 5-ször nyert az elmúlt évtizedben. A tavalyi 2020-as versenyt Pierre Gasly nyerte, de a világbajnok Lewis Hamilton futotta a két leggyorsabb kört. Az idei versenyen is a 2020 -as győztes Hamilton számít a legnagyobb esélyesnek, de Max Verstappen, Charles Leclerc, Valtteri Bottas szintén esélyesek. A csapatoknál a Mercedes, a Mclaren és a Ferrari a legnagyobb esélyesek.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Fogadás az eredményre

Mire is lehet fogadni Forma-1-ben. Részben már érintettük a kérdést a bevezetésben. A legegyszerűbb fogadási típus a pilóta személyére vonatkozik, azaz melyik versenyző nyeri meg a nagydíjat. Ez elég egyszerűen hangzik, de ami még jobb, hogy viszonylag magas szorzókat adnak erre a bukmékerek.

Habár sokan indulnak el egy versenyen, de ha megnézzük a dobogós helyezetteket, akkor mindig ugyanazt a 4-5 pilótát látjuk, ezért az esély, hogy eltaláljuk a nagydíj győztesét nem olyan rossz. Habár ezeknek a versenyzőknek a szorzója viszonylag alacsony, de mégis érdemes rájuk fogadni, mert az esélytelen versenyzőknek ugyan magas szorzójuk van, de szinte biztosan nem nyerik meg a küzdelmet.

Továbbá fogadhat a dobogós helyezettekre. Ebben az esetben arra tippel, hogy egy versenyző a dobogón végez. Itt az esély elég nagy, hogy jól tippel, de természetesen az odds is kisebb.

1Bet Platform_6
A 1Bet számos F1 fogadási lehetőséget kínál

Az egy futamra vonatkozó fogadáson kívül tippelhet arra, hogy mi lesz a Forma-1 szezon végeredménye, azaz a pont küzdelem eredménye. Ebben az esetben két tippet adhat, mind a győztes pilótára, mind a győztes csapatra. Összehasonlítva egy nagydíj győztesének eltalálásával a szezon győztesére való tippelés egyszerűbbnek tűnik. A versenyzők vagy a csapatok mezőnyében csak néhányan vannak, akik favoritnak számítanak.

A korábbi évek eredményei sokat számítanak, mert még egy futamnál előfordulhat, hogy váratlanul egy esélytelen versenyző nyeri meg a nagydíjat az esélyesek előtt, de hosszú távon már hosszú idő óta a vezetői képesség és az autóknál meglévő technikai fölény egyszerűen érvényesül.

Egy futamon előfordulhatnak váratlan események, egy összeütközés, egy rossz kerékcsere stb., ami miatt egy esélyes versenyző kénytelen feladni a versenyt vagy időhátrányt szed össze.           

Fogadás a pilótákra

A Forma-1 versenyben a versenyzők küzdelme a legérdekesebb. Természetesen a csapatok versenye is nagyon fontos egy technikai sportnál, de gyakorlatilag a nézők döntő többsége már hosszú idő óta is csak a pilótákra koncentrál.

Visszatekintve 5, 10 vagy 15 évre mindenki emlékszik a legjobb népszerű Forma-1 pilótákra, de csak kevesen emlékeznek arra, hogy milyen csapatban vagy csapatokban versenyeztek. A 2021-es versenyszezonban pont 10 csapat 20 versenyzője mérkőzik meg az összetett győzelemért vagy a futamgyőzelmekért.

Vezető
Bajnokság esélyei
Lewis Hamilton
2,50
Max Verstappen
3,80
Valteri Bottas
200
Sergio Perez
250

Egy pilótára lehet fogadni az egyéni Grand Prix, de az összetett küzdelem vonatkozásában is. Továbbá számos egzotikus fogadási típus is választható. Lehet fogadni arra, hogy az adott versenyző nyeri meg a kvalifikációs küzdelmet és fog indulni a népszerű pole position-ból.

Ezen kívül fogadhat a legrövidebb idő alatt egy kört futó pilótára is. Ez a fogadás nem annyira kockázatos, mert aki követi a korábbi futamokat nagyjából tudja, hogy melyik népszerű versenyző fut nagyon gyors köröket. Továbbá fogadhat arra, hogy egy adott versenyző dobogós helyet ér el vagy nem, azaz nem csak a győztesre, hanem a másik két pilótára fogad.  

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Outright fogadások

Az outright fogadás a legegyszerűbb és egyben a leggyakoribb fogadási típus a Forma-1-ben. Egyszerűen arra fogadhat, hogy melyik versenyző vagy csapat nyeri meg a rendezvényt vagy az összetett szezont, azaz a világbajnokságot.

Okostelefon és táblagép Thrillsy_5
Élvezze az élő fogadást

A Forma-1 outright fogadásoknál az esély jóval jobb, mint a fociban, ahol arra lehet fogadni, hogy melyik játékos lő gólt vagy nyeri meg a világbajnokságot. A Forma-1-ben a pilóták között egyértelműen kijelölhetők az esélyes népszerű pilóták pl. a 2020 -as győztes Hamilton, Verstappen stb., akik megnyerhetik a nagydíjat. Hogyan is néz ki egy outright fogadás? A fogadóirodák megadják a pilótákhoz vagy csapatokhoz tartozó adott odds értékét.

Például Sebastian Vettel 11/1 odds értékkel szerepel a népszerű bukmékernél, hogy megnyeri a futamot. Ez azt jelenti, hogy 100 $ fogadási tét esetén a fogadóiroda 1300 $-t fizet, ha ő nyeri a futamot. Az, hogy Vettel az első három között fog végezni, azt a fogadóiroda 2/1 odds értékkel adja. Azaz 100 $ fogadási tét mellett 200 $-t nyerhet, ha ő tényleg az első három között végez. Ha nem végez az első három között, akkor elveszítette a fogadásnál feltett pénzt.             

Élő fogadás és élő közvetítés

Az élő fogadás egy nagyon izgalmas formája a Forma-1 fogadásoknak. Ez merőben különbözik, mint a labdajátékoknál, mint pl. fociban, kézilabdában, kosárlabdában vagy jégkorongban az élő fogadás. A Forma-1 futamok során nincsenek szünetek, nincsen félidő, harmad vagy negyed, hanem folyamatosan zajlanak az események.

A fogadónak miután gyorsan elemeznie kell a helyzetet, mérlegelnie az esélyeket és meghozni a döntést. A legnagyobb fogadóirodák a szorzókat folyamatosan frissítik a verseny közben és fogadónak állandóan követnie kell a fontos szorzók változását.

Az élő fogadás kezdő fogadóknak nem ajánlott, mert nincs elég tapasztalatuk a szorzók értelmezésében, nincs jól felépített fogadási stratégiájuk és nem tudnak gyorsan reagálni a verseny során a változó, rendkívül fordulatos helyzetre. Elég nehéz jó stratégiát adni, hogy hogyan lehet az élő fogadásnál a legjobb stratégiát választani, mert nincsenek egyszerű tankönyvi szabályok.

Azonban néhány esemény döntő lehet egy Grand Prix kimenetelében. Érdemes megvárni a kiszemelt versenyző kerékcseréjét vagy egy olyan helyzetet, amikor éppen előzni kíván és már régóta követi a másik pilótát. Az élő fogadás nagyon gyors internetkapcsolatot és csúcsminőségű technikát igényel, hogy azonnal tudjon reagálni a gyorsan változó, rendkívül fordulatos versenyhelyzetekre.       

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

95%

94%
ÉRTÉKELÉS

Összefoglalás

A Forma-1-es fogadások részben hasonlítanak, részben eltérnek más sportágak, mint például labdajátékok fogadásától. Az outright fogadás során arra fogadhat, hogy egy versenyző vagy csapat megnyeri a futamot vagy az összetett küzdelmet.

Ez a legegyszerűbb fogadási forma a Forma-1-ben és kezdő fogadóknak is ajánlják, ugyanakkor a nyerés esélye viszonylag alacsony, de lényegesen nagyobb, mint a labdajátékoknál lévő fogadásnál, ahol elég nehéz megtippelni egy torna győztesét. A legnagyobb fogadóirodák viszonylag magas oddsot adnak a Forma-1-es outright fogadásoknál.

A dobogós helyre való fogadás szintén választható, ebben az esetben a nyerés esélye nagyobb, és még elfogadható nyereményt kínálnak a bukmékerek. Továbbá lehet fogadni a kvalifikációs futamon elért eredményekre is, azaz, hogy melyik pilóta ér el pole position-t. 

Ami egy nagy különbség a Forma-1-es fogadások és más sportágak között, hogy nagyon ritka az alatt vagy felett típusú fogadás a Forma-1-ben. Azonban az élő fogadás meglehetősen izgalmas formája a fogadásnak, amikor akár pillanatonként változó verseny alatt fogadhat.

Több izgalmas sportfogadási tipp:

Utolsó frissítés: 28/07/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ebben a cikkben a legjobb F1-es fogadási tippekről és trükkökről beszéltem. Ha élvezed a Forma-1-es futam élő fogadásának izgalmát, regisztrálj most az itt bemutatott fogadóirodáknál, és használd ki a magyar fogadóknak szóló exkluzív ajánlataikat.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli