4.1 / 5
ÉRTÉKELÉS
RÉSZLETES ÉRTÉKELÉS
Mobil fogadas
Promóciók
Ügyfélszolgálat
POSITÍVUMOK
 • Jól megtervezett
 • Nagyon jól ismert
 • Tapasztalt bukméker
NEGATÍVUMOK
 • Alacsony oddsok
 • Lassú kifizetések
 • Nincs telefonos forródrót

Tippmix vélemény – Az év legrészletesebb elemzése

A Tippmix a Szerencsejáték Zrt. (néha rövidítve SzZrt. néven hivatkoznak rá) fogadási szolgáltatása, ahol a labdarúgás és más sportok eredményei fogadhatók meg. A játék az összes lottózóban játszható a hozzá adott szelvény segítségével, de az elmúlt években a Tippmix elsődleges felületévé a saját internetes honlapja vált.

Ezt az online szolgáltatást azért hozta létre a Szerencsejáték Zrt., mert a szelvény segítségével lebonyolított fogadási mód már nagyban korszerűtlenné vált. Napjainkban a játékosok többsége már nem akar felkeresni egy magyar lottózót azért, hogy fogadási ajánlatot tegyen, emiatt jött létre az online felület.

A Tippmix a magyar játékosok számára is elérhető sportfogadási oldalakhoz képest eléggé limitált ajánlatokat képvisel, az általa kívánt nyereményszorzók sokszor gyengébbek, mint az online sportfogadási szolgáltatóké. Az eddig elért népszerűségét főleg annak köszönheti, hogy a Szerencsejáték Zrt. a lottózóiban azoknak is elérhetővé teszi vele a fogadási lehetőséget, akik nem érik el a sokkal jobb ajánlatokkal rendelkező internetes szerencsejáték oldalakat.

Megjelenés felépítés és működés

A Tippmix internetes felülete eléggé letisztult és egyszerű, a főoldal tetején ott található a menü, alatta pedig a fogadási ajánlatokat listázó szűrő. Ebben meg lehet adni, hogy az összes sport ajánlatai érdekel, vagy az elérhető 21 sportfogadási piac valamelyike. Emellett az ajánlatokat megjelenítheted ország, liga vagy dátum alapján is.

Az oldalon viszonylag egyszerű az online fogadások összeállítása. Minden egyes sor egy-egy ajánlatot mutat, ahol a sorszám oszlopot követi az események neve, helye és pontos időpontja. Ezt követően láthatók az odds-ok, a három oszlopban a hazai, a döntetlen és a vendég nyereményszorzó van megadva. Alapesetben mindhárom oszlopban van érték, de az ajánlat típusától függően lehetséges, hogy csak két vagy egy kimenet létezik.

Tippmix Platform

Ha egy sorban az egyik nyereményszorzóra kattintasz, annak a négyzete zöld hátterűvé válik, és a fogadási esemény rákerül a virtuális szelvény felületére. Ezt a jobb felső sarokban lévő Szelvény gombra kattintva éred el, amelyen már összefoglalva láthatod a fogadási ajánlatokat.

Itt a tét mezőbe kattintva tudod megadni a fogadásod tétjét, majd ezután tudod beikszelni a kötéseket és kombinációkat. A szelvény árát végül a nyereményszorzóid eredője, a kötések és kombinációk, illetve a téted szorzója adja ki.

Az oldalon nincs lehetőség az összeállított szelvény megfogadására, hanem ki lehet nyomtatni, és megjátszani a Szerencsejáték Zrt. egyik lottózójában. Az online fogadást a Szerencsejáték Zrt. által fenntartott Tippmix Pro oldalon lehet megtenni.

A bónuszok teljesen ismeretlennek számítanak a Tippmix oldalán

A Tippmix esetében nincsenek olyan bónuszok, mint a konkurens sportfogadási oldalak esetében. A SzZrt. nem ad azért semmilyen jutalmat, ha a Tippmix Pro oldalra regisztrálsz, ahol az online fogadási lehetőség megtalálod. A regisztráció csak adminisztratív és játékszervezési okok miatt szükséges a Pro oldalon, a Tippmix oldalán pedig még regisztrálni sem lehet.

Tippmix Bónusz

Az oldalon alkalmanként elérhetők promóciók, melynek során pénznyereményt, tárgynyereményt vagy más dolgot sorsolnak ki azok között, akik megadott számú fogadást tesznek meg, vagy más feltételeket teljesítenek. Az ezeken való nyerés azonban a legtöbbször nem alanyi jogon jár, hanem a sorsolás véletlenszerűségétől függ.

Ha az üdvözlő bónuszokat vagy más online promóciókat keresed, akkor válassz az oldalunkon bemutatott sportfogadási oldalak közül, melyek sokféle jutalommal segítik a kezdőtőkéd megnövelését vagy a további játékodat.

82%
ÉRTÉKELÉS

Sportfogadási piacok

A Szerencsejáték Zrt. sokféle fogadási ajánlatot ad meg az oldalon, melyek között megtalálhatók a magyar és nemzetközi meccsek, illetve más események. Az oldalon elérhető információ alapján az egyes sportfogadási piacok a következők:

Tippmix Sportok

 • Jégkorong: nemzetközi
 • Amerikai foci: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
 • Ausztrál foci: Ausztrália
 • Golf: nemzetközi
 • Labdarúgás: több, mint 80 piac, köztük a magyar, a német, spanyol, osztrák, angol profi és amatőr bajnokságok stb
 • Röplabda: Dél-Korea
 • Darts: nemzetközi
 • Motorsport: Forma-1, gyorsasági motor, Nascar, Indycar
 • Teke: nemzetközi
 • Tenisz: ATP, WTA, Challenger, ITF, ITF női
 • Asztalitenisz: Oroszország
 • Sznúker: nemzetközi
 • Strandröplabda: nemzetközi
 • Krikett: Anglia
 • Kosárlabda: nemzetközi, Amerikai Egyesült Államok, Chile
 • Rögbi: Rugby Union, Rugby League
 • Baseball: USA
 • Ökölvívás: nemzetközi
 • E-sport: League of Legends (LoL), Overwatch, Counter-Strike (CS:GO), Starcraft, Dota 2, King of Glory, Rainbox Six Siege
 • A fogadási ajánlatok között megtalálhatók a magyar játékosok által legkedveltebb sportágak és piacok

Élő fogadások a Tippmixen

Az Élő fogadás egy speciális fogadási típus a SzZrt. kínálatában, ahol egy szelvényen maximum 4 mérkőzés vagy más esemény fogadható meg. A Tippmixen ilyenkor az éppen futó mérkőzés vagy esemény eredményeire lehet fogadni, míg a rendszer fel nem függeszteni a fogadási lehetőséget.

Az Élő események kimenetelénél is meg lehet adni a hazai, döntetlen vagy vendég kimeneteleket, vagy két számmal azonosított más eredményt. A fogadási eredmények az események lezárultát követően azonnal elbírálásra kerülnek, nem kell sokat várni.

Tippmix Élő sportok

Ha az oldalon az élő labdarúgás mérkőzés vagy más esemény nevére kattintasz, akkor az adott esemény részletes adatlappal is megnyílik. Ebben élőben láthatod a történéseket, például a focinál a labda útját, a cseréket, a kapura rúgásokat, a blokkokat, a szögleteket és más eseményeket.

Az élő adatlapon egymás alatt fel vannak sorolva a kapcsolódó fogadási ajánlatok is, ahol a nyereményszorzóra kattintva azonnal be is jelölhetsz egy eseményt fogadásra. A tétedet már nem tudod megtenni, ahhoz át kell ugranod a Tippmix Pro honlapra.

82%
ÉRTÉKELÉS

Odds-ok – gyengébb ajánlatok

A SzZrt. folyamatosan frissíti az eseményeinél és fogadási ajánlatainál meghatározott nyereményszorzókat, melyeket az oldalon élőben nyomon követhetsz. Ezeket a vállalat szakértői állítják össze, és fontos szerepük van az eredő odds meghatározásánál.

Ez az érték lesz a nyereményszorzók szorzata, melyet a kötési és kombinációs szorzókkal, illetve a feltett téttel tovább szoroznak. A végeredmény adja meg a maximum nyereményt és a végső tétet.

A nyereményszorzók bármikor megváltozhatnak, és a még nem megtett fogadások ilyenkor szintén módosulnak. A már beküldött és kifizetett fogadásoknál a nyereményszorzók nem változhatnak. Ez alól egyetlen kivétel van, ha a fogadási ajánlatban szereplő mérkőzés vagy más játéktípus már törlődött a kínálatból, akkor a már megtett szelvényeknél a nyereményszorzója 1-re módosul.

Fizetési módok

Mivel a Tippmix oldalán nincs lehetőség az online fogadásra, ezért a be- és kifizetés is a Tippmix Pro oldalán történik. A SzZrt. ezen a weboldalon többféle befizetési lehetőséget tesz elérhetővé.

A bankkártyás fizetési módok között két banki szolgáltatót lehet választani, az OTP, illetve a K&H Bankot. Mindkét esetben meg kell adnod a feltölteni kívánt összeget, majd a Befizetés gomb átirányít a választott banki fizetési felületére.

Az e-pénztárcák közül a SzZrt. a Paypal rendszerét választotta, ennek segítségével is meg kell adnod az összeget, majd átirányítanak a Paypal felületére.

Elérhető a banki átutalás is, ilyenkor a weboldal megmutatja a Szerencsejáték Zrt. számlaszámát, és generál egy egyedi azonosítót a közleményhez, mellyel majd az átutalásod beazonosítható. Ezek segítségével át tudod utalni az általad választott összeget a netbankodon keresztül.

Telekomos ügyfélként lehetőséged van a szolgáltatódtól m-commerce fizetési módot kérvényezni, mely szintén felhasználható a befizetéshez a Pro felületén. Végül pedig lehetőséged van pénzt feltöltened az Ügyfélkártyádra, amihez a Tippmix egy vonalkódot ad. Ezt ki kell nyomtatnod vagy képként elmenteni, és többek között egy lottózóban pénzt fizetni rá.

Kifizetni a Tippmix Pro felületén megadott bankszámlaszámodra tudsz, függetlenül a befizetési módodtól. A folyamat elindításához meg kell adnod a kiutalni kívánt összeget, a jelszavad, majd a Kifizetés gomb megnyomásával tudod elküldeni magadnak a pénzt.

Az nincs meghatározva, hogy egy nap hány alkalommal fizethetsz be, vagy utalhatsz ki a számládra. Ha a banki szolgáltatódnál be van állítva utalás/nap limit, azt érdemes ellenőrizned.

Mennyi gyorsak ezek a fizetési módok?

A fizetési módok közül a bankkártyás, a Paypales és az m-comos befizetési mód azonnali, miután azonosítottad magad a megadott fizetési szolgáltató rendszerében, és rendelkezésedre áll a a megfelelő összeg, az azonnal jóvá íródik a Tippmix Pro rendszerében. A folyamat hossza maximum pár perces, mert a közreműködő szolgáltatók munkamenete időhöz kötött, és pár perc inaktivitás után automatikusan elutasítják a kezdeményezett tranzakciót.

A banki átutalás lassabb, a vállalat tájékoztatása alapján akár 1-4 munkanapba is telik, míg az általad elutalt összeg megérkezik a Pro számládra. Az ügyfélkártya egyenleged pedig azonnal elérhető, amint befizetsz rá egy arra feljogosított helyen. A kifizetés a kérelmed elküldését követően maximum 8 napon belül megérkezik a bankszámládra.

A bankkártyás és Paypal fizetési módok esetén a vásárlásokhoz kötődő tranzakciós adókon kívül, illetve az esetleges Paypal költségen kívül más költséged nincs. Banki átutaláskor a bankszámlád kondícióinak megfelelő banki díjakat fizeted, mivel egy Erste Bankos számlaszámra utalsz.

Amikor kiutalod a nyereményed a Pro felületéről a bankszámládra, akkor nem kell díjat fizetned, hacsak a bankszámla kondícióid alapján a pénz fogadásáért a bankod nem számít fel díjakat.

Mobilfogadás

A Tippmix és a Tippmix Pro weboldalak is tökéletesen jelennek meg a mobil eszközökön, mivel a honlapok reszponzív felülettel rendelkeznek. Mobiltelefonról vagy tabletről is könnyen összeállíthatod a fogadásaidat, megtekintheted virtuális szelvényedet, vagy használhatod az oldal más funkcióit.

Amennyiben még nincs fiókod, azt a Tippmix Pro oldalon a mobilod segítségével is létrehozhatod. Itt ugyanazokon a lépéseken kell végig menned, mint az asztali számítógépek vagy a laptopok esetében, csak a weboldal elemei a kisebb képernyőre optimalizálva jelennek meg.

Fogadási applikációval jelenleg nem rendelkezik a vállalat, de elkészült a Tippmix Radar, mely a cég hivatalos eredménykövető alkalmazása. Ebben elmentheted a kedvenc csapataid, így értesítést kapsz a velük kapcsolatos fogadási lehetőségekről. Kibővített statisztikákat lapozhatsz át, a top bajnokságok esetében pedig megismerheted a kezdőcsapatok névsorát.

Okostelefon és táblagép Tippmix

Emellett az alkalmazás meg tudja jeleníteni a sorsolásokat a tenisztornáknál, kupáknál és más kieséses rendszerű versenyeknél. Az úgynevezett point-by-point mód a tenisz mérkőzések eredményt mutatja pontról-pontra, a head-to-head pedig az egymás ellen játszott meccsek eredményeit és statisztikáit.

A Radar alkalmazásba be tudod szkennelni vagy manuálisan meg tudod adni a szelvényeid, ahol nyomon követheted a fogadások alakulását. Személyre szabhatod benne, hogy milyen sportágakról, meccsekről vagy szelvényekről kérsz értesítést.

A Tippmix Radar elérhető iOS-es és Androidos okostelefonokra és tabletekre, de fogadni nem lehet benne, arra kizárólag a Tippmix Pro oldal mobil nézete alkalmas.

Biztonsági intézkedések és védelem

A Tippmix és a Tippmix Pro oldalakat a Szerencsejáték Zrt. a weboldalain megszokott biztonsági megoldásokkal védi. A weboldalakat a HTTPS protokoll működteti, az adatok titkosításáról pedig a 256 bites SSL (Secure Socket Layer) technológia gondoskodik.

A Tippmix Pro weboldal láblécében több biztonsági protokoll és szolgáltató jelvénye is megtalálható, melyek a különböző minősítések meglétét mutatják. Közéjük tartozik az ISO/IEC 27001:2013, a The European Lotteries és a World Lottery Association.

A fizetési szolgáltatók felelnek a banki befizetéseid biztonságáról

A befizetések során a Pro felülete átirányít a kiválasztott bank vagy pénzügyi szolgáltató felületére. Itt bankok esetében a bankkártya adataiddal, Paypal esetén pedig a Paypal azonosítóddal és jelszavaddal azonosítod be magad. A fizetési folyamatot kizárólag az adott pénzintézet vagy szolgáltató kezeli, az adatfolyamra, a felhasznált bankkártyáid vagy bankszámláid részleteire, a kártyaszámra, a lejárati dátumra és CVC kódra a SzZrt-nek nincs rálátása.

A vállalat csak kizárólag a fizetés sikerességéről vagy elutasításáról kap értesítést a fizetési szolgáltatótól, és ennek megfelelően írja jóvá az összeget a játékos számládra. A fizetési szolgáltatók és bankok online rendszerei megfelelnek a nemzetközi előírásoknak, azokat a legmodernebb biztonsági és titkosítási protokollok védik.

Az online szerencsejátékozás során elvárt, hogy te is mindent megtegyél a játékos fiókod biztonságáért. Ebbe beletartozik a megfelelő erősségű jelszó választása, ennek rendszeres időközönkénti cseréje, illetve védelme az illetéktelen hozzáféréstől. Erősen ajánlott, hogy a számítógépeden vírusirtó programmal és tűzfallal védekezz a kémprogramok ellen, melyek esetleg megszerezhetnék a banki adataidat. Az olyan nyilvános wi-fi hálózatokon, mint például gyorsétterem vagy repülőtér, pedig soha ne lépj be a jelszóval védett felületeidre.

Ügyfélszolgálat

Az online fogadások során felmerülő kérdéseiddel és problémáiddal a Tippmix ügyfélszolgálatához fordulhatsz. Ha élő szóban beszélnél egy ügyfélszolgálatossal, akkor valószínűleg a legjobb megoldás erre a telefonszám felhívása, ez minden nap 7 és 23 óra között elérhető.

Emellett a megadott e-mail címre is írhatsz, illetve az Útmutató szekcióban szöveges leírás, és néhány bemutató videói is helyet kapott az oldal működéséről és a fogadás módjáról. A vállalatnak levelet is küldhetsz a Tippmix-szel kapcsolatban, a weboldalukon megadott budapesti levelezési címre. Emellett a cég elérhető Facebookon, YouTube-on és Instagramon is.

A vállalat munkatársai felkereshetők bármilyen, a játékkal kapcsolatos kérdéssel, akik tájékoztatást tudnak adni az online fogadási ajánlatok használatáról, a sokféle mérkőzés közötti eligazodásról, a befizetési és kifizetési módok működéséről, a különféle kombinációk és kötések működéséről vagy a számos piac mindegyikéről.

Szintén őket kell megkeresned, ha problémát észlelsz az oldal működésével kapcsolatban, vagy ha a befizetés közben technikai probléma adódott, ezért nem sikerült feltölteni az egyenleged vagy kétszer vonták le ugyanazt az összeget a számládról.

Regisztráció

A Tippmix oldalán nincs lehetőség a fogadásra, ezért nem is lehet rajta regisztrálni. Az online fogadási szolgáltatást nyújtó Tippmix Pro oldalon van erre lehetőség, ahol ekkor átirányítanak minket a SzZrt. központi oldalára.

Itt két fülön kell megadnod a részleteket, az elsőn a belépési adatokat, a másodikon pedig a személyes adatokat. A belépési adatoknál ki kell választanod egy felhasználónevet, melynek legalább 4 karakter hosszúnak kell lennie, és nem állhat csak számjegyekből.

A következő lépés a jelszó meghatározása, amelynek legalább 8 karakter hosszúnak kell lennie, tartalmaznia kell számot, nagybetűt és nem tartalmazhat olyan szimbólumot, mint például a felkiáltójel vagy a kötőjel.

Az e-mail címedet kétszer is meg kell adnod, majd be kell jelölnöd egy jelölődobozt. Ezzel elismered, hogy a saját nevedben játszol online szerencsejátékot, és elfogadod a részvételi szabályzatot és a vállalat adatkezelési tájékoztatóját.

Egy újabb jelölődobozzal pedig beleegyezhetsz, hogy a cég promóciós ajánlatokkal keressen fel, de az előbbi jelölődobozzal szemben ennek a bejelölése nem kötelező.

A következő lépésben ki kell választanod, hogy a személyi igazolványoddal, vezetői engedélyeddel vagy útleveleddel azonosítod majd magad, illetve meg kell adnod ennek az okmánynak az azonosítószámát. Lejjebb görgetve be kell írnod a családi és utóneved, a születési családi nevet és utóneved, a születési helyed, időd, nemed, az állampolgárságod országát, a bankszámlaszámod, a telefonszámod, illetve az édesanyád születési családi és utónevét. Végül pedig a lakcímadataid begépelése következik.

A folyamatot a Regisztrálok gomb lenyomásával zárhatod le, majd az e-mailben érkező aktiváló linkre kell kattintanod. A belépés után pedig fel kell töltened egy igazolványod másolatát, mellyel igazolod magad. Ezekre a lépésekre a szigorú magyarországi és európai uniós előírások miatt van szükség, mellyel meg kívánják előzni a pénzmosást és a pénzösszegek ellenőrizetlen mozgását.

Engedélyek és szabályozó hatóság

A Tippmix működési engedélye a Szerencsejáték Zrt-hez tartozik, melynek engedélyét ugyanaz a hatóság biztosítja, mint más Magyarország területén engedélyezett játék esetében, a Szerencsejáték Felügyelet.

Ez a szerencsejáték szervezéséról szóló, 1991. évi XXXIV. törvény, az Szjtv. alapján jogosult az engedélyek odaítélésére. A Szerencsejáték Zrt. számára engedélyt adott ki távszerencsejáték szervezésére, melyet rendszeres időközönként felül vizsgál.

Az engedély a Szerencsejáték Felügyelet honlapján is megtekinthető, és másra nem ruházható át. Ennek alapján az Szerencsejáték Zrt. köteles betartani azokat a dolgokat, melyeket az engedély meghatároz, és amennyiben felhagy a távszerencsejáték-szolgáltatás nyújtásával, az engedélyét le kell adnia a Szerencsejáték Felügyeletnél.

A Tippmix játék kínálásához a vállalatnak nincs szüksége más engedélyre Magyarországon, mivel a SzZrt. is állami vállalat, így jó ideje szigorúan megfelel mindenféle előírásnak, és viszonylag nehezen mozdul meg, ha az újításokról van szó. A Tippmix portál elindítását is jóval a konkurenciától lemaradva kezdte meg, mely azóta sem közelíti meg a nagy versenytársak által kínált szolgáltatásokat és minőséget.

Összefoglalás

A Tippmix egy eléggé érdekes fogadási szolgáltatás Magyarországon, mivel a számára létrehozott portálon összeállíthatod a fogadásaidat, tájékozódhatsz a versenyekről, megismerheted a statisztikát, csak fogadásban nem vehetsz részt. Ehhez el kell navigálnod a Tippmix Pro oldalára, regisztrálnod egy fiókot, és igazolnod magad valamelyik igazolványod feltöltésével.

A Tippmix a nyereményszorzókat tekintve gyengébb szorzókat ad, mint a nagy rivális sportfogadási oldalak. A kínálata és műszaki megoldásai is elmaradnak ezektől a konkurensektől, ráadásul komoly korlátozás az is, hogy a nyereményedet a Tippmix Pro rendszeréből kizárólag a bankszámla számodra utalhatod ki.

Hatalmas hátrány az, hogy a Szerencsejáték Zrt. nem ad semmilyen bónuszt a Tippmix játékokra, sőt, egyáltalán nem is ismeretes a bónusz fogalma az oldalon. Nincs üdvözlő bónusz, nincsenek eseményekhez kötődő bónuszok és nincsenek újra töltődő bónuszok.

A nagy konkurensek oldalán rendszeresek a promóciók, melyek kiválóan alkalmasak a kezdőtőkéd megnövelésére vagy a nyerési esélyeid növelésére. A weboldalunkon számos olyan sportfogadási oldalt kínálunk, melyek a Tippmix-szel ellentétben bónuszokkal és jobb nyereményszorzókkal várják a játékosokat.

Utolsó frissítés: 15/12/2022 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ebben a cikkben az egyik legnépszerűbb magyarországi sportfogadási oldalról, a Tippmixről, valamint annak előnyeiről és hátrányairól beszéltem. Ha új online fogadási oldalakat keresel, amelyeket kipróbálhatsz, a Tippmix egy megbízható oldal, amelyet ki kell próbálnod.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli