Baseball tippek és tanácsok

A baseball egy moneyline sport, azaz a győztes csapatra lehet fogadni, nem pedig egy pontos eredményre. A moneyline fogadásnál vagy a favorit vagy az esélytelen csapatot választhatja. Bizonyos esetben mindkét csapat azonos erősségűnek számít, és természetesen ilyenkor választhatja bármelyiket, mert mindkettőnél azonos fogadási esélyek vannak.

A fogadásoknál egy elemi szabály, hogy a favorit csapatra nem érdemes fogadni, mert a nyeremény értéke általában kisebb, mint a tét összege, azaz a fogadás után veszít a pénzéből. Azonban az esélytelenre történő fogadás nagyobb nyereményt jelent, mint a tét összege.  

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

A legjobb baseball rendezvények között

Az első legfontosabb bajnokság a major league baseball (MLB) Észak-Amerika profi baseball bajnoksága. Két főcsoportból a Nemzeti ligából és az american league (Amerikai ligából) áll. Mindkét főcsoport három csoportra oszlik a keleti, a középső és a nyugati csoportra. A MLB 30 csapat játszik, 29 az Egyesült Államokból és egy Kanadából. A második legrangosabb bajnokság a világban Japán bajnoksága a Nippon Professional Baseball (NPB).

A két bajnokság az alapszakaszból és a rájátszásból áll. A World Series az american major league baseball bajnokság végén játszott verseny. Amennyiben a sorozat győztese minden egyes bajnokság, a Nemzeti liga és az Amerikai liga győztesei között zajló legjobb 7 rájátszás mérkőzés határozza meg.

Fogadási Baseball

A Premier 12 világbajnokság egy viszonylag új nemzetközi verseny, amely 2015-ben indult útjára. Az alábbi 12 ország vesznek részt rajta: Egyesült Államok, Japán, Kuba, Tajvan, Hollandia, Kanada, Dominikai köztársaság, Dél-Korea, Puerto Rico, Venezuela, Olaszország és Mexikó.

A Premier 12 rendezvényt minden 4. évben rendezik meg, és ma már az egyik legrangosabb nemzetközi versennyé nőtte ki magát. A Világ baseball klasszikus egy nemzetközi verseny, amit 2006-ban alapítottak és 4 évente kerül megrendezésre.

Baseball tippek aktuális meccsekre

Javában tart már a 2022 – 2023-es MLB szezon. Ennek örömére szeretnénk olvasóinkat megörvendeztetetni néhány hasznos baseball fogadási tanáccsal. Ezért vettük górcső alá az Atlanta Braves – New York Mets mérkőzést. Lássuk, milyen formában várják a csapatok a találkozót!

Atlanta Braves – Hazai csapat formája

A Colorado Rockies kettőből kétszer verte meg az Atlanta Braces csapatát. Előtte három meccsből kétszer megverték a Miami Marlins együttesét is, és a Washington Nationalst is. Felemás teljesítményt nyújtanak hullámzó formában. Összességében a legutóbbi húsz mérkőzésükből 12-t elvesztettek, ami hatvan százalékos eredmény. Ez tehát azt jelenti, hogy mérkőzéseik majd’ kétharmadát elvesztették. Ez azért meglehetősen magas vereségi arány.

New York Mets – Vendégcsapat űrlap

2021. Szeptember 16-áig a New York Mets csapata az elmúlt 10 meccséből hetet elvesztett. New York Yankees, New York Yankees, Miami Marlins. Ez az a három meccs (két ellenfél ellenében), amelyet meg tudtak nyerni. Közben olyan súlyos vereségeket szenvedtek, mint a St Louis Cardinals elleni 4 – 11, vagy ismét csak ellenük a 0 – 7. Nem mondhatni tehát hogy életük formájában lenne a Mets. Kérdés, össze tudják-e kapni magukat az október elsejei meccsre.

Szakértőink jóslatai – Mire érdemes pénzt tenni?

A fentiek alapján látható, hogy bár az Atlanta Braves sincs élete formájában, talán mégis az ő győzelmükre lenne érdemesebb pénzt rakni. A New York Mets túl sok mérkőzést veszít el ahhoz, hogy ennyire megbízzunk bennük. Ha a pénztárcánkat gyarapítani szeretnénk, nem pedig zsugorítani, akkor fogadjunk a Mets ellen, szerintünk ez a siker titka a soron következő Major League Baseball mérkőzésre.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Hogyan fogadhat baseballra?

Ebben a sportágban sportfogadás esetén nem a meccsek pontos eredményére lehet fogadni, hanem alapvetően három különböző fogadási módszer létezik. A moneyline fogadásnál arra lehet fogadni, hogy melyik csapat fogja nyerni a meccset. Nem számít az, hogy mik lesznek a pontos eredmények.

HotBet Platform_2
A Hotbet ideális bukméker a baseball fogadásokhoz

Az alatt vagy felett fogadásnál arra lehet fogadni, hogy egy fogadási érték egy bizonyos érték felett vagy alatt lesz. Például a fogadók tippelhetnek arra, hogy a futások száma elér egy adott értékeket vagy nem éri el az adott pontot.

A run line fogadás egy kicsit összetettebb és nem arra lehet fogadni, hogy ki fogja nyerni a meccset, hanem a fogadásban az is benne van, hogy mekkora lesz a különbség az eredményben.

Azaz az esélyes csapatra történő fogadásnál nem csak nyernie kell az esélyes csapatnak, hanem egy megadott különbséggel kell nyernie és elérnie adott számú pontot, és hasonlóan az esélytelen csapatra való fogadásnál elég, ha a csapat egy adott különbség alatt kap ki vagy megnyeri a meccset.         

Fogadás eredmények értékére 

Ahogy az előző részben már érintettük, a baseballra alapvetően háromféleképpen fogadhat: a moneyline fogadás, az alatt vagy felett fogadás, és a run line fogadás. A moneyline tippeket már tárgyaltuk az előző részben, és az alatt vagy felett tippeket is érintettük. Azért térjünk egy kicsit vissza a moneyline fogadásra, mert amilyen egyszerűnek tűnik, mégis érteni kell a fogadási értékeket.

Ha például egy bukméker az egyik csapatot -160-ra teszi a másik csapattal szemben, akkor ez azt jelenti, hogy 16 $-t kockáztat, hogy 10 $-t nyerjen. Ezzel szemben a +150 azt jelenti, hogy 10 $-t kockáztat, hogy 15 $-t nyerjen. A fogadási stratégiák egy meccsekből álló sorozatnál lehetnek egészen komplexek is. Az alatt vagy felett fogadások jóval kevésbé zavarosak.

Ha a fellettre fogad, akkor arra fogad, hogy több futás lesz, mint a fogadási érték, míg ha az alattra fogad, akkor arra fogad, hogy az kevesebb lesz. A run line fogadás kicsit hasonló a pontkülönbségre vagy pontokra történő fogadáshoz. Ha például az esélyes csapatnál a run line -1.5, akkor annak a csapatnak 2 vagy futással kell nyernie. Ha az esélytelenre fogad, akkor a csapat vagy megnyeri a meccset vagy csak egy futással kap ki.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Fogadás egy élő játék eseményekre

Az eredményekre történő tippeket már az előző részben tárgyaltuk. Most vizsgáljunk meg néhány tényezőt, ami befolyásolhatja a sikeres fogadás értékét. Milyen előnye van egy hazai pályának? Természetesen sokat számíthat ez a tényező, azonban itt is meg kell különböztetni azt, hogy milyen meccsről van szó.

Az alapszakaszban talán nem annyira számít és a fogadóirodák csak 10-15 centtel többet adnak. Azonban a rájátszás alatt a fogadási tét meg is duplázódhat az otthoni közönség következtében.

Okostelefon és tablet Baseball

Egy másik érdekes mozzanat a trendek a fogadásban. Néhányan azt gondolják, hogy vannak igazi trendek a bajnokságok történetében, míg mások elég szkeptikusak. Bizonyos hasznos trendeket fel lehet fedezni az MLB-ben. Egy további szempont az időjárás.

A szél jelentősen befolyásolhatja egy mérkőzés kimenetelét. A bukmékerek általában nagy szél esetén az alatt értéket preferálják, míg ha szélcsend alakul ki, akkor a felett értéket preferálják. Azonban a szél sokszor kiszámíthatatlan, és nem fog úgy változni, hogy a fogadóirodák vagy a fogadók szeretnék. További probléma, hogy az aznapi időjárás jelentést nem csak a fogadó hallgatja, hanem a fogadó irodák is, akik már beépítik a fogadási szorzókba.

Baseball fogadási trükkök és baseball tippek

Ahogy fent említettük a favorit csapatra történő fogadásnál veszít a pénzéből, míg az esélytelen csapatra történő fogadásnál nyer. Ezen egyszerű hasznos elvet szem előtt tartva követheti az alábbi tippeket és baseball fogadási lehetőségek sorát.

Mindig kerülje el a nagy esélyes, kedvenc vagy népszerű csapatot! Az ajánlott esélyes és nagy kedvenc csapatokat a fogadóirodák sajnos alacsony szorzóval látják el, és általában a tapasztalatlan fogadók fogadnak ezekre a csapatokra.

Próbáljon a nyereséges esélytelen csapatokra tippelni! Ezeket az esélytelen csapatokat a bukmékerek magasabb szorzóval látják el. Ha az 50%-os esély mentén fogad, akkor hosszú távon megfelelő nyereséget termelhet és jó eredmény lesz a végén, mert ha az esélytelen csapat nyer, akkor a plusz jövedelmet és a tétet megkapja, míg ha az esélytelen csapat veszít, akkor csak a tétet veszíti el.

Próbáljon az árral szemben haladni, és használja a baseball fogadási lehetőségek módjait máshogy, mint a fogadók nagy része! Tapasztalt fogadók olyan esélytelen csapatokra fogadnak, amelyeket a kezdő fogadók kevesebb, mint 40%-a választ. Egy kissé bonyolultabb stratégia szerint haladjon mindig a fordított vonal stratégiája szerint! Ha valamilyen esemény befolyásolja a kezdeti szorzók értékét, akkor mozogjon az ellentétes irányba és figyeljen a pontokra!     

Élő fogadás és közvetítés

Az élő fogadások egy jóval izgalmasabb formái a fogadásnak, mert a mérkőzések közben lehet tippelni. A játék során rengeteg váratlan esemény történhet, ami mind befolyásolhatja a mérkőzés kimenetelét és az eredmény értékét. Az élő fogadás egyre gyakoribb a fogadóirodák és fogadók körében. Jelenleg még viszonylag kis részt képvisel az összes fogadásból, de a részesedése folyamatosan emelkedik.

A baseball különösen alkalmas és ajánlott az élő fogadásra, mert nem időre játsszák, azaz számos szünet és megállás van a mérkőzés során. Minden egyes dobás vagy az első helycsere jól meghatározott egységekre bontja a mérkőzést. Továbbá a baseball nagyon jól mérhető statisztikákkal, ami nagyon hasznos a fogadóirodáknak.

Okostelefon és táblagép HotBet
Élvezze a baseball fogadási szórakozást

Végül a játék nagyon alkalmas arra, hogy szimultán több meccset kövessen élőben és közben fogadjon a meccsekre. Az élő fogadás folyamatosan növekszik a baseballban és valószínűleg ez egyben a jövő fogadását is jelenti.

Az élő fogadás mellett meg kell említenünk az online közvetítés fontosságát is. Korábban a televíziós vagy online közvetítés szerepe arra korlátozódott, hogy a nézők igényét kielégítse. Manapság nem csak a nézők követik a mérkőzéseket, hanem a fogadók sokasága is.

A fogadók egy jelentős része amatőr fogadók, akik egyszerűen rajonganak a baseballért és közben saját maguk szórakoztatására tippelnek is. Az MLB meghatározott TV csatornákkal vagy online szolgáltatókkal szerződést köt arra, hogy melyik közvetítse a mérkőzések sorát a nézők és fogadók számára. 

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Miért fontos a meccs előtti elemzés?

Az elemzés fontos szerepet játszik a baseball fogadásnál. A tapasztalt fogadók rendre elolvassák az értékes tippeket, mielőtt megteszik a tétjeiket. Kik írják az elemzéseket? A bukmékerek professzionális, tapasztalt szakértői rendszeresen részletes elemzéseket tesznek közzé a meccsek előtt, hogy ezzel is segítsék a fogadókat. Az elemzések sokat segíthetnek egy jó fogadáshoz, de természetesen nem tökéletesek.

A fogadásnál a véletlen mindig szerepet játszik, amit nem lehet kiiktatni. Az elemzések mindig hírekre és korábbi baseball eseményekre támaszkodnak. Az elemzések megpróbálnak egy hatékony fogadási stratégiát felépíteni. A többi fogadó zömmel a kezdő fogadók a népszerű csapatokra, a hazai csapatokra vagy tehetséges játékosokat felvonultató csapatokra fogad.

De mivel sokan fogadnak ezekre a csapatokra, a fogadóirodák rendre alacsony szorzókat határoznak meg. Az okosabb fogadók nem követik ezeket a trendeket és általában a fogadásaikat az árral szemben folytatják. Ezen kívül érdemes elkerülni a túl nagyszámú fogadást és tippek özönét, és egyéni meccsekre fókuszálni ebben a formában.

Kezelje hatékonyan a pénzügyeit a fogadásnál és kövesse a bankroll-menedzsment szabályait! Szenteljen figyelmet az osztályos belüli esélytelen csapatokra, mert velük jó fogadásokat csinálhat.   

Miért olyan szórakoztató a baseball meccsre való fogadás?

A baseball meglehetősen izgalmas és fordulatos sportág, amelyet érdemes választani a fogadásnál. A baseball maga egy szórakoztató sport és az Egyesült Államokban milliók követik a baseball közvetítéseket. Az első lóversenyt követően a baseball vált a fogadóirodák standard sportágává megelőzve a labdarúgást. A baseballban bármi megtörténhet szemben más sportágakban.

A technikai versenysportban sokszor más a verseny első részében eldől, hogy ki fogja nyerni a versenyt, bár váratlan események ott is előfordulhatnak. A baseballban még a mérkőzések végén is fordíthat a vesztésre álló csapat, és a nyerésre álló csapatnak folyamatosan koncentrálnia kell a győzelem kivívásáért. Az ütők bármit üthetnek még a mérkőzés végén is, míg egy dobó egy védhetetlen dobást bármikor küldhet.

Ezt teszi az élő fogadást nagyon fontossá, mert a mérkőzés első részében leadott tipp lehet, hogy nem lesz jó és a mérkőzések végén leadott tipp lesz a nyerő. A baseball egy másik fontos előnye, hogy nincs időhöz kötve, azaz a baseball mérkőzés akkor ér véget, amikor 27 kiejtést egy csapat elér. Ezen kívül nincsenek szezonális szünetek, azaz a meccsek nyári szezon alatt is folytatódnak.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Baseball tippek – Összefoglalás

A baseball egy klasszikus sportág a világ sportfogadás üzletágában, amely régóta a fogadók egyik alapsportága. A sport elsősorban az Egyesült Államokban, a nyugati félteke kontinens más országaiban és a Távol-keleten népszerű, de Európában és Magyarországon nem nagyon ismert.

A magyarok nagy része soha életében nem látott baseballmérkőzést és a szabályokkal sincs tisztában. A baseballmérkőzéseknél nem a meccs pontos eredményére lehet fogadni, hanem alapvetően háromféle fogadási lehetőség van.

A moneyline fogadásnál arra lehet tippelni, hogy ki fogja érezni a győzelem ízét függetlenül a mérkőzés eredményétől. Az alatt vagy felett fogadásnál egy bizonyos értéket el kell érnie vagy az alatt kell maradnia a fogadási értéknek a nyeréshez. A run line fogadásnál a meccs eredményében lévő pontkülönbség is számít.

Az esélyes csapatra történő fogadásnál nem csak nyernie kell, hanem egy adott különbséggel kell nyernie az esélyes csapatnak, azaz el kell érnie adott számú pontot, ezzel szemben az esélytelen csapatnak elég, ha kis különbséggel kap ki a meccsen vagy megnyeri azt.   

Több izgalmas sportfogadási tipp:

Utolsó frissítés: 23/03/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Beszéltem ebben a cikkben a legjobb baseball fogadási tippeket és tanácsokat. Ha szeretnéd kipróbálni a baseball fogadást, regisztrálj az itt bemutatott bukmékereknél, és kezdd el használni az itt tárgyalt tippeket.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli