Serie C fogadás – Top 10 Oldalak

A Serie C az olasz profi futball legalsó csoportja, amely rendkívül népszerűnek számít, hiszen számos nagyváros csapata vesz részt benne. Ezzel együtt természetesen a sportfogadók között is kedvelt annak ellenére, hogy időnként botrányok is megjelennek ebben a bajnokságban.

Az alábbiakban bemutatjuk azokat a legfontosabb információkat, amelyeket érdemes tudni az olasz Serie C bajnokságról. Emellett pedig arról is szó lesz, hogy milyen sportfogadási lehetőségek érhetőek itt el, és mi az, amire nem árt figyelni.

52.000 Ft bónuszt
  • Magas oddsok
  • Gyors kifizetések
  • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
  • Nagy bukméker
  • Gyors kifizetések
  • Több mint 25 sportág
40000 Ft bónuszt
  • Népszerű bukméker
  • Nagyszámú napi fogadás
  • Fantasztikus támogatás
35000 Ft bónuszt
  • Legjobb esélyek
  • Félelmetes bónuszok
  • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
  • 20+ sportág
  • Magas esélyek
  • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
  • Magas nyereményszorzók
  • Gyors kifizetések
  • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
  • Népszerű bukméker
  • Magas odds
  • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
  • 25+ sportág
  • Gyors kifizetések
  • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
  • 20+ sportág
  • Magas esélyek
  • Gyors kifizetések

Mit kell tudni a Serie C bajnokságról?

A Serie C a professzionális labdarúgás harmadik és egyben legalsó szintjét képviseli Olaszországban. Az évek során a formája és jellemzői többször változtak. A Serie C bajnokságot először 1935-ben rendezték meg. Ebben a ligában mindig is az volt a cél, hogy a lehető legnagyobb földrajzi eloszlást biztosítsák, hogy a teljes országot lefedje, és minden nagyváros csapata részt vehessen benne.

Sokáig az volt a jellemző, hogy két szinten játszottak, 2014 óta azonban a bajnokságban a korábbi első és másodosztályú osztás egyetlen csoportban egyesült, 2017-ig Lega Pro néven, ettől kezdve pedig Serie C néven. A Serie C 60 csapatból áll, amelyek földrajzi értelemben három, egyenként 20 fős csoportra oszlanak. 

A Serie C keretében a bennmaradásért, illetve a fentebb jutásért megy a harc. Négy csapat ugyanis bejut a Serie B-be, míg kilenc csapat kiesik, és a következő szezont a Serie D-ben folytathatja.

A legjobb sportok

Azt érdemes tudni erről a bajnokságról, hogy a Serie C szezonja nagyon hosszú és fárasztó, tekintve, hogy augusztusban kezdődik és csak június végén ér véget a rájátszás végével, amelynek célja, hogy megtalálják azt a negyedik csapatot, amely feljut a Serie B-be. A másik három továbbjutó csapat egyébként az egyes csoportok első helyezettje. Emellett pedig a bajnokság végén történik az utolsó kieső meghatározása is. 

A Serie C esetében figyelembe kell azt venni, hogy a mérkőzések rendszerességét sokszor külső tényezők is befolyásolják. Ezek a csapatok ugyanis nem minden esetben rendelkeznek megfelelő pályával, ami például a hideg időben is használható lenne.

Így előfordulhat például, hogy egy-egy téli mérkőzést el is kell halasztani. Ennek a bajnokságnak az egyik legnagyobb csapása azonban nem ez, hanem a széles körben elterjedt vállalati gazdálkodás, amely már több alkalommal is csődökhöz vagy éppen letiltásokhoz vezetett, amelyek gyakran alapjaiban zavarták meg a szezon lefolyását. 

A Serie C és a fogadás kapcsolata

Magyar zászló

A Serie C zaklatott és eseménydús története tehát 1935-ben kezdődött, és az évek során változások következtek be a képletben, a koncepcióban, a résztvevők számában, valamint a feljutás és kiesés rendszerében. 1978 és 2014 között két szintre, Serie C1-re és C2-re osztották, amelyben négy csoport kapott helyet.

Ezt 2014-ben változtatták meg, azóta egy szinten, három csoportban játszanak a csapatok. A résztvevők száma elvileg hatvan. Ez azonban a gyakorlatban nem mindig van így, ami annak köszönhető, hogy sokszor vannak olyan csapatok, amelyek regisztráltak ugyan, de fizetésképtelenség, vagy valamilyen más ok miatt végül mégsem tudnak részt venni a bajnokságban. 

A Serie C bajnokság egyik legnagyobb problémáját tulajdonképpen a klubok nem megfelelő gazdasági irányítása okozza, amiben sokszor szerepet kap a korrupció is. Ez pedig minden évben gondot okoz, sokszor pedig eltiltás, vagy éppen a csapat kizárása is lehet a vége. Ezek az események pedig nemcsak a bajnokság menetét határozzák meg, hanem a sportfogadók számára is okozhatnak kihívásokat. 

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

95%

94%
ÉRTÉKELÉS

Néhány tipp a Serie C-re való fogadáshoz

Sok mindent összefoglalva azt mondhatnánk, hogy a Serie C-re fogadni hasonló, mintha a Serie B-re fogadnál, de sok szempontból nehezebb dolgod lesz. Ebben a bajnokságban még inkább igaz az, hogy alaposan fel kell készülni a fogadásokra, és alaposan ismerni kell a statisztikákat, a játékosokat és a csapatokat. 

Ha pedig erre a bajnokságra szeretnél fogadni, akkor egy dolgot mindenképpen tudnod kell. Ebben a bajnokságban minden csapat számára a győzelem a fontos. A jó játék, vagy éppen az eredeti taktikák nem számítanak annyira, mint a magasabb szinteken. Ezt pedig természetesen a fogadóirodák is tudják, és figyelembe is veszik.

Ha tehát a Serie C-ben szeretnél fogadni, akkor figyeld meg a különböző csapatok legfrissebb eredményeit, és próbáld meg kideríteni, melyik csapat a legtermékenyebb a gólok számában, vagy éppen, hogy melyik rendelkezik a legkevésbé átüthető védelemmel és máris közelebb kerültél a sikeres fogadáshoz. Innen már csak ki kell választanod az esélyesebb csapatot, illetve a számodra szimpatikus fogadási piacot. 

Okostelefon és táblagép Thrillsy_5

Serie C fogadási piacok

A Serie C esetében is elmondható, hogy elegendő fogadási piaccal rendelkezik. Ha pedig ehhez hozzávesszük a mérkőzések hatalmas számát, és a bajnokság hosszúságát, akkor egészen biztosan lesz miből választani. Ahogy az egy ilyen liga esetében lenni szokott, itt is van lehetőség az egyes mérkőzésekre, illetve magára a bajnokságra fogadni. Nézzük is meg azt, hogy ezek milyen lehetőségeket takarnak. 

Fogadások az egyes mérkőzésekre

Ha az egyes mérkőzésekre szeretnél fogadni, annak egészen biztosan nem lesz akadálya. Számos mérkőzés vár, ahol rengeteg fogadási piac elérhető. A Serie C esetében általában az alábbiak a leginkább népszerűek. 

Háromesélyes fogadások – Ez a fogadási piac rendkívül népszerű számos ligában, így a Serie Ce-ből sem hiányozhat. Ez egy viszonylag egyszerű felépítésű fogadás, hiszen mindössze azt kell eldönteni, hogy melyik csapat fog nyerni, vagy esetleg döntetlen lesz-e az eredmény. Ebben a bajnokságban egyébként az a gyakoribb, hogy a csapatok hazai pályán győzelmet aratnak, és kevésbé jellemző az idegenbeli győzelem, vagy éppen a döntetlen. 

Thrillsy Bónusz_3

Gól / nincs gól fogadás – Ebben az esetben arra kell tippelni, hogy mindkét csapat szerez-e gólt, vagy ez csak az egyik félnek sikerül. Bár a korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy ez az esetek többségében sikerül, mégis, egy ilyen változékony ligában alaposan utána kell járni a statisztikáknak és adatoknak akkor, ha egy ilyen fogadást szeretnél kötni. 

Fölött / alatt fogadások – Egy ilyen fogadás esetében arra kell tippelni, hogy a sportfogadási iroda által megadott pont, gól stb alatt, vagy éppen felett lesz az eredmény. Ebben az esetben azt kell szem előtt tartani, hogy ebben a bajnokságban mindenki számára a győzelem a fontos, így a támadások és a védelem is nagy hangsúlyt kap, az utóbbi miatt azonban sokszor nehezebb gólt szerezni. 

Bajnokságra történő fogadások

Természetesen arra is van lehetőség, hogy akár a bajnokság eredményére kössünk fogadást. Itt is több opciója van a fogadóknak, amelyek közül a következők a leginkább népszerűek:

A bajnokság győztese – Ez alapvetően egy egyszerű fogadás szokott lenni, hiszen mindössze azt kell megtippelni, hogy ki lesz a bajnokság nyertese. A Serie C azonban három csoportból áll, így három nyertes csapat is lesz a végén. Ezzel tehát lehetőség van arra, hogy csak az egyik nyertesre tippelj, de akár mindháromra is tehetsz fogadást. 

Liga Portugal fogadás

A rájátszás győztese – A bajnokság végén a Serie B-be jutó negyedik csapatot a szezon izgalmas és fárasztó „hosszabbítása” határozza meg, amelyet a rájátszás képvisel. Ebben 28 csapat vesz részt, három csoportba osztva, a bajnokság felosztásának megfelelően. A rájátszás kialakításának köszönhetően itt is rendkívül izgalmas fogadási lehetőségek várják a játékosokat. 

A bajnokság gólkirálya – Annak megtippelése, hogy ki lesz a Serie C gólkirálya, hatalmas kihívást jelentő feladat. Ha valaki erre vállalkozik, annak rengeteg ismerettel kell rendelkeznie a bajnokságról, a csapatokról, és a játékosokról is. 

Kiesés – A Serie C-ben a kiesési mechanizmus meglehetősen bonyolult, és a playout-rendszeren alapul, amely a bajnokságnak egy olyan szakasza, amely az alapszakasz végén kezdődik. Ebben az egyes csoportok tabellájának utolsó előtti négy csapata vesz részt, míg az utolsó csapatok közvetlenül kiesnek. A tét tehát nagy, és az is biztos, hogy nem könnyű arra fogadni, hogy ki fog végül kiesni. 

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

95%

94%
ÉRTÉKELÉS

Összefoglalás

Az olasz labdarúgó bajnokság rendkívül izgalmas, és még a félprofi ligában, a Serie C-ben is rengeteg fogadási lehetőség várja azokat, akik rajonganak az olasz fociért. Maga a bajnokság rengeteg fogadási piacot kínál, már csak azért is, mivel az egyik leghosszabb bajnokságnak számít, amelynek során rengeteg mérkőzést játszanak.

Éppen ezért három csoportban zajlanak a mérkőzések, és mindhárom csoport első helyezettje számára a tét az, hogy feljuthasson a Serie B-be. A kevésbé jól teljesítő csapatok pedig azért küzdenek, hogy elkerüljék a kiesést a Serie C ligából. Abban tehát biztos lehetsz, hogy mérkőzések rendkívül izgalmasak és rengeteg meglepetést tartogatnak a nézőknek, és a sportfogadóknak egyaránt. 

Utolsó frissítés: 17/03/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek a Serie C fogadási tippek, akkor a legjobb helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli