Scottish Premiership fogadás – Top 10 oldalak

A Scottish Premierchip a skót nemzeti futball bajnokság legfelsőbb osztálya, a skót férfi profi labdarúgó-klubok bajnoki versenye. A Scottish Premiership, csakúgy, mint a Scottish Championship és a Scottish League One bajnokság 2013 júliusában jött létre, miután az Scottish Professional Football League a Scottish Premier League és a Scottish Football League összeolvadásával megalakult.

Mivel profi bajnokságról van szó, biztos lehetsz abban, hogy hatalmas verseny zajlik a győzelemért, bizonyos esetekben pedig a bennmaradásért. Ezeket a mérkőzéseket pedig nemcsak nézni élmény, hiszen a fogadások is rengeteg izgalmas percet tartogatnak majd. Az alábbiakban azt nézzük meg, hogy mire számíthatnak a játékosok a Scottish Premiership fogadások esetében. 

52.000 Ft bónuszt
  • Magas oddsok
  • Gyors kifizetések
  • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
  • Nagy bukméker
  • Gyors kifizetések
  • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
  • Legjobb esélyek
  • Félelmetes bónuszok
  • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
  • Népszerű bukméker
  • Nagyszámú napi fogadás
  • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
  • 20+ sportág
  • Magas esélyek
  • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
  • Magas nyereményszorzók
  • Gyors kifizetések
  • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
  • Népszerű bukméker
  • Magas odds
  • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
  • 25+ sportág
  • Gyors kifizetések
  • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
  • 20+ sportág
  • Magas esélyek
  • Gyors kifizetések

A Scottish Premiership rövid bemutatása

A skót labdarúgás legfelsőbb osztálya a 2000-01-es szezon óta 12 klubot tartalmaz, ami a leghosszabb változatlan időszak a skót labdarúgó bajnoki rendszer történetében. Ez idő alatt a korábbi skót Premier League, és a jelenlegi Scottish Premiership is úgynevezett “split” formátumot működtet, azaz két szakaszra osztva működik.

A háttérben működő futball szervezet megváltoztatása tehát nem okozott törést a bajnokság jól kialakult formátumában. Ezt egyébként azért alkalmazzák, hogy elkerüljék a 44 mérkőzéses menetrend szükségességét, amely azon alapul, hogy a csapatok négyszer játszanak egymás ellen.

A legjobb sportok

Ez utóbbi formátumot egyébként még a skót Premier Division bajnokságban használták az 1980-as évek közepén és az 1990-es évek elején, de ma már túl sok mérkőzést kell játszani egy bajnoki szezonban, így a változás annak volt köszönhető, hogy ehhez alkalmazkodni tudjanak.

A csapatok győzelemért három pontot, döntetlenért egy pontot kapnak, míg a vereségért természetesen nem jár pont, de ebben valószínűleg semmilyen meglepetés nincs. A csapatokat a szokásos módon rangsorolják, azaz az összesített pontok, majd a gólkülönbség, végül a lőtt gólok számítanak. Minden szezon végén a legtöbb pontot szerzett klub lesz a Scottish Premiership bajnoka.

Ha a csapatok között a pontok, a gólkülönbség, a szerzett gólok és a fej-fej mellett elért eredmények megegyeznek, akkor semleges helyszínen megrendezett rájátszást kell játszani a végső helyezések meghatározására. A rájátszásra csak akkor kerül sor, ha a csapatok helyezése befolyásolja a bajnoki cím, az európai kvalifikáció, a kiesés vagy a második szakasz csoport beosztásának kimenetelét, egyébként nincs rá szükség.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

95%

94%
ÉRTÉKELÉS

A Scottish Premiership bajnokság felosztása

A Scottish Premiership bajnokság minden évben augusztustól májusig tart, a szezon pedig két szakaszra oszlik. Az első szakaszban minden klub három mérkőzést játszik minden más csapat ellen, vagy egyszer otthon, kétszer pedig idegenben, vagy fordítva. A mérkőzések első szakasza után, amikorra már minden klub 33 mérkőzést játszott, a bajnokság két részre oszlik – egy „első hatos” és egy „alsó hatos” szakaszra.

Minden klub további öt mérkőzést játszik, egyet-egyet a saját szekciójában szereplő másik öt csapat ellen. A 33 mérkőzésből álló első szakasz során szerzett pontok átkerülnek a második szakaszba, de a második szakaszban a csapatok csak a saját szekciójukon belül mérkőznek meg egymással.

Az első szakasz befejezése után a klubok nem léphetnek ki a saját bajnoki felükből, még akkor sem, ha több vagy kevesebb pontot érnek el, mint egy magasabb vagy alacsonyabb helyen álló csapat.

Okostelefon és táblagép Thrillsy_5

Minden szezon elején a Scottish Professional Football League „megjósolja” az egyes klubok várható helyezését, hogy olyan játéktervet állítson össze, amely biztosítja a lehető legjobb esélyt arra, hogy minden klub kétszer otthon és kétszer idegenben játszhasson egymással. Ezt nevezik a liga „beosztásának”, és a klubok előző szezonban elért teljesítményén alapul.

Ha a klubok nem abban a felében végeznek, ahol az előrejelzés szerint végezniük kellene, akkor a játékrendben anomáliák keletkezhetnek. Előfordul, hogy a klubok még háromszor játszanak otthon és egyszer idegenben, vagy fordítva, így egy klub végül sokkal több hazai, vagy éppen idegenbeli mérkőzést játszhat egyetlen szezonban. 

Feljutás és kiesés

A szezon végén a Premiership utolsó helyezett klubja kiesik, és helyet cserél a Scottish Championship győztesével, feltéve, hogy a győztes megfelel a Premiershipbe való feljutás feltételeinek. Az SPFL létrehozásával hosszú idő után először vezették be a feljutást és a kiesést érintő rájátszást az első osztályban.

A tizenegyedik helyen álló Premiership klub két fordulóban játszik a Championship rájátszásának győztesével, a győztes pedig a következő szezonban jogot szerez a skót Premiershipben való részvételre. Ez lehetővé teszi, hogy minden szezonban két klub kiesik a Premiershipből, kettő pedig feljut. A Skót Premiership létrehozása előtt minden szezonban csak egy klub esett ki.

Európai kvalifikáció 

Az UEFA európai helyeket biztosít a Skót Labdarúgó Szövetségnek, amelyet Skócia UEFA-országkoefficiens ranglistán elfoglalt helyezése határoz meg. A Skót Labdarúgó Szövetség viszont ezen európai helyek egy részét a skót Premiership végső helyezéseinek megfelelően osztja ki.

A 2020-21-es szezon végén Skócia a 11. helyen állt Európában – ez két csapatot biztosít számukra az UEFA Bajnokok Ligájában, egy csapatot az UEFA Európa Ligában és két csapatot az UEFA Európa Konferencia Ligában.

Scottish Premiership fogadási lehetőségek

A Scottish Premiership számtalan fogadási lehetőséget kínál. Ez persze nem is meglepő, hiszen egy első osztályú bajnokságról van szó, amely európai szinten is kiválóan teljesít. ez pedig azt jelenti, hogy ehhez a bajnoksághoz a magyar játékosok számára is többféle fogadási lehetőség érhető el a bajnokság elejétől egészen a végéig. Ezek között természetesen vannak olyanok, amelyek egy-egy mérkőzésre vonatkoznak, de olyanok is, amelyek a bajnokság egészére. 

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

95%

94%
ÉRTÉKELÉS

Fogadások a mérkőzésekre

Egy első osztályú bajnokság esetében, így a Scottish Premiership ligában is igaz, hogy a mérkőzések rengeteg izgalmat tartogatnak. A tét nagy, hiszen nemcsak a győzelem, illetve a bennmaradás a cél, hanem akár egy-egy európai ligában való részvétel is. Ennek megfelelően a csapatok mindig küzdenek a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. A mérkőzésekre való foci fogadás pedig megéri, többek között a következő piacok esetében.

Thrillsy Bónusz_3
  • Háromesélyes fogadás – Itt lényegében azt kell eldönteni, hogy mi lesz a mérkőzés eredménye. Tippelhetsz az egyik, vagy a másik csapat győzelmére, de akár a döntetlenre is. Ami fontos, hogy ebben a fogadásban általában a 90 perces alap mérkőzés eredménye számít. Éppen ezért ez nem is annyira egyszerű fogadás, mint amilyennek elsőre tűnik, hiszen rengeteg információra és statisztikák átböngészésére van szükség egy-egy jó fogadás megjátszásához.
  • Fölött / alatt fogadás – Ez egy másik olyan fogadási lehetőség, amely sok fogadó kedvencének számít. Ez pedig azért van így, mivel egy viszonylag egyszerű formátumot követ. A fogadás lényege annyi, hogy a sportfogadási iroda megad egy adatot, például azt, hogy mennyi gól fog születni egy mérkőzésen. A fogadóknak pedig azt kell megtippelniük, hogy a valós eredmény ez alatt, vagy éppen felett lesz. 
  • Hendikep fogadások – Egy szintén népszerű fogadási piac a hendikep fogadásoké, amikor is a kevésbé esélyes csapat valamilyen elméleti előnyt kap a fogadóirodától. Ezzel sokkal kiegyensúlyozottabbá válik a fogadás, amivel együtt a fogadóknak is sokkal nehezebb dolguk lesz. Ezért cserébe azonban kárpótolhatják őket a magasabb szorzók. 

Fogadások a bajnokság egészére

Egy olyan első osztályú liga esetében, mint amilyen a Scottish Premiership, az is rengeteg izgalmat tartogat, ha a bajnokság kimenetelére, vagy más hosszútávú lehetőségre szeretne valaki fogadni. Ezzel kapcsolatban a legnépszerűbb fogadási típusok a következők.

Labdarúgó stadion 13
  • A győztes csapat – Talán ez számít a legnépszerűbb hosszútávú fogadási lehetőségnek, amire rengeteg fogadó szokott tippelni. A fogadás menete egyszerű. Itt ugyanis azt kell megtippelni, hogy melyik csapat lesz a végső győztes. Ezzel együtt azonban rendkívül kockázatos fogadási is, hiszen a több hónapon keresztül zajló mérkőzések során rengeteg váratlan fordulat történhet, amely befolyásolhatja a kimenetelt. 
  • Gólkirály – Szintén egy népszerű fogadási lehetőség annak a megtippelése, hogy ki szerzi a legtöbb gólt a bajnokság teljes ideje alatt. A nagy neveket felvonultató első osztályban pedig kihívást is jelent ennek a kitalálása. 
  • Kieső / bejutó csapatok – Ahogy azt fentebb említettük, a Scottish Premiership bajnokságban mindig vannak kieső csapatok, akiknek a helyét a Scottish Championship legjobb csapatai veszik át. Természetesen arra is mindig lehet fogadni, hogy melyik csapat esik ki, és melyik lesz az, amelyik bejut a legmagasabb szintű ligába. 
BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

95%

94%
ÉRTÉKELÉS

Összegzés

A legjobb nemzeti ligák mindig izgalmasak akkor is, ha csak nézed, és akkor is, ha fogadásokat is kötsz rá. Az itt játszó csapatok számára ugyanis hatalmas a tét. Természetesen minden csapat célja a bajnoki cím megnyerése.

Emellett pedig néhány csapat a bentmaradásért küzd, mások pedig azért, hogy bejussanak egy európai ligába. Akárhogy is van, az biztos, hogy a Scottish Premiership olyan fogadási lehetőségeket kínál, amelyeket egy fogadást kedvelő egészen biztosan nem hagyhat ki. 

Utolsó frissítés: 10/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek a Scottish Premiership fogadások és előrejelzések, akkor a legjobb helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli