BMX fogadás – Top 10 oldalak 2023

A kerékpározás sokak kedvenc sportjának számít, amelyet akár szabadidős sportként is űznek. Ezzel együtt természetesen a profi kerékpározás is jelen van, és világszerte népszerűnek számít. Annyira, hogy rengeteg versenyt is rendeznek a kerékpározás különböző kategóriáiban.

A versenyszámok tekintetében a BMX a negyedik legnépszerűbbnek számít a többi kerékpáros verseny sportág között. A BMX kerékpárosok egy speciálisan kialakított pályán versenyeznek, amely rámpákat és sáros területeket tartalmaz.

A kerékpárosok gyakran versenyeznek utcai pályákon is, amelyeken aszfaltozott utak, füves szakaszok és földes kanyarok keveréke található. Ez a kerékpárosoktól sebességet és stabilitást egyaránt megkövetel, lehetővé téve a biztonságos navigációt a kerékpáros útjába kerülő akadályok között. Ebben a cikkben a BMX játékok különböző típusait vesszük szemügyre, és azt, hogy hol lehet fogadni erre a különleges sportra.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

A BMX kerékpározás története 

A BMX története az 1970-es évek elején kezdődött az Egyesült Államokban, amikor a gyerekek az akkori motokrossz sztárok által inspirálva elkezdtek kerékpárral versenyezni a dél-kaliforniai földes pályákon.

A Schwinn Sting-Ray, illetve az ehhez hasonló kerékpárok erre tökéletesen megfeleltek, már csak azért is, mivel elérhetőek voltak, könnyen testre lehetett őket szabni a jobb kezelhetőség és teljesítmény érdekében. A BMX versenyzés az 1970-es évek közepére jelenséggé vált. Gyerekek versenyeztek szabványos országúti kerékpárokkal terepen, külön erre a célra épített pályákon Kaliforniában.

A legjobb sportok

A Nemzetközi Kerékpáros és Motokrossz Szövetség (IBMXF) 1981-ben jött létre. Ez a hivatalos testület volt felelős 1982-ben a legelső BMX világbajnokság megszervezéséért. A BMX egyedülálló tulajdonságai pedig hozzájárultak a sportág növekvő népszerűségéhez.

Ezzel együtt azonban hosszú évekbe telt, hogy ez a különleges sport teljesen megszabaduljon a motokrossz ihlette hatásoktól, és teljes mértékben a kerékpározás kategóriájában essen. Egészen pontosan 1993-ban történt az meg, hogy a BMX versenyeket a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szervezésében rendezték meg.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség 2003-ban tartott éves csúcstalálkozóján kiderült, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) úgy döntött, hogy a BMX-versenyt beilleszti a 2008-ban Pekingben megrendezésre kerülő nyári olimpiai játékok menetrendjébe. Ezt követően a különleges sportágat két külön versenyre bontották, egy férfi és egy női versenyre. 

Milyen típusai vannak a BMX versenyeknek?

 A BMX versenyzés első ránézésre egyszerűnek tűnhet, az azonban nem teljesen igaz. Már csak azért sem, mivel rövid fennállása alatt többféle változata is kialakult. Nézzük is meg, hogy melyek ezek. 

Okostelefon és táblagép HotBet
Élvezze a mobil fogadást
 • BMX Racing – Ebben a változatban a sportolók földi pályákon versenyeznek. A cél pedig az, hogy ki tudja a legrövidebb idő alatt teljesíteni a pályát. Egy ilyen BMX versenyen legfeljebb 8 versenyző vehet részt, akik egy 1,5 és 9 méter közötti magasságú lejtőn indulnak el. Ami a pálya összetételét illeti, annak a következő elemeket kell tartalmaznia:
  • négy egyenes vonalú táv;
  • három különböző ív;
  • többféle kihívás, mint például felugrás, hullámok, dupla és tripla ugródeszkák, asztalok stb. 
 • BMX Flatland – Ennek a változatnak van egy másik neve is, ami a kerékpárokkal való táncolásra utal. A versenyzőket arra ösztönzik, hogy használják ki járműveiket, és különböző mutatványokat hajtsanak végre, miközben sík felületen haladnak. Emiatt a sportágnak van a legkevesebb baleseti aránya más variációkkal összehasonlítva.
 • BMX Vert – Ebben a változatban a résztvevőnek a kerékpárjukat felhasználva kell navigálniuk egy U alakú szerkezeten, amelyet rámpának neveznek. Ez a BMX legizgalmasabb, de egyben legveszélyesebb típusai közé tartozik. Amikor a versenyző a rámpa egyik oldalán lemegy, és a másik oldalon kilő, akkor a levegőben tartózkodva különböző mutatványokat hajt végre. Miután a sportoló egy standard trükköt végrehajtott, a testének, valamint egy járműnek az elhelyezését úgy kell beállítania, hogy a rámpán landolhassanak. Ez lehetővé teszi számukra, hogy egy újabb trükköt mutassanak be.
 • BMX Dirt – Ez a változat szintén lehetővé teszi a résztvevőknek azt, hogy bemutassák képességeiket, azonban ezúttal a verseny egy földes pályán zajlik, amely számos emelkedőt tartalmaz. A sportolók képesek elég magasra emelkedni és meglehetősen nehéz akrobatikus mozdulatokat végrehajtani a járműveik segítségével, mivel nagyon nagy sebességgel haladnak.
 • BMX Street – Ez a szó azokra a mutatványokra utal, amelyeket a sportolók városi környezetben hajtanak végre. Más megkülönböztető jegyek mellett ez azt is jelzi, hogy tipikus akadályokat kell használniuk, mint például korlátokat, lépcsőket, korlátokat, valamint más hasonló elemeket. 
BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

A BMX fogadások típusai

Magyar zászló

Az igazság az, hogy a BMX egy fiatal sportágnak számít, így egyelőre kevés olyan verseny van, amely bekerül a sportfogadási irodák kínálatába.

Ezek közé tartozik például a nyári olimpia, vagy éppen a Kaliforniában megrendezésre kerülő Summer X Games, ahol az olyan extrém sportolók mérik össze a tudásukat, mint például a BMX, a gördeszkázás, vagy éppen a Moto X.

Azzal együtt pedig, hogy nem túl sok esemény érhető el, a fogadási piacok sem túl szélesek. A fogadási irodák általában az egyszerűbb fogadási lehetőségeket kínálják. Az tehát biztos, hogy különleges fogadási piacok nem várják a felhasználókat ebben a sportban. 

A BMX fogadás keretében általában azt lehet megtippelni, hogy ki nyeri meg a versenyt. Ezt a lehetőséget pedig női és férfi kategóriában is meghirdetik. A végeredményre fogadás mellett a legtöbb fogadási iroda nem kínál más lehetőséget. Ahogy azonban növekszik a sportág népszerűsége, és egyre több versenyt rendeznek, várhatóan a fogadási lehetőségek kínálata is változni fog.

Tippek a BMX fogadásokhoz

 Bár viszonylag egyszerű fogadási lehetőségek érhetőek el ehhez a sportághoz, természetesen vannak olyan tippek, amelyek használatával növelhetőek a nyerési esélyek a fogadások során. Ezek közül a legfontosabb a sportág ismerete. Csakúgy, mint más sportok esetében, nagyon fontos, hogy alaposan megismerd a BMX versenyzés típusait, a sportolókat, az egyes versenyeket.

Sőt, ezzel akár előnyhöz is juthatsz a fogadások során. Ha kellően részletesen elemzed az egyes sportolók korábbi tevékenységét és teljesítményét, akkor ugyanis bátrabban hozhatsz döntéseket a fogadásokkal kapcsolatban is. Ez pedig, hatalmas előnyhöz juttathat, ami akár jövedelmező is lehet. 

HotBet Bónusz

Egy másik fontos tanács azonban, amelyet érdemes megfogadni, nem más, mint a felelős játék elveinek a betartása. Ez azt jelenti, hogy mindig ésszerű keretek között kell játszani. Ebbe beletartozik például az, hogy csak olyan összeget kockáztatsz, amelynek az elvesztését megengedheted magadnak. Szintén fontos, hogy egy vesztes széria esetében érdemes megállni.

Sőt, akkor is észszerűen kell fogadni, hogy egy szerencsés sorozatot fogsz ki, és a tippjeid bejönnek. Ez ugyanis nem jelenti azt, hogy a következők fogadások is pont ugyanannyira sikeresek lesznek. Nem érdemes tehát egyre nagyobb összeget kockáztatni, hiszen nem biztos, hogy azzal is nyerni fogsz. 

A megfelelő sportfogadási iroda kiválasztása

 Ha már alaposan beleástad magad a sportágba, és úgy döntesz, hogy a következő verseny során szeretnél fogadni, akkor nem marad más hátra, mint a számodra megfelelő sportfogadási iroda kiválasztása. Ennek során pedig számos fontos szempontot kell figyelembe venni.

Az első, és talán a legfontosabb annak az ellenőrzése, hogy a választott szolgáltató törvényes keretek között működik-e. Ehhez ellenőrizni kell azt, hogy rendelkezik-e a szükséges engedélyekkel, illetve azt sem árt megnézni, hogy mely hatóság adta azt ki. Nagyon fontos, hogy csak olyan online sportfogadási iroda oldalán regisztrálj, amelyek a megfelelő engedélyek birtokában működnek. 

BMX fogadás

Emellett arra is figyelni kell, hogy az online szolgáltató mit tesz azért, hogy a játékosok által megadott személyes és pénzügyi adatok a lehető legnagyobb biztonságban legyenek. Ehhez érdemes megnézni azt, hogy milyen titkosítást használnak, sőt, arra is érdemes figyelni, hogy milyen pénzügyi szolgáltató partnerekkel működnek együtt. 

Szintén nem szabad kihagyni a sportfogadási iroda hírnevének az ellenőrzését, illetve azt, hogy hogyan működik az ügyfélszolgálata. A különböző fórumokon mindkét témával kapcsolatban rengeteg információ érhető el.

Az első azért fontos, hiszen a jelenlegi és a korábbi játékosoktól származó valós visszajelzések számos információt tartalmaznak. Az ügyfélszolgálat pedig azért, mivel ez az egyetlen fórum, ahogy felteheted a kérdéseidet, vagy segítséget kérhetsz akkor, ha valamilyen panaszod merül fel.

Végül, de nem utolsó sorban pedig érdemes megnézni azt, hogy milyen bónuszok érhetőek el az oldalon. Ezzel ugyanis extra játék lehetőséghez juthatsz úgy, hogy kisebb összeget kell befizetned a számládra. Ne feledkezz meg azonban arról, hogy a bónuszok feltételeit is ellenőrizd!

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Összegzés

A BMX egyelőre egy fiatal sportágnak számít, ahol nem túl sok verseny, vagy éppen fogadási lehetőség található. Ennek ellenére egyre népszerűbb ez a kerékpáros típus, hiszen már az olimpián is szerepel. A nagy versenyek során pedig mindig akad néhány fogadási lehetőség is, amelyet mindenképpen érdemes kihasználni, különösen akkor, ha jól ismered a sportágat. 

Utolsó frissítés: 09/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek a BMX fogadási tippek, akkor a legjobb helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli