1. Lyga fogadás – Top 10 oldalak 2023

Amikor a litván fociról van szó, sokan az A lyga néven futó első osztályú bajnokságra gondolnak, pedig ennél sokkal több van az ország labdarúgásában. Ide értve a másodosztályú 1. lyga mérkőzéseit is, amit a legjobb online fogadóirodák is a kínálatukban tartanak.

De mit kell tudni a litván labdarúgás és az 1. lyga fogadás témakörében, hogyan lehet tétet tenni a mérkőzésekre, és milyen stratégiával lehet a legtöbbet kihozni a rendelkezésedre álló összegből? Olvass tovább, ezekre a kérdésekre hamarosan választ kaphatsz.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Mi az az 1. lyga és hogyan működik a litván fociszisztéma?

A litván focit a Litván Labdarúgó Szövetség, a Lietuvos Futbolo Federacija felügyeli, és az ország labdarúgó rendszere több szintre tagozódik:

 • az első osztály az A lyga, melyben 10 csapat játszik,
 • a másodosztály az 1. lyga, 14 csapattal,
 • a harmadosztály a 2. lyga, négy zónával és 18 csapattal,
 • a negyedosztály a 3. lyga, 38 csapattal,
 • az ötödosztály pedig a 4. lyga, változó számú csapattal.
A legjobb sportok

A különféle bajnokságokból az első osztályt kivéve felfelé és lefelé is van út egy résztvevő csapat számára. Az első osztály győztese jogot kap az UEFA-bajnokok ligájában történő indulásra, míg a második és harmadik csapat az UEFA Európa Konferencia Ligán indulhat. A legrosszabb csapat kiesik a másodosztályba, míg a 9. helyezett megmérkőzik a másodosztály második helyezettjével.

A másodosztályban a győztes felkerül az első osztályba, a második mérkőzik ugyanezért a jogért, míg a hátsó két csapat visszakerül a harmadosztályba. Az előttük végző csapat pedig a harmadosztály harmadik helyezettjével dönti el, ki melyik osztályban folytatja jövőre.

Az alsóbb osztályokban változó a feljutási és visszasorolási rendszer, hiszen gyakran változik a csapatok száma, és ennek megfelelően majdnem minden évben új szabályokat hoznak.

Hogyan működik az 1. lyga fogadás az online fogadóoldalaknál?

Magyar zászló

Az online fogadóirodáknál nagyon egyszerűen lehet tétet tenni, de az első lépés mindig az, hogy legyen náluk egy élő fiókod. Ehhez válassz az általunk ajánlott fogadóirodák közül, és vidd végig a regisztrációs folyamatot. Ennek utolsó lépése, amikor az e-mail fiókodba érkező levélben rá kell kattintanod a megerősítő linkre.

Amint készen vagy, be tudsz lépni a bukméker oldalán lévő fiókodba. Pénzt is fel kell töltened, ehhez pedig sokféle fizetési mód áll rendelkezésedre. A banki átutalás mellett gyakran ott szerepel a betéti kártya, a hitelkártya, az e-pénztráca, a prepaid kártya és egyre többször a kriptopénz is.

Az 1. lyga fogadás nagyon hasonlít ahhoz, amikor más labdarúgó bajnokságok mérkőzéseire fogadsz, ebben az esetben is a Labdarúgás kategóriából kell kiindulnod. Itt keresd meg a litván foci részleget, és azon belül az 1. lyga meccseit. Itt már nincs más feladatod, mint megnyitni a nagyon részletes adatlapokat, és áttanulmányozni a részleteket és a fogadási lehetőségeket.

Amikor megtetszik egy lehetőség, kattints vagy bökj az odds-ot mutató gombra. Ezzel az esemény rákerül a fogadószelvényedre, ahol rögtön be is írhatod a feltenni kívánt tétet. Ezekből az adatokból a bukméker rendszere már ki tudja számolni a várható nyereményedet.

Okostelefon és táblagép 1Bet_4

Ha nem csak egy opciót teszel fel a szelvényedre, akkor a nyereményszorzókat összeszorozzák egymással, majd a téteddel is, és ez adja ki a várható nyereményt. Ha mindent rendben találsz, akkor ezt elküldve élesítheted a tétedet. A fogadási lehetőségek nagyon változatosak, többféle opció lehet egy-egy eseményen belül is. Nagyon gyakori, hogy a bukméker valamilyen fix értéket ad meg, melyek közül neked ki kell választani a neked megfelelőt, pl. 1, 2, 3 vagy több.

Léteznek olyan megoldások is, amikor intervallumokkal találkozhatsz, például 1-3, 4-7 vagy több. Végül pedig az alá-fölé fogadásoknál csak azt kell bejelölnöd, hogy a mutatott értéknél kevesebb vagy több lesz az eredmény. Ilyen például a 3,5 alatt vagy fölött.

Az online fogadóirodák rendszere figyel arra, hogy ne tehess egymással ütköző téteket, és mindenféle limitet is betarts. Ide tartozik például az, hogy nem tehetsz nagyobb összeget, mint a meglévő egyenleged, de az általános szerződési feltételek gyakran megadnak egy minimumot a fogadásokra, napi, heti vagy havi időszakokra.

Ha ilyen korláttal találkozol, akkor érdemes felvenned a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, és kérni a maximum limitek felemelését, hogy nagyobb tétben játszhass.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Egyszerű vagy kombinált fogadószelvényekkel érdemes játszani az 1. lyga mérkőzésein?

Hogy egy fogadószelvényre csak egyetlen opciót vagy többet teszel fel, az gyakorlatilag csak rajtad múlik. Mindkét megoldásnak megvannak az előnyei és a hátrányai is.

A szimpla fogadásnál egyetlen dologra teszel tétet, melyet vélhetőleg jól meggondoltál, és amennyiben bejön, nyersz. A hátránya is az egyszerűsége, hiszen, ha egy kis odds-ú eseményt teszel fel a szelvényre, az nem sok pluszt hozhat, ha pedig magasat, az általában nagy kockázatú fogadást jelent.

A kombinált szelvénynél az a nagy előny, hogy alacsony odds-ot adó opciókat is összeválogathatsz, mivel ezek összeszorozva már magas nyereményszorzókat biztosítanak. Például, ha veszel egy-egy 1,3x-es, 1,25x-es, 1,4x-es, illetve 1,45x-es odds-ot, és ezekből számolsz, akkor 3,29875x-es nyereményszorzót kapsz.

A hátrány is ebből adódik, hiszen elég csupán egy eseményt rosszul megtippelned ahhoz, hogy a teljes szelvényed vesztes legyen, függetlenül attól, hogy hány jó tipped volt.

1Bet Bónusz_3

Az 1. lyga fogadások során figyelembe kell venned, hogy Litvánia északon fekszik, ezért télen nincsenek mérkőzések, a kora tavaszi és novemberi mérkőzések idején pedig már hideg van. Emiatt ilyenkor a meccsek nem a szabad ég alatt, hanem zárt térben, műfüves pályán játszódnak.

Az ország kicsi, emiatt nincsenek jelentős távolságok. A csapatoknak idegenbeli meccseknél sem kell sokat utazniuk, így ez nem hat ki olyan nagy mértékben a teljesítményükre, mint más, nagyobb országoknál.

Szintén kockázatot jelent, hogy a litván másodosztályról kevesebb információ érhető el, emiatt kisebb eséllyel tudsz megalapozott döntést hozni, mint az első osztály esetében. A szakportálok helyett ilyenkor kénytelen vagy a közösségi médiában böngészni, és a csapatok és játékosok Facebook, Twitter, Instagram és TikTok profiljait használni.

Gyakran ismételt kérdések a litván első osztályú labdarúgó-bajnokságra fogadásról

A cikk második felében olyan gyakran ismételt kérdésekkel találkozhatsz, melyek sokszor előkerülnek az interneten, és szorosan kötődnek a témához. Érdemes mélyebben is megismerned ezeket, így még jobb döntéseket hozhatsz, amikor az 1. lyga fogadásairól van szó.

Milyen fizetési módok használhatók az 1. lyga fogadások során?

Az mindig az adott fogadóirodától függ, hogy milyen fogadási lehetőségeket tesz elérhetővé az ügyfelei számára. Ezek között általában megtalálható a banki átutalás, a bankkártyák, a hitelkártyák, az előre feltöltött prepaid kártyák, az e-pénztárca és a kriptopénzek. A leggyakrabban elfogadott kriptopénzek közé tartoznak a Bitcoin (BTC), az Ethereum (ETH) és a Litecoin (LTC).

Labdarúgó stadion 12

Milyen fogadási piacok érhetők el az 1. lyga mérkőzéseire?

A másodosztályú litván bajnokságnál is elérhetők a jól megszokott sportpiacok, közöttük a győztesre fogadás, a gólok száma, a piros- vagy sárga lapok száma, a gólszámra fogadás és még számos más lehetőség.

Van élő fogadás a litván focimeccsekre?

Igen, de az mindig a kiválasztott online fogadóirodától függ, hogy milyen mérkőzéseknél teszi elérhetővé ezt az opciót. Ilyenkor a fogadásokat nem zárják le a mérkőzés kezdetekor, hanem valós időben is módosíthatsz a téteiden, miközben erősen ingadozhat az odds-ok mértéke.

Milyen információk alapján lehet kiválasztani, hogy melyik a jobb csapat?

Bár a litván másodosztályú bajnokságban kevesebb információ érhető el, ha nyitott szemmel jársz, akkor megszerezheted a téged érdeklő dolgokat. Érdemes megnézni az online szakportálokat, melyek angol és német nyelven is elérhetők. Ha itt nem találsz adatokat, akkor az 1. lyga csapatok és játékosok közösségi média platformjai a nyerők, hiszen ezeket nagyon gyakran frissítik releváns információkkal.

Mi a különbség az A lyga és az 1. lyga fogadás között?

Az A lyga az első osztályú bajnokságot jelöli, az 1. lyga pedig a másodosztályút. A rájuk történő tétrákás között nincs nagy különbség, hiszen minden összecsapásnál más-más odds-ok kerülnek ki a fogadóirodák oldalaira. Elképzelhető azonban, hogy az első osztályú meccsekre több fogadási lehetőséget találsz, érdemes megnézni több fogadóirodát is.

A high roller fogadók is tehetnek tétet az első osztályú litván meccsekre?

Igen, nem számít, hogy te a megszokott léptékekben fogadnál, esetleg nagyobb összegekkel szeretnél játszani, az 1. lyga mérkőzések mindkét esetben elérhetők számodra. Ha azonban high roller vagy, akkor a legtöbb fogadóiroda VIP státusszal kényeztet, ide értve a jobb nyereményszorzókat, a személyes fiókmenedzsert és a gyorsabb nyereménykiutalásokat.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Milyen stratégiát kell felhasználnom ahhoz, hogy 100%-ban sikeresek legyenek a fogadásaim?

Akármelyik ország nemzeti ligájára vagy bajnokságára fogadsz, 100%-ban biztos tétek nincsenek. Mindig számítanod kell arra, hogy közbe jöhet valami, és ilyenkor elbukod a téted. A profi fogadók sem teszik fel a teljes tőkéjüket egyetlen lehetőségre, hanem diverzifikálnak és csökkentik a kockázatot.

A fogadások során mindig csak akkora összeget kockáztass, amelynek esetleges elvesztése még nem dönti be a költségvetésed. Ha úgy érzed, hogy kezd elszállni veled a ló, akkor segítséget kérhetsz a túlzásba vitt szerencsejátékosoknak segítő szervezetektől, vagy felveheted a kapcsolatot a fogadóiroda ügyfélszolgálatával.

Ők olyan dolgokat tudnak beállítani neked, mint a veszteséglimitek, az önkorlátozás vagy az önkizárás. Emellett bizonyos típusú befizetési módok fix összegeket tartalmaznak (például a prepaid kártyák), ezért ezeken keresztül sem tudsz további pénzt a fogadási számládra utalni, ha nagyon elkapkodnád magad.

Összefoglalás

A litván futballéletnek megvannak a maga rajongói, és a sportfogadók is előszeretettel követik a sorozat mérkőzéseit. Az online fogadóirodák lehetővé teszik a tétek megtételét az 1. lyga eseményeire.

Ha az 1. lyga fogadások érdekelnek, a fenti információk alapján sok hasznos tudást szerezhettél. Választhatsz az általunk ajánlott online fogadóirodák közül, létrehozhatod az új fiókodat, és elmerülhetsz az elérhető fogadási lehetőségekben, hogy a legjobb döntéseket hozhasd.

Utolsó frissítés: 09/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekli az 1. Lyga fogadások és előrejelzések, akkor jó helyen jár. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli