Horvát 1. HNL bajnokság fogadás – Top 10 oldalak 2023

A horvát 1. HNL ligát a horvát első labdarúgó bajnokságként is ismerik. Ez Horvátország vezető hazai ligája, amely az évek során a különböző szponzori megállapodások következtében többször is megváltoztatta a nevét. Ebben a ligában játszanak a legjobb horvát csapatok, ez pedig garancia arra is, hogy rendkívül izgalmas mérkőzéseket követhetünk itt végig.

A horvát bajnokságban ugyanis rengeteg olyan csapat van, amely Európa élvonalába tartozik, nem is beszélve arról, hogy a nemzeti válogatott is minden világversenyen megmutatja magát. Ha érdekesnek találod ezt a ligát, és szeretnél fogadni rá, akkor viszont nem árt tisztában lenni néhány alapvető információban. Az alábbi cikkben mindezeket megtalálod, így már magabiztosan vághatsz majd bele a fogadásokba. 

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Mi az a horvát 1 HNL bajnokság?

A horvát 1. HNL a legmagasabb szintű profi labdarúg -bajnokság Horvátországban, amelyet a Horvát Labdarúgó Szövetség szervez. Az első idényt 1992-ben rendezték meg Horvátország függetlenné válása után, és azóta is az ország legmagasabb szintű labdarúgó ligája. A bajnokság tíz csapatból áll, amelyek egymással két alkalommal játszanak egy idény alatt, amely általában júliustól májusig tart.

A legjobb sportok

Az idény végén a legtöbb pontot szerző csapat nyeri a bajnokságot, míg az utolsó helyezett csapat kiesik a másodosztályba, amelyet a 2. HNL-nek neveznek. A horvát 1. HNL történetének legsikeresebb csapatai közé tartozik a Dinamo Zagreb, az Hajduk Split és a Rijeka. A Dinamo Zagreb a legtöbb bajnoki címet nyerte el a bajnokság történetében, összesen 22-szer végzett az élen.

Magyar zászló

A horvát 1. HNL története

A horvát 1. HNL hivatalosan 1991-ben jött létre. Erre a jugoszláv első liga feloszlása után került sor. A horvát 1. HNL bajnokság a Horvát Labdarúgó Szövetség irányítása alatt áll. A liga rendszere és a résztvevő csapatok száma az évek során többször változott.

A horvát 1. HNL liga első néhány szezonjában például két pontot kapott egy csapat, ha megnyert egy mérkőzést, ami néhány évvel később három pontra változott. A bajnokság szezonja július vége vagy augusztus eleje felé kezdődik, és egészen májusig tart. Eközben van egy két hónapos szünet, amelyre télen kerül sor. 

A horvát 1. HNL bajnokság első, 1992-es kiírásában egy tucat klub vett részt. Ez a szám a következő évben 18 klubra bővült, ami a történelem során a legtöbb csapat, amely részt vett ebben a bajnokságban. A horvát első számú labdarúgó bajnokság csapatainak száma az eltelt évek alatt sokat változott, az utóbbi években pedig általában 10 csapat harcol a bajnoki címért.

A tucatnyi csapat közül egyébként, amely megalapította a ligát, mindössze négynek nem sikerült még soha kiesnie a horvát első labdarúgó-bajnokságból. Ezek a Rijeka, az Eszék, a Hajduk Split és a Dinamo Zagreb.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

A horvát 1. HNL bajnokság formátuma

A horvát 1. HNL bajnokság tehát összesen tíz csapatból áll, ők harcolnak egymással a bajnoki címért. A szezon során minden csapat kétszer játszik egymással, egyszer hazai pályán, egyszer pedig idegenben. Ez pedig azt jelenti, hogy a bajnokság során összesen harminchat forduló van. A mérkőzések során a nyertes csapat három pontot kap.

Ha az eredmény döntetlen lesz, akkor mindkét csapat egy-egy ponttal térhet haza, míg veszteség esetén természetesen nem jár pont. A bajnokság győztese pedig az a csapat lesz, amelyik a legtöbb pontot gyűjti össze. Az első helyezett csapat a következő idényben indulhat a Bajnokok Ligájában, míg a második és a harmadik helyezett csapatok az Európa-ligában vehetnek részt.

Az utolsó helyen végző csapat kiesik a másodosztályba, míg az 1. HNL-ben a kilencedik és a tizedik helyen végző csapatok a kiesési osztályozóba kerülnek a másodosztályba jutásért. Az 1. HNL formátuma esetében elmondható, hogy hasonló más európai futball ligákhoz, de a legfelsőbb osztály kisebb csapat létszámmal rendelkezik, mint a legtöbb más nagy bajnokság.

Fogadás típusok a horvát 1. HNL bajnokságban

A horvát premier bajnokság természetesen a sportfogadók között is népszerű. Ezt természetesen a fogadási irodák is felismerték, és a liga mérkőzéseit felvették a fogadási kínálatukba. Ezek között rengeteg féle fogadási piac található meg, és természetesen nem hiányozhatnak a mérkőzésre, illetve a bajnokság egészére vonatkozó tippelési lehetőségek. Nézzük is meg, hogy ezek közül melyek a legnépszerűbbek.

Okostelefon és táblagép 1Bet_4

Mérkőzésre való fogadási lehetőségek

A mérkőzés fogadás azt jelenti, hogy a fogadók arra tesznek fel pénzt, hogy egy adott mérkőzésen mi fog történni. Ezeket a fogadások legnagyobb részét még a mérkőzés kezdete előtt meg kell játszani, de sok esetben élő fogadásokra is van lehetőség. A mérkőzés fogadások között megtalálhatóak a következők:

 • A mérkőzés eredménye – A leggyakoribb fogadás, amely arra vonatkozik, hogy melyik csapat nyeri meg az adott mérkőzést vagy vajon döntetlen lesz-e az eredmény.
 • Gólok száma – Ez a fogadás arra vonatkozik, hogy az adott mérkőzésen összesen hány gól esik. A fogadók arra is fogadhatnak, hogy mindkét csapat gólt szerez-e, vagy sem.
 • Félidő/mérkőzés – A fogadók arra fogadhatnak, hogy melyik csapat vezet a mérkőzés első és/vagy második félidejében, vagy hogy vajon lesz-e döntetlen.
 • Hendikep fogadás – Ez a fogadás arra vonatkozik, hogy az adott mérkőzésen melyik csapat nyeri meg a hendikeppel korrigált eredményt. A hendikep egy olyan fogadási forma, amely a gyengébb csapatot megsegíti egy adott gólszám hozzáadásával vagy levonásával a végeredményből.
 • Akkumulátor fogadás – A fogadók több mérkőzésre is fogadhatnak egyszerre, például egy akkumulátor fogadás keretében, amelyben több mérkőzés eredményére is fogadnak, és a nyeremény csak akkor jár, ha több mérkőzés eredménye helyes.

Ante post fogadások

Az ante post fogadás azt jelenti, hogy a fogadók arra tesznek fel pénzt, hogy egy adott esemény, például egy bajnokság vagy egy verseny, mi fog történni. Például, fogadhatnak a bajnokra, a liga legjobb gólszerzőjére vagy arra, hogy melyik csapat fog kiesni egy bajnokságból. Az ante post fogadásokat általában hosszabb idővel az esemény előtt lehet elhelyezni. A horvát 1. HNL liga esetében többek között a következő piacokra fogadhatsz:

1Bet Bónusz_3
 • A bajnok nyertese – Ebben az esetben a fogadók arra tippelhetnek, hogy melyik csapat nyeri meg a horvát 1. HNL-ben az adott idényt.
 • Legjobb gólszerző – A fogadók arra fogadhatnak, hogy melyik játékos lesz a legjobb gólszerző az adott idényben.
 • Top 3 helyezés – Itt azt kell megjósolni, hogy melyik csapat végez az első három helyen az adott szezonban.
 • Kieső fogadás – Ennek a fogadásnak az a tétje, hogy melyik csapat fog kiesni az adott idényben a horvát 1. HNL-ből.
 • Újonc fogadás – A fogadók arra fogadhatnak, hogy az újonc csapatok közül melyik fogja legjobban szerepelni az adott idényben.

Ezek csak néhány példa a horvát 1. HNL ante-post fogadási lehetőségeire, és az egyes fogadóirodák további opciókat is kínálhatnak. Fontos megjegyezni, hogy az ante-post fogadásokat hosszú idővel az esemény előtt kell elhelyezni, és az eredmények változása miatt kockázatosak lehetnek, cserébe viszont annál jobb oddsokat kínálhatnak. 

Tippek a horvát 1. HNL bajnokság fogadáshoz

Természetesen ahogy minden fogadás esetében, hogy a horvát 1. HNL bajnokság során is vannak olyan tippek, amelyek segíthetnek abban, hogy a lehető legjobb fogadásokat helyezzük el. Ezek közül az első a tájékozódás. Fontos, hogy minél több ismerettel rendelkezz a horvát 1. HNL bajnokság játékosairól, csapatairól és a bajnokság szabályairól.

Ennek érdekében olvass híreket, kövesd a meccseket, figyeld a formájukat és a sérüléseket. Nem szabad elfeledkezni a csapat formájának az elemzéséről sem, amihez nem árt megnézni a korábbi mérkőzéseket. Ez ugyanis segíthet abban, hogy melyik csapat lehet esetleg a favorit a következő meccsen. Emellett a korábbi statisztikák is segíthetnek a legjobb fogadási döntés meghozatalában. 

Labdarúgó stadion 10

Nagyon fontos tudni azt, hogy hol zajlik a mérkőzés, a hazai pálya előnye ugyanis sokat jelenthet egy csapat számára. A csapatokban esetlegesen fellépő sérüléseknek is nagy szerepe van a fogadási döntések meghozatalában. Az egyes játékosok hiánya a csapat eredményességét és teljesítményét is befolyásolhatja.

Emellett a sportfogadási irodákat sem lehet kihagyni a tájékozódásból. Az oddsok és fogadási piacok figyelése segíthet abban, hogy tájékozottabb legyél a különböző fogadási lehetőségekről, és így kiválaszthasd a legmegfelelőbb opciót. Végül pedig lényeges, hogy meghatározd a fogadási stratégiádat, amely alapján elhelyezheted a fogadásaidat. A cél az, hogy hosszú távon nyereséget érj el, ezért fontos, hogy tisztában legyél azzal, mikor és hogyan érdemes fogadni.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

A Horvát 1. HNL bajnokság fogadás – Összegzés

A horvát 1. HNL bajnokság tehát egy rendkívül izgalmas liga, amelyre igazán megéri fogadni. Természetesen ehhez minden játékosnak el kell végeznie a házi feladatot, és megfelelő kutatást követően belevágni a fogadásba. Az azonban biztos, hogy ha egy sportfogadási iroda oldalán ezt a bajnokságot választod, akkor egyetlen unalmas percben sem lesz részed majd. 

Utolsó frissítés: 09/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek a Horvát 1st HNL Championship fogadások és előrejelzések, akkor a legjobb helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli