A Lyga fogadás – Top 10 oldalak 2023

Litvániában kevesebben, mint három millióan laknak, mégis pezsgő fociélettel rendelkezik az ország. Magyarországon is sokan követik a mérkőzéseket, a top online fogadóirodák pedig ezeket a meccseket is a kínálatukban tartják.

Az első osztály természetesen kiemelkedik a többi bajnokság és megmérettetés közül. Ha te is az A Lyga fogadás miatt vagy itt, akkor érdemes végigolvasnod ezt a nagyon részletes cikket, ahol mindent megtudhatsz a bajnokságról. Emellett arról is szó lesz, hogyan tehetsz tétet az ilyen összecsapásokra a legjobb online bukmékereknél, és mire kell figyelned, amikor kialakítanád a saját stratégiádat.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Mi az az A Lyga, és hogyan lehet fogadni rá az online fogadóirodák kínálatában?

Az A Lyga a litván első osztályú labdarúgó-bajnokságot jelöli, amit a Lietuvos Futbolo Federacija, a Litván Labdarúgó Szövetség szervez meg és felügyel. Az előzményei 1924-ig nyúlnak vissza, de a második világháború kezdetekor megszüntették.

A szovjet érában az országban csak amatőr bajnokságok voltak, a profi játékosok a szovjet focirendszerben vehettek részt. Az 1991-es újraindítása óta az A Lyga megint a litván nemzeti futballt jelenti, és 10 csapat mérkőzik meg egymással a bajnoki címért.

A legjobb sportok

Mivel minden csapat 2-2 meccset játszik a többi csapattal, ezért biztosan találsz neked tetsző fogadási lehetőséget az évad során. A bajnokság utolsó csapata automatikusan visszaesik a másodosztályú 1 Lyga keretei közé, az utolsó előtti csapat pedig a másodosztály második helyezettjével küzd meg. Itt dől el, hogy a két csapat helyet cserél-e a bajnokságokban.

A litván foci eme összecsapásai február végén vagy március elején kezdődnek, és egészen novemberig tartanak a meccsek. Mivel az ország már eléggé északon helyezkedik el, ezért a szezon elején és végén játszott meccseket gyakran zárt térben, műfüves pályákon rendezik meg.

Az A Lyga összecsapásainak tétje a bajnoki címen és a trófeán kívül az indulási jog az UEFA-bajnokok ligájában, melyre az első helyen végzett csapat jogosult. A második és harmadik helyezett csapatok a UEFA Európai Konferencia Ligával vigasztalódhatnak.

Így működik a litván első osztályú labdarúgó-bajnokság fogadása az online bukmékerek oldalain

Magyar zászló

Hogy te is tétet tudj tenni az első osztályú litván focimeccsekre, csupán néhány alapvető dolgot kell elvégezned:

 1. Válassz az általunk ajánlott online fogadóirodák közül.
 2. Végezd el a regisztráció lépéseit az oldalukon, és kattints az e-mailben érkező megerősítő linkre. Ezzel a jelentkezésed élővé válik.
 3. Jelentkezz be a bukméker oldalán lévő fiókodba a felhasználóneved és jelszavad segítségével.
 4. Látogasd meg a pénztár felületét, válaszd ki a befizetést, majd kattints a neked tetsző befizetési mód logójára.
 5. Add meg a befizetni kívánt összeget, és amennyiben szükséges, átkerülsz a választott pénzügyi szolgáltató rendszerébe a hitelesítéshez.
 6. Sikeres befizetés esetén az összeg rövid időn belül megjelenik a fiókodban, és felhasználhatod azt a litván A Lyga fogadás eseményeire.
 7. Ha tetszik, vedd igénybe a sportfogadó oldal üdvözlő bónuszát, de ne felejtsd el elolvasni az általános szerződési feltételekben, milyen kikötések társulnak hozzá.

Az online fogadóirodák kínálatában általában a Labdarúgás kategórián belül találod meg a Litvánia alkategóriát, és abban végül az A Lyga mérkőzéseit.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Hogyan alakítsd ki a saját sportfogadási stratégiádat a litván focimeccs-fogadásokra?

Az A Lyga fogadás nem működhet saját stratégia nélkül, amelynek kialakításához felhasználhatod ezeket az ötleteket:

Járj utána a csapatok aktuális állapotának: Életbevágó, hogy tudd, a két szembenálló csapat milyen formában van, és milyen játékosokat tud kiállítani. Ehhez igénybe veheted a szakportálok segítségét, míg a csapatok és a játékosok is folyamatosan új infókat osztanak meg a közösségi médiában. Ha nem tudsz litvánul, akkor angol vagy német nyelven érdemes keresned, esetleg online fordítószolgáltatásokat felhasználni a litván hírek lefordítására.

Használj több fogadóirodát: Semmi akadálya, hogy az általunk ajánlott sportfogadási oldalak közül többet is válassz, és mindenhol létrehozz magadnak egy fiókot. Így mindig ott tudsz fogadni, ahol a legjobb nyereményszorzókat kapod, és az üdvözlő bónuszokat is mindenhol igénybe veheted.

Okostelefon és táblagép HotBet
Élvezze a mobil fogadást

Figyeld az időjárást: Litvánia nagyon északon található, ezért gyakran hektikus az időjárás. Nem mindegy az sem, hogy a szabadban vagy zárt térben játszanak a csapatok. Még a fogadás megtétele előtt ellenőrizd le a várható időjárást, és nézd meg újra a meccs időpontjához közeledve is.

Ne használd el az összes pénzed egyetlen fogadásra: Az igazi sportfogadók több részre osztják a rendelkezésükre álló pénzösszeget, és sohasem kockáztatják egyetlen fogadási lehetőségre. Neked is így kell tenned, hogy hosszabb ideig kitartson a kezdő tőkéd!

Melyik csapatokra érdemes fogadni az A Lyga összecsapásai során?

A sportfogadásban soha nincs 100%-ban biztos tét, de az esélyek és az előzmények latolgatása után könnyedén kiderülhet, hogy némely csapat jobban teljesít a szokásosnál. Ha megnézzük az újraindítás óta eltelt éveket, akkor az derül ki, hogy három csapat uralja a tabellát:

Žalgiris Vilnus: a hivatalos nevén Futbolo klubas Žalgiris nyerte meg a legtöbbször az A Lyga évadjait, és nagyon sokszor volt második helyezett is. A fővárosban található, és zöld-fehér színeiben olyan játékosok játszottak, mint Arminas Narbekovas, Valdas Ivanauskas, Edgaras Jankauskas és Deividas Šemberas.

A fogadások során mindenképpen számolnod kell velük, hiszen nem csak az első osztályú bajnokságot nyerték meg nagyon sokszor, hanem a Litván Focikupát és a Litván Szuperkupát is.

Süduva Marijampolé: a hivatalosan FK Suduva néven ismert csapat Marijampolé városában található, és a 2000-es évek elején került fel az első osztályba. Az utóbbi években többször is nyert, így érdemes rá figyelni. A színei otthon a teljes fehér, idegenben pedig a teljes vörös.

FK Ekrenas: a hivatalosan Penevežio Ekranas névre hallgató klub szintén az egyik legsikeresebb csapatnak számít a litván első osztályban, de többször is botrányok kapcsolódtak a nevéhez. Pénzügyi gondjai akadtak, majd azzal vádolták meg, hogy előre lebeszélt meccseket játszik le.

Ezen vádak alól később felmentették, mégis a 2010-es évek közepén csődbe ment. 2020-tól újra az első osztályban vannak, így erre a csapatra is mindenképpen érdemes odafigyelned a fogadás során.

A litván első osztályú futball-bajnokság csapatainak stadionjai az egész országban elszórtan találhatók meg. Mivel azonban Litvánia nem túl nagy, ezért a játékosokra nem ró nagy terhet az utazás.

HotBet Bónusz

Gyakran ismételt kérdések Litvánia első osztályú labdarúgásával kapcsolatban

Ha még mindig tudásszomjaddal vannak kérdéseid, akkor olvasd el ezt a részt is, hiszen itt a leggyakrabban előkerülő kérdésekkel és a rájuk adott válaszokkal ismerkedhetsz meg. Az áttanulmányozásukkal még jobban megértheted az ország első osztályú fociját, és még jobb fogadóvá válhatsz.

Mi a különbség az A Lyga és az 1 Lyga között?

A litván focirendszer több szintből áll. Az első osztály az A Lyga, míg a másodosztály az 1 Lyga. De tovább is mehetsz a szintekben, ha még több focit szeretnél látni, hiszen ott a harmadosztályú 2 Lyga, a negyedosztályú 3 Lyga és az ötödosztályú 4 Lyga is.

Milyen erősnek számítanak a litván focicsapatok az európai fociéletben?

A litván fociklubok a kevésbé erősek közé tartoznak az európai és a világ klubjai között. Az UEFA rangsorában a litván válogatott az összes csapat között mintegy 50. helyen szokott végezni az erősségét tekintve. Összehasonlításként Magyarország általában a 30. hely körül tanyázik. A legjobbnak számító FK Žalgiris az európai csapatok között a 130. helyen található.

Milyen limitekkel találkozhatok, amikor a litván focimeccsekre fogadnék?

A legtöbb online fogadóiroda használ limiteket, például megadja, hogy mi a minimum tét, amelynél kevesebb összeggel nem lehet fogadni. Vannak felső határok is, amelyek egy-egy eseményre, napra, hétre vagy hónapra vonatkoznak. Azonban ezeket a maximumokat esetlegesen fel tudod emeltetni, ha high roller játékos vagy, ilyenkor vedd fel a kapcsolatot a bukméker ügyfélszolgálatával.

Labdarúgó stadion 13

Milyen más országok együttesei vehetnek még részt a litván első osztályú bajnokságban?

Az A Lyga zárt, csak az ország focicsapatai vehetnek részt benne. Az ország függetlenségének elnyerése előtt nem volt önálló nemzeti bajnokság, akkor a profi csapatok a Szovjetunió bajnokságában vettek részt, azóta az ország fociszövetsége nagyon ügyel az önállóságukra.

Mit tegyek, ha már túlzásba viszem a sportfogadást, és nem tudok leállni?

Az online fogadóirodák weboldalán megtalálhatod azokat a linkeket, amelyek a túlzásba vitt szerencsejátékkal foglalkozó szervezetekhez visznek. Emellett a bukmékerek oldalain kérhetsz különféle játékos védelmi intézkedéseket is, mint például az önkizárást, a veszteséglimitek beállítását vagy más dolgokat.

A megfelelő stratégiával kialakítható a 100%-ban biztos tét az A Lyga fogadás során?

100%-ban biztos fogadás soha nincs, mivel bármikor közbeszólhat a véletlen, és ez keresztülhúzhatja a számításaidat. Soha ne tedd fel a teljes tőkéd egyetlen lehetőségre, és mindig csak olyan téteket használj, amelyek elvesztése még nem borítja fel a költségvetésed.

Ebben a cikkben bemutattuk, hogyan hozhatod létre saját fogadási stratégiádat, amelynek segítségével jobban megtérülhetővé válhat a fogadásod, és segíthet elkerülni az igazán nagy buktákat.

Milyen pénznemben lehet fogadni a litván focira?

Az általad használt pénznemtől függ, hogy milyen pénznemben fogadhatsz a litván focira az online fogadóirodáknál. A legtöbb fogadóiroda általában elfogadja az eurót és a dollárt, de néha más pénznemeket is, például az angol fontot, az ausztrál dollárt, a kanadai dollárt vagy akár a magyar forintot. A te fiókodban az egyenlegedet az általad használt pénznemben látod, és ebben kerülnek megjelenítésre a tétjeid és a várható nyereményeid is.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Összefoglalás

A litván focit Magyarországon is számos rajongó követi, és az online fogadóirodák kínálatában is folyamatosan megtalálható. Ha érdekel az első osztályú A Lyga fogadás, akkor ebben a cikkben mindent részletesen megtudhatsz róla. Most már csak választanod kell az általunk ajánlott online fogadóirodák közül, és áttekintened a kínálatukat.

Ha megtetszik egy esemény, akkor nézd meg az oddsokat, és tegyél tétet a neked tetsző módon. Csak ne feledd, hogy minden tétet olyan összeggel tegyél, amelynek elvesztése még nem borítja fel a költségvetésed. Ha így teszel, akkor nem csak izgalmas mérkőzéseken vehetsz részt, hanem még pénzed is marad a következő fogadásokra!

Utolsó frissítés: 09/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek az A Lyga fogadások és előrejelzések, akkor jó helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli