Ekstraklasa fogadás – Top oldalak 2023

A sportcsatornák elterjedésének köszönhetően lett ismert Magyarországon is az Ekstraklasa, a lengyel labdarúgó bajnokság első osztálya. A fogadóirodáknak köszönhetően pedig már fogadni is lehet a mérkőzéseire, és ennek részleteiről fog szólni ez a cikk.

Itt megtudhatod, mi is az az Ekstraklasa, és milyen infókat érdemes róla begyűjtened még a fogadás előtt. Ezután végig vezetünk a sportfogadás menetén, majd megismerheted, hogy hogyan alakíthatod ki a saját fogadási stratégiádat. Végül pedig, a cikket a gyakran felbukkanó kérdésekkel koronázzuk meg, hogy minden részlet teljesen világossá váljon a számodra is.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Hogyan működik az Ekstraklasa, és számítani kell-e bármilyen különbségre más európai bajnokságokhoz képest?

Az Ekstraklasa jelenti az első osztályt Lengyelországban, és ha a dolgok mélyére nézel, akkor észre veheted, hogy a működési elve egy-az-egyben lemásolja más európai bajnokságok modelljét. Minden évben 18 csapat szerepel benne, ebből 15 az előző évi bajnokságból maradt bent, míg 3 új csapat a másodosztályból került fel.

A csapatok az évad folyamán 34 meccset játszanak, minden csapattal egyet-egyet otthon és idegenben is. Az a felállás vadiúj, korábban csak 16 csapat volt, és akkor 30 meccset kellett lejátszani. Bár meglepő, de a lengyeleknél már évek óta igénybe veszik a videóbíró segítségét, hogy minél jobban kizárják a kétséges eseteket.

A legjobb sportok

Az évad során lejátszott 306 mérkőzés közepesen gólgazdag, hiszen általában 2 és fél gól szokott esni mérkőzésenként. Ezt az információt mindenképpen jegyezd meg, hiszen jól fog jönni majd az Ekstraklasa fogadás során!

A focit tekintve klasszikus futballról van szó, a stadionok pedig egész Lengyelország területén szét vannak szórva, így a csapatoknak sokszor hosszabb utakat kell megtenniük. Ez pedig szintén kihathat az idegenben játszó csapatok teljesítményére.

Mi szükséges ahhoz, hogy az Ekstraklasa mérkőzésekre lehessen fogadni a fogadóirodáknál?

Alapvetően nem kell hozzá sok dolog, hogy te is elkezdhess fogadni az online fogadóirodáknál az Ekstraklasa mérkőzésekre:

 1. Válassz az általunk ajánlott online fogadóirodák közül
 2. Hozz létre egy fiókot
 3. Erősítsd meg a fiókod az e-mailben kiküldött linkre kattintva
 4. Tölts fel pénzt a fiókodba
 5. Válaszd ki a neked tetsző fogadási lehetőségeket, és küldd játéba fogadási szelvényt
 6. A mérkőzést követően ellenőrizd le, hogy nyertél-e
Okostelefon és táblagép 1Bet_4

Ennyi az egész, egyedül rajtad ál, hogy az Ekstraklasa meccsek közül mely lehetőségeket, fogadási piacokat választod. Néhány piac gyakran elő fog fordulni, ahogy ezt már más focikupáknál is megszokhattad:

 • Győztesre fogadás: el kell találnod, hogy ki nyeri a meccset
 • Gólok száma fogadás: meg kell tippelned, hogy hány gól születik a mérkőzésen vagy valamelyik félidőben
 • Lapok száma: itt arra tehetsz pénzt, hogy hány piros-, illetve sárga lap kerül kiosztásra a játék során
 • Hendikep: ennél a kategóriánál a gyengébb csapat a szelvényen kompenzációt kap, emiatt nehezebb dolgot van a fogadásnál
 • Szögletek, szabadrúgások száma: azt kell eltalálnod, hogy a mérkőzés teljes játékideje alatt vagy a félidők alatt hány szöglet vagy szabadrúgás lesz
 • Játékos: itt a játékosokhoz kötődő fogadási lehetőségeket találod, például, hogy hány gólt lő vagy hány kapufája lesz
 • Élő fogadás: a fogadás nem áll le a mérkőzés kezdete után, hanem valós időben változnak a tétek és az odds-ok is
 • Speciális fogadások: olyan egyedi dolgok, mint az időjárásra, sérülésekre vagy más eseményekre tett tétek

Amikor pénzt teszel, minden piacnál további lehetőségeket találhatsz. Előfordulhat például, hogy pontos számre kell pénzt tenned (pl. 1, 2 vagy több), máskor pedig egy-egy intervallummal találkozhatsz (pl. 1-5, 6-10 vagy több). Népszerűen még az alá-fölé fogadások is, amikor azt kell megfogadnod, hogy egy értéknél több vagy kevesebb lesz az eredmény (pl. 2,5 alatt vagy felett).

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Ekstraklasa fogadási stratégia

Az alábbi tippek megfogadásával te is még többet hozhatsz ki a rendelkezésedre álló pénzből, hiszen nem vakon fogsz fogadni, hanem a saját stratégiádat követve:

Kezeld a saját tőkédet: Ha egy-két fogadásra ellövöd az összes pénzed, az szinte biztos siker a bukásra. A profik többféle módon kezeli a bankrolljukat, te is lemásolhatod őket. Van, aki fix összegekre osztja, így a megadott fogadásszámra akkor is kitart, ha bármi történik. Például, havi ötször fogadsz, és a rendelkezésedre álló pénzt öt részre osztod.

A következő hónapban újabb tőkét vonsz be, melyet megint a megfelelő részre osztasz. Ha az előző hónapból marad pénzed, akkor változtatsz a téteken vagy nincs szükség új összeg bevonására. Egy másik módszer, amikor vesztes tét után csökkentesz a téted mértékén, győztesnél pedig emelsz rajta, így abszolút értékben mindig a bankrollod kb. ugyanakkora százalékával játszol.

Ismerd a játékosok és a csapatok aktuális állapotát: A foci csapatsport, de erősen épít a játékosok egyéni teljesítményére is. Nincs ez másképp a Ekstraklasa fogadás esetében sem, ahol csak akkor lehetsz sikeres, ha folyamatosan követed a csapatokról és játékosokról szóló híreket. Így megtudhatod, hogy éppen ki szenved sérüléstől, ki tér vissza egy hosszabb kihagyásból, vagy ki van élete csúcsformájában. Mindegyik infó segít, hogy a megfelelő tétet tedd meg a fogadás során.

Használj több fogadóirodát: Az általunk ajánlott fogadóirodák listájáról többet is választhatsz, hiszen tényleg nem tart sokáig létrehozni egy-egy fiókot. Amint ezek megvannak, egy mérkőzést több bukmékernél is megnézhetsz, és mindig ott fogadhatsz, ahol éppen a legjobb feltételeket biztosítják. Mivel nagy a verseny a cégek között, így szinte mindig találni jobb ajánlatot valahol.

1Bet Bónusz_3

Gyakran ismételt kérdések a lengyel elsőosztályú bajnoksággal kapcsolatban

Olvasd ez az alábbi kérdéseket és válaszokat is, hogy még többet tudj meg a Ekstraklasa fogadás témakörben!

Hogyan lehet 100%-ban biztos fogadást kötni a Ekstraklasa meccsekre?

Ilyen fogadás nincs, mivel a sportfogadásnál mindig van valamekkora kockázat. Még a legtutibbnak tűnő esélyek is elúszhatnak, ha közbe szól az időjárás vagy egy sérülés. Emiatt mindig csak akkora összegeket tegyél fel, ami nem baj, ha esetleg elveszik.

Mi a különbség az Ekstraklasa és az 1 Liga között?

Az 1 Liga a nevével ellentétben nem az elsőosztályt, hanem a másodosztályt jelöli. Az elsőosztály az Ekstraklasa. Az 1 Liga első két helyezettje automatikusan felkerül az elsőosztályba, míg a 3-6 helyezett csapatok megküzdenek egymással a harmadik feljutó helyért. Eközben a Ekstraklasa utolsó 3 helyezettje visszabukik a másodosztályba.

Melyek a top csapatok, amikor az Ekstraklasa fogadásról van szó?

Bár a top csapatok neve nem jelent semmiféle garanciát a jövőbeli teljesítményre és a rájuk tett fogadások sikerére, van néhány csapat az Ekstraklasa-ban, melyek hagyományosan jól teljesítenek a szériában. Ez négy csapatot jelent, és a Legia Warszawa, a Gornik Zabrze, a Ruch Chorzow, illetve a Wisla Krakow tartozik ide.

Labdarúgó stadion 5

Hogyan lehet megbízható fogadóirodát választani a lengyel elsőosztályú mérkőzések tétjeihez?

Alapvető fontosságú, hogy megbízható fogadóirodát válassz. Ehhez nincs más teendőd, mint az általunk ajánlott fogadóirodáknál regisztrálni.

Ettől függetlenül, mindig ellenőrizd le, hogy a fogadóiroda rendelkezik-e a megfelelő működési engedélyekkel, biztonságos HTTPS kapcsolatot és SSL titkosítást használ az oldalán, illetve elérhetők-e a megbízható befizetési- és kifizetési módok. Sohase bízd a pénzed olyan bukmékerre, melynek adatai nem ismertek, még akkor sem, ha nagyon csábító feltételekkel fogad.

Mit tehetek akkor, ha túlzásba vittem a fogadást?

A legtöbb fogadóiroda biztosít segítséget, ha túlzásba vitted a fogadást a Ekstraklasa területén. Kérhetsz önkorlátozást, önkizárást, beállíthatsz tét-, illetve veszteség limiteket, és eléred azokat a linkeket, melyek a szerencsejáték függőséggel rendelkező játékosoknak segítő szervezetekhez vezetnek.

A sportfogadás csak akkor lehet jó szórakozás, ha nem hajszolod a veszteségeidet, mindig a lehetőségeidnek megfelelő téteket használsz, és nem veszíted el a fejed. Ha így teszel, akkor a meccsek nézésével még jól is szórakozhatsz, akkor is, ha pénzt vesztettél.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Van korlátozva, hogy mekkora összeget tehetek fel a Ekstraklasa fogadás során?

Igen, minden online fogadóiroda beállít minimum és maximum limiteket. Ez nem csak az Ekstraklasa fogadásra vonatkozik, hanem más sportágakra is. Meg van adva, hogy mi az a minimális összeg, melyet fel kell tenned tétként, szerencsére ez nagyon alacsony.

A másik oldalon pedig korlátozva van, hogy napi, heti, esetleg havi szinten maximum mekkora összegben tehetsz tétet összesen. Ezek a limitek változhatnak, például a VIP tagoknak általában elérhetők a nagyobb összegű tétek is.

Ekstraklasa fogadás – Összefoglalás

A Ekstraklasa fogadás igazán szórakoztató lehet, hiszen nem csak a tétjeid miatt izgulhatsz, hanem a játékok követése is remek szórakozás. Ebben a cikkben minden megtudhattál ahhoz, hogy még sikeresebb sportfogadó lehess, most már csak rajtad múlik, hogy mihez kezdesz ezzel a tudással. Válassz az általunk ajánlott fogadóirodák közül, nézd át a kínálatukat, és dönts belátásod szerint!

Utolsó frissítés: 09/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek az Ekstraklasa fogadások és előrejelzések, akkor jó helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli