Európa Liga fogadás – Top 10 oldalak 2023

A futball rendkívül népszerű Európában, hiszen ezen a kontinensen rengeteg élcsapat található meg. Ezzel együtt számos olyan nemzeti bajnokság is létezik, amelyet rengetegen követnek más országokból is. Nem is csoda, hogy a legjobb csapatokat felvonultató nemzetközi bajnokságokat is nagy figyelem övezi.

Ezek közé tartozik az Európa Liga is, amely az egyik legismertebb európai szintű versenysorozatnak számít. Az alábbiakban utánajárunk annak, hogy mit érdemes tudni erről a bajnokságról, illetve annak is, hogy milyen fogadási lehetőségeket kínál? 

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Mi az az Európa Liga?

Az UEFA Európa Liga 1971 óta létezik, és azóta számos változáson ment keresztül a formátuma. Ha a versenyre fogsz fogadni, nem árt, ha van egy kis ismerted magáról a bajnokságról. Az eredeti verseny UEFA-kupa néven volt ismert. A versenyt kezdettől fogva olyan tornának találták ki, amelyen az európai bajnokságok hazai osztályaiban a második helyezettek és a magasabb helyeken végző csapatok mérhették össze tudásukat.

A legjobb sportok

A verseny végül 1999-ben egyesült az UEFA Kupagyőztesek Kupájával, amely az európai ligák hazai kupagyőztesei számára kifejlesztett torna volt. A torna egyenes kieséses rendszerű verseny volt, véletlenszerű sorsolással és kétlépcsős mérkőzésekkel.

2009-ben az Inter-Toto-kupát, amely egy másik, alacsonyabb osztályú csapatok számára nyitott európai verseny volt beolvasztották az UEFA-kupába. Maga a torna jelentős átnevezésen esett át, hasonlóan ahhoz, ahogy 1992-ben az Európa-kupából Bajnokok Ligája lett. A most már Európa Liga néven ismert versenybe is bekerült egy csoportkör, így a verseny hasonló formátumot kapott, mint híresebb társa.

Az Európa Liga felépítése

Magyar zászló

Az eredeti verseny korábban egyenes kieséses rendszerben zajlott, minden fordulóban két-két mérkőzéssel. A verseny azonban azóta megváltozott, és egy csoportkör is helyet kapott benn.

Ha meg akarod érteni az Európa Liga mérkőzéseit és a fogadási oddsokat, ismerned kell ezt a formátumot, amelyet az alábbiakban mutatunk be.

A selejtezők

A koefficiensek határozzák meg, hogy az egyes országok hány csapattal indulhatnak a versenyen. Ezek az egyes szövetségek csapatainak korábbi években elért verseny sikerei alapján kerülnek meghatározásra. Természetesen a jelentősebb bajnokságok nagyobb számú csapattal képviseltetik magukat a bajnokságban, és a későbbi fordulók során jutnak be a versenybe.

A verseny első mérkőzései júniusban kezdődnek, az előselejtezőkkel. Ebben a szakaszban összesen 14 csapat indul, amely az 52-55. helyezett egyesületek hazai kupagyőzteseiből, valamint a 48-51. helyezett egyesületek harmadik helyezettjeiből áll. Az Európa Liga labdarúgó-előrejelzéseit ebben a szakaszban nagyon nehéz megjósolni, mivel az összes csapat nagyon kiegyenlített.

A hét győztes jut tovább az első selejtezőkörbe, ahol összesen 94 csapat versenyez. Az előselejtező hét győztese csatlakozik a 26-51. helyezett egyesületek hazai kupa győzteseihez, valamint a 18-48. helyezett egyesületek „liga” kupa győzteseihez és a 16-47. helyezett nemzetek harmadik helyezettjeihez.

A második és harmadik selejtezőkörre két útvonal áll nyitva. A második selejtezőkörben a Bajnokok útvonala a Bajnokok Ligája előselejtezőjében kiesett 3 csapat, a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében kiesett 16 csapat, valamint az Európa Liga első selejtezőkörének 10 győztese számára áll rendelkezésre. Ezzel szemben a Liga Útvonal 74 csapatból áll.

Okostelefon és táblagép HotBet
Élvezze a mobil fogadást

Ezek közé tartozik 47, az első selejtezőkör győztese, a 19-25. helyezett egyesületek hazai kupagyőztesei, a tizenhatodik és tizenhetedik helyezett egyesületek bajnoki második helyezettjei, a 13-15. helyezett egyesületek harmadik helyezett csapatai, a 7-15. helyezett nemzetek negyedik helyezett csapatai, az ötödik és hatodik legjobb helyezett nemzetek ötödik helyezett csapatai, valamint az első-negyedik legjobb helyezett nemzetek hatodik helyezett csapatai.

A harmadik selejtezőkörben, a Bajnokok útvonalán az Európa Liga második selejtező körének győztesei (Bajnokok útvonala) és a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének kiesett csapatai mérkőznek meg egymással. A győztesek jutnak be a rájátszásba.

Hasonlóképpen, az Európa Liga második selejtező körének (Liga útvonal) 37 győztese jut a harmadik selejtezőkörbe. Hozzájuk csatlakozik a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének (Liga útvonal) két csapata, a 13-18. helyezett egyesületek hazai kupagyőztesei, a 7-12. helyezett egyesületek harmadik helyezettjei és a hatodik helyezett nemzet negyedik helyezettjei.

A rájátszás selejtező kör a selejtezők utolsó szakasza. A Bajnokok útja során az előző Európa Liga harmadik selejtezőkörének (Bajnokok útja) 16 csapata találkozik a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének kieső csapataival. A Liga útvonalon csak az Európa Liga harmadik selejtezőkörének 26 győztese mérkőzik meg egymással.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

A csoportkör

Összesen 48 csapatot osztanak 12 négycsapatos csoportba erre a fordulóra. Ebből huszonegy az Európa Liga selejtezőjéből kerül ki. Hozzájuk csatlakozik hat vesztes csapat a Bajnokok útjából és két csapat a Bajnokok Ligája rájátszás körének Liga útjából. 

Ugyanígy a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének két vesztes csapata, az elsőtől a tizenkettedik helyezett egyesületek hazai kupáinak győztesei, az ötödik helyezett egyesület negyedik helyezett csapata, valamint az elsőtől a negyedik helyezett nemzetek (az együtthatók szerint) ötödik helyezett csapatai.

Az Európa Liga előrejelzések valamivel egyszerűbbek a csoportkörben, mivel minden csoportban vegyesen lesznek erősebb és gyengébb csapatok. A klubok kétszer játszanak a csoportjukban, egyszer otthon és egyszer idegenben. Minden csoportból az első két helyezett csapat jut tovább a 32 közé.

A 32 közé jutás

Az Európa Liga 24 csapatához (12 győztes és 12 második helyezett) csatlakozik a Bajnokok Ligája minden csoportjának nyolc harmadik helyezett csapata a 32 közé jutásért. A csoportjukat megnyerő csapatok (és a Bajnokok Ligájából négy csapat) az Európa Liga csoport másodikjaival és a Bajnokok Ligájából négy csapattal kerülnek össze.

HotBet Bónusz

Az UEFA Európa Liga fogadási tippeket és előrejelzéseket ezen a ponton még könnyebb megadni. A csapatok két mérkőzést játszanak, ahol az összesített pontszámok, a vendég gólok, a hosszabbítás, majd a büntetők döntenek a győztesről. Az UEFA Európa Liga mérkőzései tehát jól mennek a büntetőkre való fogadással.

Nyolcaddöntő, negyeddöntő, elődöntő

Ebben a fordulóban minden csapatot egy kalapba sorsolnak, kiemeltek nélkül. Ez egy egyenes kieséses verseny, amelyet két szakaszon keresztül játszanak, és minden szakaszban ugyanazokat a kritériumokat alkalmazzák a mérkőzésekre. Így zajlik a nyolcaddöntő, majd a negyeddöntő.

A két elődöntő mérkőzés győztesei az Európa Liga döntőjében találkoznak. Az UEFA Európa Liga fogadási tippek és előrejelzések most már nehezebbé válnak, mivel a hátralévő csapatok közül sokan ismét kiegyenlítettek.

UEFA Európa Liga döntő

A döntőt minden évben más stadionban játsszák. Az Európa Liga-döntő oddsait könnyebb vagy nehezebb lehet megjósolni, mint az elődöntőket, a két döntőstől függően. Ezen a mérkőzésen nincs összesített pontszám, vagy vendéggól szabály. Döntetlen esetén hosszabbítás, majd büntetőpárbaj dönti el a győztest.

Hogyan fogadhatsz az UEFA Európa Ligára?

Európa Liga esetében természetesen a fogadási lehetőségek sem hiányozhatnak. A legtöbb bukméker ugyanazokat a fogadási típusokat kínálja. Az alábbiakban megnézzük az UEFA Európa Liga legjobb fogadásait, amelyeket az online sportfogadási irodák kínálatában megtalálhatsz.

Labdarúgó stadion 7
 • A mérkőzés győztese – Ez egy egyszerű Európa Liga vonalas fogadás. Mindössze annyit kell tenned, hogy kiválasztod, szerinted ki nyeri a mérkőzést.
 • A bajnokság győztese – Ezzel a fogadással arra tippelsz, hogy melyik csapat lesz a bajnokság végső győztese. Bár nehéz megjósolni a bajnokot a torna elején, az Európa Liga győztesére kötött fogadások általában a legkedvezőbb oddsokat kínálják a verseny korai szakaszában. bár 
 • Aranycipő fogadás – Ha szeretnél fogadni arra a játékosra, aki a legtöbb gólt lövi a tornán, akkor ez az ideális fogadás a számodra.
 • Akkumulátor fogadások – A játékosok dönthetnek úgy is, hogy egyszerre több mérkőzésre fogadnak. Az ilyen halmozó fogadások többet fizetnek, ha az összes, vagy néha csak a legtöbb, fogadást sikerül megnyerni egyetlen szelvényen.
 • Élő fogadások – Sok top bukméker engedélyezi az élő fogadást is. Ez azt jelenti, hogy a mérkőzés kezdete után is fogadhatsz, és néha élőben is bekapcsolódhatsz az eseményekbe. Ahogy változik a játék, úgy változnak az oddsok is.
 • További fogadások – Rengeteg egyéb fogadást is meg lehet kötni. A játékosok fogadhatnak a helyes eredményre, a szögletekre, és még sok minden másra is. Ezek a fogadások gyakran magas oddsokat kínálnak.

Tippek és trükkök az Európa Liga fogadásokhoz

Ha már eldöntötted, hogy kipróbálod magad az Európa Liga fogadásban, akkor adunk néhány hasznos Európa Liga fogadási tippet, amit érdemes figyelembe venned.

 • Csináld meg a házi feladatodat! – Mindenképpen érdemes utánanézni az Európa Liga fogadási tippeknek és előrejelzéseknek. Ezt megteheted a statisztikai központok ellenőrzésével, valamint a sérülések, időjárás-változások és egyéb mutatók keresésével, amelyek azt jelzik, hogy egy csapat hogyan állhat fel a mérkőzés előtt.
 • Vedd igénybe az extra segítséget – Ha odafigyelsz, akkor nagyon jó Európa Liga fogadási tanácsokat kaphatsz a különféle tippmesterektől. Számos UEFA Európa Liga fogadási szakértő van az interneten, akik díjazásért vagy ingyenesen kínálják ezeket a tanácsokat.
 • A forma nem minden – Csak azért, mert egy bukméker egy csapatot az Európa Liga fogadási favoritjának választott, még nem jelenti azt, hogy nyerni is fog. Az Európa Liga hajlamos arra, hogy meglepetés győzteseket hozzon ki. Ráadásul az Európa Liga egy hosszú kampány. Egy csapat szenvedhet a hazai bajnokságban, és jól szerepelhet Európában. A hazai formát tehát nem szabad túlságosan figyelembe venni, amikor az Európa Ligára fogadunk.
 • Válassz okos halmozókat! – Ha úgy döntesz, hogy akkumulátorokkal játszol, végezd el a házi feladatodat. Az Európa Liga akkumulátor fogadási tippek segítségével olyan mérkőzéseket érdemes választani, amelyek szinte biztosan csak egyféleképpen végződnek. Mivel a halmozó fogadások arra épülnek, hogy a legtöbb, néha pedig akár az összes fogadásod pontos lesz, ez elengedhetetlen.
 • Figyelj a „nagy” csapatokra! – A Bajnokok Ligájától eltérően az Európa Ligában gyakran több egyenrangú csapat szerepel. Még ha a „nagy csapatok” a Bajnokok Ligájából a 32 közé jutnak is be a versenybe, ez korántsem garantálja, hogy megnyerik a kupát. A versenyben gyakran azok a csapatok jutnak messzire, amelyek végig a bajnokságban voltak, és nem egy Bajnokok Ligája kieső.
BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Összegzés

Az Európa Liga egy hosszú versenysorozat, amelyben szinte minden olyan ország képviselteti magát, ahol a foci akár egy picit is ismert sportág. Ebben a bajnokságban pedig rengeteg izgalmas mérkőzés vár, ahol sokszor meglepetés győzelem születik. Ha tehát egy olyan hosszan tartó tornára szeretnél fogadni, ahol viszonylag ismert csapatok várnak, akkor az Európa Liga remek választás lesz. 

Utolsó frissítés: 10/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek az Európa Liga fogadások és előrejelzések, akkor jó helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli