Fortuna 1. Liga fogadás – Top 10 oldalak

A Fortuna 1. Liga a nevével ellentétben a lengyel foci másodosztályát jelenti, és a streamingeknek köszönhetően ma már Magyarországról is követhetők a meccsei. Bár itthon még kétségtelenül nem akkora durranás, mint a lengyeleknél, azért sok sportfogadót ugyanúgy izgalomba hoz, mint más európai szériák meccsei.

Ebben a cikkben mindent megtudhatsz erről a ligáról, a sportfogadási lehetőségeiről, a legjobb stratégia kialakításáról és a cikk végén még a leggyakrabban felmerülő kérdésekkel is találkozhatsz. Mire végig rágod magad ezen a tudásanyagon, sokkal felkészültebben vághatsz neki a fogadásoknak, hogy ez remélhetőleg a tétjeid jövedelmezőségén is javítson.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Mi az a Fortuna 1. Liga és hogyan lehet rá fogadni az online fogadóirodák honlapjain?

Ahogy azt már a bevezetőben olvashattad, a Fortuna 1. Liga a lengyel labdarúgó rendszer második osztályát jelöli, az elsőosztály továbbra is az Ekstraklasa. Ez a kissé furcsa elnevezés 2008 óta él, előtte 2. Ligának nevezték.

A jelenlegi szabályok szerint 18 csapat mérkőzik meg egymással a szezonban, és a végén a két legjobb automatikusan feljut az elsőosztályba, a 3-6. helyezett csapatok pedig megharcolnak egymással a harmadik feljutó helyért. Az utolsó három csapat lebukik a jelenlegi 2. Ligába, a harmadosztályba.

Amit fontos tudnod, hogy mindegyik csapat játszik mindegyik másikkal, egyet idegenben, egyet otthon. Mivel Lengyelország Európa egyik legnagyobb területű országa, ezért az idegenbeli csapatoknak sokat kell utazniuk, ha éppen Lengyelország másik felén van az ellenfél.

Ha ilyet látsz, az mindig behatással lehet az eredményekre is. Bár a véletlennek köszönhetően a legtöbb csapat mostanában a déli határsáv körül koncentrálódik, Gdansk például a Balti-tenger partján, 500 km-re északra helyezkedik el, ami nem kis távolság.

A legjobb sportok

40 millió lengyel már önmagában hatalmas piac ahhoz, hogy a fogadóirodák folyamatosan lehetőséget biztosítsanak az ügyfeleknek a fogadásra, ezt pedig a magyar szerencsejátékosok is kihasználhatják. Ha téged is a Fortuna 1. Liga fogadás érdekel, akkor válassz az általunk ajánlott online fogadóirodák közül, és hozd létre a saját számládat. Amennyiben szükséges, az e-mailben kiküldött linkre kattintva erősítsd is meg a regisztrációdat.

Ezután tölts fel némi pénzt a fiókodba, hogy ha szükséged lesz, máris készen állj a tétek megtételére, majd nézz körül a kínálatban. A Fortuna 1. Liga általában a Labdarúgás kategóriában található, azon belül pedig a Lengyelország alkategóriában. A legtöbb mérkőzésnél többféle fogadási lehetőséggel találkozol, például fogadhatsz a végeredményre, a gólok számára, a legjobb játékosokra, a lapok számára és így tovább.

Ha csak egyetlen dolgot teszel fel a fogadási szelvényedre, akkor a várható nyereményed a téted és az odds szorzata lesz. Ha többet is, akkor az odds-okat összeszorozzák egymással, majd ezt szorozzák meg a téteddel. A legtöbb esetben a nem nyertess tipp esetén elveszíted a teljes feltett összeget.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

95%

94%
ÉRTÉKELÉS

Hogyan alakítsd ki a saját stratégiádat, ha a Fortuna 1. Liga fogadásokról van szó?

A legtöbb sportfogadó esküszik arra, hogy valamilyen stratégia mellett érdemes fogadni. Ha te is hiszel ebben, akkor alakítsd ki a saját szisztémádat, melyet hosszas kísérletezéssel tökéletesíthetsz.

Az interneten sokféle fogadási szisztémával találkozhatsz, de ezekkel legyél óvatos, mert, ha egyáltalán működnek, akkor is csak elméletben. Erre jó példa a Martingale-stratégia, mely arról szól, hogy vesztes tétek után mindig dupláznod kell a tétjeidet, míg az első nyertes tét nem fedezi az addigiakat, plusz egy kis extra összeget hagy nálad.

Az egy dolog, hogy sportfogadás esetén az odds-okkal is korrigálni kell ezt, de hosszabb vesztes széria esetén olyan magas összegekre elfuthat a tét, amelyet már nem leszel képes fedezni.

A valóságban inkább ara kell koncentrálnod, hogy rendelkezz a megfelelő információmennyiséggel. Utána kell járnod a Fortuna 1. Liga csapatainak és játékosainak, hogy milyen formában vannak, hiszen ez nagyban kihatással van a játékukra. Ha folyamatosan követed a lengyel foci híreit, akkor sokkal jobb téteket tudsz tenni, mintha vakon fogadnál.

Okostelefon és táblagép Thrillsy_5

Emellett figyelned kell a korábbi mérkőzéseket is. Vannak olyan csapatok, melyek legendásan jól szerepelnek néhány helyszínen, míg máskor két csapat összecsapásait rendre az egyik fél nyeri. Ezekből már olyan extra infókhoz juthatsz, melyet felhasználhatsz a saját javadra.

Követned kell az időjárást is, hiszen ez is komoly behatással lehet a meccsre. Mindig ellenőrizd le, mit mondanak a meteorológusok, és ezt tedd meg többször a mérkőzés felé közeledve. Ha új infó fut be, a játék kezdete előtt még mindig módosíthatsz a tétjeiden.

A bankroll menedzsment szintén fontos része a Fortuna 1. Liga fogadás stratégiájának. Ha csak egy-két mérkőzésre teszed fel az összes pénzed, akkor bármilyen véletlen esemény során mindent elveszítesz, ezt pedig kerülnöd kell. Ha havonta fix kereted van, akkor oszd fel egyenlő részekre a fogadások száma alapján, ha pedig egy bizonyos kezdőtőkéd van, akkor változtass a tétek nagyságán aszerint, hogy éppen nyertél vagy veszítettél.

Lengyel másodosztályú foci fogadás – gyakran ismételt kérdések

Az alábbi kérdések és a rájuk adott válaszok megismerésével még többet tudhatsz meg a Fortuna 1. Liga fogadás témakörben, hiszen olyan témák is kitárgyalásra kerülnek, melyeket a legtöbb sportfogadó magától nem vetne fel.

Thrillsy Bónusz_3

Mekkora téteket tegyek a lengyel másodosztályú foci mérkőzéseire?

Hogy mekkora tétekkel fogadj a Fortuna 1. Liga meccsein, az kizárólag rajtad múlik. De mindenképpen akkor összegekkel játssz, hogy az esetleges elvesztésük esetén még ne dőljön be a költségvetésed.

Melyik sportfogadási stratégia működik 100%-ban a lengyel foci esetén?

100%-ban biztos sportfogadás nincs, hiszen ez a tevékenység is szerencsejátéknak számít, amit nagyban befolyásol a véletlen. Még ha úgy tűnik, hogy egy foci fogadási lehetőség biztos befutó, egy sérülés vagy más véletlen keresztül húzhatja a számításaid. A legtöbb, amit tehetsz, hogy mérsékeled a kockázatokat és megpróbálsz minél inkább tényeken alapuló téteket tenni, de még így sem lesz soha a kockázatod 0%.

Milyen befizetési módokat használhatok a fogadáshoz?

Ez mindig az adott fogadóirodától függ. A leggyakrabban használt módok közé tartozik azonban a banki átutalás, a különféle bankkártyák, az e-pénztárcák és az előre feltölthető kártyák. Néhány bukméker elérhetővé teszi a kriptopénzes fogadást is, amivel egy újabb lehetőség nyílik meg előtted a szerencsejáték területén.

A kriptopénzek köre is változatos, a leggyakoribb Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin mellett sokszor kisebb változatokat is elfogad a fogadóiroda. Fontos, hogy a kriptopénzek használatával nem úszod meg a játékos azonosítási eljárást, mivel erre minden legálisan működő online fogadóirodát törvény kötelez, és elveszíthetik az engedélyüket, ha ezt nem teljesítik.

Labdarúgó stadion 2

Mi a különbség az Ekstraklasa, a Fortuna 1. Liga és a 2. Liga (Druga Liga) között?

Az Ekstraklasa a lengyel elsőosztályú focibajnokság, míg a Fortuna 1. Liga a másodosztály, a 2. Liga pedig a harmadosztály. Minden évben 3 csapat jut fel a másodosztályból az elsőbe, és szintén 3 bukik le a harmadosztályba.

Mi a különbség a Fortuna 1. Liga, a Lengyel Kupa és a Lengyel Szuperkupa között?

A Fortuna 1. Ligáról már tudhatod, hogy a másodosztályt képviseli a bajnokságok között, míg a Lengyel Kupában, amelyet nem hiába hívnak az ezer csapat kupájának, minden lengyel fociklub indulhat, szinttől függetlenül. Ezek kieső rendszerben harcolnak meg egymással, hogy megtalálják az ország legjobb fociklubját.

A Lengyel Szuperkupa pedig a bajnokok bajnokát keresi, melyben az elsőosztályú Ekstraklasa és a Lengyel Kupa győztese harcol meg egymással. Ha történetesen mindkét címet ugyanaz a csapat nyerte meg, akkor a Kupa két döntőse mérkőzik meg egymással újra. Fogadási szempontból mind a három esemény és bajnokság kiemelt helyen szerepel az online fogadóirodák kínálatában.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

95%

94%
ÉRTÉKELÉS

Melyik csapatra érdemes figyelni a Fortuna 1. Liga fogadások során?

Erre a kérdésre szinte lehetetlen válaszolni, hiszen a legjobbak mindig felkerülnek az elsőosztályba, hogy ott folytassák, ha pedig nem kerülnek fel, akkor nem olyan jók, mint a többiek. A házi feladatot emiatt nem tudod megspórolni, és mindig képben kell lenned a csapatok és a játékosok aktuális erősségével és a legújabb hírekkel.

Szerencsére a közösségi médiának köszönhetően ma már a legtöbb csapatnak és játékosnak van Facebook, Instagram és Twitter fiókja, ha ezekre feliratkozol, akkor aranyat érő információmorzsákhoz juthatsz.

Fortuna 1. Liga fogadás – Összefoglalás

Bár Magyarországról nehezebb lehet követni a lengyel másodosztályú futball mérkőzéseit, azért a Fortuna 1. Liga fogadás itthon is nagyon sok rajongóval rendelkezik. Ebből a nagyon részletes cikkből te is sok mindent megtudhattál, így most már sokkal felkészültebb sportfogadónak érezheted magad, mint előtte.

Azt azért ne felejtsd el, hogy a sportfogadás szerencsejáték, és bármennyire is profi vagy a lengyel foci témakörben, azért biztos fogadások nem léteznek. Ha mindig csak akkora téteket teszel meg, melyek esetleges elvesztése nem fáj, akkor úgy is jól szórakozhatsz, ha éppen nem jött be a megtett tipped.

Utolsó frissítés: 10/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekli Fortuna 1. Liga fogadások és előrejelzések, akkor jó helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli