Kazah Premjer Liga fogadás – Top 10 oldalak 2023

A labdarúgás egy rendkívül izgalmas sportág, amely világszerte rendkívül sok rajongóval rendelkezik. Ennek megfelelően pedig a sportfogadási oldalakon is a legnépszerűbb sportágak között van. Természetesen az nem is lehet kérdés, hogy a sokak által ismert, legfelsőbb szinten játszó ligák, és azok csapatai mennyire kedveltek.

Sokan azonban szeretik kipróbálni magukat olyan bajnokságokban is, amelyek bár a saját országukban a legfelső szinten játszanak, nemzetközi szinten kevésbé ismertek. Ezek közé tartozik a kazah Premjer Liga is, amely Kazahsztán legmagasabb szintű labdarúgását képviseli. Az alábbi cikkben bemutatjuk azt, hogy mit érdemes tudni erről a labdarúgó bajnokságról, illetve azt is, hogy milyen fogadási lehetőségek várják a játékosokat.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

A Kazah Premjer Liga rövid bemutatása

A Kazah Premjer Liga a kazah labdarúgó bajnokság legmagasabb szintje, azaz az első osztályú labdarúgó bajnokság, amelyet a Kazah Labdarúgó Szövetség irányít. A liga népszerűsége az évek során folyamatosan növekedett, ami nem is csoda, hiszen ennek során a legjobb kazah labdarúgócsapatok mérik össze tudásukat a bajnoki címért.

A legjobb sportok

A Kazah Premjer Liga az éves versenysorozat, ahol a kazah labdarúgó klubok ellenfeleikkel játszanak hazai és idegenbeli mérkőzéseken. A szezon hossza általában a tavaszi és őszi időszakokra oszlik, és általában március vagy április hónapban kezdődik és novemberben vagy decemberben ér véget.

A liga legnépszerűbb és legsikeresebb klubja a Futbol Klub (FK) Astana, amely több bajnoki címet nyert meg az évek során. Az FK Astana mellett más erős csapatok is részt vesznek a versenyben, mint például a Kairat Almaty, a Tobol Kostanay vagy a Qayrat Almaty.

A Kazah Premjer Liga felépítése

Magyar zászló

A kazah Premjer liga összesen 14 csapat részvételével zajlik, amelyek között a legjobb kazah labdarúgó klubok találhatóak meg.

A szezon általában tavasszal, áprilisban kezdődik, és ősszel, a legtöbb esetben októberben ér véget. Az idényt 33 forduló alkotja, ahol a csapatok egyszer hazai, egyszer pedig idegenbeli mérkőzésen játszanak egymással. 

A kazah Premjer Liga alapvetően a futballban jól ismert pontozásos módszeren alapul. Ez azt jelenti, hogy a győztes csapa három pontot kap. Ha az eredmény döntetlen, akkor mindkét csapat egy-egy ponttal tér haza, vereség esetén pedig nem jár pont. 

A versenyszabályzat szerint, amennyiben a két csapat között a végelszámolásnál döntetlen az állás, a bajnok személyének eldöntése érdekében pótmérkőzést kell rendezni. A kazah bajnokságok történetében többször volt szükség aranymérkőzésre a győztes meghatározásához.

A bajnokság győztese a szezon végén elnyeri a kazah labdarúgás legmagasabb elismerését, és jogot szerez a részvételre az európai klubkupákban, például a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában a következő szezonban.

A kazah Premjer Liga utolsó két helyezettje kiesik a bajnokságból, és az alacsonyabb osztályba, a kazah másodosztályú bajnokságban, a First League sorozatban folytathatja. Ugyanakkor a Második Liga első két helyezettje feljut a Premjer Ligába a következő szezonra.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

A kazah első osztályú labdarúgó bajnokság története

A ligát 1992-ben hozták létre a Szovjetunió második ligájának 8-as zónája alapján, jelenleg pedig a Kazahsztáni Labdarúgó Szövetség irányítja. A szezon a „tavasz-ősz” rendszerben zajlott, tehát a mérkőzésekre tavasztól őszig került sor. 

2010 után a versenyeket 2 szakaszban rendezték meg. Az első szakasz után a csapatokat két, egyenként 6 csapatos csoportba osztották. Az első csoportban a csapatok az 1-6. helyért, és így a bajnoki címért küzdöttek. A második csoportban az első osztályban való helyezésért folyt a küzdelem, mivel a 11-12. helyezettek kiesnek az első osztályba. Ez a rendszer alapvetően a 2011-es szezonra is megmaradt, mindössze a pontozásban volt minimális változtatás.

A 2012-es szezonban 14 csapat volt a Premjer League bajnokságban, de 2013-ban a létszámot ismét 12-re csökkentették. Ebben az évben azonban megváltoztatták a bajnokság formátumát, és innentől rendezik azt meg az „őszi-tavaszi” rendszerben.

A 2017-es évtől a bajnokságot három fordulóban játsszák. A harmadik forduló mérkőzéseinek helyszínét a csapatoknak az első és a második forduló után a tabellán elfoglalt helyezése alapján határozzák meg. A 2021-es szezonban a 2012-es szezon óta először a Premjer League-ben résztvevő klubok száma 14-re emelkedett, a korábbi 12-ről.

Részvétel a nemzetközi versenyeken

Az 1993-as bajnokság óta a liga győztese jogot szerzett az Ázsiai Bajnokok Kupájában való részvételre. Kazahsztáni klub legmagasabb eredménye ebben a nemzetközi ligában a pavlodari Irtysh negyedik helye volt a 2000/2001-es szezonban. Emellett a legjobb csapatok az európai ligában is részt vehetnek, többek között a Bajnokok Ligájában, illetve az Európa Ligában. 

Okostelefon és táblagép 1Bet_4

Hogyan vágjunk bele a kazah Premjer liga fogadásokba? 

Ahhoz, hogy elkezdj a kazah Premjer Liga fogadásokkal, nem árt, ha néhány dolgot figyelembe veszel, és ezek szerint vágsz bele a fogadásokba. Ezek pedig a következők:

 • Ismerkedj meg a kazah Premjer Ligával! – Tanulmányozd a liga működését, a csapatokat és a játékosokat. Ismerd meg a liga történetét, az előző szezon eredményeit, a csapatok formáját és a játékosok teljesítményét. Minél több információt gyűjtesz, annál jobban megérted majd a fogadásokkal kapcsolatos lehetőségeket.
 • Fogadási lehetőségek feltérképezése! – Ismerd meg a fogadási lehetőségeket, amelyeket a kazah Premjer Liga kínál. Ez magában foglalja a győzelemre, döntetlenre vagy vereségre tett fogadásokat, gólszámra, félidő eredményére, gólszerzőkre vagy bármely más piaci lehetőségre történő fogadást. Nézd meg a fogadási oldalak vagy a fogadóirodák kínálatát, hogy milyen opciókat találsz.
 • Fogadóiroda kiválasztása – Válassz megbízható online fogadóirodát vagy fogadási oldalt, amely engedélyezett és szabályozott. Fontos, hogy a fogadásaidat törvényes és biztonságos környezetben tedd meg. Részletesen tájékozódj az oldalról, a fogadási lehetőségekről, a kifizetési lehetőségekről és a felhasználói véleményekről, mielőtt regisztrálnál.
 • Pénzügyi kezelés – Fontos, hogy határozd meg a fogadási költségvetésedet, és tartsd magad ahhoz. Fogadj csak olyan összegeket, amelyeket megengedhetsz magadnak veszteni. Kezdd kisebb tétekkel, és ha tapasztalatot szereztél, fokozatosan növeld az összegeket.
 • Elemzés és kutatás – Tartsd magad naprakészen a legfrissebb hírekkel, sérülésekkel, csapat formákkal és játékos információkkal kapcsolatban. Az alapos kutatás és elemzés segít meghatározni a fogadási értéket rejtő lehetőségeket. Figyelj a csapatok formájára, a hazai- és vendég mérkőzésekre, a korábbi eredményekre és a fej-fej mellett álló csapatok közötti mérkőzésekre
1Bet Bónusz_3

Fogadási lehetőségek a kazah Premjer liga esetében

A Kazah Premjer liga tehát egy olyan bajnokság, amelynek során sokféle fogadási lehetőség várja a játékosokat. Ezek általában a foci fogadások során megszokott piacokat jelentik. A kazah Premjer liga esetében természetesen lehetőség van az egyes mérkőzésekre, illetve a bajnokság egészére is fogadni.

Mérkőzésekre való fogadások

A kazah Premjer liga esetében összesen 33 forduló van, amelyek mindegyike esetében adottak a fogadási lehetőségek. Ezek a piacok nagyrészt a hagyományos fogadási opciókat fedik le. A mérkőzésekre való fogadások között többek között a következők is megtalálhatóak.

 • A mérkőzés eredménye – Ez egy klasszikus fogadási típus, amelynek során azt kell megtippelni, hogy a rendes játékidő alatt melyik csapat nyeri a mérkőzést, vagy éppen döntetlen lesz-e. Ez egy szokásos háromesélyes fogadás, amely rendkívül népszerűnek számít a fogadók körében. Ennek ellenére rendkívül nehéz fogadásnak is számít, hiszen ahhoz, hogy jól tippelj, rendkívül jól kell ismerned a csapatokat, ami nem kis feladat, különösen egy ilyen egzotikusnak számító piacon. 
 • A félidő eredménye – Ez a fogadás hasonló az előzőhöz, annyi különbséggel, hogy itt azt kell megtippelni, hogy mi lesz az állás a félidő során. 
 • Alatt / felett fogadások – Ebben az esetben a fogadási iroda megad egy szempontot és egy számot. Például megadja a várható gólok számát, vagy azt, hogy mennyi sárga lapot osztanak ki egy mérkőzésen. A játékosok feladata pedig azt, hogy megtippeljék, hogy a tényleges eredmény ezen szám alatt, vagy pedig felett lesz-e. 
 • Hendikep fogadások – Ez a fogadási típusú egyre inkább népszerű a különböző fogadási oldalakon. A hendikep fogadások során a fogadási iroda a gyengébb csapat számára előnyt biztosít, ezzel pedig kiegyenlítettebbé teszi az esélyeket. A játékosok feladata a mérkőzés eredményének a megtippelése ennek az előnynek a figyelembevételével. 
 • Gólszerző fogadások: Ezek a fogadások a mérkőzésen gólt szerző játékosokra vonatkoznak. Kiválaszthatod, hogy melyik játékos szerzi az első gólt, vagy hogy egy adott játékos gólt szerez-e a mérkőzés során.
Labdarúgó stadion 6

A bajnokság egészére vonatkozó fogadások

Mivel egy hosszabb, több hónapon át tartó fogadásról van szó, így számos olyan fogadási lehetőség is elérhető, amelyek a liga egészére vonatkoznak, és hosszabb távra szólnak. Ezek között például a következők is megtalálhatóak.

 • A bajnokság nyertese – Ez egy viszonylag egyszerű mechanikát követő fogadás, hiszen annyi a dolgod, hogy megtippeld azt, hogy melyik csapat lesz a bajnokság nyertese. Ez azonban szintén trükkös fogadás lehet, különösen egy olyan változékony bajnokság esetében, mint a kazah Premjer liga.
 • A bajnokság gólkirálya – Ez szintén egy izgalmas lehetőség, amelynek során arra kell tippelni, hogy melyik az a játékos, aki a bajnokság ideje alatt a legtöbb gólt szerzi. 
 • Kieső csapatok – Ebben a fogadási típusban a játékosok feladata nem más, mint hogy megpróbálják kitalálni azt, hogy melyik csapat lesz az, amelyik kiesik a Premjer ligából, és a következő szezonban az alacsonyabb szintű bajnokságban játszhat. 
 • Szezon végi helyezések: Fogadhatsz arra, hogy egy adott csapat a szezon végén milyen helyezést fog elérni a tabellán, például az első négy hely valamelyikét vagy a kiesést elkerülő helyezéseket.
 • Top gól/assziszt: Fogadhatsz arra, hogy melyik játékos fogja elérni a legtöbb gól vagy assziszt teljesítményt a szezonban.
BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Összegzés

Összegezve tehát elmondhatjuk, hogy ha egy olyan labdarúgó bajnokságot keresel, amely kiváló minőséget képvisel, miközben rengeteg izgalmat is tartogat, akkor érdemes megnézned, hogy mit kínálhat számodra a kazah Premjer liga. Ez ugyanis Kazahsztán legmagasabb szintű profi futballját képviseli, ahol a legjobb csapatok és klubok mérik össze a tudásukat.

Ráadásul minden jól ismert fogadási piac is elérhető itt, így egészen biztosan megtalálod a kedvenceidet, illetve azokat, amelyek megfelelő oddsokat ígérnek. Az biztos, hogy az izgalom és a szórakozás garantált akkor, ha a kazah Premjer liga mérkőzéseit követed, illetve fogadsz rájuk. 

Utolsó frissítés: 10/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek a Kazah Premjer Liga fogadások és előrejelzések, akkor jó helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli