Scottish League One fogadás – Top 10 oldalak

Az európai futball mindenki számára ismert, és biztosan sokan hallottak a skót fociról is. Már csak azért is, mivel ez az egyik olyan nemzet, amely az egyik legrégebben jelen van a futball történetében. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy a skót csapat játszotta az első válogatott mérkőzést Anglia ellen.

Az azóta eltelt időben folyamatosan a jobb csapatok között tartják számon, még akkor is, ha kiemelkedő nemzetközi teljesítményt jó ideje nem értek el. Ha valakit azonban igazán érdekel a skót futball, akkor érdemes figyelemmel követnie a nemzeti bajnokságokat. Ezek egyike a Scottish League One, amely a skót profi labdarúgó-bajnokság harmadik szintje.

A Scottish League One 2013 júliusában jött létre, miután megalakult a Scottish Professional Football League. Ha pedig igazán izgalmas mérkőzésekre szeretnél fogadni, akkor mindenképpen azt javasoljuk, hogy tartsd szemmel ezt a bajnokságot. Nézzük is meg, hogy mit érdemes tudni a Scottish League One ligáról, illetve az azzal kapcsolatos fogadási lehetőségekről.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

A Scottish League One formátuma

A Scottish League One tehát a skót profi futball liga, a Scottish Professional Football League harmadik szintje, amely 2013 óta működik jelenlegi formájában. Maga a liga összesen 10 csapatból áll, és a kezdetek óta mindössze öt csapatnak sikerült elnyerni a bajnoki címet. Ez eddig az Ayr United, a Dunfermline Athletic, a Greenock Morton, a Livingston és a Glasgow Rangers csapatának sikerült. 

A legjobb sportok

A bajnokság alapszakasza augusztusban kezdődik, és májusban ér véget. Ennek során összesen 36 mérkőzést játszanak a csapatok. Minden csapat kétszer játszik hazai pályán és kétszer idegenben. A bajnok automatikusan feljut a skót bajnokságba, emellett pedig egy kétfordulós feljutási rájátszás is elkezdődik.

A bajnokság során a csapatok győzelemért három pontot, döntetlenért egy pontot kapnak. Vereségért nem jár pont. A csapatokat az összesített pontok, majd a gólkülönbség, végül a lőtt gólok alapján rangsorolják.

Minden szezon végén a legtöbb pontot szerzett klubot bajnokká koronázzák. Pontegyenlőség esetén a gólkülönbség határozza meg a győztest. Ha még így sem születik győztes, akkor a döntetlenre álló csapatoknak semleges helyszínen rájátszáson kell részt venniük, hogy megállapítsák a végső helyezéseket.

Feljutás és kiesés

A bajnokok közvetlenül feljutnak a skót bajnokságba, helyet cserélve a bajnokság utolsó helyezett klubjával. A League One 2., 3., 4. helyezett klubjai, valamint a bajnokság 9. helyezettje ezután részt vesz a kétfordulós bajnoki rájátszásban.

A League One 2. helyezett klub a League One 3. helyezettjével játszik, míg a League One 4. helyén végzett csapat a Championship 9. helyezettjével. Ezeknek a párharcoknak a győztesei ezután egymás ellen játszanak. Ha a League One rájátszás győztese győz, akkor az a klub feljut, a bajnokságban szereplő klub pedig kiesik. Ha a Championship csapat győz, akkor megtartja helyét a Championshipben.

A feljutás és a kiesés tekintetében a League One rájátszási rendszere szorosan tükrözi a Championship megfelelőjét, amelyben a League One utolsó helyezett klubja automatikusan kiesik, a 9. helyezett klub pedig rájátszáson vesz részt a League Two 2., 3. és 4. helyezett klubjaival.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Néhány tipp a Scottish League one fogadásokhoz

A Scottish League One a skót profi labdarúgó-bajnokság harmadik legmagasabb szintje, amely egyben a skót professzionális futball legalsó szintjét képviseli. A mérkőzéseket általában hétvégén játsszák, de bizonyos esetekben a hét közepén is sor kerülhet rájuk – különösen akkor, ha korábban elhalasztották őket például a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt.

A mérkőzések általában legfeljebb 96 órával a kezdés előtt kerülnek be a sportfogadási oldalak kínálatába. A legtöbb esetben azonban a tippeket a Scottish League One mérkőzésekre a meghirdetett kezdési időponthoz közel érdemes feladni.

Okostelefon és táblagép 1Bet_4

Ez pedig azért van így, mivel az aktuális hírek alapján az oddsok sokszor módosulnak. A Scottish League One mérkőzésekre élő tippek is elérhetőek, amíg a mérkőzések zajlanak. Ezeket a tippeket gyorsan kell felhasználni, mivel az oddsok gyorsan változhatnak a mérkőzés közben.

A Scottish League One tippek számos különböző fogadási piacon találhatók. Ezek az olyan összetettektől, mint az ázsiai és európai hendikepek terjednek az egyszerűbbekig, mint a győztes csapat és a gólok száma.

Mivel kisebb az esélye annak, hogy a nagyobb csapatok a kiesés miatt lejjebb esnek az osztályokban, a Scottish League One bajnokság esetében az ante-post fogadási piacok meglehetősen versenyképesek lehetnek, és a szezon során ezekre és az egyes mérkőzésekre vonatkozó fogadási tippeket és előrejelzéseket teszünk.

Fogadási piacok

A Scottish League fogadások során számos fogadási piac érhető el. Ezek között megtalálhatóak azok, amelyek egyetlen mérkőzésre vonatkoznak, illetve azok is, amelyek a bajnokság teljes egészére. Az alábbiakban bemutatjuk azokat, amelyek a legnépszerűbbek közé tartoznak. 

1Bet Bónusz_3
 • A mérkőzés eredménye – Ez egy rendkívül népszerű fogadás, amelynek a során arra kell tippelni, hogy az általunk választott csapat nyerni, vagy éppen veszíteni fog-e, vagy éppen döntetlen lesz az eredmény. Bár egyszerűnek tűnik, ez valójában egy roppant bonyolult fogadás is lehet attól függően, hogy mennyire ismered a csapatok teljesítményét. Sok mérkőzés esetében ugyanez a fogadási típus megjátszható a félidő eredményére vonatkozóan is. 
 • Hendikep fogadások – A hendikep egy igazán izgalmas fogadási forma. Ennek során a kevésbé esélyes csapatnak általában valamilyen előnyt adnak, és ez alapján kell meghozni a döntést a fogadásról. Egy fogadóiroda például mondhatja az, hogy a kevésbé esélyes A csapat számára a hendikep fogadásban plusz két gólt ad, a tippet pedig ez alapján kell megjátszani. Ez szintén egy nehezebb fogadási formának számít, de sokszor az oddsok is magasabbak. 
 • Fölött / alatt fogadások – Itt arra kell tippelni, hogy a fogadási iroda által megadott eredmény alatti vagy feletti lesz a végeredmény. Például a bukméker megadja azt, hogy várhatóan hány gól születik a mérkőzés alatt. A játékosoknak pedig azt kell eldönteniük, hogy a valós eredmény ez alatt, vagy pedig felett lesz-e. 
 • A bajnokság nyertese – Természetesen a bajnokság egészére is lehet fogadni. Ebből a szempontból a legnépszerűbbek azok a fogadások, amelyek a bajnokság végső nyertesére vonatkoznak. Ha valaki erre szeretne tippelni, akkor nem árt ismerni az egyes csapatokat és a játékosokat sem.

Milyen szempontokat vegyél figyelembe egy fogadási oldal kiválasztásához?

Amikor egy fogadási oldalt szeretnél kiválasztani a Scottis League One fogadásokhoz, akkor magyar játékosként nem lesz könnyű dolgod. Alaposan utána kell járni annak ugyanis, hogy melyik online bukméker kínálatában érhető el ez a bajnokság, illetve annak is, hogy azok milyen fogadási lehetőségeket kínálnak.

A skót bajnoki fogadások ugyanis egy picit egzotikusnak számítanak a magyar fogadási piacon, így nem könnyű utánajárni annak, hogy melyik az a fogadási iroda, amely egyszerre kínál széles lefedettséget és jó oddsokat. 

Emellett arról sem szabad elfeledkezni, hogy milyen híre van a választott oldalnak. Járj utána tehát annak is, hogy mit lehet tudni a bukmékerről, illetve annak az üzemeltetőjéről. Csak olyan sportfogási oldalt válassz, amelyik jó hírnévvel rendelkezik.

Labdarúgó stadion 7

Ezzel kapcsolatban a legfontosabb dolog az, hogy nézd meg, hogy a választott oldal rendelkezik-e megfelelő engedéllyel, illetve, hogy melyik hatóság adta azt ki. Arra is figyelj, hogy a választott oldal milyen intézkedéseket hozott a játékosok adatainak a védelme érdekében. 

Az is fontos, hogy nézd meg az elérhető sportokat és a fogadási piacokat. Ez akkor is fontos, hogy ha alapvetően a skót bajnokságra szeretnél fogadni. Ha a választott oldal széles kínálattal rendelkezik, akkor ugyanis nem kell majd másik szolgáltatót keresned akkor, ha esetleg más sportra szeretnél fogadni. 

Emellett azt javasoljuk, hogy ne feledkezz meg az olyan szolgáltatásokról sem, mint az elérhető bónuszok és promóciók. Ezek ugyanis hozzá tehetnek a játékhoz, és több játék lehetőséghez juttathatnak, sőt, akár extra nyereményre is szert lehet általuk tenni. 

Végül pedig érdemes figyelembe venni az ügyfélszolgálat elérhetőségét és minőségét is. Érdemes olyan szolgáltatót keresni, amelyik folyamatosan a játékosok rendelkezésére áll, így ha valamilyen kérdésed, vagy éppen problémád merül fel, akkor akár szinte azonnal választ kaphatsz a kérdésedre. 

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Összegzés

A Scottish League One, annak ellenére, hogy nem a legmagasabb szintet képviseli a skót bajnokságban, rengeteg izgalmat tartogat a nézőknek, és azoknak is, akik szeretnének fogadni ezekre a mérkőzésekre. Bár a magyar fogadási oldalak kínálata nem túl széles ezekből a fogadásokból, mégis számtalan olyan oldal van, ahol fogadhatsz egy-egy izgalmas Scottish League mérkőzésre, amivel egészen biztosan sok izgalmas percben lesz részed. 

Utolsó frissítés: 10/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek a Scottish League One fogadások és előrejelzések, akkor a legjobb helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli