Scottish Championship fogadás – Top 10 oldalak

A nemzeti futball bajnokságok általában több szintből állnak, és az aktuális éves eredmények döntenek azzal kapcsolatban, hogy melyik csapat melyik szinten játszik. Ez így van a skót bajnokság esetében is, ahol a másodosztály a Scottish Championship jelenti. Lényegében ez a profi skót labdarúgó bajnokság második szintje, amelyet 2013-ban hoztak létre a Scottish Professional Football League megalakulásával.

Ahogyan pedig az lenni szokott, a másodosztályú futball mindig rengeteg izgalmat tartogat. A tét ugyanis nagy, hiszen a legjobb felkerülhetnek a profik közé, míg a legrosszabbul teljesítők a harmadosztályban folytathatják. Ennek megfelelően nemcsak a mérkőzések izgalmasak, hanem az azokhoz kapcsolódó fogadási lehetőségek is. 

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

A Scottish Championship formátuma

A Scottish Championship esetében a felépítés nem tartogat meglepetést, hiszen számos bajnokság hasonlóan működik. A csapatok a győzelemért három pontot, döntetlenért egy pontot kapnak. A vereségért pedig egyetlen pont sem jár. A csapatok rangsorolása az összesített pontok, majd a gólkülönbség és a lőtt gólok alapján történik.

A legjobb sportok

Minden szezon végén a legtöbb pontot szerzett klubot avatják bajnokká. Ha pontegyenlőség alakul ki, akkor a gólkülönbség alapján állapítják meg győztest. Ha még így sem tudják kihirdetni a bajnokot, akkor a döntetlenre álló csapatoknak semleges helyszínen rájátszáson kell részt venniük, hogy megállapítsák a végső helyezéseket.

Feljutás és kiesés a Scottish Championship bajnokságban

A Scottish Championship győztese közvetlenül feljut az első osztályt jelentő Scottish Premiership bajnokságba. Cserébe viszont a Premiership utolsó helyezettje lentebb csúszik, és a következő szezon a Scottish Championship bajnokságban tölti.

A Scottish Championship 2., 3. és 4. helyén végző klubok ezután részt vesznek a kétfordulós Premiership rájátszásban. A 3. helyezett klub játszik a 4. helyezett klubbal, a győztes pedig a 2. helyezett klubbal. Ennek a mérkőzésnek a győztese játszik a 11. helyezett Premiership klubbal. 

Ha a Championship rájátszás győztese győz, akkor a klub feljut, a Premiership klub pedig kiesik, míg ellenkező esetben mindkét csapat marad az eredeti ligájában. A feljutás és a kiesés tekintetében a Championship rájátszás rendszere szorosan tükrözi a Premiership megfelelőjét – a Championship utolsó helyezett klubja automatikusan kiesik, míg a 9. helyezett klub rájátszáson vesz részt a League One 2., 3. és 4. helyezett klubjaival.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Fogadási piacok

Ahogy azt megszokhattuk, egy bajnokság általában többféle fogadási lehetőséget is kínál a fogadók számára. Ezek közül a magyar játékosok számára legtöbbször a megszokott fogadási lehetőségek érhetőek el. Ezek vonatkozhatnak egyetlen mérkőzés valamilyen eredményére, vagy pedig a bajnokság egészére. A Scottish Championship esetében a következő népszerű fogadási lehetőségek közül választhatsz.

Mérkőzésre történő fogadások

A mérkőzésre történő foci fogadások általában minden bajnokság esetében hasonlóak, bár a liga felépítésétől függően előfordulhat, hogy némelyik népszerűbb. A Scottish Championship esetében a következő fogadások szoktak előfordulni. 

 • A mérkőzés eredménye / a félidő eredménye – Ebben az esetben arra kell tippelni, hogy melyik csapat lesz a mérkőzés, vagy esetleg a félidő győztese. Ebben a háromesélyes fogadásban tippelhetsz a hazai, illetve a vendég csapat győzelmére, illetve döntetlenre is. Ahhoz azonban, hogy valóban jó tippet játszhass meg, nem árt ismerni a csapatokat és a bajnokságot, hiszen így sokkal nagyobb esélyed lesz a jó döntés meghozatalára. 
 • Gól / nincs gól fogadás – Ez egy nagyon érdekes fogadási piac, hiszen arra kell tippelni, hogy sikerül-e mindkét csapatnak gólt szereznie a mérkőzés során. Ha úgy gondolod, hogy mindkét csapat be fog találni az ellenfél kapujába, akkor a gól tippet kell megjátszani. ellenkező esetben pedig a nincs gól a megfelelő választás. 
 • Fölött / alatt fogadás – Ez a népszerű fogadási piac azért kedvelt a játékosok között mert azt kell megtippelni, hogy a sportfogadási iroda által megadott érték alatt, vagy éppen felett lesz az eredmény. Ez az érték pedig vonatkozhat például a gólok számára, de bármilyen más információra is. 
 • Hendikep fogadások – Szinte nincs is olyan bajnokság a sportfogadásokban, ahol ne lehetne valamilyen hendikep fogadást megjátszani. Ennél a fogadásnál a kevésbé esélyes csapat extra pontokat kap annak érdekében, hogy fogadás sokkal kiegyenlítettebb legyen. 
Okostelefon és táblagép HotBet
Élvezze a mobil fogadást

Bajnokságra történő fogadások

Egy-egy nemzeti ligában, még akkor is, ha nem az első osztályról van szó, mindig lehet magára a bajnokságra is fogadni. Ez természetesen a Scottish Championship esetében is így van. Többek között a következő fogadási lehetőségek várják a játékosokat. 

 • A bajnokság végső győztese – Természetesen ez a fogadási piac nem hiányozhat a fogadási kínálatból. Egy bajnokság győztesének a megtippelése azonban nem olyan egyszerű feladat, mint ahogy az elsőre tűnik. Már csak azért sem, mivel ezek a ligák általában több hónapon keresztül zajlanak, és ezen idő alatt számos dolog történhet, ami befolyásolja a csapatok teljesítményét. Az azonban biztos, hogy egy nagyon népszerű fogadási lehetőségről van szó, amely sok izgalmat tartogat.
 • A liga gólkirálya – Annak a megtippelése, hogy egy bajnokság esetében ki lesz a gólkirály, azaz melyik játékos szerzi a legtöbb gólt, mindig izgalmas. Ugyanakkor erre a fogadási lehetőségre is igaz az, hogy nem tartozik a legkönnyebbek közé. 
 • Kiesés / továbbjutás – Ahogy azt a cikkünk elején bemutattuk, a Scottish Championship esetében is igaz az, hogy néhány csapat ki fog esni a bajnokságból, míg mások tovább fognak jutni az első osztályú bajnokságba. Annak a megtippelése, hogy melyik csapat folytatja lentebb, illetve fentebb, mindig izgalmas feladat. 
BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Tippek a Scottish Championship fogadásokhoz

Ha valaki a Scottish Championship mérkőzéseire szeretne fogadni, akkor egészen biztosan nem lesz egyszerű dolga. Már csak azért sem, mivel a skót másodosztályú bajnokságról nem egyszerű beszerezni az információkat, különösen nem magyar nyelven. Ennek ellenére nem lehetetlen feladat. Sőt, ha erre a ligára szeretnél tippelni, akkor ugyanúgy el kell végezned a házi feladatot, mint más bajnokságokra való fogadások esetében.

HotBet Bónusz

Ez pedig nem más, mint a statiszták és háttér információk beszerzése. Mint ahogy minden fogadás esetében, a Scottish Championship tippeknél is ismerni kell a csapatokat, a játékosokat és velük kapcsolatos információkat. Ez természetesen vonatkozik egyrészt a múltbéli tevékenységekre, de az egyes játékosokkal, illetve akár a klubbal kapcsolatos hírekre is. 

Az is fontos, hogy ismerd azt, hogy egymás ellen hogyan teljesítettek az egyes csapatok, milyen volt a gólok megoszlása vagy éppen, hogy számít-e az, hogy hazai, vagy pedig idegen pályán játszanak. Ezeket ugyanis a szorzók meghatározása során a sportfogadási irodák is figyelembe veszik, így a jó fogadásokhoz nélkülözhetetlen ezek ismerete.

Milyen sportfogadás irodát érdemes választani a Scottish Championship fogadásokhoz?

Bizonyára sokakban felmerül a kérdés, hogy melyik az a sportfogadási iroda, amelyik a megfelelő választás lehet a Scottish Championship mérkőzésekre való fogadásokhoz. Természetesen a kérdés teljesen jogos, hiszen számos dolgot kell figyelembe venni.

Az első és legfontosabb, amit mindenképpen ellenőrizned kell akkor, amikor sportfogadási irodát választasz, hogy kínál-e fogadásokat a Scottish Championship mérkőzéseire, és ha igen, akkor melyek azok a fogadási piacok, amelyek elérhetőek a kínálatban.

Ha pedig olyan szerencsés vagy, hogy több olyan bukméker oldalt is találsz, amely kínálják ennek a ligának a fogadásait, akkor jó ötlet lehet összehasonlítani a kínált szorzókat, és azt az oldalt választani, amelyik jobb oddsokat kínál. 

Labdarúgó stadion 12

Emellett természetesen arra sem árt odafigyelni, hogy milyen más információk állnak rendelkezésre az adott bukmékerről. Először is nézd meg azt, hogy rendelkezik-e engedéllyel, illetve az is fontos lehet, hogy melyik hatóság adta ki azt az engedélyt.

Ehhez pedig további fontos információ lehet az, hogy milyen további intézkedéseket hoznak annak érdekében, hogy a játékosok adatai biztonságban legyenek. Például, ha egy oldal SSL titkosítást használ, az már mindenképpen jó jel. Ezeket azért fontos figyelembe venni, mivel az oldalra bízod mind a személyes, mind a pénzügyi adataidat, így lényeges, hogy azok biztonságban legyenek. 

Továbbá érdemes olyan dolgokra is odafigyelni, mint például az elérhető fizetési lehetőségek választéka, vagy éppen a gyorsan reagáló, profi ügyfélszolgálat. Végül pedig nem szabad elfeledkezni a bónuszokról sem, amelyek segíthetnek abban, hogy ugyanakkora összeg befizetése mellett több fogadásra legyen lehetőséged. 

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Összegzés

A skót futball sok néző és fogadó számára izgalmas. Különösen igaz ez a másodosztályt képviselő Scottish Championship ligára, ahol már sok közel profi csapat is játszik. Ez pedig garancia arra, hogy a mérkőzések izgalmasak lesznek, amelyekre mindenképpen megéri fogadni is. Ha ehhez figyelembe veszed a fenti tippjeinket, és kiválasztod a számodra leginkább megfelelő sportfogadási irodát, akkor egészen biztosan rengeteg izgalmas percben lesz részed. 

Utolsó frissítés: 10/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek a Scottish Championship fogadások és előrejelzések, akkor a legjobb helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli