Coppa Italia fogadás – Top 10 Oldalak

Az olasz futball sokak kedvence, és ez persze nem véletlen, hiszen sokak szerint a világ élvonalába tartozik. Ráadásul rengeteg sportrajongó nemcsak a nemzeti válogatott teljesítményét követik nyomon, hanem az olasz bajnokság, illetve az olasz kupa, azaz a Coppa Italia is sokak számára érdekes.

Sokan pedig nemcsak nézőként követik az eseményeket, hanem fogadásokat is kötnek egy-egy mérkőzésre, vagy akár az egész bajnokságra. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a legfontosabb információkat, amelyeket érdemes tudni a Coppa Italia működésével, illetve a fogadásokkal kapcsolatban, illetve érintjük a legfontosabb fogadási típusokat is, amelyek a fogadók kedvencei közé tartoznak. 

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

A Coppa Italia rövid bemutatása

A Coppa Italia presztízsét tekintve a második futballverseny Olaszországban a Serie A bajnokság után. A Coppa Italia bajnokságot 1922 óta rendezik meg, 1936 óta pedig a győztes csapat bejut a legfontosabb európai kupába, ami 2009 óta az Európa Liga részvételt jelenti.

Emellett pedig 1988 óta a Coppa Italiana győztese, valamint a Serie A bajnok csapata azért is megküzd egymás ellen, hogy hazavihesse az Olasz Szuperkupát, azaz győzedelmeskedjen a Supercoppa Italiana mérkőzésen is. 

A legjobb sportok

A Coppa Italia versenyében összesen 78 csapat vesz részt, amelyben az olasz bajnokság minden osztálya képviselteti magát. A Serie A és Serie B bajnokságokból 40, a Serie C-ből 29, míg a Serie D-ből 9 csapat kvalifikálja magát ebbe a bajnokságba. A Coppa Italia esetében minden mérkőzés kieséses, minden csapat egyszer találkozik. Ez alól csak az elődöntők a kivételek. 

És hogy van-e olyan csapat, amelyik uralja az Olasz Bajnokságot? Amikor a Coppa Italia történetét vizsgáljuk, azt fogjuk látni, hogy a Juventus a legtöbb címmel rendelkező csapat, amely 14 alkalommal nyerte meg a kupát, ráadásul 2015 és 2018 között zsinórban négyszer. A Roma 9 bajnoki címével a második helyen áll, míg a Lazio a harmadik helyre kerül a képzeletbeli ranglistán, ha azt nézzük, hogy melyik csapat hányszor nyerte meg eddig ezt a bajnokságot. 

A Coppa Italia felépítése

Magyar zászló

A Coppa Italia bajnokság kieséses rendszerű, az egyes fordulók párosításai előre elkészülnek. A párosok egymérkőzéses formában játszanak, kivéve a kétmérkőzéses elődöntő szakaszt. Ha egy mérkőzés döntetlenre végződik, hosszabbítást játszanak. Ha 120 perc után döntetlen eredmény születik, büntetőpárbajra kerül sor.

A győztes csapat a trófea átadása mellett az UEFA Európa Ligába (korábban UEFA-kupa) is kvalifikálja magát. Ha a győztes a Serie A-n keresztül már kvalifikálta magát az UEFA Bajnokok Ligájába, vagy bármilyen okból nem jogosult az UEFA-versenyeken való részvételre, akkor a hely a bajnoki tabellán a következő legmagasabb helyen álló csapaté lesz.

Ez a bajnokság összesen hét fordulóból áll. A verseny augusztusban az előselejtezővel kezdődik, és csak a nyolc legalacsonyabb helyen álló klub vesz részt benne. A Serie B-ben játszó klubok az első fordulóban csatlakoznak, a Serie A-ban az előző bajnoki szezon helyezései alapján legalacsonyabban rangsorolt 12 csapat (kivéve, ha abban az évben európai versenyben indulnak) az első fordulóban kezdi meg a versenyt, még augusztus vége előtt.

A fennmaradó nyolc Serie A csapat a harmadik fordulóban, januárban csatlakozik a bajnoksághoz, ekkorra 16 csapat marad. A 16 közé jutás, a negyeddöntő és az elődöntő első mérkőzését a negyedik forduló után gyors egymásutánban játsszák le, majd néhány hónappal később – áprilisban – az elődöntő második mérkőzését, a döntőre pedig májusban kerül sor.

Hosszú időn keresztül a döntő két mérkőzésből állt, de ma már egyetlen meccsen döntik el azt, hogy ki nyeri a bajnokságot. 

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Fogadási piacok széles választéka

A Coppa Italia népszerűségét a fogadási irodák is felismerték. Ennek megfelelően rengeteg fogadási lehetőséget kínálnak az egyes mérkőzésekre, és a bajnokság egészére is. Sőt, a legtöbb esetben akár szimpla, akár kombinációs fogadásokra is lehetőség van.

Természetesen nem hiányozhatnak az olyan népszerű fogadási típusok, mint a győztesre való fogadás, a mérkőzés vagy a félidő eredménye, vagy éppen a hendikep fogadási lehetőségek. Emellett számos olyan egyedi fogadási lehetőség is rendelkezésre áll, amelyek kifejezetten ehhez a bajnoksághoz kapcsolódnak.

Azáltal pedig, hogy számos sportfogadási iroda kínálatában megtalálható ez a bajnokság, arra is lehetősége van a fogadóknak, hogy kiválasszák azt, amelyik a számukra megfelelő fogadási lehetőségeket kínálja a legjobb szorzókkal. Emellett azt is érdemes kiemelni, hogy a hagyományos, mérkőzés előtti fogadások mellett sok esetben élő fogadásokra is lehetősége van a játékosoknak, amely egy teljesen új szintre emeli a fogadás élményét. 

Népszerű fogadási típusok

Ahogy azt a bevezetőben is említettük, a Coppa Italia rendkívül népszerű a sportfogadók körében. Ebben a bajnokságban lehetőség van arra, hogy egy-egy mérkőzés valamilyen eredményére fogadjunk, de a teljes bajnokságra is tehetünk tippeket. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a fogadási lehetőségeket, amelyek a legnépszerűbbek szoktak lenni a fogadók körében. 

Okostelefon és táblagép HotBet
Élvezze a mobil fogadást

Mérkőzésre való fogadások

A Coppa Italia igazán érdekes felépítéssel rendelkezik, amely gondoskodik arról, hogy már az egyes mérkőzések is izgalmasak legyenek. Nézzük is meg, hogy melyek a legnépszerűbb mérkőzés fogadások ebben a bajnokságban.

Háromesélyes fogadások – Ez fogadási típus szinte minden bajnokság esetében népszerű. Itt lényegében azt kell megtippelni, hogy melyik csapat fog nyerni, vagy hogy éppen döntetlen lesz-e az eredmény.

Az Olasz Kupa esetében figyelembe kell azt venni, hogy a bajnokság első felében a kisebb csapatok játszanak, a nagyobbak csak a nyolcaddöntőtől vesznek részt benne. Ez pedig azt jelenti, hogy eleinte eltérő stílusú játékot láthatunk, mint a liga második felében, sőt, a nagy csapatok megjelenésével általában sokkal kiegyenlítettebb lesz a verseny. 

HotBet Bónusz

Gól / nincs gól fogadás – Ahogy azt már említettük, a Serie A csapatai a harmadik selejtező körtől veszenk részt az Olasz Kupában. Innentől sokkal gyakoribbak a kiegyenlített mérkőzések, így a Gól / Nincs gól piac is egyre érdekesebb lesz. Már csak azért is, mivel ebben a bajnokságban általában több esély van arra, hogy mindkét fél gólt fog szerezni. 

Alatt / felett fogadások – Nem hiányozhat a mérkőzésen szerzett gólok összértékének alatt / felett piaca sem a népszerű fogadási lehetőségek közül. Már csak azért is, mivel sok kis csapat részvételével nagyszámú gólra lehet számítani.

Bajnokságra megjátszott fogadások

A Coppa Italia fogadások rajongói számára még egy izgalmas lehetőség áll rendelkezésére. Ez pedig nem más, mint a torna végeredményére való fogadás az ante-post piacokon. Itt arra lehet fogadni többek között, hogy melyik csapat nyeri meg a bajnokságot, melyik játékos szerzi a legtöbb gól, vagy éppen, hogy egy bizonyos csapat bejut-e a döntőbe. Az alábbiakban a legnépszerűbb ilyen fogadási típusokat mutatjuk be.

Liga Portugal fogadás

A bajnokság nyertese – Ez egy viszonylag egyszerű fogadás, hiszen csak azt kell megtippelni, hogy a fogadók szerint ki nyeri meg a Coppa Italia bajnokságot. Ehhez persze nem árt tudni a cikkünk elején is említett információkat, azaz, hogy a legtöbbször eddig a Juventusnak sikerült elnyernie a bajnoki címet.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a bajnokság következő nyertese is ez a csapat lesz. Éppen ezért fontos ismerni a csapatokat, a játékosokat és azok közelmúltbeli teljesítményét. 

Bejut-e X csapat a döntőbe – Egy ilyen kiélezett bajnokság esetében, mint a Coppa Italia, természetesen nemcsak az az érdekes, hogy ki lesz a végső győztes. Arra is lehet fogadni, hogy melyik lehet az a két csapat, amelyik bejut a döntőbe. Bár az elmúlt években a Juventus és a Lazio uralta a döntőt, azért időnként más csapatok is felbukkantak. Ez pedig azt jelenti, hogy bármikor érhetnek meglepetések. 

Az Olasz Kupa legjobb góllövője – Persze az is izgalmas sokak számára, hogy melyik lesz az a játékos, amelyik igazán kiemelkedik a mezőnyben, és a legtöbb gólt sikerül megszereznie. Ez a fogadás ráadásul rendkívül versenyképes is, hiszen rengeteg jelentkező van a címre. Így akár egy-egy bátor fogadással akár nagyobb nyereségre is szert lehet tenni. 

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Összegzés

A Coppa Italia egy rendkívül izgalmas bajnokság, amely hatalmas figyelemre tart számot. Ráadásul ez nemcsak az olasz szurkolók részéről igaz, hiszen az Olasz Bajnokság Európa-szerte népszerű. Természetesen ezt a sportfogadási irodák is felismerték, és minden piacon kínálnak fogadási lehetőséget erre a ligára. Érdemes tehát figyelemmel kísérni mind a mérkőzéseket, mind a fogadásokat.

Különösen igaz ez akkor, amikor a legjobb nyolc olasz csapat is csatlakozik, hiszen innentől kezdve a bajnokság is szintet lép. Persze az is bármikor megtörténhet, hogy egy kisebb csapat okoz meglepetést. Éppen ez a Coppa Italia szépsége, és ez, valamint a rendkívül változatos fogadási lehetőségek teszik annyira vonzóvá a nézők és a sportfogadók körében. 

Utolsó frissítés: 10/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek a Coppa Italia fogadási tippek, akkor jó helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli