Serie B fogadás – Top 10 Oldalak 2023

Az olasz futball sokak számára ismert, hiszen az olasz válogatott általában minden nemzetközi tornán jól teljesít. És egészen biztosan minden focirajongó hallott már az olasz futball-bajnokságról is.

Míg a legjobb csapatok a Serie A nevű legmagasabb csoportban játszanak, addig a másodosztályban is hatalmas harcok zajlanak. Ez az a bajnokság, amelyben azok a csapatok játszanak, akik vagy kiestek a Serie A-ból, vagy pedig pedig feljutnak a harmadosztályból, a Serie C-ből.

A Serie B egy rendkívül versenyképes bajnokság, amely egyben számos kihívást is jelent a fogadók számára. Ez pedig azért van így, mivel az itteni mérkőzések eredményét sokszor nagyon nehéz megjósolni. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb információkat a Serie B bajnokságról.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Mit kell tudni a Serie B bajnokságról?

A Serie B tehát a második legmagasabb osztály az olasz labdarúgó-bajnokságok rendszerében. Ez a bajnokság rendkívül hosszú múltra tekint vissza, hiszen az 1929/30-as szezon óta működik. A Serie B a 2002/03-as szezonig 20 csapatból állt, azonban a 2003/04-es szezonra 24 csapatosra bővült. A 2004/05-ös szezonra a bajnokság visszaállt 22 csapatosra, míg a Serie A 18-ról 20 csapatosra bővült.

A legjobb sportok

Az alapszakaszban minden csapat 42 mérkőzést játszik, azaz minden ellenféllel két mérkőzést. Az olasz labdarúgásban valódi körmérkőzéses formátumot alkalmaznak. A szezon első felében, amelyet andata-nak neveznek, minden csapat egyszer játszik az összes ellenfelével, összesen 21 mérkőzést.

A szezon második felében, amelyet ritorno néven emlegetnek, minden csapat pontosan ugyanabban a sorrendben játszik ugyanazokkal a csapatokkal, azzal a különbséggel, hogy az első részben lejátszott hazai mérkőzés a második félidőben ugyanezzel a csapattal idegenben játszott mérkőzés lesz, és fordítva. 

Hogyan működik a Serie B bajnokság?

Magyar zászló

A Serie B bajnokságban tehtá 20 csapat versenyez az esélyért, hogy feljusson Olaszország legmagasabb osztályába, a Serie A-ba. A Serie B csapatai számára hátom feljutási hely áll rendelkezésre.

A Serie B győztesei az olasz élvonalba kerül kerülnek. Ez tehát azt jelenti, hogy az első két helyezett automatikusan felkerül a magasabb osztályba.

A harmadik feljutóról pedig a rájátszás során döntenek. Ebben azok a csapatok vesznek részt, amelyek a szezon során a 3. és a 8. közötti helyen végeztek. Ennek a rájátszásnak a végső győztese lesz, aki harmadik csapatként a magasabb szintű bajnokságba léphet. 

A Serie B-ből minden szezonban négy csapat esik vissza a Serie C-be. Az utolsó három csapat automatikusan kiesik. Ha a 16. helyezett öt vagy több ponttal előzi meg a 17. helyezettet, akkor az utolsó előtti negyedik helyezett foglalja el a végső lefokozó helyet.

Ha azonban a 17. helyen végző csapat öt ponton belül végez a felette álló csapattal szemben, akkor ez a két csapat részt vesz a kiesés elleni rájátszásban, más néven playoutban. Ez egy kétmérkőzéses párharc, amelyben a magasabb összesített pontszámot elérő fél megtartja helyét a másodosztályban. Ha az összesített pontszám döntetlen, akkor a 16. helyen végző csapat marad az osztályban.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Hogyan fogadjunk a Serie B-re

Ahogy azt említettük, a Serie B bajnokság esetében nincs könnyű dolga a sportfogadóknak. Először is fontos az, hogy a fogadó jól ismerje a csapatokat, a játékosokat, sőt, még az egyes klubokra vonatkozó sajátosságokkal sem árt tisztában lenni. Szerencsére ezek az információk ma már egyre inkább elérhetőek még a magyar játékosok számára is.

Ennél a bajnokságnál nagyon fontos, hogy tudj arról, hogy hogyan teljesítettek a csapatok, milyen például a gólok megoszlásának a százalékos aránya, vagy éppen, hogy hogyan teljesítenek hazai, vagy idegen pályán.

Egy ilyen versenyképes bajnokságban rendkívül fontos tehát ismerni a statisztikákat, és figyelemmel kísérni a híreket is, amelyek az egyes játékosokkal, csapatokkal kapcsolatosak. Már csak azért is, mivel ebben az esetben a szorzókat sokszor nem csak az adatok alapján határozzák meg a sportfogadási irodák, hanem más tényezőket is figyelembe vesznek. 

Fogadási lehetőségek 

Amikor megnézed egy sportfogadási iroda oldalán azt, hogy milyen fogadási lehetőségeket érhetőek el egy-egy mérkőzésre, azt fogod látni, hogy a Serie B esetében lényegesebb kevesebb fogadási típus érhető el, mint például a Serie B-ben. Természetesen itt vannak olyan fontos események, ahol rengeteg fogadási lehetőség vár, így pedig könnyedén kiválaszthatod azt, hogy melyikre szeretnél fogadni.

Okostelefon és táblagép 1Bet_4

Ebben a bajnokságban lehetőséged van akár az egyes mérkőzésekre fogadni, de ante post fogadási lehetőségek is várnak, azaz a bajnokság végkimenetelével kapcsolatos fogadási lehetőségek is elérhetőek. 

Serie B fogadási piacok

Ahogy azt említettük, a Serie B fogadások esetében minden esetben elegendő a választék. Fontos azzal is tisztában lenni, hogy fogadásokat tehetsz az egyes mérkőzésekre, illetve akár a teljes bajnokságra is. Az alábbiakban azt mutatjuk be, hogy melyek a leggyakoribb fogadási lehetőségek a Serie B esetében. 

Mérkőzésre történő fogadások

Az egyes mérkőzések esetén számos fogadási piac várja a játékosokat. A következőkben a leginkább népszerűekről lesz szó.

Háromesélyes fogadások – Ez a fogadási piac számít a legegyszerűbbnek és legintuitívabbnak. Ebben az esetben nincs más dolgod, mint hogy megtippeld a mérkőzés kimenetelét, azaz, hogy az valamelyik csapat győzelmével fog végződni, vagy esetleg döntetlen lesz. A Serie B esetében ráadásul elmondható, hogy a pálya nagyon nagy tényező ebben az esetben. Hazai pályán ugyanis általában jobban teljesítenek a csapatok. 

Első gól fogadás – Ennél a fogadási típusnál a játékosnak azt kell megjósolnia, hogy egy mérkőzés mindkét csapat számára góllal végződik-e, vagy csak az egyik csapat szerez gólt. Ha mindkét csapat gólt szerez, akkor a nyertes fogadás a gól opció lesz. Ha csak az egyiküknek sikerül gólt szereznie, vagy a mérkőzés 0-0-ra végződik, akkor a nyertes fogadás a gól nélküli lesz. 

1Bet Bónusz_3

Fölött / alatt fogadások – Ezek a fogadások szintén nagyon kedveltek, hiszen nem kell az mérkőzés eredményt megtippelni ebben az esetben. Egyszerűen csak azt kell megjósolni, hogy összesen hány pont, futás vagy gól fog születni egy adott mérkőzésen. Ez pedig sokak számára egyszerűbb egy ilyen versenyképes bajnokságban. 

Hendikep fogadások – A hendikep fogadás a sportfogadás egy olyan formája, amelyet a verseny kiegyenlítésére használnak, amikor két ellenfél között érzékelhető erőbeli különbség van. Ez pedig előfordulhat a Serie B bajnokságban, hiszen itt olyan csapatok is játszanak egymás ellen, akik nemrég még a Serie A-ban játszottak, de olyanok is, amelyek csak most kerültek fel a Serie C-ből.

Bajnokságra történő fogadások

A mérkőzésekre való fogadások mellett sok fogadó kedveli azokat a piacokat, amelyek során a bajnokság valamelyik eredményére lehet fogadni. Ezek közül a leginkább népszerűek a következők:

A bajnokság győztese – Azok között, akik a bajnokság egészére szeretnek fogadni, népszerű piacnak számít az, hogy ki nyeri a bajnokságot. Ez pedig nem könnyű feladat, hiszen eddig mintegy ötven csapatnak sikerült ez a bravúr, és kevesen vannak azok, akiknek többször is sikerül megszerezni a végső győzelmet. 

Serie A fogadás

A rájátszás győztese – A Serie B csapatai közül három juthat fel a Serie A bajnokságba. Ezek közül az első kettő közvetlenül jut be az első osztályba. További egy csapat pedig a rájátszáson keresztül, amelyet a 3. és 8. közötti helyen végzett csapatokok játszanak.

A Serie B harmadik és negyedik helyen végzett csapati közvetlenül a rájátszás elődöntőjébe kerülnek, míg a másik négy csapat a negyeddöntőből indul. Ez a fogadás szintén nem egyszerű, mégis sok játékos kedvencének számít. 

A bajnokság gólkirálya – Megjósolni, hogy ki lesz a torna gólkirálya, mindig izgalmas kihívás, ezért ez az egyik legnépszerűbb fogadás a Serie B bajokságban. Persze nem könnyű feladat, de azok számára, akik szeretik a kihívásokat, egészen biztosan számos izgalmat tartogat ez a fogadási lehetőség. 

Kiesés – A bajnokság végén a Serie B-ből négy csapat esik ki. Ebből három az a csapat, amelyik végül a tabella legalján foglal helyet. A negyedik pedig az utolsó két csapat között az lesz, aki a bent maradásért játszott tétmérkőzést elveszíti. Éppen ezért a gyengébb csapatok között is hatalmas a verseny azért, hogy ezt elkerüljék. Ez a fogadási típus pedig egészen biztosan sokak számára jelent kihívást, hiszen bármikor érdekes meglepetésben lehet részük. 

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Összefoglalás

Az olasz másodosztályú labdarúgó bajnokság, a Serie B sok izgalmat tartogat a nézőknek és a sportfogadóknak egyaránt. Ez pedig azt is jelenti egyben, hogy a fogadások sokszor nehezebbek, hiszen nehéz lehet olyan fogadási piacot találni, ahol biztosak lehetünk a kimenetelben.

Abban az esetben viszont, ha szeretsz egy kis kockázatot vállalni, akkor érdemes megnézni ezt a folyamatosan változó bajnokságot, hiszen számos kihívást jelentő fogadási lehetőség vár, legyen szó akár az egyes mérkőzésekre való fogadásokról, akár a bajnokság egészére vonatkozó tippekről. 

Utolsó frissítés: 10/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek a Serie B fogadási tippek, akkor a legjobb helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli