Süper Lig fogadás – Top 10 oldalak 2023

Az online sportfogadási oldalakon általában a foci fogadások a leginkább népszerűek. Ez pedig nemcsak a magyar, de a nemzetközi labdarúgásra is igaz. A török futballról pedig egészen biztosan sokan hallottak már, sőt, rengeteg rajongója is van. Aki pedig igazán érdeklődik ennek az egzotikus országnak a sportélete iránt, az nemcsak a válogatott mérkőzéseit és eredményeit követi nyomon, hanem akár az egyes ligák működését is.

Ezek közé tartozik a Süper Lig, azaz a török szuperliga is. Az alábbiakban megnézzük azt, hogy mit érdemes tudni erről a bajnokságról. Emellett azt is bemutatjuk, hogy mit érdemes tudni a fogadási lehetőségekről, illetve a fogadási piacokról. 

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Mi is az a Süper Lig?

A Süper Lig a török szuperliga hivatalos elnevezése, ami pedig nem más, mint egy török profi bajnokság az egyesületi labdarúgó klubok számára. Ez a török labdarúgó bajnokságok rendszerének a legfelsőbb osztálya, és a Török Labdarúgó Szövetség irányítja. A bajnokságban jelenleg tizenkilenc klub versenyez. A célja természetesen minden csapatnak az, hogy megnyerje a bajnokságot.

Emellett azok számára, akik kevésbé jól teljesítenek, a bennmaradás is fontos, hiszen három csapat a szezon végén kiesik, amelyet három új, az alsóbb osztályból feljutott egyesület helyettesít majd. A Süper Lig szezonja augusztustól májusig tart. Ezen időszak alatt minden csapat összesen 36 mérkőzést játszik. 

A legjobb sportok

Ezt a bajnokságot eredetileg 1923-ban hozták létre, és valójában nem más, mint a török labdarúgó-bajnokság és a Nemzeti Liga utódja, mindkettő korábbi országos élvonalbeli bajnokság volt. A Süper Lig jelenleg a 20. helyen áll az UEFA-koefficiensek rangsorában, amely az elmúlt öt év európai bajnokságokban elért klubteljesítmények alapján állítja össze a ligákat.

A megalakulása óta összesen hetvenhárom klub indult a Süper Lig bajnokságban, de eddig csak hatnak sikerült elnyernie a bajnoki címet. Ezek pedig a következők: Galatasaray (22 alkalommal), Fenerbahce (19 alkalommal), Besiktas (16 alkalommal), Trabzonspor (7 alkalommal), İstanbul Basaksehir (1 alkalommal) és Bursaspor (1 alkalommal).

A Süper Lig működési formája

A Süper Lig bajnokság 2015 óta működik a jelenlegi formájában. A Süper Ligben 2020-ig 18 klub szerepelt, ezt követően pedig 20 csapat vesz részt a bajnokságban. A szezon során, azaz augusztustól májusig, minden klub kétszer játszik a többiekkel egy kettős körmérkőzéses rendszerben. A mérkőzések egyszer a saját, egyszer pedig az ellenfél stadionjában történnek.

Egy csapat így összesen 38 mérkőzésen vesz részt a szezonban. A csapatok a szokásos módon a győzelemért három, a döntetlenért pedig egy pontot kapnak, miközben a vereségért nem jár pont. A csapatok rangsorolása az összesített pontok, majd az egymás elleni mérleg, aztán a gólkülönbség, végül pedig a lőtt gólok alapján történik.

A szezon végén a legtöbb pontot szerzett klub lesz a bajnokság győztese. Abban az esetben, ha pontegyenlőség alakul ki, akkor a fej-fej mellett elért eredmények, majd a gólkülönbség határozza meg a győztest. A három legrosszabb helyen álló csapat kiesik az eggyel alacsonyabb 1. Ligába, és az 1. Ligából az első két helyezett csapat, valamint a harmadik-hatodik helyezett 1. Ligás klubok részvételével zajló rájátszás győztese feljut a Süper Lig bajnokságba. 

Az európai versenyekre való kvalifikáció a következőképpen zajlik: a bajnokok a Bajnokok Ligája csoportkörébe, a második helyezettek a Bajnokok Ligája második selejtező körébe, a harmadik helyezettek az Európa Liga harmadik selejtező körébe, a negyedikek pedig ugyanezen verseny második selejtező körébe jutnak.

Az ötödik helyet a Török Kupa győztese kapja, akik az Európa Liga rájátszásának rájátszási fordulójába kvalifikálják magukat. Ha a Török Kupa győztese a bajnoki helyezésén keresztül már kvalifikálta magát az európai versenybe, akkor a bajnokságban a következő legmagasabb helyezést elért klub veszi át a helyét.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Süper Lig Fogadási piacok

A Süper Lig fogadások népszerű piacai tükrözik más elit labdarúgó bajnokságok népszerű piacait. Ezek között megtalálhatóak azok a fogadások, amelyeket az egyes mérkőzésekre lehet megjátszani, illetve azok is, amelyek a bajnokság egészére vonatkoznak. Nézzük is meg azt, hogy ezek között melyek a legnépszerűbb foci fogadási lehetőségek. 

Mérkőzésre történő fogadások

 • A mérkőzés eredménye – Ez nem más, mint a sokak által jól ismert és kedvelt háromesélyes fogadás. Ebben az esetben arra kell tippelni, hogy a játékosok szerint melyik csapat nyeri meg a mérkőzést. Fogadni lehet a hazai, illetve a vendég csapat győzelmére, vagy éppen arra, hogy az eredmény döntetlen lesz. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a fogadási irodák oldalain ez a fajta fogadás a rendes játékidő eredményére vonatkozik, a hosszabbítás, illetve büntetők eredménye nem számít.
Okostelefon és táblagép HotBet
Élvezze a mobil fogadást
 • Fölött / alatt fogadások – Ez egy sokkal egyszerűbb fogadási formának számít, mint az előző, hiszen nem kell annyira mélyen ismerni a csapatok, illetve a játékosok munkáját. Ebben az esetben ugyanis egy adott szempont szerint megad egy számot. Például a mérkőzés alatt várható gólok számát. A fogadóknak azt kell eldönteniük, hogy a tényleges eredmény, azaz a valós gólok száma ez alatt, vagy éppen felett lesz. 
 • Hendikep fogadások – A hendikep fogadások is rendkívül népszerűek a Süper Lig sportfogadási oldalakon. Ezek keretében az online bukméker a kevésbé esélyes csapat számára előnyt ad, ami a fogadásokat sokkal kiegyenlítettebbé teszi. Ezzel ezek a fogadási lehetőségek sokkal nehezebbé válnak, de az izgalom és a jobb kifizetések kárpótolhatnak ezért. 

Bajnokságra történő fogadások

 • Liga győztes – A Süper Lig fogadási oldalakon mindig a bajnokság győztese a a fogadások klasszikus opciója az új és a tapasztalt fogadók számára egyaránt. A bajnokság megnyeréséhez a győztes csapatnak 19 másik csapat ellen kell az élen végeznie, a bajnokság 38 mérkőzése során. A Süper Lig rendkívül versenyképes, a bajnoki cím gyakran cserél gazdát a csapatok között. Nem szabad azonban elfeledkezni, hogy a története során eddig összesen hat csapat végzett az élen. Ha tehát ez a fogadási lehetőség érdekel, akkor érdemes figyelemmel kísérni ezeknek az eredményeit. 
 • Kieső / feljutó – A Süper Lig három legrosszabbul teljesítő csapata kiesik a Török Labdarúgó Szövetség (TFF) első ligájába, vagyis a TFF 1. Ligába. Ez a szezon vége felé mindig izgalmas mérkőzésekhez vezet, mivel a csapatok a túlélésért küzdenek. Az 1. Ligában is van egy érdekes szezon végi mérkőzés, amikor a harmadik és a hatodik helyezett csapatok egy rájátszás tornán mérkőznek meg, hogy melyik csapat nyerje meg a feljutást. Ezek a fogadási lehetőségek pedig mindig szerepelnek a fogadási irodák kínálatában.
HotBet Bónusz
 • Európai selejtező – Törökországot öt európai kvalifikációs hely illeti meg, és a játékosok fogadhat arra, hogy ezeket a helyeket melyik csapat fogja megszerezni. A Süper Lig győztese az egyetlen csapat, amelyik bejut a Bajnokok Ligája csoportkörébe, de a második helyezetteknek is van esélyük a második selejtezőkörön keresztül. A harmadik és negyedik helyezettek, valamint a Török Kupa győztesei mind bejutnak az Európa Liga selejtezőjének különböző szakaszaiba.
 • Legjobb góllövő – A Süper Lig szezon végén a legtöbb gólt szerző játékos kapja a gólkirály címet. Ehhez nem szükséges, hogy csapata megnyerje a bajnokságot, bár a kettő gyakran kéz a kézben jár. Mivel egy elég nehéz fogadásról van szó, így a helyes tippek általában nagyobb szorzóval is járnak. 

Élő fogadások és közvetítések

Az online sportfogadási oldalak nagy előnye az, hogy ma már nemcsak a hagyományos, mérkőzés előtti fogadási piacok érhetőek el a segítségükkel. A technológiai fejlődésnek köszönhetően ugyanis ma már az is alapvetőnek számít, hogy élőben kövessük a mérkőzéseket, sőt, a meccs közben akár fogadásokat is tegyünk.

Labdarúgó stadion 13

Az olyan bajnokságok azonban, mint a Süper Lig, sokszor kisebb szerepet kapnak a magyar médiában. A bukméker oldalakon azonban az olyan premier ligák, mint például a török szuperkupa, elérhetőek élő közvetítések formájában is. Emellett ezek az oldalak sokszor arra is lehetőséget kínálnak, hogy mérkőzés közben is fogadjunk az adott mérkőzésekre.

Ezzel pedig egyrészt sokkal izgalmasabbá tehetők a közvetítések. Másrészt pedig számos fogadási lehetőség nyílik meg a játékosok előtt, olyanok, amelyek a hagyományos, mérkőzés előtti piacokon nem érhetők el. Emellett az élő fogadásokkal az is lehetséges, hogy úgy kössünk fogadást az adott mérkőzésre, hogy bepillantást nyerhessünk a résztvevők aktuális formájába. 

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Süper Lig – Összegzés

Bár talán picit távolinak tűnik, a török szuperkupa, a Süper Lig mégis rengeteg izgalmas fogadási lehetőséget tartogat a játékosok számára. Ebben az esetben ugyanis egy premier bajnokságról van szó, így abban biztosak lehetünk, hogy a csapatok, és a játékosok is igyekeznek a legjobb formájukat hozni.

Emellett ezek a mérkőzések hatalmas téttel járnak, hiszen a csapatok egyrészt a bentmaradásért küzdenek, másrészt pedig a részvételért az európai bajnokságokban. Ez tehát azt jelenti, hogy ezekre a mérkőzéseke fogadni is érdemes, amelyhez általában rengeteg lehetőség áll rendelkezésre az online sportfogadási oldalak kínálatában. 

Utolsó frissítés: 15/05/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek a Süper Lig fogadások és előrejelzések, akkor jó helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli