Türkiye Kupası fogadás – Top 10 oldalak

A Török Kupa, eredeti nevén a Türkiye Kupasi, Törökország egyik legfontosabb hazai labdarúgó kupa versenye. Ezt a bajnokságot 1962 óta rendezik, és a Török Labdarúgó Szövetség irányítja. Ez a bajnokság minden évben megrendezésre kerül, és a kezdetektől fogva akár 156 csapat is részt vehet benne. Ezzel az európai labdarúgás egyik legmélyebb és legjobban kiélezett hazai versenye.

Tekintettel arra, hogy Törökország az UEFA koefficiens rangsorában a 11. helyen áll, a fogadók biztosak lehetnek abban, hogy ez a bajnokság, legalább az utolsó szakaszokban, csak magas színvonalú csapatokat és játékosokat tartalmaz. Az alábbiakban annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a bajnokságról, illetve a hozzá kapcsolódó fogadási lehetőségekről. 

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Alapvető információk a Türkiye Kupası bajnokságról

A Türkiye Kupası, azaz a Török Kupa, a török labdarúgás kupa versenye, amelyet 1962 óta a Török Labdarúgó Szövetség rendez. A kupát 1962-ben hozták létre, és azóta minden évben megrendezik. Számos különböző formátumot kipróbáltak, többek között a tiszta kieséses versenyt és a csoportköröket, végül a 2012-13-as szezonra egy kibővített versenyformát fogadtak el.

A legjobb sportok

A tornán rekordszámú, 156 csapat vesz részt. Öt kiütéses fordulót követően egy körmérkőzéses csoportkörben zajlik a verseny. A csoportgyőztesek és a csoportmásodikok elődöntőt és döntőt játszanak.

A Török Kupa felépítése

A Török Kupa jelenlegi formátuma a török labdarúgó bajnoki rendszer négy legjobb bajnokságának és a török regionális amatőr ligának 156 klubjából áll. Az első fordulóban 86 klub vesz részt a TFF harmadik ligából és a Török Regionális Amatőr Ligából. A második forduló az első forduló győzteseiből áll, a Süper Lig, a TFF Első Liga és a TFF Második Liga klubjai mellett.

Az UEFA Bajnokok Ligájában és az UEFA Európa Ligában játszó csapatok a negyedik fordulóban lépnek be. Az ötödik fordulót követően a 8 győztest két, egyenként négy csapatból álló csoportba sorsolják, és körmérkőzéses tornán játszanak. A csoportok győztesei és második helyezettjei az elődöntőben kétlépcsős döntetlent játszanak.

Az elődöntők győztesei semleges pályán játsszák a döntőt. A döntő egyetlen mérkőzésből áll, amelyet semleges helyszínen rendeznek. A kupa győztese helyet szerez az UEFA Európa Liga harmadik selejtező körében, és a török Szuperkupában is játszik a Süper Lig bajnoka ellen.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Hogyan működik a Türkiye Kupası bajnokság?

A Türkiye Kupában tehát az alacsonyabb osztályú csapatok lépnek pályára az első fordulóban. A csapatokat véletlenszerűen sorsolják össze, és az adott napon rendezik a párosításokat. A mérkőzések hosszabbítással és szükség esetén büntetőkkel dőlnek el, az újrajátszás viszont nem engedélyezett.

A második fordulóban további csapatok lépnek be ugyanezen szabályok szerint, és az első fordulóban sikeresen szereplő 21 csapathoz csatlakozva 74 csapatos fordulót alkotnak. A 3. fordulóban csatlakoznak a még jobb helyezést elért csapatok, így a verseny ekkor 96 csapatos lesz. A 4. fordulóban a győztesekhez további nyolc csapat csatlakozik, így a forduló 56 csapatos lesz.

Okostelefon és táblagép 1Bet_4

Végül a döntetlenek győzteseihez csatlakoznak a maradék nagyok, így az 5. fordulóban kialakul a legjobb 32 csapat. Ekkor a verseny kétfordulósra változik, a riválisok otthon és idegenben játszanak, hogy eldöntsék, ki jut a legjobb 16 közé. A torna így folytatódik egészen az elődöntőig. A döntőt májusban, egyszeri mérkőzésként, semleges helyszínen játsszák.

A bajnokság során nagyon fontos tudni, hogy a török kupagyőztesek sikerük révén kvalifikálhatják magukat az UEFA Európa Ligába. Ha azonban a győztes csapat a bajnokságon keresztül már kvalifikálta magát Európába, akkor az Európa-bajnoki hely nem a kupagyőztesnek, hanem az adott osztály következő selejtezős csapatának jár.

A legnagyobb csapatok a török kupában

Törökországból sok felismerhető csapat került már ki a futball világában. Az İstanbul Başakşehir a legutóbbi csapat, amely Európa-szerte letette névjegyét. Bár eddig csak két második helyezést értek el ebben a bajnokságban, egészen biztosan eljön majd az ő idejük is. A Bursaspor egyszer már megnyerte ezt a versenyt.

Míg többszörös győztesek és ismert nevek a Fenerbahçe (6), a Trabzonspor (8) és a Beşiktaş (9). Győzelmeik ellenére azonban elhalványulnak Törökország legsikeresebb kupagyőztes csapatához, a Galatasarayhoz képest. Az isztambuli óriás 18-szor nyerte meg ezt a versenyt.

Türkiye Kupasi fogadási piacok

Mivel az első öt forduló túl sok ismeretlent tartalmaz, a legtöbb fogadó igyekszik akkor fogadásokat kötni, amikor már csak a legjobb 16 csapat van versenyben. Természetesen korábban is van arra lehetőséged, hogy fogadásokat köss.

Ekkor azonban a résztvevő csapatok nagy száma miatt sokkal nehezebb dolgod lesz. A legjobb 16 mérkőzésein azonban már az olyan fogadások sem okozhatnak gondot, mint a meccs kimenetelének a megtippelése, vagy más népszerű fogadási forma. Az alábbiakban azt nézzük, hogy melyek azok a fogadási piacok, amelyek népszerűek ebben a bajnokságban. 

1Bet Bónusz_3
 • A mérkőzés eredménye – Természetesen nem hiányozhatnak azok a fogadások, amelyek során egy-egy mérkőzés eredményét lehet megtippelni. Ezek a fogadások azonban, különösen a bajnokság elején, igazán trükkösek lehetnek. Ha biztosabbra akarsz menni, akkor érdemes ezt a bajnokság végére tartogatni, ahol a legjobb csapatok vesznek részt. Ekkor ugyanis sokkal kevesebb csapattal kell számolni, ráadásul ezek a nagy csapatok sokak számára ismertek, így sokkal könnyebb információkat, illetve statisztikákat találni róluk. 
 • Hendikep fogadás – A hendikep fogadások ma már egyetlen nagyobb bajnokság esetében sem maradhatnak el. Ezek általában olyan mérkőzéseken jellemzőek, amelyek során a csapatok között nagyobb a különbség. A hendikep lényege ugyanis éppen az, hogy a kevésbé esélyes csapat számára a fogadás során elméleti előnyt adnak. Ennek eredményeként pedig a fogadások sokkal kiegyenlítettebb lesznek, ami természetesen a szorzókon is meg fog látszódni. 
 • Mindkét csapat gólt szerez – Ez egy viszonylag egyszerű fogadási lehetőségnek számít. Azt kell ugyanis megtippelni, hogy mindkét csapatnak sikerül-e gólt szereznie a mérkőzés folyamán. 
 • Alatt / felett fogadás – Ez szintén egy népszerű fogadási piacnak számít, amely általában a legtöbb foci mérkőzés esetében megtalálható az online fogadási irodák kínálatában. Ha valaki ezt a fogadást választja, akkor arra kell tippelnie, hogy a fogadási iroda által megadott szám alatt vagy éppen felett lesz a végső eredmény egy adott szempont alapján. Ez lehet például a gólok, vagy éppen a sárga lapok száma. 
 • A bajnokság győztese – Végül pedig természetesen nem maradhat ki a bajnokság győztesére való fogadás sem. Ez az előzményeket elnézve nem okozhat nagy gondot, hiszen bár egy olyan ligáról van szó, ahol rekord mennyiségű csapat indul, valójában csak néhánynak van esélye a végső győzelemre. Azzal azonban nem árt tisztában lenni, hogy ezek erős klubok, amelyek minden pillanatban okozhatnak meglepetést. 
Labdarúgó stadion 12

Tippek a Türkiye Kupası fogadásokhoz

Ha valaki a Török Kupa mérkőzéseire szeretne fogadni, nem árt, ha néhány dologgal tisztában van. Az egyik, amit mindenképpen érdemes tudni, az a liga sajátos felépítése. Az első szakaszokban a gyengébb csapatok játszanak.

Sokan ilyenkor inkább nem is fogadnak. Vannak azonban olyanok is, akiknek ez a szakasz a kedvencük. A kevésbé ismert csapatok esetében ugyanis lehet néhány igazán jó oddsot találni, amelyek egy kis szerencsével igazán jól fizethetnek. 

Azzal sem árt tisztában lenni, hogy statisztikailag ez egy trükkös torna. A legjobb 16-tól kezdve a megnyert mérkőzések mintegy felét a hazaiak nyerik, ami nem tűnik rossznak. A győzelmek azonban nem mindig egyértelműek, hiszen nem egyszer előfordult már, hogy egy-egy nagy esélyes is kikapott. Ezt soha ne felejtsd el, amikor a Török Kupa mérkőzéseire fogadsz. 

Éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig végezd el a házi feladatodat akkor, amik egy-egy ilyen mérkőzésre fogadsz. Ebben az esetben azonban nem elég, ha csak a korábbi statisztikákat ismered. Fontos, hogy megnézd azt, hogy a közelmúltban hogyan teljesítettek a csapatok, illetve azt is, hogy van-e olyan külső tényező, amelyek befolyásolhatják a fogadásokat.

Nézd meg azt, hogy hazai, vagy éppen vendég pályán játszik az általad választott csapat. Sőt, arra is figyelj, hogy volt-e egy kulcs játékosnak sérülése, vagy valamilyen magánéletbeli problémája. Ez különösen az erősebb csapatok esetében igaz, ahol az esélyek rendkívül kiegyenlítettek, és sokszor csak egy hajszálon múlik a győzelem, vagy éppen a vereség. 

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Türkiye Kupası – Összegzés

A Török Kupa, azaz a Türkiye Kupası egy igazán izgalmas és hosszú bajnokság, amelynek a során rengeteg minden történhet. Ebben a ligában összesen 156 csapat indul, amely igazán sokféle fogadási lehetőségeket kínál.

Az már rajtad múlik, hogy ezt a kevésbé ismert csapatok mérkőzésein is kihasználod-e, vagy pedig a nagyok meccseire tartogatod a forrásaidat. Bárhogy is dönts azonban, abban biztos lehetsz, hogy rendkívül sok izgalom vár majd rád mind a mérkőzések, mind a fogadások során. 

Utolsó frissítés: 10/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek a Türkiye Kupası fogadások és előrejelzések, akkor a legjobb helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli