Fogadási csere – Top 10 oldalak 2023

A fogadási csere, melyet angolul betting exchange néven ismerhetsz, lehetővé teszi, hogy még izgalmasabbá tedd a fogadásaidat. Az ilyen platformokon ugyanis nem a bukméker ellen fogadsz, hanem más játékosok ellen. Emiatt egy játékos működhet úgy, mint egy fogadóiroda, és az általa megadott eseményekre fogadhatsz, de lehet akár fogadó is, hogy más játékosok eseményeire tegyen tétet.

Ez az innovatív megoldás elérhetővé teszi, hogy azonnal találj olyan fogadási ajánlatot, amely megfelel neked, ráadásul a költségeket is a résztvevők határozzák meg, és nem egy fogadási oldal. Ebből a cikkből mindent megtudhatsz a fogadási csere témakörben, hogy a végén te is kipróbálhasd ezt az izgalmas lehetőséget.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Hogyan működik a fogadási csere? Mit kell róla tudni a tétek megtétele előtt?

Ha neked nem ismeretlen az online fogadóirodák működése, akkor sok hasonlóságot fogsz felfedezni velük ebben a leírásban. De amint megérted pontosan az ilyen platformok működését, még többet hozhatsz ki a rendelkezésedre álló pénzből, így jobban járhatsz.

A fogadási csere egész egyszerűen egy olyan platform, ahol a játékosok egymás ellen tehetnek tétet. Maga a háttérben álló felület egy minimális, néhány százalékos részesedét tesz el azért cserébe, hogy működteti az egész platformot.

A legjobb sportok

Az ilyen felületeken a fogadók kialakítják a saját kis mini felületüket. Ha te úgy gondolod, hogy egy esemény egy megadott eredménnyel zárul, akkor feltehetsz arról az fogadási kérelmet. Amikor lesz egy másik játékos, aki szerint nem fog bekövetkezni, akkor elfogadhatja az ajánlatod, és létre hozhatjátok a saját fogadásotokat.

Például, egy Milan – Arsenal meccsnél te arra fogadnál, hogy a Milan nyer. Ha lesz valaki, aki inkább az Arsenalra tenne, akkor elfogadhatja a kérelmedet. Megállapodhattok mondjuk 2.0-ás odds-ban, és mindketten befizettek 20-20 eurót. Ha a Milan nyer, akkor te visszakapsz 40 eurót, a másik fél pedig veszít. Ha viszont az Arsenal nyer, akkor ő kap 40 eurót, és te veszítesz.

A platform jutaléka miatt persze egy kicsit kevesebbet visz a nyertes, például, ha 5% a jutalék, akkor a 40 eurójából még levon a felület magának 2 euró jutalékot, és a győztes 38 eurót kap.

Mi az a back betting? Itt adhatod meg azt, amikor egy esemény bekövetkeztére fogadnál

Magyar zászló

A fogadási csere kétféle fogadási típusából az egyik a back betting, amikor arra teszel tétet, hogy valami megtörténik. Például, a Milan nyeri a mérkőzést.

A betting exchange platformokon tallózva a lehetőségeket, a back betting színét jelölő gombra kattintva felugrik egy kis ablak, ahol láthatod a fogadási lehetőség részleteit, az érvényes odds-ot és megadhatod, mekkora a tét. Ha ezt elfogadod, akkor a fogadásos élővé válik, és már csak meg kell várni a végeredményt.

Van lehetőséged arra, hogy másik odds-ot javasolt, mint amit a másik fel feltett a platformra, ilyenkor várnod kell, míg megérkezik a visszajelzés. Ha elfogadja az ellenfeled a módosítást, akkor a fogadás azzal fog futni, ha nem, akkor kereshetsz másik fogadási lehetőséget vagy újabb odds-kérelmet küldhetsz.

Mi az a lay betting? Ez egy olyan fogadási esemény, amikor az esemény bekövetkezte ellen teszel tétet

A fentiekből már kiderülhetett, hogy minden back bettingnek kell, hogy legyen egy lay párja is, ha azt szeretnéd, hogy a fogadási lehetőség élővé váljon. Ennek megfelelően a lay bet az egy olyan esemény, amikor a fogadásban szereplő dolog bekövetkezte ellen teszel tétet.

Ha a bet exchange platformokat böngészed, a lay tét színét jelölő gombra kattintva fogadhatsz el ilyen lehetőségeket. Ha itt nem vagy megelégedve a kínált odds-szal, módosíthatod azt, és elküldheted a másik játékosnak. Amikor ő elfogadja, akkor a módosított odds-szal élővé válik a fogadás, ha nem, akkor pedig új ajánlatot küldhetsz vagy esetleg megnézhetsz egy másik fogadási lehetőséget.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Miben más a fogadási csere platform, mint egy online fogadóiroda?

Ha komolyabban a dolgok mélyére nézel, akkor észreveheted, hogy számos különbség van egy fogadási csere platform és egy online fogadóiroda között.

 1. Egyidejű lay és bet fogadás: A fogadási csere platformokon a felhasználók egyaránt tehetnek egy esemény lay, illetve back oldalára. Ez egy egyedülálló lehetőség, mivel a bukmékerek a saját oldalaikon mindent maguk határoznak meg.
 2. Jobb odds-ok: az online fogadóirodáknál meghatározott odd-sokat kapsz, melyek már tartalmazzák a weboldal saját használt. Ez alapesetben is olyan 20% körül van, nem beszélve azokról a helyekről, ahol rosszabb nyereményszorzókat kínálnak.

Egy fogadási csere platformon a felhasználók maguk állítják be a nyereményszorzókat, így sokkal jobb odds-okat alakíthattok ki, mintha be kéne vonni egy bukmékert is. Ráadásul, ha szerinted jobb odds-ot érdemelnél, akkor küldhetsz ellenajánlatot a másik játékosnak, aki el is fogadhatja azt.

Okostelefon és táblagép HotBet
Élvezze a mobil fogadást
 1. Nincsenek limitek: a fogadási csere oldalakon nincs meghatározva az, hogy mekkora tétet tehetsz egy eseményre, meddig mehetsz el a nap, a hét vagy a hónap folyamán. Ha te nagyobb összegekben fogadnál, és erre találsz ellenfelet, akkor magas összegekben is játszhatsz.
 2. Nem korlátoznak azért, ha folyamatosan nyersz: Ha egy online fogadóirodánál folyamatosan nyersz, akkor igencsak gyanússá válthatsz az algoritmus számára, mely korlátozhatja vagy fel is függesztheti a fiókod. Néhány fogadóiroda pedig még limiteket is állít, hogy mennyit nyerhetsz egy adott időszakon belül.

A fogadási csere platformoknál nincs ilyen, annyit fogadást nyerhetsz meg, amennyit a szerencséd és a tudásod enged, korlátok nélkül.

 1. Költségek: Az online fogadóirodák magas marzzsal dolgoznak, amikor kiszámolják az elvárt nyereségüket, a szakértőik pedig ennek megfelelően lövik be az odds-okat. Egy fogadási csere platformon eleve nincsenek is marzsok, mivel a játékosok egymás ellen fogadnak, a platform használati jutalék pedig pár százalék.

Hogyan találj magadnak betting exhange oldalt? Csak válassz az általunk ajánlott helyek közül

Egyre több cég érdeklődik a betting exchange szolgáltatások iránt, érezve a magas felhasználói keresletet. Emiatt a hagyományos fogadóirodák is bemerészkedhetnek erre a területre, hiszen a fix platform használati jutalékon keresztük még mindig szerezhetnek némi bevételt, akkor is, ha a klasszikus fogadói részleget nem használod.

HotBet Bónusz

Nézz körül az általunk ajánlott cégek közül, és hozd létre a saját fiókod. Mint látni fogod, a fogadási csere nem is ördöngösség, és a fentiekben leírtak alapján már az első lépésektől fogva magabiztosan mozoghatsz.

Nézz körül a kínálatban, és fedezd fel, hogy mire tennél tétet. Nyisd meg a lay vagy a back téteket, majd küldd el a fogadást az ellenfél játékosnak. Ha pedig úgy érzed, ennél jobb odds-ot is kihozhatnál az ajánlatból, akkor ne habozz módosított nyereményszorzót küldeni az ellenfélnek, hátha elfogadja azt, és még nagyobb nyereményre nyílik lehetőséged!

Gyakran ismételt kérdések

A tudásodat tovább bővítheted, ha átolvasod a gyakran ismételt kérdések részt ebben a cikkben. Így esetlegesen olyan ötletek is az eszedbe juthatnak, melyekre magadtól nem gondoltál volna.

Mi az a fogadási csere platform?

A fogadási csere platform egy olyan szolgáltatás, ahol a játékosok egymás ellen fogadhatnak. Ezzel kiveszi a képletből a hagyományos fogadóirodákat, míg a platform szolgáltatója mindössze egy pár százalékos jutalékot számol fel a működtetésért.

Milyen napi limitek vannak egy ilyen platformon?

A játékosok egymás elleni fogadásainál nincsenek limitek, bármekkora ajánlatot elfogadhatsz, ha van rá pénzed, illetve bármekkora fogadást indíthatsz, ha van ellenfeled. A gyakorlatban a limit mindösszesen azt jelenti, hogy hányan és mekkora összeggel szeretnének fogadni a felületen éppen az általad meghatározott eseményre.

Elérhetők a felelős szerencsejátékhoz szükséges dolgok egy fogadási csere platformon?

Az ilyen platformok üzemeltetői épp annyira elkötelezettek a felelősségteljes szerencsejáték mellett, mint bármely más fogadóiroda vagy online kaszinó. Keresd a platformok oldalain azokat a linkeket, melyek a túlzásba vitt szerencsejátékkal foglalkozó szervezetek honlapjaira vezetnek, vagy lépj kapcsolatba a platform ügyfélszolgálatával!

Labdarúgó stadion 12

Hogyan történik a nyeremények begyűjtése és kifizetése?

A legtöbb fogadási csere platform gondoskodik arról, hogy begyűjtse, és eljuttassa hozzá a nyereményeidet. A fogadás megtételekor a felület mindkét féltől levonja a megfelelő összeget, ha ez nem áll rendelkezésre, akkor a fogadás el sem indul. Az eredmények kiértékelése után pedig a győztes megkapja a neki járó összeget, a platformnak járó működtetési jutalék levonása után.

Milyen pénznemet használhatok fel a fogadási csere során?

Általában a platformoknak van egy vagy több pénzneme, amit te is használhatsz. A fiókod feltöltésekor ezekben kell befizetned. Számos fizetési mód képes arra, hogy a saját, helyi devizádat terheljék be, a platform viszont már a meghatározott devizát kapja meg.

Arra ügyelj, hogy ha a résztvevő bank, e-pénztárca vagy más szolgáltató végzi az átváltás, azt rendszerint a saját árfolyamán teszi, amivel te kis mértékben rosszabbul járhatsz. Alternatívaként rögtön a kért pénznemet használhatod a fiókodba való utaláskor.

Kell adózni a fogadási csere oldalakon elért nyeremények után?

Azt mindig a lakhelyed szerinti adótörvények szerint kell eldöntened, hogy kell-e adóznod az ilyen platformokon elért nyeremények után, és ha igen, mennyit. Amennyiben nem értesz az ilyen adójogi kérdésekhez, akkor nagyon ajánlott igénybe venned egy adószakértő vagy könyvelő segítségét.

Adózási kérdésekben soha ne hagyatkozz a névtelen internetes forrásokra, mivel tévedés esetén nem mentesülsz azzal, hogy a valótlan forrásokra hivatkozol!

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Összefoglalás

A fogadási csere egy kétségtelenül nagyon érdekes szerencsejáték típus, ahol kiiktathatod a hagyományos fogadóoldalakat a képletből, ezáltal költségeket spórolsz meg, vagy jobb odds-okat alakíthatsz ki.

A fentiekben nagyon sok infót megtudhattál az ilyen platformok működéséről, és arról, hogy te hogyan tudsz részt venni a fogadási cserékben. Most már nincs is más hátra, mint a gyakorlatban is hasznosítani a megszerzett tudást!

Ehhez csak válassz az általunk ajánlott oldalak közül, és nézz körbe, hogy éppen milyen odds-szal futnak a következő események. Ha pedig bizalmatlan vagy, hasonlítsd össze a nyereményszorzókat a kedvenc bukméker oldalaid odds-aival, és látni fogod, mennyivel több maradhat a zsebedben!

Utolsó frissítés: 11/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekel a hűségbónusz a fogadásokban, akkor a legjobb helyen jársz. Használja ki ezeket a tippeket, és regisztráljon most az itt felsorolt fogadóirodákban, és igényelje a bónuszát most.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli