Gördeszka fogadás – Top 10 oldalak 2023

A gördeszkázás egy rendkívül népszerű sportág, ahhoz azonban, hogy ide eljuthasson, rendkívül hosszú utat tett meg. Míg korábban szabadidős sportnak számított, addig mára kedvelt sporttá vált, amely a szerencsejáték oldalak kínálatában is egyre több helyen megjelenik. És hogy miért érdemes mostanában gördeszkás fogadásokat kötni?

Mert még mindig új, és a verseny nem olyan kemény, mint más sportágakban, például a futballban, vagy éppen a kosárlabdában. Ez azt jelenti, hogy nagy az esélye annak, hogy kedvező fogadásokat köthess. Az alábbiakban bemutatjuk azt, hogy mit érdemes tudni a gördeszka fogadásokról, előtte pedig megismerjük magának a sportágnak a történetét is.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

A gördeszkázás története

 A gördeszkázás egy akciósport, amelyben a sportoló egy deszkán állva trükköket hajt végre. A szabadidős tevékenység mellett a gördeszkázás egyfajta közlekedési formának is számít. A gördeszka először az 1950-es években került a köztudatba. Kaliforniából indult szörfösök által, akik valami olyan tevékenységet kerestek, amit akkor is végezhetnek, amikor nem tudnak a vízen hódolni kedvenc sportáguknak. 

Maga a gördeszkázás a 60-as évek elején lett igazán népszerű. Ez akkoriban azonban csak rövid ideig tartott. Körülbelül egy évtizeddel később azonban az eredeti kerekeken végzett fejlesztéseknek köszönhetően a gördeszkázás visszatért a köztudatba.

Az öntött alkatrészekkel ellátott uretán gördeszkakerekek megkönnyítették a deszka manőverezését még a durva és egyenetlen terepen is. A kerekek jobb tapadást és teljesítményt biztosítottak a gördeszkásoknak, ami miatt egyre többen özönlöttek a városi terekre, hogy trükköket mutassanak be és megmutassák tudásukat. 

A legjobb sportok

A kerékfejlesztésen felül a tengelyeket is áttervezték, és a gördeszkázáshoz szabták, így a deszkák rendkívül manőverezhetővé váltak. A termékfejlesztés részeként a deszkák szélesebbek lettek, így a gördeszkások nagyobb kontrollt kaptak.

Ami a gördeszkázást rendkívül érdekessé teszi, az a kulturális mozgalomban való részvétele. A 90-es években a gördeszkázás a hip-hop és a punk fénykorának egyik fő tevékenységévé vált. Az utcai gördeszkázás rendkívül kedvelt volt, és a legtöbb deszka stílusa megváltozott, hogy alkalmazkodjon a freestyle gördeszkázáshoz.

 2000-es évek elejére a gördeszkázás az egyik legnépszerűbb tevékenység lett a fiatalok körében, aminek rengeteg haszna is volt. Leginkább azért, mivel egy jó mozgásformának számít, amely segít az egyensúly és a koordináció javításában, miközben erősíti az izmokat és a csontokat. 

A gördeszkázásra úgy is tekintettek, mint egy olyan lehetőségre, amely a fiatalok számára a szociális készségek fejlesztését szolgálja, mivel megtanítja őket a társadalmi kapcsolatépítésre, a kölcsönös tiszteletre, az együttműködésre, a művészi kifejezésre és a környezet tiszteletére.

Olimpiai részvétel

Magyar zászló

A gördeszkázás fejlődésével együtt egyre több lett a profi sportoló is, amely odáig vezetett, hogy egy igazán komoly sporttá nőtte ki magát. A 2020-as tokiói nyári olimpiai játékokon debütált olimpiai sportágként.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a többi sportággal, például a sportmászással, a szörfözéssel, a karatéval és a baseball/softballal együtt hagyta jóvá a felvételét. Így az eseményen részt vevő gördeszkások innentől kezdve hivatalosan is sportolóknak minősíthetik magukat. 

Mint minden más olimpiai sportágban, a sportolóknak is át kell esniük a selejtezőkön. A 2020-as nyári olimpiára a gördeszkázás 80 kvótás helyet kapott. Az eseményeken 20 versenyző indult, 16 a világranglistáról, három a világbajnokságról és egy a házigazda országból. 

A gördeszkázás a 2020-as nyári olimpiai játékokon négy érmes versenyszámot bonyolított le. Minden versenyszám két selejtezőből, előfutamból és döntőből állt. Mind az utcai, mind a parkos versenyszámokban speciálisan kialakított pályák voltak, amelyek az egyenlőség fenntartása érdekében figyelembe vették a nemeket és a testtartást. 

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

A megfelelő sportfogadási iroda kiválasztása a gördeszka fogadásokhoz 

A gördeszkának az olimpia részeként való részvételét sokan nem fogadták jól. Ez pedig annak köszönhető, hogy egyes vélemények szerint a gördeszkázás nem is igazán sportág. Ennek ellenére ez az izgalmas sport töretlenül fejlődik, és termeli ki a jobbnál jobb profi gördeszkásokat. Ezt pedig természetesen a sportfogadási irodák is felismerték, így egyre többen vették fel a gördeszkázást a kínálatukba.

Ehhez pedig egyre több fogadási piac is társul. Ha szeretnéd minden pontosan megismerni, akkor érdemes szétnézni a különböző sportfogadási irodák oldalán, és ennek figyelembe vételével kiválasztani a számodra megfelelő oldalt. Az alábbiakban azt mutatjuk be, hogy milyen szempontokat tarts szem előtt, amikor kiválasztod a neked legjobb online bukmékert, illetve később kitérünk majd a fogadási piacokra is. 

Okostelefon és táblagép 1Bet_4
 • Törvényes működés – A legalitás szempontjából a gördeszka fogadás a sportfogadás egy fajtája, és ugyanaz a törvény vonatkozik rá, mint minden más sportra való fogadásra. Ahhoz azonban, hogy ebben biztos lehess, mindenképpen járj utána annak, hogy milyen engedéllyel rendelkezik az adott oldal.
 • Biztonságos működés – Az is fontos információ, hogy mit tesz a választott oldal azért, hogy a játékosok a lehető legnagyobb biztonságban játszhassanak az oldalon. Ebbe beletartozik a felhasználók személyes és pénzügyi adatainak a védelme, illetve a felelős játék népszerűsítése is. 
 • Az elérhető sportok választéka – Annak sem árt utána járni, hogy a gördeszkázáson kívül milyen más sportok érhetőek az online bukméker kínálatában. Ezzel ugyanis lehetővé válik az, hogy akár más sportokra is fogadhass úgy, hogy azért ne kelljen extra erőfeszítést tenned.
 • Fogadási piacok – Azt is érdemes megnézni, hogy a gördeszkázásra, vagy pedig bármilyen más sportágra milyen piacok érhetőek el. Minél nagyobb a fogadási piacok száma, annál több lehetőséged lesz arra, hogy megtaláld a számodra megfelelőt, amely várhatóan jövedelmező is lesz.
 • Ügyfélszolgálat – Arról is érdemes információkat gyűjteni, hogy hogyan működik a választott szolgáltató ügyfélszolgálata. Ha bármilyen gondod akad, vagy éppen kérdések merül fel, akkor ugyanis ez az egyetlen fórum, ahol segítséget kaphatsz. Éppen ezért rendkívül fontos az, hogy milyen szintű az ügyfélszolgálat. 
 • Bónuszok – Egy sportfogadási oldalon szinte mindig igényelhetsz bónuszokat. Ne feledkezz el azonban arról, hogy ezekhez különféle feltételek is kapcsolódnak. Ha tehát szeretnél igénybe venni egy promóciós lehetőséget, ezeket is vedd figyelembe, és csak akkor kérd az extra játék lehetőséget, ha az valóban megfelelő a számodra. 
1Bet Bónusz_3

Odds számítás a gördeszka fogadások során

Mivel egy viszonylag új sportágról van szó, így érdemes gyorsan megnézni azt, hogy hogyan is számolják ki a sportfogadási irodák a szorzókat. A gördeszkás fogadásoknál az oddsok kiszámítása a gördeszkás korábbi teljesítményétől függ.

A fogadók tehát akkor járnának a legnagyobb sikerrel, ha a korcsolyázók olimpiai részvétele előtti eseményeit is megnézik, illetve annak is utánajárnak, hogy azt követően hogyan teljesítettek. Az is fontos, ha a különböző versenyszámok, például a Park vagy a Street alapján hasonlítják össze a teljesítményüket. Egyes korcsolyázók Streetben, míg mások Park korcsolyázásban teljesítenek a legjobban. 

A legtöbb bukméker algoritmusok segítségével számítja ki a legjobb értékeket az esélyek meghatározásához. Ehhez pedig nem csak a korábbi teljesítményeket veszik figyelembe. Éppen ezért fontos az, hogy a múltbeli teljesítményeken felül végezd el a házi feladatodat a korcsolyázókkal kapcsolatos személyes tudnivalókról, beleértve a sérüléseiket és a jelenlegi formájukat.

Gördeszka fogadás

A gördeszkás fogadások típusai 

 Ahogy az szinte minden sportfogadás esetében, így a gördeszkázás során is elmondható, hogy vannak olyan fogadási lehetőségek, amelyek jellemzőek az adott piacra. Az alábbiakban ezekből mutatunk be néhányat. 

 • Prop fogadások – A prop vagy proposition fogadás vonatkozhat egy játékosra, de akár egy kiegészítőre is. Ez utóbbi magában foglalja a gördeszkás teljesítményére való fogadást, beleértve azt is, hogy hány trükköt tud végrehajtani egy esemény során. A game prop viszont azt jelenti, hogy arra fogadunk, hogy valami történik majd az esemény során. Ez lehet például az, hogy a játékos elsőként esik el, vagy elsőként hajt végre egy bizonyos trükköt. 
 • Jövőbeli fogadások – A jövőbeli fogadás egy másik gördeszkás fogadási típus, amely a gördeszkás esemény kimenetelére való fogadást jelenti. Ez magában foglalhatja például azt, hogy ki nyeri az arany- vagy az ezüstérmet. 
 • Élő fogadások – A gördeszkás fogadásokhoz gyakran kapcsolódik az élő fogadás. Ez azt jelenti, hogy a fogadásokat akkor lehet megjátszani, ha maga az esemény már elkezdődött. Ez természetesen rengeteg lehetőséget rejt magában, hiszen sokkal megalapozottabb döntéseket hozhatsz úgy, hogy látod azt, hogy az adott napon milyen formában van a kedvenced. Ne felejtsd el azonban azt sem, hogy ezzel együtt az oddsok változhatnak attól függően, hogy mi történik ténylegesen az esemény során.
BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Összegzés 

A gördeszkázás hosszú utat tett meg addig, hogy elismert sporttá váljon, és mint hivatalos sportág, még mindig gyerekcipőben jár. Egyben azonban ez is az oka annak, hogy egyre többen szeretnének fogadni rá, hiszen alapos kutatással hozhatunk olyan döntéseket, amelyek igazán nyereségesek lehetnek. Ehhez pedig csak egy jól kiválasztott online sportfogadási irodára van szükség, ahol elérhetőek a gördeszka fogadások. 

Utolsó frissítés: 11/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek a gördeszkás fogadási tippek, akkor a legjobb helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli