Inline görkorcsolya fogadás – Top 10 oldalak

A görkorcsolyázás egy sokak által kedvelt szabadidős hobbi. Emellett azonban a profi sportok között is jelen van. Az igaz ugyan, hogy egyelőre nem túl elterjedt, mégis számos rajongója van, és egyre több profi görkorcsolyás jelenik meg.

Ezzel együtt pedig már olyan események is vannak, amelyekre fogadni is lehet. Ha érdekel ez a lehetőség, akkor nem kell mást tenned, mint hogy alaposan utánajárj annak, hogy melyik fogadási irodák kínálatában szerepel az inline görkorcsolya.

Ha ezzel megvagy, akkor pedig már csak a tippeket kell megjátszanod. Annak érdekében, hogy ebben segítsünk, az alábbiakban röviden összefoglaljuk azt, hogy mit érdemes tudni az inline görkorcsolyázásról, illetve a fogadásokkal kapcsolatban is adunk néhány tippet.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Mi az az inline görkorcsolyázás?

Az inline korcsolyázás több sportágat is magában foglal, és számos inline korcsolyával végzett tevékenységre utalhat. Az inline korcsolyák jellemzően két-öt poliuretán kerékkel rendelkeznek a gyakorlás stílusától függően, amelyeket a bakancs alján lévő fém- vagy műanyag keret egy vonalban rendez el. Az in-line kialakítás nagyobb sebességet és manőverezhetőséget tesz lehetővé, mint a hagyományos, azaz négy kerékkel rendelkező görkorcsolyák.

A legjobb sportok

Ezt az alapvető tervezési elvet követve az inline korcsolyák különböző mértékben módosíthatók, hogy a hiánypótló sportágaknak megfeleljenek. Az inline korcsolyázást a Rollerblade nevű népszerű inline korcsolya márka miatt általában a görkorcsolya vagy egyszerűen csak a görkorcsolya néven emlegetik. 

Az inline görkorcsolyázás története

Magyar zászló

Az inline korcsolya 1819-ben jelent meg egy párizsi szabadalomban, de népszerűségben megelőzték a négykerekes korcsolyák. Arra azonban, hogy valóban elterjedjen, mintegy százötven évet kellett várni.

Az SKF németországi kirendeltsége ugyanis 1978-ban fejlesztette ki és gyártotta a hokihoz vagy az utcára szánt kerekes inline korcsolyákat. A terméket egy év után leállították, mivel a vezetőség nem akart fogyasztói terméket a portfóliójába.

A korcsolya helyettesítésére más inline korcsolyákat fejlesztettek ki. Ez pedig az elterjedését egy Life magazinban közölt fotónak köszönhette. Ezen Eric Heiden amerikai korcsolyázó szerepelt, aki az 1980-as olimpiára készült, és ilyen korcsolyát használt egy wisconsini úton.

1980-ban a minnesotai Minneapolisban jégkorongozók egy csoportja a nyári edzéshez keresett módot. Scott és Brennan Olson megalapították a Rollerblade, Inc. nevű céget, hogy olyan korcsolyákat áruljanak, amelyekben négy poliuretán kerék volt egyenes vonalban elhelyezve egy párnázott bakancs alján. A céget 1984-ben eladták Bob Naegele jr-nek, aki a nagyközönségnek reklámozta és milliókat adott el.

A sport az 1980-as és 1990-es években népszerűvé vált az Egyesült Államokban, több tízmillió résztvevővel. Az agresszív inline görkorcsolya versenyszámok 1995 és 2005 között szerepeltek az X Games játékokon is, amely az extrém sportok egyik legnagyobb versenye. A népszerűség a 2000-es években csökkent a sérülések miatti aggodalmak, illetve más sportágak egyre növekvő népszerűsége miatt. 

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Az inline görkorcsolya változatai

Mivel egy olyan sportágról van szó, amely hosszú ideje létezik, ennek megfelelően az inline görkorcsolya számos változattal rendelkezik. Az alábbiakban a legfontosabbakat mutatjuk be.

 • Agresszív inline görkorcsolya– Az agresszív inline görkorcsolyázás egy olyan változat, amely elsősorban a trükkök végrehajtására összpontosít. Az agresszív inline görkorcsolyákat speciálisan átalakítják a grindek és a nagy rések átugrása érdekében. Az agresszív korcsolyákat a második és a harmadik kerék közötti kiemelkedő résről lehet felismerni, amely H-block néven ismert, és amely lehetővé teszi a kerekek irányára merőleges grindeléseket.

  A bakancs talpán található kemény műanyag felület, az úgynevezett „talplemez” vagy „léleklemez” lehetővé teszi a kerekekkel párhuzamos csiszolást. Ezekből a csiszolási felületekből származik a jól ismert csiszolási állások lexikonja, bár a csúszás a bakancs vagy a kerekek bármely felületén előfordulhat.

  Az agresszív korcsolyák jellemzően sokkal kisebb kerekekkel rendelkeznek, mint a hagyományos inline korcsolyák. A kis méret nagyobb szabadságot biztosít a csiszolás során, mivel kisebb a veszélye annak, hogy akadályokba akadnak. Ezek a kisebb kerekek lapos profillal rendelkeznek, hogy elviseljék a magasra ugrásból származó ütéseket.
Okostelefon és táblagép 1Bet_4
 • Alpesi korcsolyázás – A görkorcsolyán történő alpesi korcsolyázás a síelésnek köszönheti létét, lehetővé téve a síelők számára, hogy a hóhiány ellenére a szezonon kívül is edzhessenek. A korcsolyázók egy kapukkal kijelölt pályát teljesítenek, miközben nagy sebességgel ereszkednek. Az alapvető mozdulatai ezért hasonlóak a lesikláséhoz, és sok sportoló rendszeresen gyakorolja mindkét módot.
 • Műkorcsolya/figura korcsolyázás – A művészi görkorcsolyázók quad vagy inline korcsolyát használnak. A sportág nagyon hasonlít a jégen űzött megfelelőjéhez, de melegebb éghajlaton történik. Az inline műkorcsolya 2002 óta szerepel a világbajnokságokon.
 • Gyorskorcsolya – A gyorskorcsolyázás (más néven inline versenyzés) a gyorskorcsolyázás sportja, amely általában sík felületen, például görkorcsolya pályán zajlik, és amelynek célja az ellenfél időeredményének megdöntése vagy a célba érés elsőként.
 • Vert korcsolyázás – A vert rámpán – amely egy félcső, amelyben van némi függőleges rész – általában 6 és 24 in (15 és 61 cm) közötti inline korcsolyázásra használt kifejezés. A vert korcsolyázás célja, hogy a copingnál (ami a rámpa tetején lévő fémcső) magasabbra menjünk, és pörgéseket vagy szaltókat hajtsunk végre. Bonyolult, kemény légi manőverekre, például pörgésekre és szaltókra összpontosít.

  A korcsolyázó célja, hogy addig növelje a sebességét, amíg a rámpa széle fölött kellő magasságba nem kerül, hogy különböző légi akrobatákat hajtson végre. A versenyeken a korcsolyázóknak korlátozott idő, gyakran kevesebb mint egy perc áll rendelkezésükre, hogy számos és nehéz trükköt végrehajtva lenyűgözzék a bírákat.

  A vert korcsolyázás versenyen is előfordulhat, és egykor az X Games része volt. Vert rámpák számos görkorcsolya parkban is jelen vannak. 

Inline görkorcsolya fogadási lehetőségek

Az biztos, hogy az inline görkorcsolya népszerű sportnak számít. Ennek ellenére azonban a fogadási lehetőségek kevésbé széleskörűek. Általában csak néhány nagyobb verseny esetén érhetőek el. Illetve azt sem árt észben tartani, hogy nem minden sportfogadási iroda veszi fel a kínálatába ezt a sportágat. Ha azonban igen, akkor az a jellemző, hogy az egyszerűbb fogadási lehetőségek érhetőek el.

1Bet Bónusz_3

A legtöbb esetben arra lehet fogadni, hogy melyik versenyző lesz az adott esemény győztese, azaz a végeredmény fogadások érhetőek el. Az biztos, hogy ebben a sportban nem kell semmilyen egzotikus fogadási piacra számítanod, azonban az is igaz, hogy ennek ellenére a verseny, illetve a fogadások is számos izgalmat tartogatnak.

Tippek az inline görkorcsolya fogadásokhoz

Ahhoz, hogy az inline görkorcsolya fogadásaid sikeresek legyenek, nem árt néhány dolgot figyelembe venni. Először is érdemes gondosan kiválasztani azt a fogadási oldalt, amelyen megjátszod a fogadásokat. A legfontosabb az, hogy mindig hasonlítsd össze az egyes szolgáltatók által kínált oddsokat, hiszen akár nagyobb eltérések is lehetnek. Mindig ott játszd meg a fogadás, ahol jobb oddsokat kínálnak, hiszen ezzel nagyobb nyereményre tehetsz szert. 

Inline görkorcsolya fogadás

A sportfogadási iroda kiválasztásának a szempontjai

 Annak érdekében pedig, hogy a megfelelő fogadást köthesd meg, nem árt ismerni a sportágat. Ebbe beletartozik annak a története, a versenyek és a játékosok ismerete, a korábbi eredmények stb. Ezek ismeretével nagyobb esélyed lehet arra, hogy nyertes fogadásokat köthess. 

Mindezek mellett pedig arról se feledkezz meg, hogy megbízható fogadási oldalt válassz az inline görkorcsolya fogadásokhoz. Mindig győződj meg arról, hogy a választott online bukméker iroda rendelkezik a megfelelő működési engedélyekkel, hiszen ez biztosítja azt, hogy törvényesen működik.

Emellett pedig azt is érdemes figyelembe venni, hogy a választott oldal milyen intézkedéseket hozott a biztonságos működés érdekében, ezzel is biztosítva azt, hogy a játékosok által megadott adatok a lehető legnagyobb mértékben védve legyenek. 

Azt is nézd meg, hogy hogyan működik a választott szolgáltató ügyfélszolgálata. Ez azért nagyon fontos, mivel a játék során bármikor felmerülhet kérdésed, de az is előfordulhat, hogy valamilyen problémába ütközöl. Ilyenkor nagyon fontos, hogy milyen gyorsan kapsz választ, illetve, hogy az mennyire releváns. 

Ha pedig utánajársz az ügyfélszolgálat minőségének, akkor arról se feledkezz meg, hogy megnézd azt, hogy más játékosok hogyan vélekednek az oldalról. Ez ugyanis jól tükrözi azt, hogy ténylegese milyen szolgáltatásokat kínál.

Ha pedig valóban játszani szeretnél az oldalon, akkor érdemes azt is megnézni, hogy milyen bónuszok érhetőek el a szolgáltató kínálatában. Ezekkel ugyanis sokkal több játék lehetőséghez juthatsz. Ne feledkezz meg azonban arról, hogy ellenőrizd ezeknek az ajánlatoknak a feltételeit is. 

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Összegzés 

Az inline görkorcsolyázás hosszú ideje népszerű, és számos változata alakult ki. Ennek ellenére a fogadási oldalakon nem tartozik a népszerű sportok közé. Bár vannak olyan szolgáltatók, amelyeknek a kínálatában megtalálható ez a sportág, ennek ellenére általában csak néhány fogadási piac érhető el.

Szerencsére ezek lehetővé teszik a játékot, illetve azt is, hogy akár nyereményt érhess el, különösen akkor, ha megfelelő ismeretekkel rendelkezel. Éppen ezért, ha szereted az inline görkorcsolyázást, akkor mindenképpen érdemes megnézned azt, hogy milyen fogadási lehetőségek várnak. 

Utolsó frissítés: 11/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek az inline görkorcsolya fogadási tippek, akkor jó helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli