Japán – Horvátország: Fogadási tippek és statisztikák (Vb 2022)

Most hétfőn Japán Horvátországgal csap össze a világbajnokságon. „Horvátország győz” a tippünk, az odds 2.08.

Fontos tények

  • A mérkőzést az Al Janoub Stadionban játsszák Al Wakrah városában.
  • A mérkőzés magyar idő szerint 15:00 órakor kezdődik.
  • Jelenleg sem Japánnak, sem Horvátországnak nincs sérült játékosa.

Japan és Croatia közvetlen összehasonlítása

Ezek a csapatok még nem játszottak egymás ellen.

Japan legutóbbi forma

Japán ötből két utolsó mérkőzését megnyerte a világbajnokságon, barátságos mérkőzéseken. A fennmaradó három mérkőzésen egy döntetlen és két vereség született.

A világbajnokságon eddig négy gólt szereztek, ami azt jelenti, hogy meccsenként átlagosan egy pont három gólt lőttek. A legtöbb gólt a 46. és a 60. perc között szerezték, összesen 2 gólt, ami az összes góljuk 50,00%-a.

Az ellenfelek összesen három gólt lőttek Japán ellen. Japán minden egyes kapott góljára 1,3 gól jutott. Egyáltalán nem kaptak ellengólt 0 mérkőzésen.

Hajime Moriyasu edző csapata eddig 6 sárga lapot kapott, pirosat nem.

Japánban a 4-2-3-1-es felállás a legelterjedtebb.

Croatia legutóbbi forma

Horvátország összesen háromszor tudott nyerni az eddigi öt világbajnoki, barátságos, UEFA Nemzetek Ligája mérkőzésén. Két mérkőzésen döntetlent értek el, a maradék nulla mérkőzésen pedig kikaptak.

A világbajnokságon eddig négyszer találtak be, tehát átlagban meccsenként egy pont három gólt sikerült szerezniük. A 31. és a 45. perc között játszották eddigi legveszélyesebb futballjukat, összesen 2 gólt szereztek, ami az összes góljuk 50,00%-ának felel meg.

A horvátok ellenfelei viszont összesen egy gólt kaptak ellenük. Horvátország minden egyes kapott góljára 4,0 gól jutott. Két alkalommal akadályozták meg, hogy ellenfeleik akár egyetlen gólt is szerezhessenek.

Zlatko Dalić edző csapata eddig 2 sárga lapot kapott, pirosat nem.

A horvátok leginkább a 4-3-3-as felállást használják.

Croatia csapatáról

A horvát labdarúgó-válogatott képviseli Horvátországot a nemzetközi labdarúgásban. A csapatot a Horvát Labdarúgó Szövetség irányítja, amely a horvát labdarúgás irányító szerve. A csapat hazai mérkőzéseit a zágrábi Stadion Maksimir stadionban játssza, edzője pedig Zlatko Dalić.

Horvátország Jugoszlávia felbomlását követően, 1991 óta játszik független nemzetközi labdarúgást, és 1992-ben felvételt nyert a FIFA-ba és az UEFA-ba. Első FIFA-világbajnoki döntőjébe 1998-ban jutottak be, de 2-1-re kikaptak Franciaországtól. Amióta Horvátország az UEFA tagja lett, háromszor jutott be az UEFA Európa-bajnokság döntőjébe: egyszer független országként (1996), kétszer pedig még Jugoszlávia részeként (1984 és 1988).

Croatia csapatáról

A japán labdarúgó-válogatott képviseli Japánt a férfi nemzetközi labdarúgásban, és a Japán Labdarúgó Szövetség (JFA), a japán labdarúgás irányító testülete irányítja. A jelenlegi vezetőedző Hajime Moriyasu, aki egyben a J1 ligás Shimizu S-Pulse csapat jelenlegi vezetőedzője is.

Japán még soha nem nyert FIFA-világbajnokságot, de hatszor kvalifikálta magát a tornára: 1998-ban, 2002-ben, 2006-ban, 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban. Az AFC Ázsia-kupa döntőjébe is négy alkalommal jutottak be: 1992-ben, 2000-ben, 2004-ben és 2011-ben.