Khmer ökölvívás fogadás – Top 10 oldalak

Kambodzsa egy sokak által kedvelt úti cél, hiszen számtalan lélegzetelállító történelmi örökséget, természeti szépséget és izgalmas kultúrát kínál az ide látogatóknak. Az angkori templomok meglátogatása például visszarepíti a látogatókat az időben, amikor a helyiek a szabadságukért harcoltak.

Az Angkor-templomok falain az egyik feltűnő részlet, amelyet az ember észrevehet, a nemzet becsület, bátorság és harc révén a szabadságért folytatott küzdelmének történetei. Míg a legtöbb kambodzsai harcost háttérbe szorítják népszerűbb társaik, például a japán szamurájok, ők is megvívták a maguk harcait, miközben kézitusában küzdöttek az ellenséggel.

A khmer ökölvívás a mai napig fennmaradt, és továbbra is népszerű, bár ma már profi sportként űzik. Ezzel együtt pedig természetesen a fogadási lehetőségek is adottak. Bár valószínűleg kevesebb lehetőséget találsz majd a magyar fogadási oldalakon, de mindenképpen érdemes megismerkedni ezzel a népszerű sportággal. 

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

A khemr ökölvívás rövid története

A kambodzsai khmer kultúra részét képező Pradal Serey, azaz a khmer ökölvívás a Kambodzsában népszerű harcművészetek egyik formája, amely az eredeti délkelet-ázsiai harcművészetként ismert. A vörös khmerek alatt az 1970-es években Kambodzsa kultúrájából és örökségéből sok minden elveszett, a khmer bokszról szóló létfontosságú tudással együtt.

A legjobb sportok

Számos mester életét vesztette, míg néhányan elmenekültek az országból. Még a rezsim megszűnése alatt is több bokszoló félt használni a művészetet. Szerencsére néhány bátor léleknek sikerült újjáélesztenie az elveszett művészetet a közelmúltban. Valójában sok tudós úgy véli, hogy a kambodzsai ősi harcművészet a ma sokak által ismert modern előtti harcművészet fő formája.

A khmer ökölvívás rövid bemutatása

Magyar zászló

A khmer ökölvívás egy kambodzsai eredetű küzdősport. Szó szerint szabad harcot jelent. Emellett egy másik elnevezése is létezik, ami nem más, mint a Kun Khmer, azaz a khemr boksz. Ez a sportág állva ütő- és szorító harcokból áll, ahol a cél az ellenfél kiütése, technikai kiütés kikényszerítése vagy a mérkőzés pontozásos megnyerése.

A khmer ökölvívás leginkább a rúgótechnikájáról ismert, amely a láb csípőforgásból, nem pedig a láb csattanásából nyeri az erőt. A khmer ökölvívás négyféle ütés típusból áll: ütések, rúgások, könyöklések és térdütések.

A szorítás az ellenfél kifárasztására szolgál. A szorításban az ellenfelek a domináns pozícióért küzdenek a könyökkel és térddel végrehajtott rövidtávú ütésekért. A kambodzsai harcosok általában több könyökütést alkalmaznak, mint a régió más harcművészeteiben.

A Kun Khmer néven is ismert khmer ökölvívás jelentése szabad harc. A kick-boxnak ez a formája a korai khmer harcstílusok közvetlen leszármazottja. A sportág Kambodzsa nemzeti sportja, amely kisebb változtatásokon esett át, hogy megfeleljen a modern versenyzésnek.

A kun khmer széles körben népszerű Kambodzsában. Annyira, hogy hetente több küzdelmet is rendeznek. A sportág Kambodzsai Ökölvívó Szövetség (CBF) felügyelete és szabályozása alatt áll. A szervezet több, hetente közvetített versenynek ad otthont. A Pradal Serey bokszstadion Siam Reap-ban található, amely a Bajnokok Ringje néven ismert.

A CTN Angkor Aréna 700 néző befogadására alkalmas. Itt minden szerdán rendeznek versenyeket rendeznek, amelyeken a sportolók a világ minden tájáról részt vesznek. A profi ökölvívók pályafutásuk során általában körülbelül 300 versenyen vesznek részt. Edzésük naponta 6-8 órát tart, hogy felkészüljenek egy-egy küzdelemre.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

A khmer ökölvívás művészetének gyakorlása

Mivel a khmer ökölvívás gyakorlása egyre elterjedtebbé válik, sok kambodzsai harcos a családja eltartására használja, így nem ritka, hogy olyan sportolókkal találkozunk, akik Kambodzsa hátrányos helyzetű rétegeiből származnak. Korábban sok bokszolót étellel, alkohollal és pénzzel jutalmaztak, ha jól szerepeltek egy küzdelemben. Míg ez a gyakorlat még ma is előfordul, a szervezettebb versenyeken hivatalos díjazásban részesítik a résztvevőket. 

A sportoló ügyességétől függően a fizetés lehet akár 20 dollártól 100 dollárig is. Egyes bokszolók még 1000 dollárt is keresnek, amikor nemzetközi versenyeken küzdenek. Néhány külföldi számára ez talán kevés összeg, de Kambodzsában ez az összeg elegendőnek számít A khmer ökölvívás strukturáltabb képzéséhez számos harciskola létezik az országban, a legtöbb Phnom Penhben, Siem Reapban és Battambangban, ahonnan a legtöbb bajnok származik. 

A Khmer ökölvívás versenyek alapjainak a bemutatása

Ahhoz, hogy erre a sportra fogadni tudj, fontos, hogy megismerd annak alapjait és a szabályait. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb ismereteket, hogy felkészültebben vághass bele a khmer ökölvívás fogadásokba. 

Egy mérkőzés általában öt fordulóból áll, amelyek egyenként három percig tartanak. Az egyes fordulókat kétperces szünet választja el egymástól. A bokszolók egy 6,1 méteres boksz ringben küzdenek, és bőrkesztyűt és nejlon rövidnadrágot kell viselniük.

Minden mérkőzés kezdete előtt a bokszolóknak kun kru-t, egy ima szertartást kell gyakorolniuk, amelyet hagyományos kambodzsai zene kísér, skor yaul, sralai és chhing segítségével.

Okostelefon és táblagép HotBet
Élvezze a mobil fogadást

Annak ellenére, hogy szabad küzdősportról van szó, a bokszolók nem haraphatnak, nem adhatnak ütéseket a hátukra és az ágyékukra, nem kapaszkodhatnak a kötelekbe, és nem üthetik meg az ellenfelet a földön fekve. Ha valamelyik bokszoló nem tudja tovább folytatni a küzdelmet, a bíró megszakítja a küzdelmet.

A győzelem kiütéssel történik. Kiütésnek nyilvánítják, ha az egyik bokszoló a földre rogy, és nem tud tovább küzdeni, miután a bíró 10 másodpercig számol. A bíró akkor is dönthet úgy, hogy abbahagyja a számolást, ha már nyilvánvaló, hogy a bokszoló nem tud magától felállni. A bokszhoz hasonlóan a győzelmet a bírók pontrendszer alapján is odaítélhetik.

A kun khmer támadó mozdulatok négy típusa:

 • Ütés
 • Rúgások
 • Könyök ütések
 • Térd ütések

A győzelem elérésének leggyakoribb módja a könyök ütések. Ha ismersz más küzdősportokat, akkor bizonyára tudod, hogy a legtöbb esetben a résztvevők a pusztító ütések adására összpontosítanak. Ez a khmer ökölvívás esetében nem így van. Ebben a sportágban a legtöbb harcos könyök csapásokat ejt annak érdekében, hogy mielőbb kiüsse az ellenfelét. 

Fogadás a khmer ökölvívás mérkőzésekre

Kambodzsában a fogadás nagy divat. Valójában a helyiek elég szenvedélyesen foglalkoznak vele, sőt, minden versenysportra fogadnak, beleértve a khem ökölvívás versenyeket is. A krami törvények értelmében a szerencsejáték minden formája tilos, kivéve, ha a királyi kormány engedélyezi. 

Sok boksz szakértő számára a sportág modernizálásával elveszett a harcművészet szentsége. A régi időkben a kun khmerek küzdelmeit pagodákban tartották, ami azt jelenti, hogy a bokszolóktól és a nézőktől is elvárták, hogy tisztességesen viselkedjenek.

A modern stadionok használata a küzdelmek során tiszteletlenségnek teszi ki a harcművészetet. A kun khmer harcokban elterjedt szerencsejátékot még úgy is tekintik, mint ami megfosztja a sportág szentségétől.

HotBet Bónusz

És hogy hogyan lehet fogadni ezekre a mérkőzésekre? Ennek az egyik, és talán a legegyszerűbb módja az, hogy részt vesznek a küzdelmeken. Azok ugyanis, akik szeretnének fogadni, biztosan találnak valakit, aki elfogadja a fogadásaikat. Ehhez csak az aréna legzajosabb részébe kell menni, ahol nem lesz lehetetlen lehetetlen találni valakit, aki fogadásokat köt. 

Érdemes azonban figyelni arra, hogy ez elég kockázatos lehet, mert fennáll a lehetősége, hogy a másik személy a kormány beépített ügynöke. Egy másik, sokkal biztonságosabb megoldás az online fogadás. Ma már több olyan fogadási iroda is létezik, ahol fogadásokat lehet kötni erre a sportágra. Ennek keretében általában az ökölvívás esetében megszokott fogadási lehetőségek érhetőek el.

Khmer ökölvívás fogadási piacok

És hogy melyek ezek a fogadási lehetőségek? A khem ökölvívás során általában a következő piacok várják a játékosokat.

Khmer ökölvívás fogadás
 • A mérkőzés győztese – Ez egy viszonylag egyszerű fogadási forma, hiszen azt kell megtippelni, hogy melyik versenyző lesz a győztes. Trükkös is lehet azonban ez a fogadás, hiszen, ha két hasonló képességű játékos kerül egymással szembe, akkor könnyen rossz tippeket lehet tenni.
 • A legjátszott mentek száma – Ebben az esetben arra lehet tippelni például, hogy hány menetet fognak lejátszani a sportolók. Szintén fontos az, hogy milyen szintű játékosok állnak egymással szemben, hiszen ez befolyásolhatja a mérkőzés hosszúságát. 
 • Kiütéses győzelem – Ebben a fogadásban arra kell tippelni, hogy a mérkőzés kiütéses győzelemmel zárul-e, vagy pedig pontozás alapján hirdetnek győztest. Mint ahogy az előzőek esetében, itt is elmondható az, hogy nagyon kell arra figyelni, hogy kik állnak egymással szemben, hiszen nagymértékben függhet ettől a fogadás sikeressége.
BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Összegzés

Ha érdekelnek a harcművészetek, akkor mindenképpen érdemes megismerni a khmer ökölvívást. Ez ugyanis egy olyan ősi sportág, amely több évszázados történetre tekint vissza. Mivel a khmer ökölvívás hazájában, Kambodzsában egy rendkívül népszerű sportágnak számít, így rengeteg versenyt is rendeznek. Ezek egy részére pedig akár online sportfogadási irodákban is lehet fogadást kötni.

Érdemes azonban óvatosan kezelni ezeket a versenyeket, hiszen sokszor kevés lehetőség van arra, hogy alaposan megismerjük a játékosokat. Ha azonban valamilyen különleges fogadási lehetőséget keresel, akkor érdemes kipróbálni a khmer ökölvívás kínálta fogadásokat. 

Utolsó frissítés: 11/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek a Khmer ökölvívás fogadási tippek, akkor jó helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli