Texas Derby fogadás – Top 10 oldalak

A Texas Derby az állam két MLS klubjának rivalizálásáról szól. Persze annál sokkal többről is, de mi most csak a foci fogadási szempontból szeretnénk elemezni a rivalizálást. Íme tehát a Texas Derby fogadási útmutató – olvass tovább, hogyha szeretnél pénzt csinálni a soron következő FC Dallas vs Houston Dynamo FC mérkőzésekből.

Hidd el, megéri, főleg ha amúgy is jártas vagy az MLS fogadások terén, vagy úgy összességében az online sportfogadásban!

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

A Texas Derby fogadás alapjai

Mielőtt belekezdenél a Texas Derby fogadásba, érdemes megismerkedni annak legfontosabb tudnivalóival. Ezért az alábbiakban szeretnénk bemutatni, hogy pontosan mikorra is tehető ennek az államon beüli miniversenynek a megalakulása, hogy hogyan zajlanak a meccsek, milyen nézőszámokat produkálnak a Texas Derby összecsapásai, és hogy kik történelmileg a legfontosabb játékosok. 

A legjobb sportok

A kezdetek

Texas Derbyt 2006 óta rendeznek meg. Minden évben legalább két alkalommal megmérkőzik egymással Texas állam két legnépszerbb labdarúgó klubja: a Houston Dynamo FC és az FC Dallas. Mindkét csapat szerepel a Major League Soccerben, főleg az ott elért eredményeik alapján osztják ki a Texas Derby trófeáját, de vannak persze egyéb befolyásoló faktorok is, ha úgy alakul a szezon. A győztes díja az El Capitán, ami egy 18. századi ágyú trófea-másolata.

A lebonyolítás

Magyar zászló

Az FC Dallas és a Houston Dynamo FC minden évben összecsap egymással, hiszen mindkét texasi csapat tagja a Major League Soccernek, azaz az Amerikai Egyesült Államok első számú futball tornájának.

Egykoron még az idegenben lőtt gólok száma is döntő faktor volt, mára ez már eltörölték a Texas Derby rendszeréből. Ezen felül számít még a gólkülönbség, illetve az MLS rájátszási körei és az észak-amerikai Bajnokok Ligája és a US Open Cup küzdelmei.

A nézőszámok

A Texas Derby abszolút néző csúcsát a két csapat 2007. november 2-ai mérkőzése tartja. Ekkor Houstonban, egészen pontosan a Robertson Stadionban rendezték meg a mérkőzést, nem kevesebb, mint 30,088 néző előtt.

Több, mint 22,000 néző volt kíváncsi a Texas Derbire a szintén houstoni BBVA Compass Stadionban 2012-ben, 2014-ben és 2017-ben is. A legnézettebb dallasi összecsapásra 2023. május 20-án került sor a Toyota Stadionban, ekkor 19,096 néő szurkolt a hazaiaknak.

A Covid időszakát nem számítva a legkevesebb nézőt Dallasban 2009-ban és 2013-ben vonzotta a csapat. Előbbi évben 7,442-en, utóbbiban pedig mindössze négyezren tekintették meg csapatukat a rivális ellen. Még ennél is rosszabb számokra képes produkálni hazai közönség előtt a Houston Dynamo FC, akik 2014-ben 2,083 néző előtt csaptak össze a nagy riválissal.

Okostelefon és táblagép 1Bet_4

A legjobbak

A Texas Derby két legjobb góllövőjét egyaránt a Houston Dynamo adja. A két szóban forgó csatár a két amerikai, Brian Ching és Ricardo Clark. Mindketten 6-6 gólt szereztek az FC Dallas ellen. Őket követő a szintén Dynamos és szintén amerikai Fafa Picault 5 góllal, illetve 5 gólos az FC Dallas két legeredményesebb Texas Derby játékosa is.

Ők Kenny Cooper és Michael Barrios. Ők már nem aktívak, aktív viszont a kolumbiai Jáder Obrian, aki már négyszer is betalált a Houston Dynamo hálójába. Neki még lehet esélye rekordot dönteni.

A Legjobb kapust is a Houston Dynamo adja, a kanadai Pat Onstad ugyanis 5 alkalommal is kapott gól nélkül hozta le a Texas Derbyt. Őt négy ilyen mérkőzéssel a Dallas egykori argentin hálóőre, Dario Sala követi. Kétszer maradt érintetlen Chris Seitz és Jimmy Mauer kapuja is, mindketten amerikaiak, utóbbi ma is aktív.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

A résztvevők

A sikeres Texas Derby fogadás érdekében érdemes megtudnunk mindent a résztvevő csapatokról is. Mindent persze nem tudnánk most hirtelenjében átadni az FC Dallasról és a Houston Dynamo FC-ről is, de azért igyekszünk néhány alapvető fontosságú ismertetőt átadni a két együttesről. Íme, ezeket mindenképp érdemes tudni a két csapatról, mielőtt belefogsz a fogadásba!

FC Dallas

Az FC Dallas a rangidős a két csapat közül: őket 1995-ben alapították meg. A Csapat a Major League Soccer résztvevője, mérkőzéseit a 19,096 férőhellyel rendelkező Toyota Stadionban játssza. Az FC Dallas eddig egyetlen alkalommal tudta elhódítani az MLS Kupát, erre 2010-ben került sor.

2016-ban megnyerték a Supporters’ Shield trófeát, a US Open Kupáa 1997-ben és 2016-ban is elhódították, az Észak-amerikai Bajnokok Ligájában pedig az elődöntős menetelésük volt az eddigi legjobb teljesítmény, arra a 2016-17-es szezon során került sor. A klub legendája a 99 gólos Jason Kreis, de megfordult itt egyébként Schön Szabolcs is, aki a magyar sportfogadói körökben talán nagyobb ismertségnek örvend.

1Bet Bónusz_3

Houston Dynamo FC

A Houston Dynamo csapata 2005 végén született meg, jó tíz évvel az állambéli riválisát követően. Becenevük az El Naranja, azaz a narancsosok, ami részben a klub narancssárga-fekete színeire is utal. Mérkőzéseinek a 22,000 férőhelyes Shell Energy Stadion ad otthont Houston városában. Természetesen a Dynamo is az MLS tagja, így minden évben legalább kétszer összefutnak a riválissal.

Ezeken a meccseken dől el a Texas Derby sorsa is. A Dynamo kétszeres MLS győztes: 2006-ban és 2007-ben is ők voltak Észak-Amerika legjobb klubcsapata. A US OPen Kupát 2018-ban hódították el eddig egyetlen alkalommal.

A klub történelmében a legtöbb mérkőzést Brad Davis játszotta (271 alkalommal húzta magára a narancsosok mezét), a legtöbb gólt pedig Brian Ching szerezte, ő 56 alkalommal zörgette meg az ellenfél hálóját.

A Texas Derby győztesei

Az igazán sikeres Texas Derby fogadás érdekében érdemes tisztában lenni az esélyekkel, illetve az elmúlt évek győzteseivel. Ezt hivatott ismertetni az alábbi táblázatunk, aminek segítségével a 2006 óta elérhető Texas Derby nyerteseit mutatjuk be.

ÉvGyőztesÖsszesített eredmény
2006Houston Dynamo FC2 - 1 - 1
2007Houston Dynamo FC3 - 0 - 1
2008FC Dallas0 - 0 - 3
2009Houston Dynamo FC2 - 1
2010FC Dallas1 - 0 - 1
2011Houston Dynamo FC1 - 0 - 1
2012Houston Dynamo FC1 - 0
2013FC Dallas1 - 0
2014FC Dallas1 - 0
2015FC Dallas3 - 0
2016Houston Dynamo FC1 - 1 - 1
2017Houston Dynamo FC0 - 0 - 3
2018FC Dallas1 - 0 - 2
2019FC Dallas1 - 1
2020FC Dallas2 - 1 - 1
2021Houston Dynamo FC1 - 0 - 2
2022FC Dallas1 - 0 - 1
2023??

Összesített Texas Derby statisztikák

A történelem során eddig összesen 51 Texas Derbyt, azaz FC Dallas kontra Houston Dynamo FC mérkőzést rendeztek meg. Ezek során eddig 9 – 8 arányban vezet állambeli riválisával szemben az FC Dallas csapata.

Ők nyertek meg 18 mérkőzést az 51-ből, ugyanennyi alkalommal játszottak döntetlent a csapatok. A Houston a maradék 15 mérkőzésen hozta a 3 pontot. A legnagyobb győzelem (5-0 az MLS-ben 2016. március 12-én), és a leghosszabb győzelmi sorozat (zsinórban hét győzelem 2013 és 2015 között) rekordjával is az FC Dallas csapata büszkélkedhet.

Labdarúgó stadion 6

Texas Derby fogadási piacok

Hogy minél jobban menjen a Texas Derby fogadás, érdemes megismerkedni néhány fontos fogadási piaccal. Ezek közül az 1X2-t nem is emelnénk most ki külön, hiszen gyakorlatilag mégis csak az minden foci fogadás alapja. Mi most három további piacot szeretnénk bemutatni. Ezeket kamatoztatva szép összegeket nyerhetsz majd a Texas Derby fogadásaiddal – ehhez pedig előre is sok sikert kíván neked a szerkesztőségünk.

 1. Alatt/fölött. Kétesélyes fogadási piacról van szó, amivel remek nyerési esélyeid vannak, persze csak akkor, ha nagyon szerencsés vagy, vagy ha elvégzed a kötelező házi feladatot. Elemezd ki a résztvevő csapatok teljesítményét, védelmét, támadásait, góljait, vond le a megfelelő következtetéseket és hozd meg a helyes döntést. Aztán már csak a szerencsén múlik, ha a kutatómunkát nem spóroltad meg.
 2. Dupla esély. A dupla esély a kockázatot kevésbé vállaló játékosok kedvence. Ennek ugyanis a lényege, hogy a három lehetséges kimenetelből (hazai csapat nyer, döntetlen, vendég csapat nyer), kettővel is nyersz. Persze ez az oddsokon is látszik, alacsonyabb a nyeremény, de biztosabb.
 3. Pontos eredmény. Ez pedig a Dupla esély ellentéte: itt a kockázat sokkal nagyobb, a nyeremény esélye sokkal rosszabb, viszont a mennyisége ezerszer jobb. A magasabb oddsok miatt vonzó fogadási piac lehet, de ehhez tényleg szerencse kell. Tökéletesen trafáld telibe a meccs végeredményét, aztán pedig tiéd is lehet a jutalom.

Texas Derby élő közvetítés HD minőségben

A Texas Derby mérkőzéseit Magyarországon a tévé sajnos kirtán közvetíti, és amikor mégis, akkor is lehetetlen időpontban az időzónáknak köszönhetően. Így is tudod nézni azonban a Houston Dynamo sv FC Dallas rangadókat, persze csak ha regisztrálsz egy megbízható online sportfogadás oldalon.

Tedd meg a befizetésedet és már elérhetővé is válik az élő közvetítés lehetősége – feltéve persze hogy kínál ilyet az oldal. Szerencsére több internetes bukmékernél is vannak hasonló szolgáltatások. Nálunk mindet megtalálhatod, és akár már ma regisztrálhatsz náluk. Ezt követően pedig akár élőben is fogadhatsz majd a Texas Derbyre!

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Összefoglalás

Ez lett volna összefoglaló cikkünk, amiből remélhetőleg mindent meg is tudtál, amit cska tudni szerettél volna a Texas Derby fogadással kapcsolatban. Ebben bemutattuk a legfontosabb történelmi tényeket és adatokat mind az FC Dallas, mind pedig a Houston Dynamo FC csapataival és legjobb játékosaival kapcsolatban.

Statisztikát is bemutattunk, és azt is, hogy melyik évben ki nyerte a Texas Derbyt, és természetesen azt is megmutattuk, hogy mi alapján számítják a győztest. Már csak az maradt hátra, hogy a kedves olvasóink beregisztráljanak a legjobb online sportfogadás oldalakra, befizessenek a számlájukra, és megtegyék tétjeiket – akár a Texas Derbyre is.

Utolsó frissítés: 14/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek a Texas Derby fogadások és előrejelzések, akkor a legjobb helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli