Vitorla fogadás – Top 10 oldalak 2023

A vitorlázás világszerte egy nagyon népszerű sportág, és a magyar sportolók és fogadók körében is egyre inkább népszerű. Ez pedig azért van így, mivel ez egy nagyon érdekes sportág, amelyhez remek fogadási lehetőségek is társulnak. Ha még soha nem jártál egy ilyen hajó közelében, akkor lehet, hogy elsőre kicsit ijesztőnek tűnhet ez a világ.

Azonban ez az érzés nem fog sokáig tartani, hiszen gyorsan át fogod látni, hogy hogyan is működik a vitorlás világ és az ahhoz kapcsolódó fogadások. Ebben az útmutatóban mindent megtalálsz, amit tudnod kell, beleértve a sportág és a fogadási piacok magyarázatát, valamint néhány tippet arra vonatkozóan, hogyan tudod a lehető legjobb fogadásokat megkötni.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Vitorlázás alapjai

Az bizonyára mindenki számára egyértelmű, hogy a vitorlázás esetében egy olyan sportról van szó, amelynek a során a résztvevők különféle típusú hajókon versenyeznek egymással. A kikötés az, hogy csak olyan hajók indulhatnak, amelyeket kizárólag a szél ereje hajt. A verseny történhet egyéniben, párosban, illetve csapatban is. A versenyek között pedig megkülönböztethetünk távolsági és sebességi futamokat. 

A legjobb sportok

A legtöbb vitorlásversenyen egy kiválasztott pályán vagy pontról pontra versenyeznek. A futamoknak sokféle típusa van, többek között lehetnek tengeri, vagy éppen part menti versenyek, tavi versenyek, de akár világ körüli futamok is. Ahhoz, hogy belevágj a fogadásokba, ennél több alapvető ismeretre nem is lesz szükséged, hiszen a versenyeket ezen információk birtokában fogod tudni követni.

Ha jobban szeretnél belelátni a vitorlás világban, akkor nincs más dolgod, mint hogy figyelemmel kísérd a futamokat, hiszen így egyre jobban megérted majd azt, hogy milyen tényezők hogyan befolyásolják az egyes hajók teljesítményét.

A legismertebb vitorlás versenyek

Magyar zászló

Évente számos nagy vitorlásversenyt rendeznek. Ezek közül a magyar fogadók számára talán a Kékszalag a legismertebb. Ennek során a versenyzőknek maximum három nap alatt kell megkerülniük a Balatont annak érdekében, hogy kiderüljön, melyik a leggyorsabb hajó.

Természetesen nemcsak az összesített címért harcolnak az indulók, hiszen minden hajóosztálynak meglesz a saját nyertese is. A nemzetközi vizeken pedig számos versenyt rendeznek. A tavi versenyek például Európa-szerte jellemzőek. Az egyik legnagyobb világverseny pedig az America’s Cup, amely világ egyik legrangosabb hajóversenyének számít, és ez a legrégebbi létező nemzetközi sport trófea is. 

A naptár másik csúcspontja az évente megrendezett Sydney Hobart Yacht Race. Ennek házigazdája az ausztrál Cruising Yacht Club of Australia, és a világ egyik legnagyobb kihívást jelentő vitorlás versenyének tartják. A verseny időtartama mintegy másfél nap, és a valaha volt leggyorsabb célba érkezés egy nap, kilenc óra és 15 perc volt.

Okostelefon és táblagép HotBet
Élvezze a mobil fogadást

Minden évben egyre több versenyző vesz részt rajta, általában jóval több mint százan. A legénységek a „line honor” címért versenyeznek, amelyet az a hajó kap, amelyik elsőként ér célba. Ez szinte mindig a legnagyobb és legújabb hajó lesz.

Ezek mellett számos további fontos vitorlásverseny létezik. A vitorlázás például az olimpiai játékok állandó szereplője, és számos szakágat foglal magában, mint például az egyszemélyes dingi, a kétszemélyes dingi, a skiff és a vegyes többtestű.

Olimpiát négy évente rendeznek, de ezen kívül számtalan rendszeres, gyakrabban megrendezésre kerülő verseny is létezik. Ilyen például a Cowes Week, amelyre az Egyesült Királyságban kerül sor mintegy 1000 hajó és 8500 vitorlázó részvételével. Németországban kerül sor a Keil Week versenyre, amelyre hasonló számok a jellemzőek, és ott van még a Barcolana, az IRC/ORC világbajnokság és még sok más.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Fogadás a vitorlázásra

A vitorlázás népszerű a szerencsejátékosok körében, hiszen számos fogadási lehetőséget kínál. Ez pedig azt jelenti, hogy a különböző versenyeken általában sokféle fogadási lehetőség várja a játékosokat. Az alábbiakban bemutatunk egy rövid magyarázatot a legnépszerűbb fogadási típusokról.

 • Győztes – A győztes fogadás mindig a legnépszerűbb és legkönnyebben megérthető fogadási típus. Ebben az esetben egyszerű dolgunk van. Arra kell ugyanis fogadni, hogy ki, azaz melyik hajó vagy éppen csapat fogja megnyerni a futamot.

  A vitorlázás fogadás esetében azonban nem árt figyelembe venni néhány sajátosságot. Különösen igaz ez akkor, ha hosszabb versenyről van szó. Ezeken a versenyeken ugyanis a verseny egésze helyett inkább egyes szakaszokra érdemes fogadni fogadni, és megfontolni a végső eredményre való tippelést.
 • Fej-fej mellett fogadás – Ezen a piacon két hajó kerül párosításra. Egyszerűen csak ki kell választanod azt, hogy szerinted szerint melyik fog jobban teljesíteni. Nem számít, hogy az általad kiválasztott hajó hol végez a versenyben, amíg megelőzi azt, amelyikkel párosítva lett.
 • Helyezés – Ez egy kiváló fogadás, ha úgy gondolod, hogy egy verseny nagyon szoros lesz. Ebben az esetben csak arra fogadsz, hogy egy hajó vagy egy csapat az első három helyen végez. Nem kell megadni, hogy melyik pozíciót fogja végül elérni, így ez egy fantasztikus fogadás, ha nem tudsz választani két vagy három résztvevő között.
Vitorla fogadás
 • Fogadás háromra – Ez a fogadási piac hasonlít az előzőhöz egy nagy különbséggel. Ebben az esetben ugyanis arra kell tippelni, hogy melyik három hajó végez majd az első három helyen. Mivel a sorrendet nem kell megadni, így viszonylag rugalmas fogadásnak számít. 
 • Hendikep fogadás – Az ilyen fogadások esetében a fogadóirodák megpróbálják kiegyenlíteni az esélyeket, és mesterségesen csökkentik az jobb csapat előnyét. Ezzel az a céljuk, hogy az esélytelenebb résztvevőre is érkezzenek fogadások.

  Ebben az esetben a hendikep vonatkozhat például az időre. Ilyenkor az egyik hajó kaphat 20 másodperc előnyt, a másik pedig 20 másodperc hátrányt. Ez a mesterséges előny és hátrány pedig befolyásolhatja azt, hogy végül mi lesz a fogadás eredménye.
 • Fölött / Alatt – Ebben az esetben a fogadóiroda megad egy fogadási szempontot, és arra kell fogadni, hogy a futam végén a versenyzők az alatti, vagy éppen feletti pontszámot érnek-e el. Vonatkozhat ez a fogadás például arra, hogy egy hajó a megadott időnél gyorsabban, vagy éppen lassabban fog-e célba érni. 
 • A verseny egészére vonatkozó fogadások – Ezek az úgynevezett outright fogadások a végső eredményekre vonatkoznak. A legismertebb a sorozat végső győztesének a megtippelése. Az olimpiai játékok előtt például gyakran lehet fogadni arra, hogy melyik ország nyer érmet, vagy hogy az egyes országok hány érmet szereznek.
 • Proposition fogadások – A vitorlásversenyekre gyakran nagy választékban állnak rendelkezésre a proposition fogadások. Ezek gyakran rendkívül változatosak, és a többek között azt lehet megtippelni, hogy elsüllyed-e egy hajó, mekkora előnnyel nyer a győztes hajó, ki éri el az első ellenőrző pontot stb. 
 • Élő fogadások – Ennél a fogadási típusnál nem a futam kezdete előtt lehet tippelni, hanem közben is, amikor már zajlik a verseny. Általában minden fentebb említett fogadási lehetőség megtalálható, de természetesen a szorzók mások lesznek, hiszen tükrözik az aktuális eseményeket. 
HotBet Bónusz

A vitorlázás fogadás során figyelembe veendő szempontok

A vitorlázás fogadás egy rendkívül izgalmas időtöltés. Mint minden sportfogadás esetében, természetesen itt vannak olyan dolgok, amelyeket nem árt figyelembe venni. Az egyik ilyen a statisztikák fontossága. Fontos tehát, hogy utánajárj annak, hogy korábban mik történtek, hiszen ezek ismerete javíthatja az esélyeidet. 

A vitorlázás során ráadásul nagyon sok mindent figyelembe kell venni a fogadások során. Először is, fontos, hogy milyen hajóra fogadsz. Nézd meg a hajóosztályt, illetve azt, hogy az általad választott hajó milyen eredményeket ért el korábban. Az is fontos lehet, mind a régebbi, mind az új hajók esetében, hogy ki gyártotta a hajót, és mi volt a célja vele. 

Természetesen nem árt a csapatok, illetve az egyes vitorlázók teljesítményének is utánajárni. Nézd meg, hogy hogyan teljesítettek a korábbi versenyeken, illetve, hogy mostanában mi történt velük, milyen formában vannak. 

Végül pedig ne feledkezz el arról, hogy a vitorlázás egy olyan sportág, ahol az időjárás nagy hatással van az eredményekre. Mindig nézd meg azt, hogy a versenyen milyen időjárás várható, és járj utána annak, hogy az adott hajó, illetve a legénysége korábban hogyan teljesített hasonló körülmények között.

Ha pedig igazán komolyan gondolod a vitorlázás fogadást, akkor érdemes folyamatosan követni a versenyeket, illetve az általad választott hajó és csapat teljesítményét. Így a fentiek ismerete nem igényel majd nagyobb erőfeszítést, hiszen minden fontos ismeret birtokában leszel, amelyek segíthetnek a lehető legjobb fogadások megjátszásában. 

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Összegzés

A vitorlázás egy rendkívül érdekes és összetett sportág, amely izgalmas fogadási lehetőségeket is kínál. Ahhoz azonban, hogy igazán sikeres legyél benne, nem árt ismerni a sportágat, és a fogadások sajátosságait. Az útmutatónkból minden alapvető ismeretet megszerezhettél ahhoz, hogy belevágj ebbe a fogadásba. 

Utolsó frissítés: 24/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek a Vitorla fogadás tippek, akkor a legjobb helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli