Challenger Pro League fogadás – Top 10 oldalak 2023

A Challenger Pro League a belga labdarúgó bajnoki rendszer második legmagasabb osztálya, amelyet 2016-ban hozott létre a Belga Királyi Labdarúgó Szövetség. Annak ellenére, hogy nem a legmagasabb osztályról van szó, mégis rendkívül versenyképes bajnokságnak mondható, amely rengeteg izgalmat tartogat a nézőknek, sőt, azoknak is, akik fogadásokat szeretnének kötni a mérkőzésekre, illetve a bajnokság egészére.

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk azt, hogy mit érdemes tudni erről a bajnokságról, illetve annak a mérkőzéseiről. Ezt követően megnézzük a legfontosabb fogadási piacokat, valamint szó lesz arról is, hogy mire érdemes figyelni a fogadások során. 

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

A Challenger Pro League bemutatása 

A Challenger Pro League bajnokságot 2016-ban hozták létre a belga másodosztály utódjaként, miután a belga labdarúgó bajnokságok rendszerét átalakították. Ennek során a profi klubok száma 24-re, a labdarúgó piramis második szintjén pedig 8 csapatra csökkent.

A belga másodosztály 1973-tól 2016-ig tartó korszakában a másodosztály győztese és a rájátszás győztese feljutott az első osztályba. 2016-tól a másodosztály győztese számára azonban már nem garantálják a feljutást.

A legjobb sportok

A bajnokság két 15 mérkőzésből álló periódusra oszlik. Az egyes időszakok győztesei döntőben mérkőznek meg egymással. Ha egy csapat mindkét periódust megnyeri, akkor nem kell döntőt játszania, és automatikusan feljut a legmagasabb osztályba. Az is előfordulhat, hogy valaki a pontok alapján az élen végez, viszont nem nyeri meg az egyik periódust sem. Ebben az esetben a feljutás sem lehetséges a számára.

A bajnokság felépítése

Magyar zászló

A Challenger Pro League működése folyamatosan változik, amely a foci fogadásokat is érintheti. A következőkben bemutatjuk, hogy hogyan alakult a bajnokság működése az elmúlt időszakban. A 2016-os indulástól 2020-ig a szezon két különálló bajnokságból állt, amelyben mind a 8 csapat kétszer játszott egymással.

A két verseny győztesei kétfordulós rájátszásban mérkőztek meg egymással, amelynek győztese bajnok lett, és feljutott a belga első osztály A csoportjába. A fennmaradó csapatok esetében 2019-ig az első három csapat, a feljutó csapat kivételével, a belga első osztály A 7-15. helyén végző csapatokkal játszott együtt a rájátszásban az UEFA Európa Ligába való bejutásért.

A fennmaradó négy csapat kieséses rájátszást játszott, az utolsó csapat pedig a belga első amatőr osztályba került vissza. 2019-től az első hat csapat mindegyike részt vett az Európa Liga rájátszásába, beleértve a feljutó csapatot is, és csak az utolsó két csapat játszott kiesési rájátszást, amelyben ötször játszottak egymás ellen.

A 2020-21-es és a 2021-22-es szezonban már nem két külön bajnokság volt, hanem egy négyszeres körmérkőzéses bajnokság, amelyben minden csapat négyszer játszott egymással.

A szezon végén az első helyezett csapatot bajnokká avatták és feljutottak, míg a második helyezett csapat kétfordulós feljutási rájátszást nyert a belga első osztály A 17. helyezettje ellen a feljutásért a legfelsőbb osztályba. Az utolsó helyen végző csapat a belga az amatőr bajnokságba esett vissza. 

Okostelefon és táblagép 1Bet_4

A 2022-23-as szezontól a bajnokság 12 csapatosra bővült, mivel ettől a szezontól kezdve az U23-as csapatok már nem játszanak külön bajnokságban, hanem csatlakoztak a rendes bajnoksághoz. A bővítéshez igazodva ismét megváltoztatták a bajnokság formátumát. Ekkortól ugyanis minden csapat egy rendes körmérkőzést játszik, ami összesen 22 mérkőzést jelent.

Ezt követően után a liga két részre oszlik, a legjobb 6 csapat a feljutásért küzd, míg az utolsó 6 csapat szintén egymással találkozik, de azzal a céllal, hogy ne végezzenek az utolsó helyen, mivel ez a csapat kiesik. Feljutási/kiesési rájátszást már nem rendeznek, csak a szezon végén az első és az utolsó csapat cserél ligát. 

A 2023-24-es szezontól azonban újabb változás várható, hiszen a liga 16 csapatosra bővül majd. Ettől a szezontól kezdve az U23-as csapatok már nem játszanak külön bajnokságban, hanem csatlakozni fognak az alapszakaszhoz.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Challenger Pro League fogadási piacok

Ahogy az a magasabb szintű nemzeti bajnokságok esetében minden esetben igaz, úgy a Challenger Pro esetében is elmondható, hogy rengeteg fogadási lehetőség várja a játékosokat. Természetesen nem hiányozhatnak a mérkőzésre való fogadások, mint ahogy a hosszabb távú piacok sem, amelyek keretében a liga egészére lehet fogadni. Az alábbiakban megnézzük azokat a fogadásokat, amelyek az egyes esetekben a legnépszerűbbek.

Mérkőzésre történő fogadások

A rengeteg féle mérkőzésre való fogadás közül a következők a legnépszerűbbek a Challenger Pro League esetében.

A mérkőzés végeredménye – Ez a fogadási lehetőség nem hiányozhat egyetlen ligából sem. Ez ugyanis lehetővé teszi azt, hogy az egyes mérkőzések eredményeire fogadjunk, általában háromesélyes fogadás formájában. Tippelhetünk tehát a hazai, vagy éppen a vendég csapat győzelmére, de arra is, hogy a rendes játékidő eredménye döntetlen lesz. 

Gól / nincs gól – Ebben az esetben arra kell fogadást kötni, hogy a rendes játékidőben mindkét csapatnak sikerül-e gólt szereznie. Ha úgy gondoljuk, hogy ez meg fog történni, akkor a Gól opciót kell választani. Ha azonban a tippünk az, hogy ez csak az egyik csapatnak sikerül, vagy éppen egyiknek sem, akkor a Nincs gól opcióra kell fogadást kötni.

Fölött / alatt fogadások – Ez egy rendkívül népszerű fogadási forma, hiszen nem kell túl mélyreható ismeretekkel rendelkezni hozzá az adott mérkőzésről. Ebben az esetben ugyanis a fogadási iroda megad egy értéket egy kiválasztott szempont szerint, amely lehet akár a gólok, vagy éppen a sárga lapok száma. A fogadók feladata pedig az, hogy a tényleges eredmény ez alatt a szám alatt, vagy pedig felett lesz-e. 

Hendikep fogadások – Ma már a legtöbb mérkőzéshez kínálnak hendikep fogadásokat is. Ez egy olyan speciális fogadási forma, amelynek a keretében az online bukmékerek a fogadások során valamilyen speciális előnyt adnak a kevésbé esélyes csapatnak. 

1Bet Bónusz_3

Bajnokságra történő fogadások

A Challenger Pro League esetében természetesen a bajnokság egészére is lehet fogadni. Ebben az esetben a következők szoktak a legnépszerűbb lehetősége lenni. 

A bajnokság győztese – Ez egy izgalmas, bár nem egyszerű fogadási lehetőség. A feladat látszólag egyszerű, hiszen nincs más dolguk a játékosoknak, mint hogy megpróbálják kitalálni azt, hogy melyik csapat lesz a bajnokság nyertese. Ez azonban egy ilyen változó liga esetében nem könnyű, és nagyon sok tudást igényel. 

A bajnokság gólkirálya – Egy szintén népszerű fogadási lehetőség annak a megtippelése, hogy melyik lesz az a játékos, amelyik a legtöbb gólt szerzi a bajnokság ideje alatt.

A Challenger Pro League esetében az adja a nehézséget, hogy nem az élcsapatokról van szó, így talán a játékosok, illetve azok korábbi teljesítménye is kevésbé ismert. Persze arra mindig van lehetőség, hogy alaposan utánajárjunk a szükséges információknak, és ez alapján megpróbáljunk kitalálni azt, hogy ki lesz a gólkirály. 

Kiesés – Ahogy azt a cikkünk elején bemutattuk, a Challenger Pro League esetében is vannak kieső csapatok. Arra pedig fogadást is lehet kötni, hogy szerintünk melyik lesz a csapat, amely egy gyengébb bajnokságban folytathatja a játékot. Természetesen ezt a lehetőséget minden csapat szeretné elkerülni, így egészen biztosan nem könnyű ez a fogadás. 

Labdarúgó stadion 9

Hasznos tippek a Challenger Pro fogadásokhoz

Ahhoz, hogy igazán jó fogadásokat kössünk, számos dolog van, amit figyelembe kell venni. Ez természetesen a Challenger Pro League esetében is igaz. Nem szabad elfeledkezni arról, hogy csak akkor lehet esély a nyertes fogadásokra, ha a játékosok elvégzik a házi feladatukat, és alaposan felkészülnek a tippelésekre. Ehhez többek között az alábbi tanácsokat érdemes figyelembe venni. 

Folyamatosan kövesd nyomon a bajnokság eseményeit! – Egy olyan versenyképes ligában, mint a Challenger Pro League, nagyon fontos, hogy folyamatosan kövesd nyomon, hogy mi történik az egyes mérkőzések során. Ez akkor is lényeges, ha nem szeretnél az adott csapatokra fogadni. Egy-egy meccs eredménye, különösen, ha az az előrejelzések alapján váratlannak számít, a teljes bajnokság állását befolyásolhatja. 

Figyeld a híreket! – Természetesen nemcsak a mérkőzésekkel kapcsolatban kell képben lenned. Érdemes követni az egyes csapatokkal, klubokkal, illetve játékosokkal kapcsolatos híreket is. Ezekből ugyanis megtudhatod, hogy van-e olyan tényező, amely hatással lehet a bárkinek a játékára. 

Hasonlítsd össze az oddsokat! – Mielőtt belevágnál egy sportfogadásba, minden esetben járj utána annak, hogy az egyes sportfogadási oldalak milyen szorzókat kínálnak. Előfordulhat ugyanis, hogy nagyobb különbségek is vannak. Ilyen esetben érdemes a nagyobb oddsot kínáló szolgáltatót választani. 

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Összegzés

Ha igazán izgalmas fogadásokat szeretnél kötni, akkor érdemes megnézni a belga Challenger Pro League kínálta lehetőségeket. Itt ugyanis hatalmas harc folyik azért, hogy egy-egy csapat feljusson a premier ligába. Ezzel együtt pedig a fogadási lehetőségek is rengeteg izgalmat hordanak magukban mind az egyes mérkőzések, mint pedig a teljes bajnokság esetében. 

Utolsó frissítés: 10/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek a Challenger Pro League fogadások és előrejelzések, akkor a legjobb helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli