Serie D fogadás – Top 10 Oldalak 2023

A Serie D a félprofi labdarúgás legmagasabb szintje Olaszországban. Az olasz bajnoki rendszer negyedik szintjének számít, amely a harmadik profi liga, a Serie C alatt helyezkedik el. Bár nem teljesen profi futballról van szó, mégis sokan követik ennek a bajnokságnak az eseményeit és sokan fogadnak is rá. Ez pedig annak köszönhető, hogy rendkívül izgalmas mérkőzések zajlanak ebben a ligában, amelynek a tétje is nagy.

A legjobbak ugyanis akár a Serie C-be is bekerülhetnek, sőt az Olasz Kupában, azaz Coppa Italia bajnokságban is megmutathatják a tudásukat. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a legfontosabb információkat, amelyeket érdemes tudni a Serie D ligáról, illetve az azzal kapcsolatos fogadási lehetőségekről. 

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Mit kell tudni a Serie D bajnokságról?

A Serie D rendkívül hosszú múltra tekint vissza. Az olasz bajnokságban azonban ez a kategória egészen sokáig nem is létezett. Egészen addig, amíg 1948-ban a bajnokság 3. osztályát (a mai Serie C) működtető három ligát át kellett szervezni a regionális csapatok egyre növekvő száma miatt.

Ekkor született az a döntés, hogy a kevésbé jól teljesítő csapatokat nem a regionális bajnokságokba küldik vissza, hanem létrehoznak számukra egy félprofi bajnokságot. A Serie C-be kerültek tehát a korábbi 3. osztály legjobbja. A többiek pedig az újonnan létrehozott Promozione-hoz csatlakoztak, amely 1952-ben IV Serie-re (negyedik osztály), majd 1959-ben Serie D-re változtatta a nevét.

A legjobb sportok

1959-től a Serie D bajnokságban minden játékosnak a félprofi státuszt kellett választania. A bajnokság így a Lega Pro részévé vált. A Serie D-t 1981-ben szervezték újra, amikor a bajnokságok számát csökkentették. A liga neve Interregionalra változott. A játékosok elvesztették a félprofi státuszt, és amatőrökké váltak. A 2000-es években aztán újra megkapta az eredeti nevét a bajnokság, és azóta a mai formájában működik. 

A Serie D felépítése

Az 1990-es évek eleje óta a Serie D 162 csapatból áll, amelyek 9 regionális divízióra (Gironi) oszlanak. Ezek általában 18 csapatból állnak, és földrajzilag vannak felosztva a következők szerint:

 • Girone A – Aosta-völgyi, piemonti, liguriai és lombardiai csapatok.
 • Girone B – Lombardia és Veneto csapatai.
 • Girone C – Friuli-Venezia Giulia, Trentino-Alto Adige/Südtirol és Veneto csapatai.
 • Girone D – Emilia-Romagna, Toszkána és Veneto csapatai.
 • Girone E – Lazio, Toszkána és Umbria csapatai.
 • Girone F – Abruzzo, Lazio, Marche és Molise csapatai.
 • Girone G – Lazio és Szardínia csapatai.
 • Girone H – Apulia, Basilicata és Campania csapatai.
 • Girone I – Calabria, Campania és Szicília csapatai.
BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Továbbjutás a Serie D-ből

Magyar zászló

Az egyes osztályok első helyezett csapata minden évben feljut a Serie C-be. Ehhez pedig hozzájárul az természetesen, hogy a Serie C utolsó helyezettjei a Serie D-ben folytathatják.

Ha egy újonnan feljutott Serie D csapat nem felel meg a követelményeknek, akkor a Serie D osztályának második helyezett csapatát kérik fel a megüresedett hely betöltésére. Ennek hiányában a harmadik helyezett csapat töltheti be a megüresedett helyet, és így tovább.

Az elmúlt években jellemző volt, hogy egy vagy több csapat általában nem teljesítette a részvételhez szükséges szabályozási vagy pénzügyi követelményeket. Ez általában üres helyeket teremt, amelyeket a nyári pihenőidőszakban, az új szezon szervezésekor hirdetnek meg. Látható tehát, hogy a bajnokság összetétele sokszor az utolsó pillanatig kétséges, így számos meglepetés érhet ebben a ligában. 

A Serie D rájátszása

A rájátszást az alapszakasz végén rendezik, és az egyes osztályok másodiktól az ötödik helyezett csapatai vesznek részt benne. Az első két fordulóban a magasabb osztályba sorolt csapat otthonában játszanak egymérkőzéses kieséses mérkőzéseket.

A döntetlennel végződő mérkőzések esetében hosszabbításban döntenek. A 2007-08-as szezon óta, ha a hosszabbítás után is döntetlen a mérkőzés, a magasabb osztályba sorolt csapat a győztes, így büntetőpárbajra nem kerül sor.

Az első fordulóban minden divízióban az 5. helyezett csapat a 2. helyezett csapattal, a 4. helyezett csapat pedig a 3. helyezett csapattal mérkőzik meg. A második fordulóban a két győztes játszik egymással. A második forduló végén minden osztályból egy csapat jut tovább.

Okostelefon és táblagép HotBet
Élvezze a mobil fogadást

A kilenc régiós győztest három hármas csoportba sorolják, és a saját csoportjukban lévő csapatok mindegyikével egyszer játszanak. A három csoport győztes kvalifikálja magát a rájátszás elődöntőjébe. 2007-08 óta a Coppa Italia Serie D győztese kvalifikálja magát a 4. elődöntőbe. Az elődöntő kétmérkőzéses, és a győztesek egy semleges helyszínen játszott egymeccses döntőbe jutnak.

A rájátszás eredményei alapján a liga kap egy listát, amelyből kiválaszthatja a Serie C-ben megüresedett helyek betöltésére alkalmas csapatokat. Az ezzel a módszerrel feljutó csapatok száma évről évre változhat; 2007-08-ban például a rájátszás első 5 helyezettjét választották ki a megüresedett helyek betöltésére, 2006-07-ben azonban nem volt szükség a megüresedett helyek betöltésére.

A kieséses szakaszok kijátszása

Az alapszakasz befejezése után az egyes osztályok utolsó helyezett csapatai kétfordulós sorozatot játszanak. A győztesek a következő szezonban is a Serie D-ben maradnak. A két vesztes kiesik az Eccellenzába, az alatta lévő regionális amatőr ligába. Minden osztályban összesen 4, a bajnokságban összesen 36 kieső van.

HotBet Bónusz

Fogadás a Serie D fő piacaira

Annak ellenére, hogy egy nagyon nagy bajnokságról van szó, sajnos a Serie D esetében a fogadási piac nem olyan összetett, mint az élvonalbeli ligák, vagy éppen a nemzetközi futball esetében. Ennek ellenére azért akad bőségesen fogadási piac, legalábbis a legnépszerűbbek általában megtalálhatóak.

Ez pedig azt jelenti, hogy mindenki találni fog olyan fogadási lehetőséget, amely megfelel a számára. Ebben a bajnokságban például kevésbé fontos fogadási piac, hogy ki lesz a legjobb gólszerző, vagy más ante-post fogadások, annál nagyobb szerepet kapnak viszont az egyes mérkőzésekre való fogadások. 

Fogadási lehetőségek

Az alábbiakban azokat a fogadási piacokat mutatjuk be, amelyek a leginkább elterjedtek és népszerűek a Serie D fogadások során. Mivel ez bajnokság eléggé összetett, így a fogadók általában a mérkőzésekre való fogadásokat keresik, például a következőket:

Háromesélyes fogadás – Ebben az esetben azt kell megtippelni, hogy valamelyik csapat nyerni fog, vagy éppen döntetlen lesz az eredmény. Ez egy különösen jól használható fogadási forma, különösen azért, mivel a régiós csapatok eredményeit sokan jól ismerik, így könnyebb megjósolni az eredményeket is. 

Gól/Nincs gól – A hagyományos fogadások közül érdemes megemlíteni a gól/nincs fogadást, amely szintén nagyon népszerű a Serie D-ben. Ebben a fogadásban a „gól” eredmény azt jelzi, hogy mindkét csapat szerzett legalább egy gólt, a „nincs gól” pedig azt jelzi, hogy ez legalább az egyiknek nem sikerült.

Bajnokok Ligája fogadás

 

Alatt / felett – Ez szintén egy alap fogadási formának számít. A Serie D Alatt/ felett fogadásoknak számos változata van attól függően, hogy melyik fogadási irodát választod. 

Pontos eredmény – Ebben az esetben nem kis feladatra vállalkoznak a fogadók, hiszen azt kell megtippelniük, hogy mi lesz a mérkőzés pontos eredménye a 90 perces fő játékidő alatt. Annak ellenére, hogy ez egy nehéz fogadásnak számít, mégis rendkívül elterjedt és sokak kedvence. 

Páros / Páratlan – A páratlan/páros fogadások egyszerűen a mérkőzésen szerzett gólok (páratlan vagy páros) számára vonatkoznak. Nyilván nagyon kiegyenlítettek az oddsok, enyhe előny az „egyenlőségnél”, tekintve, hogy 0-0-ról indulnak a meccsek.

Hasznos tippek a Serie D fogadásokhoz

Mint minden labdarúgó fogadásnál, a Serie D esetében is igaz, hogy a fogadásokhoz megfelelő ismeretekkel kell rendelkezni. Többek között a következőkre érdemes figyelni. 

Figyeld a tabella állását és a legfrissebb eredményeket! – A Serie D-ben a csapatok teljesítménye általában kevésbé állandó, mint a magasabb szintű ligák esetében. Míg a rangsorszámok segíthetnek megérteni a különböző csapatok közötti erőviszonyokat, addig az elmúlt hetek eredményei segítenek feltárni állapotukat.

Olvass híreket! – A Serie D csoportköréről szóló hírek elengedhetetlenek ahhoz, hogy megtudjuk, hogy mik a bajnoksággal kapcsolatos elvárások és előrejelzések. 

Hasonlítsd össze az esélyeket! – Az oddsok összehasonlítása fontos mind a potenciális nyeremények növelése, mind az új fogadási lehetőségek felfedezése érdekében. Nem minden fogadóiroda kínálja ugyanis ugyanazokat a piacokat, ezért érdemes résen lenni. 

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Összegzés

A Serie D egy rendkívül izgalmas bajnokság, már csak azért is, mivel ebben a félprofi ligában nem várhatjuk ugyanazt az egyenletes teljesítményt, mint a magasabb szinteken. Ez pedig azt jelenti, hogy az itt megrendezett mérkőzések rendkívül sok izgalmat tartogatnak, amelyek természetesen a fogadásokra is hatással vannak.

Ha pedig a Serie D-re szeretnél fogadni, akkor azzal is tisztában kell lenned, hogy nem árt ismerni a csapatok és az ellenfelek teljesítményt. Ez egy kicsit megnehezítheti a magyar fogadók helyzetét. Ha azonban izgalmas fogadásokra vágysz, akkor mindenképpen érdemes megnézni azt, hogy milyen lehetőségek várnak a Serie D-ben. 

Utolsó frissítés: 10/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek a Serie D fogadási tippek, akkor a legjobb helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli