Indian Premier League fogadás – Top 10 oldalak

A krikett az egyik legrégebbi sportág, amely a 16. századig nyúlik vissza. Bár egy meglehetősen hosszú múlttal rendelkező sportágról van szó, népszerűsége még ma is töretlen. Annyira, hogy az egész világon hatalmas rajongótáborral rendelkezik. Ennek megfelelően pedig természetesen a fogadási irodák kínálatából sem hiányozhat ez az izgalmas sportág.

A legtöbb online bukméker rendszeresen felveszi a krikett mérkőzéseket és bajnokságokat a kínálatába. Van azonban egy olyan liga, amely egészen biztosan nem hiányozhat egyetlen fogadási oldalról sem. Ez pedig nem más, mint az Indian Premier League, azaz az IPL. Az egészen biztosan elmondható, hogy a krikett világában ez számít a legjobb bajnokságnak, amelynek rengeteg rajongója van a világ minden táján.

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük az IPL-re való fogadást, az alábbiakban bemutatjuk a bajnoksággal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, a jellemző fogadási piacokat, illetve néhány hasznos tanácsot is adunk az IPL fogadásokkal kapcsolatban. 

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Mit érdemes tudni az Indian Premier League bajnokságról?

Az Indian Premier League az egyik legnépszerűbb T20 krikett bajnokság a világon, amelyet az indiai krikett szövetség szervez meg. Az első IPL-tornát 2008-ban rendezték meg, azóta pedig az egyik legmeghatározóbb eseménnyé vált az indiai sportéletben. Az IPL minden évben április és május hónapokban zajlik, és a legjobb játékosok Indiából és a világ minden tájáról részt vesznek rajta.

Az IPL formátuma a T20, amely a hagyományos krikett egy rövidített formája. Egy T20 meccs tíz-tíz játékosból álló két csapat között zajlik, és mindkét csapatnak 20-20 overs-ben kell védekeznie és támadnia. Az overs olyan krikett fordulókat jelent, amelyek során a dobó csapat tagjai felváltva dobják a labdát, míg a másik csapat játékosai megpróbálják minél több pontot szerezni a labda ütésével és futással.

A torna összesen 8 csapattal zajlik, akik mindegyike az India különböző városait képviselik. Ezek a csapatok az alapszakaszban játszanak először egymással, majd a négy legjobb csapat kvalifikálja magát a rájátszásba.

A legjobb sportok

A rájátszásban az első két csapat közötti mérkőzésen a győztes közvetlenül a döntőbe kerül, míg a vesztesnek egy másik mérkőzésen kell bizonyítania magát a döntőbe jutásért. Az IPL döntője az év legnagyobb krikett eseménye, és rengeteg rajongó várja izgatottan.

Az IPL-ben jelenleg nyolc csapat vesz részt, mindegyikük egy indiai várost képvisel. Az első IPL-ben résztvevő csapatok a következők voltak: Chennai Super Kings, Delhi Daredevils, Kings XI Punjab, Kolkata Knight Riders, Mumbai Indians, Rajasthan Royals, Royal Challengers Bangalore és Deccan Chargers.

Azóta néhány csapat nevet változtatott vagy új nevet kapott, azonban a résztvevők száma nem változott. Az IPL-ben résztvevő csapatok népszerűsége és sikeressége változó, de az Indiai közönség általában rajong a helyi csapatokért.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

IPL fogadási piacok

Magyar zászló

Az Indian Premier League természetesen a krikket fogadási irodák kínálatából sem hiányozhat. Ebben a bajnokságban számos fogadási piac elérhető a fogadók számára.

Ezek között megtalálhatóak az egyes mérkőzésekre, illetve a bajnokság egészére vonatkozó fogadások is. Az alábbiakban bemutatunk ebből néhány példát.

 • A bajnokság győztese – Ebben az esetben a fogadók arra fogadnak, hogy melyik csapat nyeri meg az IPL bajnokságot.
 • Top ütő játékos – Itt azt kell megtippelni, hogy melyik játékos szerzi a legtöbb pontot a bajnokságban.
 • Top Bowler – Ez a fogadás arra vonatkozik, hogy melyik játékos szerzi a legtöbb pontot dobásokból a bajnokságban.
 • A mérkőzés győztese – Ez a fogadási lehetőség azoknak szól, akik egy-egy mérkőzés eredményére szeretnének tippelni. 
 • Total Runs – Ebben a fogadásba a játékosok arra tippelnek, hogy mi lesz az adott mérkőzés összpontszáma.
 • Total Wickets – Ilyenkor a fogadók arra fogadnak, hogy mekkora lesz az adott mérkőzés összesített dobása.
 • A mérkőzés játékosa – Ez a fogadás arra vonatkozik, hogy melyik játékos lesz a meccs legjobbja.
 • A dobás megnyerése: A fogadók arra tippelnek, hogy melyik csapat nyeri meg a dobást.
Okostelefon és táblagép 1Bet_4

Ez természetesen csak néhány példa a lehetséges fogadási piacok közül, amelyek az IPL-ben elérhetők. Az egyes fogadóirodák és platformok eltérő lehetőségeket kínálhatnak. Fontos azonban, hogy mindig csak megbízható, engedélyezett és szabályozott fogadóirodáknál fogadj, és mindig ellenőrizze az aktuális fogadási feltételeket és szabályokat.

Tippek az IPL fogadásokhoz

Az Indian Premier League mérkőzésekre való fogadások rendkívül izgalmasak. Nem árt azonban, hogy ha néhány szempontot figyelembe veszel akkor, amikor belevágsz az IPL fogadásokba. Az első, és talán a legfontosabb, hogy olyan sportfogadási oldalt kell választanod, amely jó hírű és tapasztalt az iparágban. Figyelj arra, hogy a választott szolgáltató teljes körűen engedélyezett legyen, illetve azt is érdemes szem előtt tartani, hogy az engedélyt egy jó hírű hatóság adja ki. 

Általában elmondható, hogy amikor az Indian Premier League meccsekről van szó, a legnépszerűbb és legkedveltebb fogadási piac a legjobb ütőjátékos. Ez az a piac, ahol a fogadók az adott mérkőzés legmagasabb futott pontjára jósolnak és fogadnak. Ez egyszerűnek és könnyűnek tűnhet, de a dolgok bonyolulttá válnak, amikor azt kell eldönteni, hogy ki lehet a mérkőzés legjobb futójátékosa.

1Bet Bónusz_3

Az IPL-ben ugyanis a világ legjobb ütőjátékosai lesznek jelen mindkét oldalon. Így egészen biztosan nem lesz egyszerű a döntés meghozatala. Éppen ezért okos döntés lehet, ha más piacokra összpontosítasz, és figyelsz arra, hogy a fogadásaidban többféle, lehetőleg magas oddsokat kínáló piacok legyenek jelen. 

Ezzel együtt arra sem árt figyelni, hogy hogyan választod ki a megjátszott fogadási piacokat. A mérkőzésre való fogadás a leggyakoribb fogadási típus, amely az IPL fogadási formátumában elérhető. Ebben az esetben, ahogyan azt fentebb is említettük, arra a csapatra kell fogadnod, amelyiknek a győzelmét jósolod a mérkőzés során.

Fogadhatsz néhány más népszerű és jövedelmező piacra is, vagy olyanokra, amelyeket könnyen megértesz, például a legjobb kapusra, az IPL bajnokság végeredményére, a legjobb mezőnyjátékosra, a mérkőzés emberére és másokra.

Emellett érdemes figyelembe vennie a fogadási esélyeket is. Ez segít megérteni, hogy milyen valószínűséggel fordulhat elő egy adott eredmény. Az oddsok a fogadás lehetséges megtérüléséről is képet adnak. Egy másik tipp, hogy használd ki a sportfogadás által kínált bónuszok előnyeit. Ez segít növelni a bankrollodat, ami azt jelenti, hogy a veszteségek során kisebb deficitet fogsz tapasztalni, a győzelmek során pedig nagyobb hozamot.

Az IPL mérkőzések során nem árt figyelni az időjárásra sem. Az időjárási körülmények ugyanis jelentősen befolyásolják a dobók és az ütők teljesítményét egy-egy Indian Pemier League meccs során. Ha az időjárás meleg és párás, az ütők nehezen fogják tudni megfelelően megfogni az ütőjüket. Ez akadályozza őket abban, hogy megfelelően üssék a labdát.

Krikett fogadás

Ráadásul a játékosok a hőség miatt fáradékonyabbak lesznek, ami miatt valószínűleg nehezebben koncentrálnak a mérkőzés alatt. Eközben a forró és párás időjárás a dobóknak kedvez. Ez azért van, mert a levegőben lévő nedvesség miatt a labda a vártnál jobban fog lendülni. Minél nagyobb a kilengés, annál nehezebb lesz az ütős játékosnak eltalálnia a labdát.

A száraz és hűvös időjárás ideális időjárási körülmény az ütőjátékosok számára. Ez lehetővé teszi számukra, hogy jobban meg tudják fogni az ütőt, és önállóbban lendíthetik azt. Ha az időjárás ködös vagy felhős, a levegőben lévő nedvesség miatt a labda jobban lendül, és ez kedvez a dobónak. Ellenőrizd tehát ezeket az időjárási tippeket, mielőtt fogadást kötnél egy adott meccsnapra.

Végül pedig nagyon fontos, hogy tanuld meg, mikor kell megállni. Ha elragadtatod magad, miközben az IPL mérkőzésekre fogadsz, akkor sokkal nehezebb lesz megállni. Ahhoz, hogy ne veszíts egyre több pénzt, mindig tartsd be a felelős szerencsejáték irányelveit. Ez azt jelenti, hogy meg kell határoznod a fogadásokra fordított pénzed költségvetési határát.

Győződj meg róla, hogy a fogadásokra fordított összeg nem befolyásolja a többi havi kiadásod, és csakis ezen a határon belül játssz. Ha azon kapod magát, hogy a fogadások túllépik ezt a limitet, azonnal hagyd abba. Egyes fogadási oldalak lehetővé teszik azt is, hogy napi vagy havi fogadási limitet állíts be, és ezt a funkciót érdemes is kihasználni. 

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

88%
ÉRTÉKELÉS

Indian Premier League (IPL) fogadás – Összegzés

Ezzel a tömör és informatív útmutatóval tehát rendelkezésedre állnak azok a legfontosabb információk, amelyek szükségesek lehetnek az IPL fogadásokhoz. Azt javasoljuk, hogy tartsd ezeket szem előtt akkor, amikor belevágsz a fogadásokba az Indian Premier League mérkőzései esetében. Emellett pedig arról se feledkezz el, hogy folyamatosan kövesd a híreket.

Sikeres krikett fogadóvá válni ugyanis nem csak abból áll, hogy kötsz egy-két győztes fogadást. Minél többet tanulsz a játékról, és minél jobban megérted, hogyan működnek az oddsok, mi az értékes fogadás, hogyan kezeld a bankrollodat, és a hazai előny fontosságát, annál tájékozottabb és sikeresebb leszel, amikor megjátszod a fogadásaidat. 

Utolsó frissítés: 11/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek az Indian Premier League fogadások és előrejelzések, akkor a legjobb helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli