eCheck fogadás – Top 10 oldalak 2023

Ha valaki szeretne belevágni a sportfogadások világában, akkor bizonyára tisztában van azzal, hogy ehhez szükség lesz pénz befizetésére is, amelyből a választott sportfogadási oldalon megjátszhatja a választott téteket.

Az online sportfogadások világában erre szerencsére ma már nagyon sokféle lehetőség van. Sokan használnak olyan hagyományos fizetési módokat, mint például a különféle banki módszerek, de néhány éve már a digitális pénzügyi megoldások is egyre jobban elterjednek.

Ennek az egyik fajtája az elektronikus csekk, azaz az eCheck. Bár Magyarországon a csekk, mint általános fizetési forma nem igazán terjedt el, mégis érdemes megismerni ezt a fizetési módot, hiszen egyre több olyan online sportfogadási iroda létezik, amelynek a kínálatában megtalálható az eCheck fizetési mód, hiszen egy könnyen kezelhető megoldásról van szó, ami rendkívül biztonságosnak is számít.

52.000 Ft bónuszt
 • Magas oddsok
 • Gyors kifizetések
 • 24/7 ügyfélszolgálat
35000 Ft bónuszt
 • Nagy bukméker
 • Gyors kifizetések
 • Több mint 25 sportág
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Nagyszámú napi fogadás
 • Fantasztikus támogatás
35000 Ft bónuszt
 • Legjobb esélyek
 • Félelmetes bónuszok
 • Nagyon népszerű
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Nagy bukméker
35.000 Ft bónuszt
 • Magas nyereményszorzók
 • Gyors kifizetések
 • Reagáló támogatás
40000 Ft bónuszt
 • Népszerű bukméker
 • Magas odds
 • Sok sportág elérhető
35000 Ft bónuszt
 • 25+ sportág
 • Gyors kifizetések
 • Félelmetes bónuszok
40000 Ft bónuszt
 • 20+ sportág
 • Magas esélyek
 • Gyors kifizetések

Hogyan működnek az e-Csekkek?

Az egyik legfontosabb tényező, ami miatt a sportfogadók az eCheck mellett döntenek az az, hogy ez a fizetési módszer rendkívül egyszerűen működik, ami azt jelenti, hogy a pénz befizetése egy sportfogadási oldalra gyerekjáték lesz. A gyakorlatban, amennyiben valaki már legalább egyszer használt csekkes fizetést, akkor egészen biztosan nem fog gondot okozni az eCheck használata sem.

A legjobb sportok

Ha azonban még nem használtál soha csekket, akkor sincs gond, hiszen egyszerűen követhetőek lesznek az oldalon megadott utasítások. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy létrehozol egy folyószámlát, amire pénzt kell helyezned. Érdemes megemlíteni azt is, hogy a eCheck számla egyik legjobb tulajdonsága az, amely a hagyományos bankszámlától elkülönül, így nagyobb biztonságot tesz lehetővé a tranzakciók során. 

Hogyan lehet eCheck számlát nyitni?

Magyar zászló

Az eCheck számla létrehozása egy rendkívül egyszerű folyamat. Ennek során regisztrálnod kell a fizetési szolgáltató oldalán. Ez pedig azt jelenti, hogy meg kell adnod a személyes adataidat, mint például a teljes neved, a címed, az e-mail címed, a telefonszámod. Ha ezzel megvagy, akkor a számlád szinte azonnal aktív lesz.

Ez pedig azt is jelenti, hogy szinte rögtön használhatod is arra, hogy pénzt helyezz el a sportfogadási számládon. A legjobb az egészben pedig az, hogy ennek a fizetési megoldásnak köszönhetően jelenleg a sportfogadóknak lehetőségük van arra, hogy a tranzakciós folyamat a sportfogadási oldalon sokkal gyorsabb és zökkenőmentesebb legyen. 

Befizetés a sportfogadási számlára az eCheck használatával

Ha még soha nem használtad ezt a bizonyos banki megoldást annak érdekében, hogy a sportfogadási számládra pénzt fizess be, akkor biztosan jó hír lesz az, hogy az eCheck használata gyors és biztonságos befizetéseket tesz lehetővé.

Arról nem is beszélve, hogy a rajtuk keresztül történő befizetések egy gombnyomással történnek, és az egész egy rendkívül egyszerű folyamat. Mielőtt digitális csekken keresztül készpénzzel töltenéd fel számládat, először is be kell jelentkezned a választott sportfogadási oldalon létrehozott felhasználói fiókodba. 

Okostelefon és táblagép HotBet
Élvezze a mobil fogadást

Ezt követően egyszerűen csak meg kell keresned a Befizetések menüpontot. Ez a legtöbb esetben a weboldalon a felső menüsorban, jól láthatóan kiemelve található meg. A következő lépés az eCheck kiválasztása a listából, és a szükséges adatok megadása.

Amennyiben már legalább egyszer kitöltöttél egy hagyományos papír alapú csekket, akkor tisztában vagy azzal, hogy a megadandó adatok között szerepel a bank neve, ahol a számlát létrehoztad, a neved és a számlaszámod, valamint a routingszám és a csekk száma.

Emellett természetesen nem szabad elfelejteni annak az összegnek a megadását sem, amelyet szeretnél befizetni az oldalra. A sportfogadóknak meg kell győződniük arról, hogy a befizetni kívánt összeg rendelkezésre áll-e az egyenlegükön, egyszerűen azért, mert ellenkező esetben a tranzakciót elutasítják.

Miután ezzel megvagy, és elindítottad a tranzakciót, az összeg néhány percen belül megjelenik a sportfogadási számlád egyenlegén. Ez pedig azt jelenti, hogy bele is vághatsz a fogadásokba. A befizetések során egy dolgot azonban mindig szem előtt kell tartani. Ez pedig nem más, mint az eCheck fizetésekhez megadott alsó és belső befizetési limitek.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

Kifizetések kezdeményezése az eCheck használatával

Ha kifizetésekhez szeretnéd használni az eCheck fizetési módot, akkor először is érdemes figyelembe venned azt, hogy nem minden szolgáltató teszi lehetővé a használatát a pénzfelvételhez. Ha azonban szerencsés vagy, és van rá lehetőség, akkor rendkívül egyszerű dolgod lesz.

A kifizetés kezdeményezéséhez mindössze annyit kell tenned, hogy a személyes profilodban megkeresed a kifizetések menüpontot. Itt pedig ki kell választani a fizetési módot és meg kell adni a kifizetés összegét. Ebben az esetben azonban nem árt figyelembe venni azt, hogy a kifizetések átfutási ideje elég lassú, hiszen akár tíz munkanapot is igénybe vehet, mire megkapod a nyereményed. 

Költségek és díjak

Logo eCheck

Az eCheck használata az online sportfogadási oldalakon számtalan előnyt kínál a játékosok számára. Ezek közé tartozik a fizetési módnak a költsége. A jó hír az, hogy a sportfogadási oldalak nem számolnak fel díjakat az eCheck használata során sem a befizetések, sem pedig a kifizetése során.

Ennek ellenére azonban nem szabad elfeledkezni arról, hogy maga a pénzügy szolgáltató valószínűleg díj ellenében végzi számodra a tranzakciókat. Erről, illetve az aktuális költségekről minden esetben az eCheck oldalán tudsz tájékozódni. Azonban az biztos, hogy ez a szolgáltató arról ismert, hogy rendkívül alacsony díjakkal működik. 

Biztonság és adatvédelem

Egy másik jellemző, ami ezt a fizetési módot ilyen életképes opcióvá teszi, hogy a biztonsági szintje nagyon magas. Mivel az eChecket szerencsejáték céljára fogod használni, természetes, hogy a biztonságos játék a legfontosabb. Amikor erről a fizetési módról van szó, a visszaélések kockázata minimálisra csökken, mivel a tranzakciókat közvetítő közreműködése nélkül bonyolítják le.

HotBet Bónusz

A digitális csekkek egyik legjobb tulajdonsága továbbra is az, hogy a papíralapú társaikkal ellentétben több biztonsági funkcióval büszkélkedhetnek, mint például a digitális aláírás, a nyilvános kulcsú kriptográfia, valamint a kifinomult titkosítási technológia, hogy csak néhányat említsünk.

Ezen kívül azt is tudnod kell, hogy minden egyes alkalommal, amikor az eCheck rendszerén keresztül hajtasz végre tranzakciót, egy egyedi kódot kapsz, amely lehetőséget ad arra, hogy könnyedén nyomon követhesd a pénzed. Emellett az is fokozza a biztonságot, hogy a sportfogadási szolgáltató egyáltalán nem fér hozzá a személyes vagy banki adataidhoz, ami tovább csökkenti a csalások kockázatát. 

Az eCheck használatának az előnyei

Az eCheck esetében elmondható, hogy rengeteg előnyt kínál a sportfogadási oldalakon való használathoz. Talán az egyik legjobb dolog ebben a fizetési módban továbbra is az, hogy a rajta keresztül történő tranzakciók rendkívül biztonságos módon zajlanak, ami azt jelenti, hogy a sportfogadóknak nem kell aggódniuk az érzékeny adataik miatt a fizetés lebonyolítása során.

Egy másik dolog, ami tovább növeli az eCheck előnyeit nem más, mint hogy egyre több olyan online bukméker van, amely felvette a támogatott kifizetési módok listájára is. Ez pedig azt jelenti, hogy nemcsak a befizetésekhez használható ez a fizetési mód, hanem a nyeremények felvételét is intézhetjük az eCheck rendszerén keresztül. Ez pedig rendkívül kényelmessé teszi ennek a fizetési módnak a használatát. 

Emellett az eCheck azért is előnyös, mivel lehetővé teszi azt, hogy az interneten keresztül tranzakciókat hajts végre anélkül, hogy betéti- vagy a hitelkártyádat használnád. A legjobb az egészben pedig az, hogy azok a sportfogadók, akik e banki megoldás mellett döntöttek, értékelhetik azt a tényt, hogy nem lesznek kénytelenek átutalni pénzüket egy online fizetési platformra, hiszen az eCheck használata esetében erre nincs szükség. 

Labdarúgó stadion 8

Az elektronikus csekkek szerencsejáték célú használatának előnyei itt nem érnek véget, mivel a tranzakciók lebonyolításának gyorsasága is említésre méltó. Abban az esetben, ha úgy döntesz, hogy az eCheck rendszerén keresztül töltesz fel pénzt a sportfogadási számládra, biztos lehetsz benne, hogy az egy szempillantás alatt jóváírásra kerül az egyenlegeden.

Az eCheck egy másik értékes előnye, hogy rendkívül sokoldalú. Mint már említettük, az eCheck kihasználásának egyetlen előfeltétele továbbra is egy folyószámla létrehozása. Végül pedig ismét meg kell ismételnünk, hogy az eCheck rendkívül alacsony költségekkel használható.

Az eCheck fizetési mód hátrányai

Mint azt láthattuk, az eCheck használata számos előnnyel jár az online sportfogadási oldalakon. Emellett azonban természetesen hátrányai is vannak. Ezek közül az egyik az, hogy az eCheck fizetések általában hosszabb feldolgozási időt igényelnek, mint más elektronikus fizetési módok.

Az eCheck tranzakciók általában több munkanapot vesznek igénybe, mire a pénz átkerül a küldő számlájáról a címzett számlájára. Ez lehet akadályt jelenthet, ha azonnali vagy sürgős fizetéseket szeretnél végrehajtani.

Emellett az eCheck használatához szükséges egy bankszámla, és a fizetéshez az adott bankszámláról vonják le az összeget. Ez azt jelenti, hogy a tranzakció sikeres végrehajtásához megfelelő egyenleggel kell rendelkezned a bankszámládon. Ha nincs elegendő fedezet, vagy problémák vannak a bankszámlával, akkor az eCheck fizetés sikertelen lehet.

Az eCheck fizetéseket általában visszafordíthatják, ha például a címzettnek problémái vannak a bankszámlájával, vagy a tranzakció vitatott vagy hibás. Ez a kockázatot jelenti a kereskedők vagy szolgáltatók számára, mivel előfordulhat, hogy a már jóváhagyott és elszámolt tranzakciókat később vissza kell fizetniük, vagy éppen el kell utasítaniuk.

Emellett azzal sem árt tisztában lenni, hogy az eCheck fizetési mód nem olyan széles körben elfogadott, mint például a bankkártyás vagy más online fizetési módok. Nem minden webhely vagy szolgáltató támogatja az eCheck fizetéseket, ezért előfordulhat, hogy nem minden sportfogadási oldalon használhatod ezt a módszert.

Végül pedig azt is jó tudni, hogy az eCheck tranzakciók biztonsági kockázatokkal járhatnak, különösen akkor, ha a tranzakcióhoz szükséges bankszámla- és személyes adatok illetéktelen kezekbe kerülnek. Az adatlopás és a csalás potenciális veszélyei miatt fontos gondoskodni a megfelelő biztonsági intézkedésekről, például az online fizetéseket végző oldalak SSL-titkosításáról és más védelmi intézkedésekről.

BÓNUSZ

40000 Ft bónuszt

KVÓTAKULCS

96%

94%
ÉRTÉKELÉS

eCheck fogadás – Összegzés

Az eCheck tehát egy érdekes fizetési mód, ami különösen akkor lehet hasznos, ha egyébként is használod a csekkes fizetéseket. Bár ez a magyar játékosok esetében nem igazán elterjedt, mégsem árt tudni, hogy milyen lehetőségek vannak ebben a fizetési módban, hiszen bármikor előfordulhat, hogy egy-egy magyar sportfogadási oldal fizetési között is megtalálható lesz. 

Utolsó frissítés: 09/08/2023 a Laszlo Poli

Laszlo Poli

Ha érdekelnek az eCheck fogadások és előrejelzések, akkor a legjobb helyen jársz. Használd ezeket a tippeket, és növeld a nyerési esélyeidet.

Laszlo Poli ismert publikáló szerző, aki különböző sportágakban dolgozott. Tudása és az a képessége, hogy bonyolult témákat is könnyen érthetően tudjon bemutatni, olyan képességek, amelyek hozzájárultak hatalmas sikeréhez. Napjainkban hátat fordított a vállalati foglalkoztatásnak, helyette az online fogadások szakértőjeként tevékenykedik.

Laszlo Poli